Superpuchar Włoch: JUVENTUS 4-0 Lazio
- Molek big fun juve
- Juventino
Nie chcę wyjść na obrońcę Lewego, ale mając taką pomoc to on mało zdziała. Nawet kreatywny Zieliński nic nie pokazał. Kilka razy Lewy fajnie się pokazał do prostopadłej piły , ale nie miał kto mu ją zagrać, sprawiali wrażenie jakby pali się takowego podania. No ale fakt, w bvb gra z większą werwą. Co do meczu, 3mam kciuki za zwycięstwo, chociaż Lazio ostatnio sprawiało nam problemy, a patrząc na dynamit w nogach naszych piłkarzy, może nie być wesoło. Fino alla fine Forza Juve.lenor pisze:Szkoda że Lewakondolski robi odwrotnie..Molek big fun juve pisze:Z tym szwagrem to nie przesadzaj, bo akurat jeśli chodzi o swoją reprezentacje , to tam zapierdzielał, aż miło. Jak wracał do nas, to grał na wywalce.Lucas87 pisze: Ponadto Szwagier dochodzi do formy i strzela również dla swojej reprezentacji.
Nie będzie to łatwy mecz, ale uważam, że wygramy 2-1 po ciężkich trudach.
Pierwszy mecz o stawkę, którzy trzeba wygrac i to absolutnie.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- baka
- Juventino
Tylko i wyłącznie zwycięstwo trzeba rozpocząć sezon z przytupem. Liczę na duet Llorente - Tevez w ataku i po jednej bramce od nich. Już się nie mogę doczekać dobrze, że będzie można spokojnie bez ścin na Orange Sport oglądnąć. FORZA JUVE !
- pumex
- Juventino
Uaktualnione prawdopodobne wyjściowe 11-tki:
JUVENTUS (3-5-2): Buffon - Ogbonna, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tevez, Vucinic.
LAZIO (4-2-3-1): Marchetti - Konko, Biava, Cana, Radu - Ledesma, Biglia - Candreva, Hernanes, Lulic - Klose.
Jak widać, obecnie znowu większe szanse na występ daje się Marchisio niż Pogbie. Dziwi i zarazem niepokoi mnie lewonożny Ogbonna po prawej stronie środka obrony. W takich sytuacjach lubią się przytrafić jakieś babole, oby nas to ominęło.
Poza tym, chyba bez większych niespodzianek to wygląda. Ciekawi mnie Lulić na pozycji ofensywnego pół-lewego pomocnika.
JUVENTUS (3-5-2): Buffon - Ogbonna, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tevez, Vucinic.
LAZIO (4-2-3-1): Marchetti - Konko, Biava, Cana, Radu - Ledesma, Biglia - Candreva, Hernanes, Lulic - Klose.
Jak widać, obecnie znowu większe szanse na występ daje się Marchisio niż Pogbie. Dziwi i zarazem niepokoi mnie lewonożny Ogbonna po prawej stronie środka obrony. W takich sytuacjach lubią się przytrafić jakieś babole, oby nas to ominęło.
Poza tym, chyba bez większych niespodzianek to wygląda. Ciekawi mnie Lulić na pozycji ofensywnego pół-lewego pomocnika.

- wloski
- Juventino
Wrócił późno do treningu, wydaje mi się, że jeszcze nie jest do końca gotowy na granie od początku. Zagra w drugiej połowie i będzie git.pumex pisze:Jak widać, obecnie znowu większe szanse na występ daje się Marchisio niż Pogbie.
O Boże, masz problem, żeby postawić Ogbonne na środku, a Bonucciego przesunąć na prawą stronę? Przecież to tylko dywagacje prasy.pumex pisze: Dziwi i zarazem niepokoi mnie lewonożny Ogbonna po prawej stronie środka obrony. W takich sytuacjach lubią się przytrafić jakieś babole, oby nas to ominęło.
Lulić swoją drogą, ale trzeba będzie uważać na Candreve gość gra imponująco od czasu przyjścia do Lazio. Oczywiście wcześniej wykazywał takie umiejętności, ale towarzystwo Klose i Hernanesa bardzo mu pomogło.pumex pisze:Poza tym, chyba bez większych niespodzianek to wygląda. Ciekawi mnie Lulić na pozycji ofensywnego pół-lewego pomocnika.
- pumex
- Juventino
Prasa podaje inaczej. Bonucci ma zostać na środku, a Ogbonna ma grać po stronie, na której, poza meczem z Primaverą, chyba nigdy nie grał.wloski pisze:O Boże, masz problem, żeby postawić Ogbonne na środku, a Bonucciego przesunąć na prawą stronę? Przecież to tylko dywagacje prasy.pumex pisze: Dziwi i zarazem niepokoi mnie lewonożny Ogbonna po prawej stronie środka obrony. W takich sytuacjach lubią się przytrafić jakieś babole, oby nas to ominęło.

