Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 13:05

Dla ogólnie sytuacja menedżera w Premiership jest trochę naciągana. Wiadomo, ma trochę więcej władzy niż trener w innych ligach ale chyba nie jest tak, że jeździ po klubach i negocjuje warunki, raczej ma od tego ludzi, zwłaszcza w okresie przygotowawczym. Nie wiem, może się mylę.

Osvaldo odszedł? Nawet nie wiedziałem. Pewnie większość się cieszy bo nie trafi do Juve, ja tam lubie gościa, choć u nas by miejsca nie miał...

ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 13:11

zoff pisze:
ReinerJuve pisze: Chciałbym bardzo Williana jako zmiennika Pirlo przy przejściu na taktyke 3-4-1-2, oj bardzo bym chciał...
A to kiedy przechodzimy? Conte wyznaczył jakiś deadline?

Tottenham robi świetne mercato. Nie wiem co musiałoby się stać, by Arsnl wyprzedził ich na mecie w wyścigu o 4. miejsce w Premiership.
Napisałem, że chciałbym, a nie " Szkoda ze nie kupimy Williana bo jak 23.03.14 przejdziemy na 3-4-1-2 to nie będzie miał kto zagrać na treq. zamiast Pirlo... Byle się przy*ebać... taki fun jest ?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 13:52

@zoff: a Angli nie ma mercato więc na pewno tottenham go nie robi... a co do ich transferów to także za długo zwlekają z tym Bale przez co nawet jeśli kupią teraz williama, lamelę contrao i jeszcze kogoś to... oni już grali jedną kolejkę ligową przecież ;] trochę późno to wszystko jednak...

a co do statusu managera na wyspach to jest to tak jak w managerach - po prostu mają najczęściej ostatnie zdanie jeśli chodzi o transfery, nikt im nie sprzedaje zawodników bez ich zgody i nikt nie kupuje - masz budżet, masz finansowe fair play i masz się zmieścić..., dlatego często kończy się tak, że przychodzi taki benitez i robi zaciąg połowy drużyny ze swojej ligi, bo ją zna i tam ma najlepsze kontakty i rozeznanie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 23:36

Eric6666 pisze: żeby Arsenal przeskoczył Tote wystarczą dwie rzeczy: Giroud w formie, Tote niemogące się skleić przez pół sezonu.
Zapytam się trochę w stylu Zahora. Kiedy Giroud był w formie w Anglii?
ReinerJuve pisze: Napisałem, że chciałbym, a nie " Szkoda ze nie kupimy Williana bo jak 23.03.14 przejdziemy na 3-4-1-2 to nie będzie miał kto zagrać na treq. zamiast Pirlo... Byle się przy*ebać... taki fun jest ?
Reiner, nie chce się przy...czepiać. Ok, jeśli trochę się rozpędziłem i uraziłem to przepraszam. 3-4-1-2 źle mi się kojarzy, Brazylijczycy w Juventusie również. Ot tyle.
Maly pisze:a co do ich transferów to także za długo zwlekają z tym Bale przez co nawet jeśli kupią teraz williama, lamelę contrao i jeszcze kogoś to... oni już grali jedną kolejkę ligową przecież ;] trochę późno to wszystko jednak...
Może zwlekają, ale nie tylko w Tottenhamie robi się/robiło transfery kluczowe 31 sierpnia. Poza tym Londyńczycy zrobili już kilka ciekawych ruchów na początku mercato :) Lepiej późno niż wcale, tak jak w przypadku Arsenalu. Walka o 4 miejsce będzie trwać do końca. Kto wie może L'pool sie podłączy wreszcie do rywalizacji, bo też kilka swoich argumentów mają.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2013, 00:38

dzięki za odpowiedź co do menadżerów, czyli jednak kibice słusznie pienią się na Wengera i Moyesa ;x

zoff bez urazy, ale wypinać się na zawodnika po 1 sezonie? przykładów słabego pierwszego sezonu, a potem zostania ważnym zawodnikiem w zespole można podawać i podawać. Oglądałem pierwszy mecz w sezonie Arsenalu i francuz wydaje się łapać powoli wyspiarski styl gry, poprawił szybkość i start do piłki. Arsenal gra piłką i napastnik potrafiący wykończyć będzie im bardzo potrzebny, a takim jest Giroud.

