Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 11:51

mateo369 pisze:Wg Ciebie ludzie mający telefon na abonament też są januszami bo podpisali cyrograf, a przecież mogli wybrać ofertę na kartę bez żadnych zobowiązań.
Mogę wymienić przynajmniej 5 korzyści, jakie posiadają abonenci telefonii komórkowych od tych, co dokupują tzw. prepaid. Jakie korzyści mają ci, co podpisują cyrograf na satelitę na 36 miesięcy od tych, którzy... oh, wait. Naprawdę chce ci się w to bawić ?

W dobie internetu (nie mówię już o weeb, który nie jest legalny, ale np. taki onet, który trasmituje LM i jednorazowo za każdym razem płaciłem te 6zł i uważam takie płacenie za usługę nieporównywalnie lepszą dla klienta, który wie czego chce, a nie "bawi się" jak mu operator każe) płacenie przez 3 lata za telewizję, w której ktoś narzuca mi ograniczenia kanałowe kompletnie mija się z celem. Onet nie transmituje ligi mistrzów? nie płacę. nc+ (hipotetycznie już) nie zakupił kolejnych praw do serie a? ups, zostało mi jeszcze 2 lata płacenia, leming mode on... Dlatego nie podoba mi się takie podejście i w sumie nie wiem, po co się tłumaczę setny raz, tylko dlatego że wyskoczyłeś z offtopowym bólem tyłka...

@down
-większe promocje i bonusy minutowe, transferu danych, mmsów itd w porównaniu od prepaidu. Nie ukrywajmy, telefoniom zależy na abonamencie, mają dzięki temu rozeznanie planowe i czasowe, dlatego promują bardziej taki typ klienta.
-płatność po, nie przed usługą
-brak ograniczeń, zawsze można dzwonić w przypadku siły wyższej, o prepaid musisz dbać, by nabić konto
-koszty abonamentu można rozliczyć z fiskusem jako zwrot vat, prepaid nie ma takiej możliwości
-do abonamentu dodają telefon. Co prawda dalej jest to system pt. "roczny abonament - januszowy telefon, dwuletni abonament - wyższa półka", jednak zawsze to jakiś przedmiot o wartości kilkuset złotych. W prepaidzie jest możliwość kupienia telefonu, ale to pozostaje dalej prepaid z jego wadami (albo inaczej - tracąc największe zalety prepaidu), obłożony cyrografem 12-36 doładowan.
-jeśli jestem kilkuletnim abonentem, mogę liczyć na specjalne oferty, bonusy, systemy wynagradzające itd, po 10letnim korzystaniu z prepaidu pozostaję nikim
-w każdym abonamencie możesz zablokować połączenia wychodzące, jeśli przekroczysz wartość miesięcznego kosztu, więc przypomina to prepaid (postpaid) z zachowaniem atutów wcześniejszych

najważniejsze - oczywiście powiesz zaraz, że płacisz mało, w różnych okresach dzwonisz, nie masz stałego dochodu itd - oczywiście masz rację, prepaid dla innych ma zalety, ale jak sam widzisz wszystko ma swoje wady i zalety zależne od punktu widzenia, dla ludzi często dzwoniących abonament nie jest cyrografem, jak płacenie kilkuletnie za satelitę, w której ogląda się dwa kanały i ligę włoską, którą za rok nikt nie będzie transmitować. Ja nie mam możliwości płacenia za telewizję takiego "prepaidu" - wybierać np. tylko kanały sportowe i kiedy nie chcę, nie płacę już itd. Jest telewizja na kartę, ale to uboga wersja tego, czego wymagam. Telewizje wiedzą, że by na takim czymś nie zarobiły, bo nagle 60% kanałów poszło by do likwidacji. Dlatego żerują na lemingach.
mateo369 pisze:Mam nadzieję, że wątek w najgorszym przypadku zostanie przez moderatora przeniesiony do innego tematu
:lol: to po co go zaczynałeś?

