Serie A 13/14 (1): Sampdoria 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2013, 11:08

Jeżeli znajdzie się ktoś taki to też z chęcią skorzystał, z pracy wracam o 2:30 w nocy i wtedy bym sobie obejrzał, z chęcią po polsku ;-)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2013, 11:33

Składy i mecze w TV zaktualizowane w pierwszym poście.

Wygląda na to, że niespodzianek w wyjściowej 11-tce nie będzie. Jak patrzę na nasze ostatnie potyczki z Sampą, to aż mnie skręca w środku. Cholera jasna, trzeba to wygrać!
pumex pisze:Wygląda na to, że niespodzianek w wyjściowej 11-tce nie będzie.
chociaż.... --> http://www.juvepoland.com/news.php?id=26387

Obrazek
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 18:47

Nie popadam w hurra optymizm. Skromne 2:0 starczy, jest początek sezonu i mecze w pierwszych 3-4 kolejkach są raczej nieprzewidywalne ponieważ forma sparingowa to nie wszystko. Sampa mimo dużej przeciętności ma całkiem niezłego trenera.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 09:54

Po raz kolejny przed pierwszym ligowym pojedynkiem już od rana nie mogę usiedzieć na miejscu. Jest dopiero 9:45 więc co będzie tuż przed meczem?Chyba wybuchnę z przejęcia o występ naszych piłkarzy i mimo, że pokazali już Lazio swoje miejsce w szeregu i to samo powinni zrobić z Sampą to nerwy same jakoś się kumulują i nie mogę spokojnie myśleć o wyniku tej konfrontacji. Najlepszym startem i wejściem w ligę będzie wygrana już na początku sezonu i pewnie tak się stanie bo od dwóch lat pod wodzą Conte nie przegraliśmy na inaugurację. Liczę na to, że zagra Llorente i zdobędzie bramkę. Cóż więcej można napisać przed meczem? FINO ALLA FINE!

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 10:49

dr.DeV pisze:co będzie tuż przed meczem? Chyba wybuchnę z przejęcia
Obrazek ;)

Fajnie, że rusza wreszcie Serie A, tym bardziej fajnie, że na C+ w HD ;]

Generalnie liczę jak każdy na 3 punkty, chciałbym jednak dzisiaj zwrócic szczególna uwagę na Pogbę, który będzie musiał wywiązać się z zadań taktycznych Marchisio, czyli nie być efektownym jak to nasz jurny murzyn ma w zwyczaju, a być przede wszystkim efektywnym ;) No i fajnie jakby Carlistos rozpoczął dziś marsz ku koronie strzelców.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 10:54

stahoo pisze:No i fajnie jakby Carlistos rozpoczął dziś marsz ku koronie strzelców.
Mało to realne, ale daj mu Boże.

Tak patrzę na skład Sampy i naprawdę jest niczego sobie, choć jak powiem, że będzie ciężko, to szybko doczekam się kolejnych memów :wink:

PS. Staś, rejestruj się w Fantasy!

Obrazek
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 12:16

Dodatkową atrakcją dla mnie jest fakt, że pierwszy raz będę uczestniczył w typerze i Fantasy League Serie A. Czekają mnie podwójne emocje, a może podwójny stres? :roll:

Rywal, choć jest to drużyna średnia, potrafi dać w kość. Udowodnił to dwukrotnie nas zatrzymując w ubiegłym sezonie. Dzisiaj zapewne Juventus nastawi się na zrewanżowanie piłkarzy z Genuy. Podejrzewam, że ta sztuka im się uda - choć jest kilku interesujących zawodników po stronie Sampdorii. Liczę, że uda się to rozsądnym nakładem sił, nie chciałbym by podopieczni Conte musieli za wszelką cenę wypruwać żyły już w rozpoczynającym ligę spotkaniu. Obstawiam spokojne 2:0, które zostanie zapewnione w pierwszej części meczu.

Oby został mi sprawiony ładny prezent urodzinowy :) .

