Barcelona uzgodniła z Juve warunki wypożyczenia Davidsa
- miccoli
- Juventino
FC Barcelona i Juventus uzgodniły warunki wypożyczenia z Turynu Holendra, Edgara Davidsa. Davids miałby grać w katalońskim klubie do czerwca.
Szczegóły ustalał dziś w Turynie prezydent katalońskiego klubu Joan Laporta. Barca i Davids muszą teraz ustalić warunki kontraktu samego zawodnika. Holender przebywa obecnie w Surinamie, z którego pochodzi. Wziął tam udział w pogrzebie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
źródło:pilkanozna.pl
Szczegóły ustalał dziś w Turynie prezydent katalońskiego klubu Joan Laporta. Barca i Davids muszą teraz ustalić warunki kontraktu samego zawodnika. Holender przebywa obecnie w Surinamie, z którego pochodzi. Wziął tam udział w pogrzebie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
źródło:pilkanozna.pl
...
- Ironek
- Juventino
A ja i tak bym chciał żeby on został w JUVE. Tak siedze sie zatsanawiam , co mu do łba strzeliło ze nie chce juz grac w JUVE i nic nie mogę wymyślić, ale jak chce odejść to trudno.
Wolę go w Barcy niż w realui i chelseea
- Hincha
- Juventino
Nie wiem czy tu chodzi o forse, jezeli tak to nie ma co liczyc na Barçe. NOwy prezydent Barcelony od tego sezonu wdrozyl w zycie projek o minimalizacji zarobkow, taki Ronaldinho zarabia 3,6 mln, wiec Davids raczej nie powinien liczyc na zbyt wiele. Edgar ma juz swoje lata. Priorytetem dla niego powinny byc ME w Portugalii, a jezeli nie bedzie gral to nie dostanie powolania od Advocata do kadry. W repr. oranjes maja juz kilku mlodych na jego miejsce. Skoro w Juve juz go skreslili, musi szukac szybko klubu w ktorym bedzie gral, gral, gral... w koncu to chyba ostatnia wilka impreza na ktorej moze cos zdobyc z reprezentacja. Szczerze mowiac to troche sie dziwie, ze Juve tak latwo sie go pozbywa
, moze to dlatego, ze pilkarz po zakonczeniu tego sezonu i tak chcialby odejsc, wowczas za darmo (choc i tak na 99% nie dostaniecie za niego od Laporty ani 1 EURO, nasz prezydent nie szasta kasa chocby mial jej w nadmiarze)...a na pewno macie mlodych ktorzy powinni sie ogrywac. Jezeli Davids chcial odejsc z Juve, a nie Juve pozbyc sie Davidsa to tez sie troche dziwie, gral we wspanialym klubie z ktorym jeszcze mogl wiele zdobyc i patrzac na ta z tej perspektywy dziwne, ze nie chcial przedluzyc kontraktu, byc moze ta sprawa jest bardzije zlozona...na pewno. Mogl sie oczywiscie wypalic juz jako pilkarz Juve, gra tam w koncu dosc dlugo........hmmmm kiedys jak Guardiola odchodzil z Barçy powiedzial, ze czuje iz z tym klubem zdobyl wszystko, ze cale jego zycie to barcelona, ale czas ustapic mlodszym i wie, ze jest juz ktos taki ( mial na mysli Xaviego)
Forza Juve y Forca Barça!!!

Forza Juve y Forca Barça!!!
- gregor_g4
- Juventino
A ja uwazam ze powinnismy sie pozbyc Edgara. Wiele dla nas zrobil i dziekuje mu ze to ale uwazam ze juz sie wypalil, a poza tym niegral juz bardzo dawno i ciezko bedzie mu powrocic do formy.
- Coldsoul
- Juventino
Chce odejsc bo nie gra w 1 skladzieMarcin-IRONEK pisze:A ja i tak bym chciał żeby on został w JUVE. Tak siedze sie zatsanawiam , co mu do łba strzeliło ze nie chce juz grac w JUVE i nic nie mogę wymyślić, ale jak chce odejść to trudno.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bosheee cholernie szkoda
To jedno z najgorszych posunięć transferowych JUVE
Ten zawodnik nawet jak jest bez formy to i tak jest jednym z najlpeszych zawodników na Świecie... czekam na ostateczne przejście Davidsa...chcę go zobaczyć w koszulce Barcy i wtedy dopiero mu podziękuje i będę rozpaczał
Ale najpierw niech zagrać w jakaimś meczu by mógł pożegnać się z kibicami... ! :?
Już wiem, że odejście Davidsa odczuję vardzo, gorsze jak dotąd było odejście Zidane...Mówię to na zasadzie odkąd kibicuję JUVE, bo wiadmo ,że za np: Platinim bym płakach

Już wiem, że odejście Davidsa odczuję vardzo, gorsze jak dotąd było odejście Zidane...Mówię to na zasadzie odkąd kibicuję JUVE, bo wiadmo ,że za np: Platinim bym płakach

- Desperado---ALEX
- Juventino
Ti_Amo_Juventus_Dragon masz racje :!: Mi tez jest bardzo szkoda tego zawodnika
przeciez on był zawsze jeden z tych zawodników w Juve na ktorym opierała sie główna rola w składzie :!: Pamietam jego piekną gre efektowną hmm tyle meczy pieknych rozegrał.Uwazam ze Moggi powinien sprowadzic jakiegos młodego utalentowanego zawodnika na jego miejsce szczegolnie podoba mi sie Van Der Vaart z Ajaxu.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Powiem wam szczeże że to rozpaczanie nad Davidsem jest już nudne, też chciałbym żeby Edgar u nas został nawet bardzo, a pozatym tak już jest kolej rzeczy, zatrzymajcie jeszcze dużo łez bo jak bedziecie rozpaczać to będziecie cały czas rozpaczać w przyszłości jak kończyć karierę będą kończyć Nedved, Dle Piero, Buffon, Thuram i wielu innych a odchodzić od nas piłkarze będą niejednokrotnie.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- kouba
- Qualità Juventino
no na pewno bedzie go brak i będziemy Go pamietać, ale ja sie tym nie przejmuje że przechodzi. Dobrze, ze do Barcy, z którą sie nie spotkamy w LM (bo nie awansują) ani....w lidze
W stosunku do Romy czy Interu, mógłby Nam potem zrobić troche "szkody" grając z Nimi. Często sie tak zdarza, że jak sie gra przeciwko swojemu byłem klubowi to sie strzela Im bramki.
............:::::::::::::::::::Żegranaj Edgar:::::::::::::::::::............

............:::::::::::::::::::Żegranaj Edgar:::::::::::::::::::............
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zgodze sie.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Bosheee cholernie szkodaTo jedno z najgorszych posunięć transferowych JUVE
ALe cóż zrobić, jeżeli sie już zdecydowali to nie ma odwołania.
Żegnaj.