telefon na kartę w Play dla firm :D kończę, nara
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2013, 14:44 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 3 razy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 12:25

pan Zambrotta pisze:Mogę wymienić przynajmniej 5 korzyści, jakie posiadają abonenci telefonii komórkowych od tych, co dokupują tzw. prepaid.
trochę się zrobi offtop ale ja poproszę jednak... może wrócę do abonamentu?;)

@up:
mylisz się ;) głównym atutem abonamentów jest wygoda (to zresztą jedyny argument jakim byli mnie w stanie uraczyć konsultanci) bo tak jak napisałeś nie musisz się martwić o ważność czy wartość konta, a idąc dalej nie musisz się martwić o wiele innych rzeczy, stać cię lub jesteś leniwy = podpisujesz abonament ciesząc się z 2 godzin w abonamencie za 39zł, abonament jest dla bogatych i/lub dużo rozmawiających, kogoś kto na prawdę multum korzysta z komórki, a i tak taki stan jest dopiero od momentu nieograniczonych rozmów za >79zł bo wcześniej w ogóle się to nie opłacało bo płaciłeś albo za coś z czego nie korzystałeś (nie wykorzystywałeś minut) albo dopłacałeś jeszcze do abonamentu bo przekraczałeś minuty, wysłałeś specjalnego smsa etc etc etc

bonus w postaci telefonu to tak na prawdę wzięcie go na raty i tu chyba nie ma się co oszukiwać, a płacenie z góry czy z dołu? chcesz liczyć od tego odsetki? ;)

natomiast prepaid jest dla kogoś kto po pierwsze dzwoni nie za wiele a po drugie różnie, dodatkowo sprytne użytkowanie, korzystanie z różnych promocji stałych lub czasowych pozwala zejść o kilka poziomów w dół jeśli chodzi o koszty utrzymania telefonu i tu mogę podać ci prosty przykład gdzie za 125zł doładowania dostajesz 165zł, 120 minut do wszystkich przez miesiąc i darmowe rozmowy z 3 numerami przez dwa miesiące, smsy za pół grosza a minutę za ok 4gr, do tego konto ważne rok... ;)

no i przechodzimy do abonamentu za TV - tu także płacisz za wygodę bo masz 100 kanałów, nie musisz się martwić, że nie zdążysz wykupić, sąsiad przetnie kabel od internetu etc, chcąc oglądać 3 mecze w tygodniu nawet nie opłaca ci się myśleć o wpłacaniu 6zł onetowi za jeden ;)
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2013, 14:53 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 12:31

Moim zdaniem wystarczy kupić abonament u sprzedawcy miejskiego ( np. u mnie firma nazywa się TELKAB). Za abonament płacę 50 zł miesięcznie i mam w tym C+ ( film itd ) i oczywiście C+ sport, orange sport. W mniejszych miastach myślę że to jest bardzo korzystne, nie wiem jak w Wa-wie itp.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 13:44

kasacja, po bandzie ;)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 14:02