- Mate.G
- Juventino
Gość jest dobry daj mu się wykazać.pumex pisze:Prasa podaje inaczej. Bonucci ma zostać na środku, a Ogbonna ma grać po stronie, na której, poza meczem z Primaverą, chyba nigdy nie grał.
Śiet

- wloski
- Juventino
I tam nie zagra. Jeszcze raz.pumex pisze:Prasa podaje inaczej. Bonucci ma zostać na środku, a Ogbonna ma grać po stronie, na której, poza meczem z Primaverą, chyba nigdy nie grał.wloski pisze:O Boże, masz problem, żeby postawić Ogbonne na środku, a Bonucciego przesunąć na prawą stronę? Przecież to tylko dywagacje prasy.pumex pisze: Dziwi i zarazem niepokoi mnie lewonożny Ogbonna po prawej stronie środka obrony. W takich sytuacjach lubią się przytrafić jakieś babole, oby nas to ominęło.
Bonucci - Ogbonna - Chiellini tak to będzie wyglądało. Bonucci nie raz grał na prawej, Ogbonna zagra nominalnie na swojej pozycji i Kielon też, podejrzewam, że przy częstszej absencji Andrei tak będzie wyglądała obrona.
Szkoda w tym wszystkim Martina, który mógłby jednak grać częściej czy to w obronie czy to na skrzydłach. W Urugwaju jest podstawowym graczem wyjściowej 11nastki gra pewnie i systematycznie. Jedynym jego odczuwalnym mankamentem jest to, że szybko oddaje piłkę grając w bloku obronnym i nie stara się prowadzić piłki jak to robi Barzagli czy Kielon, drugą jego wadą jest odpuszczanie górnych piłek. Wyskakuje mu napastnik za pleców i ładuje głową piłki do bramki, czy to z akcji czy rożnego, nad tym elementem mógłby popracować.
Że co cwaniaczku?Mate.G pisze:Gość jest dobry daj mu się wykazać.pumex pisze:Prasa podaje inaczej. Bonucci ma zostać na środku, a Ogbonna ma grać po stronie, na której, poza meczem z Primaverą, chyba nigdy nie grał.
- Mate.G
- Juventino
e?wloski pisze: Że co cwaniaczku?
Fakt mało jest obrońców z lewą nogą którzy grają po "prawej stronie na środku obrony" lecz mam wrażenie, że Ogbona jest bardziej zwrotny niż Bonucci. Leoś jest trochę mało dynamiczny na bok obrony.
W 433 się trochę motał ( ale to było dawno kiedy często się motał) ja sobie nie przypominam żeby grał na prawej w 352. Ale w czasie meczu czasem się tam zapuszczał i parę razy stracił podczas swoich rajdów
:twisted: ale to było chyba dwa sezony temu

