Mercato (2012-2014)
- Dybala 4ever
- Juventino

Będzie nam ciężko kogoś na lewą:
-Zuniga: Napoli staje nam okoniem
-Kolarov: chyba chce zostać w City
-Coentrao: coś tam było, ale to można włożyć między bajki
Chociaż osobiście moglibyśmy spróbować wypożyczyć z jakąś tam opcją wykupu tego Bonaventurę. Sam zainteresowany przejawiał chęć transferem. Jest młodszy niż Peluso, a więc nie byłoby zbędne ryzyka.
A jak nie to trudno też się świat nie skończy. Sprzedać nam to co zostało i na kolejne mercato zachować. 12 mln za Matriego- sentymenty na bok, ale więcej takiej okazji, żeby tyle za niego dostać nie będzie, więc oby sam zawodnik przystał- teraz wszystko zależy tylko od niego.
-Zuniga: Napoli staje nam okoniem
-Kolarov: chyba chce zostać w City
-Coentrao: coś tam było, ale to można włożyć między bajki
Chociaż osobiście moglibyśmy spróbować wypożyczyć z jakąś tam opcją wykupu tego Bonaventurę. Sam zainteresowany przejawiał chęć transferem. Jest młodszy niż Peluso, a więc nie byłoby zbędne ryzyka.
A jak nie to trudno też się świat nie skończy. Sprzedać nam to co zostało i na kolejne mercato zachować. 12 mln za Matriego- sentymenty na bok, ale więcej takiej okazji, żeby tyle za niego dostać nie będzie, więc oby sam zawodnik przystał- teraz wszystko zależy tylko od niego.
- Arbuzini
- Juventino

Mam nadzieję, że uda się sprzedać Matriego. Szkoda, że nie włączą w to Zunigi, ale dobra kasa nie jest zła, a co się odwlecze to nie uciecze.
W momencie, kiedy wiadomo było, że za darmo przyjdzie do nas Llorente i walczyliśmy o Teveza na bardzo dobrych warunkach szanse na pozyskanie Aubameyanga były bardzo małe. Gdyby udało nam się porządnie uprzątnąć atak tak żeby wolne było jedno miejsce, a Gabończyk dalej dostępny byłby na rynku transferowym i ktoś by nam go sprzątnął wtedy gorzkie żale miałyby sens. Borussia też nie próżnowała i bardzo szybko zapewniła sobie jego usługi. Nas powinno to tylko utwierdzić w przekonaniu, że zdecydowanie warto częściej spoglądać w stronę Francji. Tam niezwykle rzadko zdarzają się takie okienka, kiedy nie ma do wyciągnięcia za małe pieniądze kogoś bardzo dobrego zawodnika.
Chciałbym kogoś sensownego na lewe wahadło.
Chciałbym żeby Quag odszedł do Udinese, a do nas przyszedł Muriel
.
W momencie, kiedy wiadomo było, że za darmo przyjdzie do nas Llorente i walczyliśmy o Teveza na bardzo dobrych warunkach szanse na pozyskanie Aubameyanga były bardzo małe. Gdyby udało nam się porządnie uprzątnąć atak tak żeby wolne było jedno miejsce, a Gabończyk dalej dostępny byłby na rynku transferowym i ktoś by nam go sprzątnął wtedy gorzkie żale miałyby sens. Borussia też nie próżnowała i bardzo szybko zapewniła sobie jego usługi. Nas powinno to tylko utwierdzić w przekonaniu, że zdecydowanie warto częściej spoglądać w stronę Francji. Tam niezwykle rzadko zdarzają się takie okienka, kiedy nie ma do wyciągnięcia za małe pieniądze kogoś bardzo dobrego zawodnika.
Chciałbym kogoś sensownego na lewe wahadło.
Chciałbym żeby Quag odszedł do Udinese, a do nas przyszedł Muriel
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Arbuzini, weź Ty się z tymi bardzo dobrymi zawodnikami z Lig Ę. Gameiro w PSG staty jak Matri u nas, na Giroud w Londynie przez pół sezonu nie mogli patrzeć, potem się trochę poprawił. Młody Sissoko wylądował we wszechmocnym Newcastle. Gervinho po failu w Arsenalu, będziemy mogli zobaczyć w Romie. Coś kiepsko się wiedzie ostatnio wymiataczom z Francji
wcale nie są tacy boscy, jak się ich przedstawia.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Akurat Sissoko gra swietnie w Newcastle. Gervinho nie gral az tak slabo.Ouh_yeah pisze:Arbuzini, weź Ty się z tymi bardzo dobrymi zawodnikami z Lig Ę. Gameiro w PSG staty jak Matri u nas, na Giroud w Londynie przez pół sezonu nie mogli patrzeć, potem się trochę poprawił. Młody Sissoko wylądował we wszechmocnym Newcastle. Gervinho po failu w Arsenalu, będziemy mogli zobaczyć w Romie. Coś kiepsko się wiedzie ostatnio wymiataczom z Francji
Dodaj Benzeme, Tululana,Ramiego,Cabaye,Emeghara czy Hazard.
Nie patrz tylko na tych ktorym nie wychodzi.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino

