Superpuchar Włoch: JUVENTUS 4-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:03

zakiii pisze:Kilka rzeczy które się rzucają w oczy:

1. W pierwszym sezonie Conte, Juve grało niesamowitym pressingiem, ciągle wywierając presję na rywalach i wysoko odbierając piłkę. Odnoszę wrażenie, że w tej chwili nie gramy praktycznie wcale pressingiem.
Ale... Po co chcesz zakładać jakiś wysoki pressing w tym meczu? Jest spokojnie, prowadzimy grę, z tyłu niemal bezbłędnie, dreptamy sobie, stwarzamy niezłe sytuacje... Jest okej póki co.

Pogba, Vidal, Marchisio. Trzech świetnych piłkarzy i tylko dwa miejsca w składzie, smuteczek.

Miło byłoby zobaczyć Lwa w drugiej połowie. Najlepiej za Teveza. Ciekaw jestem duetu Fernando-Mirko.
mnowo pisze:
deszczowy pisze:Póki co nasz Apacz wygląda, jakby nie wykopał jeszcze topora wojennego ale wypalił fajkę. I to niekoniecznie pokoju.
Ja dostrzegam pozytyw, podoba mi się to (choć to pewnie szczegół w ogólnym kontekście) że nie przewraca się z każdym dotknięciem przeciwnika, tylko dopóki trzyma się na nogach, to gra. Dziś dwa razy podpierał się praktycznie rękami murawy. Do tej pory w Juve miał tak Nedved i Diego i osobiście podoba mi się to. Oczywiście na nic to się zda jeśli nie będzie strzelał, ale mówię - jeśli miałbym znaleźć pozytyw, to mam nadzieję że to dobry prognostyk.
:ok:

Miał taki jeden byczy rajd pod koniec pierwszej połowy, gdzie utrzymywał się przy piłce z naście metrów nim ktoś go wywalił. Przez cały czas miał na zmianę trzech zawodników Lazio na plecach. Idę o zakład, że z naszych obecnych napastników oprócz Carlitosa na takie coś mógłby sobie pozwolić jedynie Vucinić.

A z Nedvedem to w tej kwestii różnie było :D
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 22:09 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:03

fala33 pisze:Asamoah na lewej to jest dramat, już 2x lepszy ten Lulic, gość wyciągnięty z ligi szwajcarskiej.
:?: Był już jeden artysta, który forsował na forum sprzedaż Mudżyna po jego jednym słabszym spotkaniu :D Zgadzam się co do Lulicia. Fajny zawodnik, ale Lazio raczej nie pozbawi się podstawowego gracza na 2 tygodnie przed zamknięciem okienka transferowego.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:05

Gol Pogby na mega farcie. Najpierw rykoszet przy podaniu Lichtsteinera, następnie strzał minimalnie nad nogą interweniującego wślizgiem piłkarza Lazio, a potem piłka wpada do bramki po ręce Marchettiego. Na szczęście się udało.

Mam wrażenie, że przeważamy nad przeciwnikiem pod względem taktycznym i jako drużyna prezentujemy się od nich lepiej, ale popisy indywidualne zdecydowanie ciekawsze u rywala.

Kto to jest ten Cavanda? Chyba pierwszy raz na oczy gościa widzę, ale dzisiaj robi naprawdę świetne wrażenie. Dobrze radzi sobie w obronie i jest bardzo aktywny w ataku. Przy tym ma niemałe umiejętności indywidualne.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

gucio_juve pisze:Nie oglądałem od początku - Marchisio zszedł z powodu kontuzji czy..?
Coś w kolanie mu gruchło.

fala33

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie mówię o sprzedaży, ale o kompletnie niedopasowanej pozycji do charakterystyki piłkarza.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:07

fala33 pisze:Asamoah na lewej to jest dramat, już 2x lepszy ten Lulic, gość wyciągnięty z ligi szwajcarskiej.
:prochno: bez komentarza...

No kolejne wejście smoka Pogby :smile: Asamoah również wypada dobrze. A z tym brakiem widoczności Teveza to lekka przesada. Apacz daje radę mam nadzieję, że wyjdzie mu zagranie, którym pogrąży Lazio w tym meczu. Obrona jak dotąd stanowi monolit :stop:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:08

Przestańcie się ludzie smucić i żalić z powodu posiadania na 3 pozycje w pomocy 4 świetnych piłkarzy (ew. jako 5ty Asamoah). Jesteśmy Juventusem, a nie Sampdorią która nie mogłaby sobie pozwolić na trzymanie klasowego piłkarza na ławce rezerwowych. Do rozegrania jakieś 50 spotkań (bez repr), a Wy płaczecie że Pogba zaczyna na ławce. :roll:

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:09

ReinerJuve pisze:
grande amore pisze:Co powiedzial Gigi do Vidala zaraz po tym jak ten drugi wybil pilke glowa gdzies w strone trybun?
Wydawało mi się, że "Buono" :)
[...]
Grazie.
A kto to może wiedzieć oprócz ich dwóch :?
Coz, wydaje mi sie, ze mozna bylo cos tam odczytac z ruchu ust ;-) Bez spiny.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:15

Ależ jaja, Kielon wyciągnął piłkę z naszego pola karnego, pognał w pole Lazio i ustrzelił brameczkę.

BRAWO !!!

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:54

Zauważyliście, że Laziale gwizdali na naszych Murzynów?
Sila Spokoju pisze:
alina pisze:Zauważyliście, że Laziale gwizdali na naszych Murzynów?
FASZYZM NIE PRZEJDZIE :prochno:
Jakby nie było, ukochany klub Mussoliniego :prochno:
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 22:57 przez alina, łącznie zmieniany 3 razy.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:55

alina pisze:Zauważyliście, że Laziale gwizdali na naszych Murzynów?
FASZYZM NIE PRZEJDZIE :prochno:

btw liczyłem na 2:1 i miło się zaskoczyłem. Lazio rozbite
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 22:57 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:55

Brawo :bravo:

Mało poważnych błędów, a akcje akcje bramkowe z drugiej połowy to urwanie pupy. Bardzo przyjemny początek sezonu :) I zwycięstwo cieszy tym bardziej, że z Lazio nam ostatnio różnie szło. Lichy rozwalił system :-D

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:56

tego to się nie spodziewałem kompletnie, koncertowe 11 minut drugiej połowy i mamy pierwszy puchar tego sezonu.

FORZA!

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:57

Ciężko ogląda się mecze Juventusu. Nie można już wyjść do łazienki, bo jak się rozpędzą to w ciągu tylko kilku minut mogą wszystkie bramki paść w danej płowie :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 22:57

hmmm... a zauważyliście, że tak jak wsyzscy siedzieli na ławce rezerwowej, to dla Seby nie starczyło miejsca? :P

Zablokowany