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 12:33

stahoo pisze: Generalnie liczę jak każdy na 3 punkty, chciałbym jednak dzisiaj zwrócic szczególna uwagę na Pogbę, który będzie musiał wywiązać się z zadań taktycznych Marchisio, czyli nie być efektownym jak to nasz jurny murzyn ma w zwyczaju, a być przede wszystkim efektywnym ;)
Rozwiniesz to jakoś? Bo mi się wydaję, że Conte raczej nie nakaże naszemu Murzynkowi udawać Claudio, a spróbuje podzielić zadania Marchisio na Pogbe i Vidala. Przecież wiadomo, że Paul nie ogarnia w takim stopniu ustawienia, asekuracji itd jak Principino. Więc idiotyzmem byłoby od niego tego wymagać.
stahoo pisze: No i fajnie jakby Carlistos rozpoczął dziś marsz ku koronie strzelców.
Raczej wątpliwe. Był on kiedyś królem strzelców jakiejś ligi? W dodatku przy taktyce Conte... Stawiałbym prędzej na Gomeza ;) Ale w fantasy mam ich obu i Higuaina :whistle:

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 12:38

Szikit pisze:Raczej wątpliwe. Był on kiedyś królem strzelców jakiejś ligi? W dodatku przy taktyce Conte...
Angielskiej. Dwa lata temu, ex aequo z Berbatowem.

Obawiam się, że król strzelców nowego sezonu będzie miał na imię Mario.

A od Teveza oczekuję, żeby w punktacji kanadyjskiej w lidze miał >25.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 13:48

Alfa i Omega pisze:Obawiam się, że król strzelców nowego sezonu będzie miał na imię Mario.
Mariusz pewnie dalej będzie odwalał chore akcje i zagra w ok. 25 ligowych meczach co raczej mu to uniemożliwi.

Czy ktoś śledzi sytuację w Sampie na tyle dobrze, żeby ocenić szanse na to, że Wszołek wejdzie przynajmniej z ławki? Jestem ciekaw jak mu wyjdzie transfer do Serie A.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 13:50

W sparingach wiele bramek pakował, powinien wejsc z ławki przy nie korzystnym wyniku dla Sampy, dodatkowo sam udzielal wywiadu i mowil, ze debiut przeciwko Juve bedzie jego marzeniem, ciekawe czy Delio Rossi spełni jego marzenie :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 14:01

Pan Mietek pisze:Czy ktoś śledzi sytuację w Sampie na tyle dobrze, żeby ocenić szanse na to, że Wszołek wejdzie przynajmniej z ławki? Jestem ciekaw jak mu wyjdzie transfer do Serie A.
Delio Rossi wystawiał Wszołka chyba na lewym wingbacku. Podstawowym zawodnikiem na tej pozycji jest Vasco Regini, ale on jest w pierwszej kolejce zawieszony. Mogłoby się wydawać, że będzie mu łatwiej o miejsce w pierwszej jedenastce, ale na tej pozycji mogą jeszcze grać Castellini i Berardi. Moim zdaniem, Rossi w meczu z Juve go nie wystawi. Wszołek to piłkarz bardziej ofensywny, a trzeba pamiętać, że po tej stronie ktoś z Sampdorii będzie musiał walczyć z Lichtsteinerem.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 14:04

Pan Mietek pisze:
Alfa i Omega pisze:Obawiam się, że król strzelców nowego sezonu będzie miał na imię Mario.
Mariusz pewnie dalej będzie odwalał chore akcje i zagra w ok. 25 ligowych meczach co raczej mu to uniemożliwi.
Jest jeszcze drugi Mario. Gra w zespole Fiorentiny.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 14:20

Ja mam takie pytanie, bo nie ogarnąłem tego na forum, a może ktoś się podzieli informacją.

Wiadomo na jakie spotkania Oragne Sport wykupił prawa do transmisji ? Na spotkania niedzielne tylko, czy to od widzimisię kogoś zależy ?

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 15:49

Ein pisze:
Wiadomo na jakie spotkania Oragne Sport wykupił prawa do transmisji ? Na spotkania niedzielne tylko, czy to od widzimisię kogoś zależy ?
Raczej to drugie. Było jedynie info, że będą pokazywać jeden mecz do kolejkę. Stawiam, że zawsze będzie to ten trzeci z kolei, te najlepsze będzie pewnie brało c+ i Nsport

Co do mecz to stawiam na 1-0 i lament na forum po spotkaniu.

#AllegriOut
Zablokowany