Te plusy abonamentu "komórkowego" tyczą się również januszów telewizyjnych panie Zambrotta - i dobrze o tym wiesz. Biorąc pod uwagę to w jakim miejscu znajduje się obecnie Juve, rosnącą liczbę naszych rodaków na Półwyspie Apenińskim i zmiany in plus zachodzące (powoli bo powoli ale jednak) w samej Serie A pozwalają wierzyć, że owa liga i spotkania najlepszej drużyny Włoch będą transmitowane w polskiej TV przynajmniej w 80% (fakt, że w końcu podpisali na 2 lata zdaje się to potwierdzać). O spotkaniach LM nie wspomnę. I teraz taki janusz jak np. moja osoba - po zmigrowaniu z C+ do NC+ za pakiet z wszystkimi Canal+ i HBO oraz multiroomem płaci 69zł (bez HBO płaciłbym 59zł) - umowa na 12 miesięcy. Naprawdę uważasz, że w takim przypadku jesteś w lepszej pozycji płacąc za każdy pojedynczy mecz/dzień kilka złotych? Licząc 5 zeta za taki dzień meczowy i biorąc pod uwagę ilość spotkań w miesiącu to wychodzi 20-25 zł - i masz wyłącznie dostęp do dni kiedy gra Juve. Szlagierów innych zespołów/lig nie liczymy. Oszczędność rzędu 35-40 zł - wow! Naprawdę te trzydzieści zeta robi Ci? Nie wierzę, że nie znajdziesz w TV czegoś za co nie zapłaciłbyś tych kilku złotych. Zawsze coś będzie - a to jakiś film/serial do którego się zabierałeś ale zawsze coś Ci "wypadało", a to studio podsumowujące daną kolejkę/rozgrywki, a dokument taki i owaki, a to premierowy Top Gear, itd. itp. Nie wspominam o innych członkach rodziny czy osobach Cię odwiedzających, którzy też coś zawsze znajdą dla siebie. Jak dla mnie płacenie co miesiąc te 50-60 zł za taką ilość materiałów i pewność, że nie muszę nic innego zrobić tylko włączyć TV i ampli, by cieszyć się meczami i innymi pierdołami to nie jest wcale wiele. Fakt, najlepiej byłoby mieć możliwość elastycznego doboru programowej. Tak jak to ma miejsce z NBA League Pass. Wybierasz czy chcesz mieć dostęp do meczy wszystkich drużyn czy też tylko swojej ulubionej i czy w pakiecie mają się znajdować rozgrywki playoffs, a następnie płacisz z góry parę stówek i cieszysz się oglądając materiały w HD. Tak powinno być i do tego świat powoli dąży. W Polsce czy nawet Europie jeszcze długo tak nie będzie więc jeśli jako fan sportu mam do wyboru abo za 59zł, a pojedyncze kupowanie (łącznie za 25zł) + szukanie streamów to bez wahania wybieram pierwszą opcję.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 14:34

pan Zambrotta pisze:-większe promocje i bonusy minutowe, transferu danych, mmsów itd w porównaniu od prepaidu. Nie ukrywajmy, telefoniom zależy na abonamencie, mają dzięki temu rozeznanie planowe i czasowe, dlatego promują bardziej taki typ klienta.
W sieci reklamowanej przez Mozila za 43 zeta dzwonisz, sms-ujesz i korzystasz z neta 24h/dobe bez żadnych ograniczeń i haczyków. Oczywiście kwota 43 zł jest maksymalna. Jeśli ktoś mniej dzwoni/sms-uje/korzysta z neta koszty będą mniejsze niż ta kwota. Jeśli znajdziesz mi jakąś ofertę na abonament w którejkolwiek sieci, która spełniałaby ww. warunki a koszty byłby niższe to podaj, chętnie skorzystam :wink:
pan Zambrotta pisze:-brak ograniczeń, zawsze można dzwonić w przypadku siły wyższej, o prepaid musisz dbać, by nabić konto
-jeśli jestem kilkuletnim abonentem, mogę liczyć na specjalne oferty, bonusy, systemy wynagradzające itd, po 10letnim korzystaniu z prepaidu pozostaję nikim
-w każdym abonamencie możesz zablokować połączenia wychodzące, jeśli przekroczysz wartość miesięcznego kosztu, więc przypomina to prepaid (postpaid) z zachowaniem atutów wcześniejszych
jw.
pan Zambrotta pisze:-płatność po, nie przed usługą
i tak musisz zapłacić, zresztą czy ktokolwiek się tym sugeruje przy wyborze karta-abonament?
pan Zambrotta pisze:-do abonamentu dodają telefon. Co prawda dalej jest to system pt. "roczny abonament - januszowy telefon, dwuletni abonament - wyższa półka", jednak zawsze to jakiś przedmiot o wartości kilkuset złotych.
spróbuj wziąć abonament za 3 dyszki i do tego jakiś ciut lepszy telefon, "dadzą" Ci go w cenie jak na allegro
meda11 pisze:Te plusy abonamentu "komórkowego" tyczą się również januszów telewizyjnych panie Zambrotta - i dobrze o tym wiesz.
Musiałby się przyznać, że jest Januszem a to nie wchodzi w rachubę

