Forumowicz od A do Z - vol.3
- Montezuma11
- Juventino
Lord, na serio uważasz, że juvepoland na fb ma większy potencjał? Serio? Skoro komentarze typu "ksiązka Alexa to najbardziej zyciowa rzecz, jaka czytałem" plus fikuśne torty vs to co się dzieje na forum, czyli prawdziwa integracja z innymi kibicami, normalna wymiana ciekawych poglądów, to ja nie mam pytań.
Edit: sądze, ze dałem się strollować Lordowi jak my wszyscy, bo takich pogladów chyba nie można miec na poważnie.
Alfabety to fajna sprawa, miło poczytać o tym kim są inni kibice, co myślą, robią. Fajna rzecz, props dla tych, którzy to tworzą.
Edit: sądze, ze dałem się strollować Lordowi jak my wszyscy, bo takich pogladów chyba nie można miec na poważnie.
Alfabety to fajna sprawa, miło poczytać o tym kim są inni kibice, co myślą, robią. Fajna rzecz, props dla tych, którzy to tworzą.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2013, 20:27 przez Montezuma11, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVENTUS !!!
- LordJuve
- Juventino
Po pierwsze to nie JP ma potencjał, ale sam FB ma i do czasu aż się to nie zmieni (FB, mimo wszystko, powoli traci użytkowników) to na fanpejdżu będzie się wiele działo.Montezuma11 pisze:Lord, na serio uważasz, że juvepoland na fb ma większy potencjał? Serio? Skoro komentarze typu "ksiązka Alexa to najbardziej zyciowa rzecz, jaka czytałem" plus fikuśne torty vs to co się dzieje na forum, czyli prawdziwa integracja z innymi kibicami, normalna wymiana ciekawych poglądów, to ja nie mam pytań.
Natomiast co się dzieje na forum? Integracja? Spoko, ale to w ramach zlotów. Super, że coś takiego się pojawiło i bardzo pochwalam takie - R E A L N E - formy integracji. Oczywiście, bez forum nie byłoby zlotów, natomiast ja cały czas pisze o takim codziennym, rutynowym bytowaniu czy to w ramach forum czy fanpage'u i widać, że na tym drugim coś się dzieje. Może jakościowo nijak się to ma do soczystych dyskusji na forum, ale to forum przestało być "soczyste" (czytaj: pełne ciekawych dyskusji, tematów). Tutaj od lat nic nowego się nie pojawiło i alfabet VOL. 3 (niedługo to będzie jak z tańcem z gwiazdami, n-edycji) dobitnie to pokazuje (co nie znaczy, że Szczypkowi nie należą się propsy...oczywiście że tak, ale cholera, ileż można...tym bardziej że teraz nie ma nawet sensownych, forumowych AWATARÓW - nie piszę użytkowników - które mogłyby to pisać). Fanpage to nowa jakość i gdyby tak nie było to redakcja JP nie traciłaby czasu (a zawsze go przecież brakowało...chociażby na zmiany na stronie czy forum) na tego typu inicjatywy.
Normalna (lewaki vs konserwy?, postępowi vs ciemnogród?, ubliżanie i wyśmiewanie? ZERO WSPÓLNYCH konkluzji...bo tutaj nigdy nie było DYSKUSJI w sensie DIALOGU...czy Ty widziałeś kiedykolwiek dyskusję na tym forum, po której różni userzy doszliby do wspólnych wniosków?) czy ciekawa (dla kogo? bo imho "jeśli nie myślisz jak ja = frajer" i nie warto Cię słuchać) wymiana poglądów...w ramach którego tematu? W polityce pustki a w tematach typowo piłkarskich lepiej się nie wypowiadać bo tam 100 speców z managerów i jeszcze tuzin innych majstrów...
Żeby nie było...nie udzielam się na fanpage'u JP, po prostu obserwuje go a na forum czasem bywam...kiedyś codziennie.
- zahor
- Juventino
No niestety, ale sam jesteś sobie winny, jeżeli wchodzisz w polemikę z gościem, który z jednej strony narzeka że na forum nie ma merytorycznej dyskusji, a z drugiej jara się profilem na FB, gdzie można sobie wymienić poglądy na temat tortu Juventusu albo odpowiedzieć na pytanie "Lody, włoskie lody dla ochłody. Kto chętny?".Montezuma11 pisze: Edit: sądze, ze dałem się strollować Lordowi jak my wszyscy, bo takich pogladów chyba nie można miec na poważnie.
Jako że połowa postów Lorda w tym temacie nie traktuje o zabawie w alfabety, liczę że któryś z moderatorów wykorzysta okazję i uwolni nas od lamentów typu "kiedyś to były czasy jak adidasy, teraz nuda i same nudne no-name'y na forum".
Co do alfabetów - u Małego najbardziej mnie zaintrygowała litera R (zresztą po objętości widać że się chłop nakręcił), u deszczowego ... A. Możesz coś więcej skrobnąć na ten temat, czy jest to objęte jakąś tajemnicą?
- LordJuve
- Juventino
Eh, pozoruejsz na takiego inteligenta a chyba nie posiadasz podstawowej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie jaram się profilem na FB. Po prostu zauważam jego przewagę - pod pewnymi względami (jakimi? napisałem, przeczytaj uważniej to co piszę) - nad forum.zahor pisze: No niestety, ale sam jesteś sobie winny, jeżeli wchodzisz w polemikę z gościem, który z jednej strony narzeka że na forum nie ma merytorycznej dyskusji, a z drugiej jara się profilem na FB, gdzie można sobie wymienić poglądy na temat tortu Juventusu albo odpowiedzieć na pytanie "Lody, włoskie lody dla ochłody. Kto chętny?".
Każdy odnosi się do tej zabawy, trzeba tylko czytać to co piszę.zahor pisze:Jako że połowa postów Lorda w tym temacie nie traktuje o zabawie w alfabety, liczę że któryś z moderatorów wykorzysta okazję i uwolni nas od lamentów typu "kiedyś to były czasy jak adidasy, teraz nuda i same nudne no-name'y na forum".
Mam podobnie z literką A, tyle tylko, że w przypadku Twojego alfabetu. Mógłbyś to jakoś rozwinąć? Srry, ale argumentacja w stylu Russella jest dość oklepana i straciła MOC.zahor pisze:Co do alfabetów - u Małego najbardziej mnie zaintrygowała litera R (zresztą po objętości widać że się chłop nakręcił), u deszczowego ... A. Możesz coś więcej skrobnąć na ten temat, czy jest to objęte jakąś tajemnicą?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Oczywiście, tylko Ty z góry założyłeś, że w jego życiu nic się nie zmieniło, toteż nie powinien pisać alfabetu drugi raz, a teraz, gdy to zrobił, wchodzisz i mówisz, że nic się w jego życiu nie zmieniłeś, miałeś rację, ot cały Ty.LordJuve pisze:Oceniłem jego alfabet...chyba po to go wrzucił, żeby inni czytali i oceniali?
LordJuve kilka stron wcześniej pisze:Poza tym ja nie chce nikogo oceniac bo rzeczywiście nie mam moralnego – z powodu, który przytoczyles – prawa by to robić.
Tak, same no name'y. W tym miesiącu w pierwszej dziesiątce użytkowników z największą ilością postów znaleźli się:LordJuve pisze:Poza tym na forum wypowiadają się, w większośći, jakieś no name'y.
1. pumex
2. Siewier
3. Kucharius1
4. Bazyliszek
5. Orkos
6. tabo89
7. francois
8. mnowo
9. szczypek
10. zahor
Rzeczywiście same no name'y się udzielają na tym forum. Puknij się w łeb synku.
A czy ktoś taki wygrał ankietę i będzie pisał swój alfabet?LordJuve pisze:Serio masz ochotę poznawać kolesia z setką postów i nickiem ala "albundy2013"?
Skoro podajesz przykład Zambrotty to właśnie - trollem też trzeba umieć być.LordJuve pisze:Tak więc, skoro i tak nie ma szans na sensowną dyskusję to może chociaż mały trolling się uda? Pan Zambrotta całą swoją działalność forumową na tym oparł. :lol:
- Orkos
- Juventino
Wow. Jestem w pierwszej 10 pierwszy raz w życiu w czymkolwiek. Nie wiem czemu ciągnie mnie do tego forum. Chociaż szczerze powiedziawszy to za dobrze mi się w życiu układa i dla równowagi to takich pomyj jak tutaj nikt na mnie nie wylewał. Koniec końców równowaga musi być. Więc może dlatego ciągle tu siedzę.szczypek pisze: Tak, same no name'y. W tym miesiącu w pierwszej dziesiątce użytkowników z największą ilością postów znaleźli się:
1. pumex
2. Siewier
3. Kucharius1
4. Bazyliszek
5. Orkos
6. tabo89
7. francois
8. mnowo
9. szczypek
10. zahor
Rzeczywiście same no name'y się udzielają na tym forum. Puknij się w łeb synku.
Zabawa z alfabetem całkiem fajna, ale skoro gnoicie wszystkich nowych to nic dziwnego, że potem te same osoby piszą te alfabety.
- LordJuve
- Juventino
Synku, nie napisałem "same", więc o co Ci chodzi? Kulą w płot strzeliłeś. To raz. Dwa: może po tej powierzchownej analizie ilościowej napiszesz mi CO Ci userzy pisali, w jakich tematach się wypowiadali?szczypek pisze: Rzeczywiście same no name'y się udzielają na tym forum. Puknij się w łeb synku.
Było dopiero 3 ankiety, cieszyłbym się, aby było inaczej, aczkolwiek patrząc na skład aktualnej sondy...szczypek pisze:A czy ktoś taki wygrał ankietę i będzie pisał swój alfabet?LordJuve pisze:Serio masz ochotę poznawać kolesia z setką postów i nickiem ala "albundy2013"?
Dokładnie, zwyczajnie wystarczy być ingnorantem. Srry, rzeczywiście nie potrafię...szczypek pisze: Skoro podajesz przykład Zambrotty to właśnie - trollem też trzeba umieć być.
Oceniłem alfabet Deszczowego a nie jego osobę, czujesz różnicę?
Dobra, z mojej strony tyle...no chyba, że zahor podejmie rękawicę.