- wloski
- Juventino
Za nim powiesz komuś, że daj mu się wykazać lepiej sam trochę posiedź nad treścią Twojej odpowiedzi, bo nie jest ona górnych lotów, ale do rzeczy...
2. Jest bardziej zwrotny i co z tego? Jest szybszy, bardziej siłowy i co z tego? Nie jego strona i noga, proste.
3. Może jest mało dynamiczny, a czy Barzagli jest jakimś ogierem dynamiki? Bazuje na sile, ustawianiu się, a nie dynamice i szybkości. Oczywiście, co jest zaskoczeniem świetnie startuje do spadającej piłki o którą trzeba walczyć, ale... to nie jest jego normą, a wyjątkiem.
4. Leonardo występował na prawej obronie za każdy razem jak grał Marrone na środku, czyli PW oraz niektóre spotkania w Serie A, zna pozycje może nie doskonale, ale o wiele lepiej niż Ogbonna za którym nie przemawia ani noga, którą gra, ani doświadczenie na tej stronie. Jeśli chodzi o zapuszczanie to w spotkaniach kiedy Bonucci grał na prawej stronie bloku w poprzednim sezonie nie pamiętam by miał jakieś większe wpadki. Spieprzył swoje po tej stronie w Superpucharze w tamtym roku, ale w roli środkowego... no chyba nikt nie zapomni, co on tam odwalił.
1. Obrońców grających lewą nogą po prawej stronie i odwrotnie, jest sporo, ale to nie zawsze pozytywnie wpływa na jakość ich gry. Nie mówmy tu o bocznych obrońcach, których najwięcej jest z tego grona. Nie ma to jednak większego sensu przy środkowych, on musi się dobrze czuć na swojej pozycji, która jest bardzo odpowiedzialna.Mate.G pisze:Fakt mało jest obrońców z lewą nogą którzy grają po "prawej stronie na środku obrony" lecz mam wrażenie, że Ogbona jest bardziej zwrotny niż Bonucci. Leoś jest trochę mało dynamiczny na bok obrony.
W 433 się trochę motał ( ale to było dawno kiedy często się motał) ja sobie nie przypominam żeby grał na prawej w 352. Ale w czasie meczu czasem się tam zapuszczał i parę razy stracił podczas swoich rajdów
:twisted: ale to było chyba dwa sezony temu
2. Jest bardziej zwrotny i co z tego? Jest szybszy, bardziej siłowy i co z tego? Nie jego strona i noga, proste.
3. Może jest mało dynamiczny, a czy Barzagli jest jakimś ogierem dynamiki? Bazuje na sile, ustawianiu się, a nie dynamice i szybkości. Oczywiście, co jest zaskoczeniem świetnie startuje do spadającej piłki o którą trzeba walczyć, ale... to nie jest jego normą, a wyjątkiem.
4. Leonardo występował na prawej obronie za każdy razem jak grał Marrone na środku, czyli PW oraz niektóre spotkania w Serie A, zna pozycje może nie doskonale, ale o wiele lepiej niż Ogbonna za którym nie przemawia ani noga, którą gra, ani doświadczenie na tej stronie. Jeśli chodzi o zapuszczanie to w spotkaniach kiedy Bonucci grał na prawej stronie bloku w poprzednim sezonie nie pamiętam by miał jakieś większe wpadki. Spieprzył swoje po tej stronie w Superpucharze w tamtym roku, ale w roli środkowego... no chyba nikt nie zapomni, co on tam odwalił.
- @D@$
- Juventino
I nieźle się z tą Primką plątał niestetypumex pisze:Prasa podaje inaczej. Bonucci ma zostać na środku, a Ogbonna ma grać po stronie, na której, poza meczem z Primaverą, chyba nigdy nie grał.

Może być tak, że Leo po prostu jest na razie lepiej przygotowany na pozcyję libero a Ogbonne Conte jeszcze tam odpowiednio nie sprawdził.
W ogóle skąd te składy, LGDS? Bo na przykład na SKY to często pieprza te ustawienia i nie zawsze się nalezy tym sugerować, nawet jeśli personalia są dobre.
Nie chcę się wcinac, ale Mate.G chyba pisząc "gość" chodziło mu o Ogbonne, a @włoski odebrałeś to niepotrzebnie do siebieMate.G pisze:e?wloski pisze:Że co cwaniaczku?Mate.G pisze:Gość jest dobry daj mu się wykazać.