Mam nadzieję, że wątek w najgorszym przypadku zostanie przez moderatora przeniesiony do innego tematu
pan Zambrotta pisze:tylko jedno chcę wyprostować:
mateo369 pisze:W sieci reklamowanej przez Mozila za 43 zeta dzwonisz, sms-ujesz i korzystasz z neta 24h/dobe bez żadnych ograniczeń i haczyków.
są ograniczenia i haczyki, tylko nie sprawdziłeś ich. Pierwsze - limity obowiązują tylko do końca kalendarzowego miesiąca,w którym kupiłeś kartę. Co to oznacza, zostawiam tobie do rozkminy.
Nie mam pojęcia o czym Ty w ogóle pleciesz. Okres rozliczeniowy trwa od pierwszego do ostatniego każdego miesiąca ale jakie to ma znaczenie? Sam korzystam z tej oferty. Doładowuję konto przez neta za 150 zł, dostaję 15% gratis (swoją drogą podziwiam ludzi, którzy mając taką możliwość walą do kiosku po doładowanie, tracą czas a jedyne co dostają gratis to uśmiech pani w okienku jak akurat nie ma okresu) czyli w sumie mam 172,5 zł. Wystarcza mi to na 4 miesiące (4*43=172) i korzystam z telefonu ile chce nie martwiąc się o jakiekolwiek dodatkowe koszta. No chyba że ktoś nie wykorzysta w miesiącu 29 zł na rozmowy, 9 na smsy czy 5 na neta to zostaje mu oczywiście więcej, bo to nie pobiera z góry 43 zł, tylko koszty na bieżąco aż do osiągnięcia ww. stawek. Z netem masz po części rację, choć po wykorzystaniu 5 zł nie musisz kupować pakietu, możesz dalej korzystać za free tylko że transfer danych jest mizerny, ale jest.

Reasumując Twoje gadanie dochodzimy do jedynego, prostego ale jakże głupiego wniosku:
Chcesz mieć legalnie pakiet np. nc+ - nie masz wyboru, musisz podpisać umowę, robisz tak - jesteś Januszem.
Chcesz mieć telefon - masz wybór, bierzesz (wg mnie gorszą pod wieloma względami) umowę - nie jesteś Januszem, jesteś Zambrottą.

masz rację dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2013, 18:00 przez mateo369, łącznie zmieniany 2 razy.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 16:28

meda11 pisze:Te plusy abonamentu "komórkowego" tyczą się również januszów telewizyjnych
w abonamencie telewizyjnym płacę za masę kanałów, usług i sprzętu z których nie chcę i nie mam czasu korzystać. W abonamencie telefonicznym płacę dokładnie za to, co chcę. Jak chcę tylko rozmowy do play, to mogę zejść z abonamentem do 9zł miesięcznie i mi to wystarczy. A żeby oglądać tylko ligę włoską i lm musze wykupić pakiet za 99zł z masą innych nieprzydatnych mi rzeczy, z których nie mogę zejść i modlic sie, zeby pokazywali to co ja chce. To jest ta różnica, o której chciałem powiedzieć, ale widzę rozmowa przeszła na abonamenty telefoniczne, na które nie chcę odpowiadać, bo robi się naprawdę absurdalnie :prochno:
Pisałeś jeszcze o rodzinie, gościach itd. Sorry, może to nie jest mój typ życia w domu, telewizor jest non stop wyłączony. Wspólne rodzinne mielenie mózgu nie jest moją definicją rozrywki, a jak przychodza goście, to żeby ze mną pogadać, a nie gapić się w ekran.