Nie tylko na nowych...Orkos pisze: Zabawa z alfabetem całkiem fajna, ale skoro gnoicie wszystkich nowych to nic dziwnego, że potem te same osoby piszą te alfabety.
Poznałeś jest "umiejętnego trolla" Pana Zambrotte? :lol:
- Łukasz
- Juventino
L i R - Mały, podobuje mnie się. Szacuneczek, choć - nie obraź się - ale zawsze miałem Cię za strasznego dziwaka, który niby trochę kuma czaczę, ale zawsze ma zdanie tak kontrowersyjne, że absolutnie nikt go nie podzieli i oszołoma od podgrzewanych kuleczek. No i Lem został przywołany.
Deszczu, mimo sympatii, alfabet ostentacyjnie lemingujący.
LJ - jesteś dziwny, ale zawsze miałem Cię za honorowego gościa mimo wszystko (w sumie nie wiem dlaczego). Jeśli masz resztki godności, z uwagi na to, że nie napisałeś swojego alfabetu, powinieneś wyjść z tego tematu i nie psuć ludziom zabawy.
Deszczu, mimo sympatii, alfabet ostentacyjnie lemingujący.
LJ - jesteś dziwny, ale zawsze miałem Cię za honorowego gościa mimo wszystko (w sumie nie wiem dlaczego). Jeśli masz resztki godności, z uwagi na to, że nie napisałeś swojego alfabetu, powinieneś wyjść z tego tematu i nie psuć ludziom zabawy.
- Mate.G
- Juventino
Zgłaszam się do tego no... alfabetu 
Wiadomość dla Lorda :
Kolejny no-name się zgłosił do ankiety
no to ci wyszło
Wiadomość dla Lorda :

