Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2013/2014

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:39

A gdyby szczescia miala odrobine mniej to mecz konczylaby wynikiem 0-5 i nikt by nie mial pretensji bo przewaga Cyprianów była przygniatajaca w kazdym aspekcie gry. I wisla strzelila fartownie - Wilk kopsnąl w strone bramki no i akurat wpadlo...

@down
Polskie kluby co roku licza na łut szczescia. Efekt jest taki ze od 18 lat nie mamy druzyny w LM a nieudacznicy kompromituja sie regularnie z klubami z pilkarskiego trzeciego swiata
Predzej Szachtior Karaganda z Kazachstanu awansuje niz Legia.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2013, 15:05 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:49

Bruce Badura pisze:A gdyby szczescia miala odrobine mniej to mecz konczylaby wynikiem 0-5 i nikt by nie mial pretensji bo przewaga Cyprianów była przygniatajaca w kazdym aspekcie gry. I wisla strzelila fartownie - Wilk kopsnąl w strone bramki no i akurat wpadlo...
No właśnie o tym napisałem. Gdyby to Wisła wtedy awansowała skończyło by się pewnie na 5 porażkach i może 1 remisie, i niewiele brakowało a to właśnie Wiślacy byli by w LM. Będą decydowały takie czynniki jak szczęście, dyspozycja dnia. Legia wcale nie musi być lepsza na boisku żeby awansować. Uważam że Steaua jest do ogrania.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 19:53

Jeśli ktoś by Wam kiedyś powiedział, że do Ligi Mistrzów prędzej awansuje zespół z Kazachstanu niż mistrz polski to nie uznalibyście go za wariata? Ja tak.
Tymczasem:
Szachtior Karaganda 2 : 0 Celtic Glasgow.
Spuśćmy zasłonę milczenia....

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 20:06

Bruce Badura pisze:Jeśli ktoś by Wam kiedyś powiedział, że do Ligi Mistrzów prędzej awansuje zespół z Kazachstanu niż mistrz polski to nie uznalibyście go za wariata? Ja tak.
Tymczasem:

Jesli jutro pilkarze Legii zagraja tak samo zderminowani jak pilkarze Slaska w Belgii, to moze tak byc ze w tej edycji LM zagra mistrz Kazachstanu oraz mistrz Polski :wink:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 20:50

Bruce Badura pisze:Jeśli ktoś by Wam kiedyś powiedział, że do Ligi Mistrzów prędzej awansuje zespół z Kazachstanu niż mistrz polski to nie uznalibyście go za wariata? Ja tak.
Tymczasem:
A dla mnie to bardzo dobra wiadomość. To pokazuje, że nawet drużyna z kraju, który zajmuje 149 miejsce w Rankingu FIFA :!: stanęła przed ogromną szansą wejścia do Ligi Mistrzów. Zapracowali na to, dla mnie nie istotne, że trafią do grupy z jakąś Barcą, Realem itp. i dostaną po 3, 5 czy osiem- zero. Nie mają gwiazd, nie zarabiają kroci, a pomimo tego- stworzyli zgrany kolektyw- drużynę na przywoitym poziomie, której w Polsce póki co nie widać... Nie ma sensu przesądzać, ale jeśli Szachtior awansuje, wówczas wynik pójdzie w świat...Gorsza sprawa jeśli to Mistrz Polski po raz kolejny od 1997 nie awansuje. Dla mnie nie ulega wątpliwości, że faworytem pozostają Rumuni i tylko 200% zaangażowanie i koncentracja przyniesie Legii upragniony cel. Niestety w dwumeczu z Norwegami- ciężko było dojrzeć zespół, którego piłkarze daliby się posiekać za dobry wynik. Lecz awansowali, jak będzie jutro i za tydzień- zobaczymy.
:stop:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:37

"W Europie nie ma już słabych drużyn."

W kontekście Celtiku ta, trzeba trochę łagodniej ocenić występ Piasta, który też wtopił za Kaukazem.

Szkoda mi Lyonu. Czasy, kiedy byli oni katami Realu minęły bezpowrotnie. Ale tak naprawdę sam nie mogę dojść, co tak zniszczyło ten klub, który zdobywał mistrzostwo Francji przez prawie dekadę z rzędu :(

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 20:11

Spotkanie sezonu dla Legii. Jesli mistrzowie Polski chca zagrac w tej edycji LM, to musza dzis zagrac na maksa zdeterminowani i skoncentrowani.
Oby dzis nie zagrali fatalna pierwsza polowa jak w poprzedniej rundzie z Molde bo to moze oznaczyc koniec marzen.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 20:12

Są składy. Jodłowiec i Dossa Junior jako para stoperów, także kilka sytuacji sam na sam Kuciak musi wyjąć. Tak czy siak, będzie wesoło...

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:07

świetny jest ten komentator z ochrypłym głosem ( kibic Legii, czy profesjonalista?) bo nie oglądałem od początku. Mówi z sensem, chociaż trochę mało "poetycko" jak to komentatorzy w Polsce kochają mówić.

Legioniści muszą powalczyć, nawet wręcz;d

Sorek21 dzięki. W sumie któryś rok z rzędu śledzę angielską ligę w c+ i nigdy go nie usłyszałem. Komentatorzy w C+ są naprawdę fajni, ale Węgrzyn wymiata.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2013, 21:26 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:16

To Kaziu Węgrzyn.Obecnie najlepszy ekspert w Canal+ .

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:20

Powinno być 3-0. Jest tylko 1-0. Bracia, radujmy się!

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:40

Nie jest zle moglo byc gorzej gdyby nie bramkarz Legii oraz slaba skutecznosc gospodarze. Nie mysle ze obraz gry sie zmieni w drugiej polowie.
Oby sie udalo uniknac strate drugiego gola oraz czemu nie zdobycie waznego gola na wyjezdie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:41

Węgrzyn ładnie pojechał Kucharczyka i Vrdoljaka :lol:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:43

Też mi się wydaje, że tragedii nie ma, Wiadomo nic Legia nie gra, ale przegrywa bo bardzo glupiej bramce. W ogole wydaje mi się, ze to najlepsza I połowa Legii w meczu na wyjeździe w tej edycji eliminacji LM.
Poza tym w przeciwienstwie do tego co mówi Żewłak ( to ten komentator pomocnik na TVP Laskowskiego), to Legia się troszkę po bramce obudziła.

OOO Jurek Engel mnie popiera.

Jasne, może się to skończyć źle jeszcze dzisiaj, ale taki wynik jest do odwrocenia zdecydowanie w Wawie. Przy warszawskiej publice.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 21:46

Dużo gadki przed meczem (patrz wywiady sport.pl) a jak zwykle to u nas bywa, z dużej chmury mały deszcz. Zgodzę się, że to najlepsza połowa w wykonaniu Legii w LM w tym roku, ale nie mamy jeszcze drużyny na te rozgrywki i przez najbliższe 3 lata mieć nie będziemy. Rumuni teraz będą grać swoje a my jedynie łudzić się przez następne jakieś 100 minut tego dwumeczu, bo do tej pory nam Steaua LM wybije.

Zablokowany