- pumex
- Juventino
No właśnie, dlatego o tym wspomniałem. Nic dziwnego, grać z lewą nogą jako pół-prawy obrońca to bardzo ciężkie zadanie, dlatego napisałem, iż mam pewne obawy.@D@$ o Ogbonnie pisze:I nieźle się z tą Primką plątał niestety
Składy są z TuttoJuve (na mylić, że TJ przepisało z LGDS czy SKY, oni mają swoje, oddzielne źródła), ale z tego co widzę Gazzetta im przytakuje.@D@$ pisze:W ogóle skąd te składy, LGDS? Bo na przykład na SKY to często pieprza te ustawienia i nie zawsze się nalezy tym sugerować, nawet jeśli personalia są dobre.

- wloski
- Juventino
O jeju jeju, zagra na środku, gdzie tam gra z Primaverą (na próbę), a gdzie Superpuchar (test przed Serie A), mam większe obawy. Oby nasza drużyna wyszła z tego ociężałego sposobu gry i oby nogi w końcu się odblokowały. Strasznie będzie szkoda przegrać ten puchar, trzeba się odegrać za mecz z Lazio w którym przegraliśmy (każdy pamięta, że na swoje życzenie mając dwie mega akcje pod koniec spotkania).
Pumex podaj stronki, gdzie są przewidywane składy, zawsze mam z tym problem
.
Pumex podaj stronki, gdzie są przewidywane składy, zawsze mam z tym problem

- Mate.G
- Juventino
Nawet nie pomyślałem, że można to tak odebrać...@D@$ pisze:Nie chcę się wcinac, ale Mate.G chyba pisząc "gość" chodziło mu o Ogbonne, a @włoski odebrałeś to niepotrzebnie do siebieTak piszę, by oszczędzić 2 strony dyskusji.
Muszę trochę popracować nad jednoznacznością moich wypowiedzi.
Mi zostało takie uprzedzenie do Leosia popełnił już trochę baboli,Gdy graliśmy cały czas 352 to On na środku radził sobie bardzo dobrze . Znowu gdy graliśmy na 2 środkowych (433) to czegoś mu brakowało. Radził sobie gorzej

Moje zdanie jest takie, że wolałbym zobaczyć Bonucciego na środku niż na boku

- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mam nadzieję, że Conte zadba o świeżość naszych zawodników przed meczem z Lazio. Tej świeżości Juve potrzebuje i dzięki dobremu wypoczynkowi i fizjoterapii będziemy w stanie grać na mocnych obrotach przez 70 minut. Nie zapominajmy o ciężkim okresie przygotowawczym, nogi piłkarze Juve mają jeszcze troche ciężkie.
Czekam na ten mecz, ponieważ ocenimy Teveza i Llorente. Oboje na pewno zagrają w tym meczu - moze nie w wyjściowej jedenastce, ale będą mieli chwile, żeby się pokazać. Jeżeli Tevez odpocznie, to jego dynamika może się nam bardzo przydać. Nie musimy tego pucharu wygrać za wszelką cenę, ale liczę, że Conte coś ciekawego przygotuje i uda nam się w miare dobrym stylu zaprezentować. Czekam też na Pogbe, jest w formie i coś niekonwencjonalnego nam zaprezentuje. Jestem dobrej myśli.
Czekam na ten mecz, ponieważ ocenimy Teveza i Llorente. Oboje na pewno zagrają w tym meczu - moze nie w wyjściowej jedenastce, ale będą mieli chwile, żeby się pokazać. Jeżeli Tevez odpocznie, to jego dynamika może się nam bardzo przydać. Nie musimy tego pucharu wygrać za wszelką cenę, ale liczę, że Conte coś ciekawego przygotuje i uda nam się w miare dobrym stylu zaprezentować. Czekam też na Pogbe, jest w formie i coś niekonwencjonalnego nam zaprezentuje. Jestem dobrej myśli.
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Wygramy Panowie, spokojnie. Mam dobre przeczucie co do pary Vucinić - Tevez.
P.S Możecie dodać, że na Rai Uno tez leci...
P.S Możecie dodać, że na Rai Uno tez leci...