:rotfl:deszczowy pisze:Lo(r)dzik
no to ci wyszło

Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2013, 21:22 przez Mate.G, łącznie zmieniany 3 razy.
- deszczowy
- Juventino
- LordJuve
- Juventino
Hm, a kto by to chciał przeczytać?Łukasz pisze: LJ - jesteś dziwny, ale zawsze miałem Cię za honorowego gościa mimo wszystko (w sumie nie wiem dlaczego). Jeśli masz resztki godności, z uwagi na to, że nie napisałeś swojego alfabetu, powinieneś wyjść z tego tematu i nie psuć ludziom zabawy.
Chociaż racja, nie napisałem to co się wpierdzielam? Przemówiłeś mi do rozsądku. BTW. Też Cię zawsze miałem za honorowego gościa...cokolwiek to znaczy, ale chyba to coś pozytywnego.

Cóż, szkoda, że wielu userom...w tematach znacznie poważniejszych...nie można przemówić do rozsądku. Ileż to forum by zyskało na jakości?
Może zmieniłeś nick?Mate.G pisze: Wiadomość dla Lorda :
Kolo piszesz poezje, masz fantazje (lubisz wulgarny seks i fisting...:lol:) a nie potrafiłeś wyjść poza stereotypowego leminga? Ciekawy fragment o służbach...natomiat fajnie, że nie było nic o celebryckim ateizmie bo bym puścił pawia.deszczowy pisze:Lo(r)dzik, a czemu fuszerkę odwaliłem?

