Liga Mistrzów 2013/14

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:33

A ja dzisiaj jestem rossonero i mam nadzieje, że Milan awansuje nawet do fazy pucharowej tylko po to by dostać po dupsku od Juve. W sumie bardziej cieszyłbym się na widok zmiażdzonego Napoli lub Interu, ale Milan też może być.
Uwielbiam czytać te wypociny Galianiego i Allegriego o finansowym scudetto i bramce Muntariego :P

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:44

frequenweiche pisze: Ten temat jest właśnie do dyskutowania na temat między innymi wyników meczy.
Napisanie że Lyon przegrywa 2:0 to faktycznie dyskusja jakiej świat nie widział. Poczytaj lepiej regulamin, tam zdaje się jest coś wspomniane na temat podawania suchej informacji bez własnego komentarza.
szczypek pisze:PSV wygląda lepiej, nie wiem na ile ma tu wpływ ich stadion, na ile to, że tam rozgrywki już trwają a we Włoszech jeszcze nie wystartowały.
Moim zdaniem to jest wpływ tego, że Allegri jest dziwnym człowiekiem i ma jakieś dziwny harmonogram przygotowań do sezonu. W efekcie Milan sezon zaczyna źle (raz przeciętnie, raz fatalnie, ale ogólnie bez szału), żeby następnie począwszy od pewnego momentu punktować najlepiej w lidze. Mimo wszystko nie wierzę żeby Milan miał do tej LM nie wejść.

Balotelli to, utwierdzam się w tym coraz bardziej, taki Vucinić do kwadratu. Z piłką potrafi zrobić niewiarygodne rzeczy, takie których nie inny w Serie A nie umie i które Czarnogórcowi się nie śniły, ale i nonszalancją bije Mirasa na głowę.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:45

Dobry wynik w Lyonie, jeśli Francuzi nie awansuje da nam to prawdopodobnie drugi koszyk przy losowaniu. Ogólnie musi odpaść jedna drużyna z większym współczynnikiem od nas.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:47

Castiel pisze:A ja dzisiaj jestem rossonero i mam nadzieje, że Milan awansuje nawet do fazy pucharowej tylko po to by dostać po dupsku od Juve.
Niezły z Ciebie optymista, skoro liczysz, że Milan awansuje do najlepszej ósemki CL :D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:51

francois pisze:
Castiel pisze:A ja dzisiaj jestem rossonero i mam nadzieje, że Milan awansuje nawet do fazy pucharowej tylko po to by dostać po dupsku od Juve.
Niezły z Ciebie optymista, skoro liczysz, że Milan awansuje do najlepszej ósemki CL :D
Spoko. Dla nich się karny znajdzie, który uratuje sytuacje.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2013, 22:58

Bardzo przyjemnie oglądało się dziś w akcji "młodzieżówkę" Philipa Cocu. Owszem, mieli problemy ze skutecznością a gola podarował im Abbiati,ale dla postronnego widza ich gra mogła się bardzo podobać. Rozmach na skrzydłach,szybkie ataki,wiele prób strzałów z praktycznie każdej pozycji. Z drugiej strony kiedy Milan atakował to widać było momentami,że w obronie tak różowo nie jest. Świadczy o tym najlepiej sposób w jaki PSV straciło gola. Milan wyglądał gorzej,ale w pierwszej połowie w ciągu 2 minut mogli skończyć rywalizację. W drugiej połowie też mieli swoje szanse (swoją drogą polecam poszukać "genialnego" strzału Mexesa :prochno: ) ale chociażby strzał Poliego został świetnie obroniony przez bramkarza Zoeta. Stawiam,że Milan będzie miał u siebie nerwówkę, ale koniec końców pewnie awansuje po jakimś 2-1.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 00:41

Przepraszam, co to jest "Szachtior Karaganda"? I jak to się stało, że to coś wkopało dwa gole Celticowi? 0_o

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 01:27

deszczowy pisze:Przepraszam, co to jest "Szachtior Karaganda"? I jak to się stało, że to coś wkopało dwa gole Celticowi? 0_o
Oj to nie śledzimy ligi kazachskiej? :naughty: Spoko Celtic i tak wyśle taśmę do UEFA i mecz będzie powtórzony.
Fajnie że Sociedad zlał Lyon. W tamtym sezonie śledziłem ich poczynania i strasznie podobał mi się ich styl oraz strzelec pierwszej bramki Antoine Griezmann. Ciekawie będzie zobaczyć ich w tegorocznej LM.

★ ★ ★
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 01:29

Celtic to słabiutka drużyna, tylko fizyczność i laga do przodu. Ich porażka na tym etapie nie powinna nikogo dziwić, tym bardziej, że podczas mercato sprzedali kilku podstawowych zawodników.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 01:39

IMO zaskoczenie jest. Jestem ciekaw jak przedstawialy sie kursy u bukow na to spotkanie. Kazachowie wygrali obie polowy - mozna bylo niezle zarobic. Coz, czas plynie, czasy sie zmieniaja, ludzie sie zmieniaja, jednak jest cos co stoi w miejscu - polskie kluby pilkarskie. Dobranoc.

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 01:44

Tzn może troszkę przesadziłem mówiąc, że nie powinno to nikogo dziwić, bo jednak Celtic ciągle jest marką rozpoznawalną w całej Europie, ale patrząc na ich grę, to są to zwykli drwale piłkarscy, którzy technicznie są poniżej europejskiej średniej, coś na takim poziomie jak ich dzisiejsi rywale.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 01:52

W sezonie 2005/2006 Celtic zanotował podobną wpadnę z Artmedią ze Słowacji. Nie skreślałbym ich w tej rywalizacji w tym momencie, na Celitc Park jeszcze wiele się może zdarzyć. W przeciwieństwie do Lyonu, który nie odrobi takich start na wyjeździe. A szkoda, bo wydaje mi się, że po raz pierwszy od dłuższego czasu mogą pochwalić się naprawdę niezłym składem.
Jedyna nie wiadomo to Milan. Choć w imię dobra Serie A mam nadzieję, że Milaniści przejdą PSV. Gdyby udało się strzelić wczoraj choć jedną bramkę więcej sytuacja byłaby klarowna.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 11:56

italismano musi być zawiedziony, że jego ulubiony klub dostaje od Kazachów... :smile: W spotkaniu PSV z Milanem bardzo ucieszyła mnie... forma Mexesa i liczę, że utrzyma ją przez cały sezon, bo świetnie się go ogląda jak tak kaleczy.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 18:15

<- Obie bramki Sociedad ... Woow ? Mi się nawet druga bardziej podobała, przypomniała mi się reklama nike Joga Bonito -> :whistle: . Nie chciałbym wpaść na nich w grupie, za to dziś mi się śniło, że Legia grała z Juve w CL :roll:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 18:55

Rzeczywiście ładne bramki, natomiast bez przesady z jakimś specjalnym obawianiem się ich w LM ;)

BTW drugiego gola strzelił Seferović, który popisał się też ładnym trafieniem w pierwszej kolejce La Liga przeciwko Getafe. Do Sociedad oddała go za grosze Fiorentina, bo miał kontrakt do 2014 i tego paskudnego agenta, co to zawodników buntuje przeciwko wspaniałemu zespołowi z Artemio Franchi.

Obrazek
Zablokowany