Taki huk o Bale, Rooneya, Suareza itd. a wyjdzie, że pozostają w swoich klubach... Co do Rooneya to na miejscu Manchesteru bym się go pozbył, bo już raz płakał, że chce do Realu, z tą różnicą, że teraz mają Van Persiego, który go miażdży i anglik już nie jest taki niezastąpiony. Ciekawi mnie dlaczego Eriksen dalej jest w Ajaxie... Liverpool, Arsenal i Manchester szukają środkowego pomocnika a takiej perły nie chcą? za Alcantare by się pozabijali, a dla mnie duńczyk lepiej się zapowiada.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2013, 14:08

Dokładnie dziwne jest to że Eriksen siedzi w Ajaksie bo to niesamowity talent ;)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 19:33

Tu taka cisza, a po kilku tygodniach posłuchy nareszcie zaczyna się coś dziać na rynku transferowym. Kilka dni temu Aly Cissokho przeniósł się do Liverpoolu na zasadzie wypożyczenia. Brazylijczyk - Willian został praktycznie zawodnikiem Chelsea. Tak przynajmniej twierdzi boski Jose :prochno: Jakiś czas temu czytałem, że United rozważa wymianę Rooney - Mata. Sądzę, że jest coś na rzeczy, bo po cholerę Chelsea kolejny ofensywny pomocnik...
No i dziś na stronie Realu pojawił się news, że Bale wylądował prywatnym samolotem w Madrycie. Ile w tym prawdy, to sam nie wiem, bo nigdzie indziej nie spotkałem podobnego newsa.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 20:32

Willian jest łakomym kąskiem, ale odstrasza jego wysoki kontakt. Jak widać ostatecznie nie Liverpool, nie Totteham, ale Chelsea :D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 20:41

Willian
Mata
Oscar
De Bruyne
van Ginkel
Schuerrle
Hazard
Moses
Ba
Torres
Lukaku
Etoo?

Kto do odstrzału po sezonie?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:39

Bruce Badura pisze:Kto do odstrzału po sezonie?
Mourinho :prochno:

A tak na poważnie, to zaraz po jego przyjściu mówiło się, że nie pasuje mu Mata. Wtedy nie za bardzo w to wierzyłem, ale teraz patrzę, że Hiszpan rozegrał w lidze zaledwie 65 minut. Po przyjściu Williana pewnie nie będzie przeszkód, aby Mata odszedł. Mówi się też o odejściu Demby. Nawet jeśli te ruchy dojdą do skutku, i tak Mou będzie miał niesamowicie szeroki wybór.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 23:04

Bruce Badura pisze:Willian
Mata
Oscar
De Bruyne
van Ginkel
Schuerrle
Hazard
Moses
Ba
Torres
Lukaku
Etoo?

Kto do odstrzału po sezonie?
Moses. Facet naprawdę nie nadaje się do tej największej piłki. W Wigan radził sobie całkiem dobrze, ale w Chelsea wymaga się zdecydowanie czegoś więcej. To piłkarzn dynamiczny i... w zasadzie tutaj kończą się jego atuty. Nic nie myśli.

Ba. Już teraz podobno bliski jest odejścia. Podobnie jak wyżej - w Newcastle był kimś, a w Chelsea nie idzie mu dobrze.

To moje dwa typy. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja w przyszłości z nowymi zawodnikami w ekipie The Blues.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 01:48

Moses odejdzie może nie ze względu na kiepskie umiejętności, ale taktykę, gdyż jest to zawodnik bardziej do 4/3/3. Z drugiej strony jak patrzę na tą listę to większość z tych graczy bardziej operuje po lewej stronie, a Moses to prawy winger.
Cfc natomiast chce napastnika jeszcze w tym okienku. Nieoficjalnie mowi sie ze odpuscili sobie Etoo ale zapuscili sieci na Jacksona Martineza i uwaga- Buraka Yilmaza...

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 08:49

Kiedyś jakiś komentator (już nie pamiętam jaki) powiedział, że Moses nie nadaje się do gry w Chelsea gdyż bardzo słabo wykonuje zadania defensywne i jakby nie patrzeć jest to prawda. Też jest prawdą to co napisał kolega wyżej, że nadaje się do formacji 4-3-3.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 12:55

Willian w Chelsea za 37 mln €.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 13:00

Bazyliszek pisze:Willian w Chelsea za 37 mln €.
Mata, De Bruyne, Oscar i Willian, czyli czterech piłkarzy na jedną pozycję. :doh:
Mata odejdzie, a Rooney przyjdzie. Powiadam Wam!
Mata w Juve :pray:

Obrazek
ODPOWIEDZ