- Lucas87
- Juventino
A ja z kolei konstruktywnej krytyki czy odpowiednich kontrargumentów zawsze wysłucham, lecz nie widzę powodów żebym miał się przejmować lub reagować na ataki gówniarzy podpuszczaczy itp. Każdy musi znać swoją wartość.
Sama zabawa bardzo fajna. Aż trochę dziwne, że niektórzy decydują się ujawniać tu pewne osobiste kwestie związane ze swoim życiem. Ale jeśli chcą to jak najbardziej jest to na plus. Dotąd najbardziej zapamiętałem znajomość 7 języków obcych przez Zahora.
Dla dobra forum mogłaby ta zabawa jeszcze potrwać dalej.
Sama zabawa bardzo fajna. Aż trochę dziwne, że niektórzy decydują się ujawniać tu pewne osobiste kwestie związane ze swoim życiem. Ale jeśli chcą to jak najbardziej jest to na plus. Dotąd najbardziej zapamiętałem znajomość 7 języków obcych przez Zahora.

- deszczowy
- Juventino
Ileż to można o ateizmie? Wszyscy o tym wiedzą. Więc po jaką cholerę raz jeszcze?
I gdzie napisałem, że lubię fisting? O.o
- LordJuve
- Juventino
deszczowy pisze:Ileż to można o ateizmie? Wszyscy o tym wiedzą. Więc po jaką cholerę raz jeszcze?
Nadinterpretacja?...spoko. Zwyczajnie mnie zawiodłeś. Co więcej, mała rada...rob tak żebyś nie żałował bo w tym Twoim alfabecie pojawiło się trochę żalów.F. Jak Fisting.
Próbowaliście ze swoimi kobietami?
BTW.
Praktyki w TVNie...znak takich co byli, też sobie chwalili...natomiast ciekawi mnie czego Cie tam nauczyli z tej obróbki audio i video?
BTW2.
Napisz jak te testy u szpiegów wyglądaby...no chyba, że Ci zabronili mówić.

- Orkos
- Juventino
Nie dziwcie się, że nowi użytkownicy nie chcą się wdawać w dyskusje. Póki nie zmieni się sytuacja, że ilość postów = wiedza i wszystkie jakieś przywileje i inne takie z nią związane forum jak każde inne będzie tracić userów. Sytuacja obecna pasuje idealnie do tej sceny z Dnia Świra -->
Na dzień dzisiejszy na forum zarejestrowanych jest 27677 userów. Z pamięci może wymieniłbym około 50. Kojarzyłbym może 100-120. A co z resztą?
Skoro człowiek chce jakoś się podzielić swoimi przemyśleniami, a potem spada na niego sterta gnoju to ja się wcale nie dziwie, że jest jak jest.
Sam rzucę tekst znany wam wszystkim - stronę JP znam od samego niemalże początku (ahhh ten internet na impulsy). Forum powstało jakieś 6 lat później i nie że jakoś super regularnie je czytałem, ale mniej więcej znany mi był klimat. Można było jeszcze jakoś wejść w to towarzystwo. Teraz już nie tylko na forum, ale i w codziennym życiu ludzie oddalają się od siebie i występuje wszechobecna wrogość do ludzi o innych poglądach przez co każdy się zamyka w swoich 4 ścianach i swoje myśli zostawia dla siebie.
Napisałem chyba coś mądrego. Pewnie za chwilę dostanę czerwoną kartkę.
Na dzień dzisiejszy na forum zarejestrowanych jest 27677 userów. Z pamięci może wymieniłbym około 50. Kojarzyłbym może 100-120. A co z resztą?
Skoro człowiek chce jakoś się podzielić swoimi przemyśleniami, a potem spada na niego sterta gnoju to ja się wcale nie dziwie, że jest jak jest.
Sam rzucę tekst znany wam wszystkim - stronę JP znam od samego niemalże początku (ahhh ten internet na impulsy). Forum powstało jakieś 6 lat później i nie że jakoś super regularnie je czytałem, ale mniej więcej znany mi był klimat. Można było jeszcze jakoś wejść w to towarzystwo. Teraz już nie tylko na forum, ale i w codziennym życiu ludzie oddalają się od siebie i występuje wszechobecna wrogość do ludzi o innych poglądach przez co każdy się zamyka w swoich 4 ścianach i swoje myśli zostawia dla siebie.
Napisałem chyba coś mądrego. Pewnie za chwilę dostanę czerwoną kartkę.