Wspomniałeś o NBA league pass, to jest to, czego oczekuję od telewizji, żeby wróciła do łask. Bo zapominacie też o jednej rzeczy - płacicie za ligę włoską gruby hajs z cyrografem na lata, a potem modlicie się, żeby puścili dokładnie ten mecz, który chcecie. To jest nie halo. Jeśli telewizja ma ambicje konkurować z internetem, musiałaby wprowadzić pełne VOD nie tylko na kanały, ale i na to, co chce pokazywać. Ale tego nie wprowadzi, bo to jest dla niej zupełnie nieopłacalne.

tylko jedno chcę wyprostować:
mateo369 pisze:W sieci reklamowanej przez Mozila za 43 zeta dzwonisz, sms-ujesz i korzystasz z neta 24h/dobe bez żadnych ograniczeń i haczyków.
są ograniczenia i haczyki, tylko nie sprawdziłeś ich. Pierwsze - limity obowiązują tylko do końca kalendarzowego miesiąca,w którym kupiłeś kartę. Co to oznacza, zostawiam tobie do rozkminy. Po drugie - transfer danych masz nielimitowany tylko do 25 MB, za więcej musisz już płacić dodatkowo 9zł / 20zł. A czy to bije na głowę abonamenty? już niestety nie, formuła max 4.0 jest o 3,5 zł droższa.

jest piatek 16:30 koncze szychte i naprawde nie chce walkowa temat, na ktory juz sie wypowiadalem. Jesli kogos naprawde to tak interesuje (mateo369), niech zagada na priv a nie zaczyna ciagnac ten offtop ktory zmierza do nikad.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2013, 16:44 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 16:44

Dobra, calkiem ciekawe sa wasze dysputy, o abonamentach telefonicznych i karta przedpłacowych, ale może ktoś ma wiedze, jak zrobić, żeby mieć i wszystkie sportowe Canal + ale i NSport czy jak to sie tam nazywa - w kablowce UPC? Wiem ,ze jest opcja dokupienia Canal + za 30 zl, ale raczej nie obejmuje to Nsportu.

krab13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 18:43

nSport w ogóle nie ma w kablówce UPC.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 20:06

Ja mam ofertę na kablówkę 138 kanałó do tego Canal + cztery a więc C+,film,family,sport plus pakiet sportowy ( polsat sport extra i extra HD, sport klub, tvp sport, orange sport, eurosport 1i2 w wersji multiroomu za 114 zł umowa na 2 lata. Biorę u tego dostawcy tylko telewizje od kilku lat, i zawze tylko tv, neta i fona mam gdzie indziej, bo bym miał niższą ofertę i chce z niej skorzystać. Nie szukam linków, nie zacina mi, mam HD, mam praktycznie wszystki sport. Nie płacę 6 zł za dany mecz. Tym bardziej, że ja oprocz Juve oglądam LM całą, LE jak graja polskie kluby lub jakies ciekawsze mecze, polska lige, 1i2 a więc 4 mecze w tygodniu czasami i 5-7 a wieć duzo

krab13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 20:41

Rozumiem że jak masz 4 kanały Canal+ to masz Multimedię? bo pełny pakiet to 6 kanałów C+.

sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 22:43

Ja w tym sezonie zrezygnowłem cyfry która rok temu olała fanów Serie A. Odpusciłem też Al Jazeere którą miałem w zeszłym sezonie. Super opcja dla fana Juve, leciały dosłownie wszystkie mecze za 450 zł rocznie. Ale teraz arabowie pozmieniali satelity i nie ma sensu tego brać.
Kupiłem Sky Calcio które transmituje wszystkie spotkania Serie A, większość meczy Premier League, Primiera Division, Bundesligi, Ligue 1 i Ligę Europejską (tutaj niestety ochłapy).
I przynajmniej mam pewność ze gdy o 15 będzie wybór między Juve vs Sassulo a Torino vs Sampdoria to obejrzę Juve a nie produkt zaserwowany przez speców od oglądalności z NC +. Czyli mecz z Polskimi gwiazdami.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2013, 23:03 przez sikor.29, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 22:51

ile kosztowała Cię taka impreza?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2013, 23:02

1050 Pre-paid na rok. Trochę dużo ale przynajmniej jest komfort psychiczny że po ciężkim dniu usiądę spokojnie i bez żadnych przeszkód obejrzę Juve w HD.Obojętnie z kim i kiedy grają.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 12:52

114 zł na 2 lata w pakiecie multirrom z multimedii

ODPOWIEDZ