Przepraszam, ale co Ty masz do Moussa Sissoko, który kosztował Newcastle połowę tego co nas Padoin, a jest od niego zawodnikiem przynajmniej dwie klasy lepszym i z 5 lat młodszym?
Marotta to łowca promocji, a takie od lat regularnie trafiają się we Francji. Weź pod uwagę, że promocja z definicji nie kojarzy się z hurtem. Tru story, czy tego chcesz, czy nie. Na dodatek francuskie murzyny przeważnie mają te zaletę, że posiadają europejski paszport.
Marotta to łowca promocji, a takie od lat regularnie trafiają się we Francji. Weź pod uwagę, że promocja z definicji nie kojarzy się z hurtem. Tru story, czy tego chcesz, czy nie. Na dodatek francuskie murzyny przeważnie mają te zaletę, że posiadają europejski paszport.
- Orkos
- Juventino

Mnie to denerwuje od dawna. W Ligue 1 co roku pojawia się jakiś dobry zawodnik, którego można wyciągnąć za stosunkowo małe pieniądze, a Beppe chyba w ogóle nie patrzy w tamtym kierunku. Nikt mi nie powie, że choćby ten Aubameyang czy jak to się tam pisze nie był okazją bo 13 mln za tak świetnie rokującego zawodnika to dobra cena. Zamiast fapać i bezsensu walczyć o Joveticia można było się zakręcić koło niego. A choćby ten czarny z Holandii? To też była okazja.
- Lucas87
- Juventino

Trudno, że mieli kupić cały alfabet dobrze zapowiadających się piłkarzy. Potrzebowaliśmy kreatywnego top playera ogranego na międzynarodowej scenie i basta...a nie gracza, który mógłbyć jedną wielką niewiadomą
Ciekawe czy powróci jeszcze tamat Bonaventury. Atalanta była bardzo niechętna do podjęcia jakichkolwiek rozmów w sprawie transferu.
Pytanie czy to jest zawodnik gwarantujący poprawę jakości wobec tego co prezentuje na skrzydle Asamoah. Ja mam co do tego spore wątpliwości :snooty:
Ciekawe czy powróci jeszcze tamat Bonaventury. Atalanta była bardzo niechętna do podjęcia jakichkolwiek rozmów w sprawie transferu.
Pytanie czy to jest zawodnik gwarantujący poprawę jakości wobec tego co prezentuje na skrzydle Asamoah. Ja mam co do tego spore wątpliwości :snooty:
- Orkos
- Juventino

Proszę sobie zwrócić uwagę na to jacy zawodnicy trafiali do Juve od ostatnich 2-3 lat.
Podejście sceptyczne:
Barzagli - bez rewelacji, coś pokopał dobrze w Palermo, poszedł do Niemiec, zdobył tytuł a potem coraz słabiej,
Bonucci - ryzykowny transfer z beniaminka, który spadł z ligi w dodatku za 15 mln,
Lichtsteiner - solidny/dobry zawodnik na prawą obronę, nigdy nie był wybitny
Pirlo - sporo po 30 wypalony playmaker, którego pozbyto się z Milanu, traktowany jako zbędny piłkarz bez formy po sezonie przeplatanym słabą grą i kontuzjami
Vucinic - leń kopiący się w czoło, ale mogący zrobić różnicę
Quagliarella - nigdy wybitnym snajperem nie był, +-10 goli w sezonie to max co mógł wyciągnąć
Matri - sezonowiec
Jak widać nasi uwielbiają ryzyko, które bardzo się opłaca w naszym przypadku i jak tu nie inwestować w gościa, który nie dość, że jest młody to jeszcze wyczynia na boisku cuda, a może kosztować tyle co Bonucci, który wydawał się być niewypałem? Francja to świetny kierunek pełny możliwości i ukochanych dla Beppe okazji.
Nie mówią żeby ich brać hurtowo, ale w sezonie pojawia się przynajmniej 1-2 grajków, których można by wyciągnąć i mieć z nich pożytek za niewielkie stosunkowo pieniądze.
Podejście sceptyczne:
Barzagli - bez rewelacji, coś pokopał dobrze w Palermo, poszedł do Niemiec, zdobył tytuł a potem coraz słabiej,
Bonucci - ryzykowny transfer z beniaminka, który spadł z ligi w dodatku za 15 mln,
Lichtsteiner - solidny/dobry zawodnik na prawą obronę, nigdy nie był wybitny
Pirlo - sporo po 30 wypalony playmaker, którego pozbyto się z Milanu, traktowany jako zbędny piłkarz bez formy po sezonie przeplatanym słabą grą i kontuzjami
Vucinic - leń kopiący się w czoło, ale mogący zrobić różnicę
Quagliarella - nigdy wybitnym snajperem nie był, +-10 goli w sezonie to max co mógł wyciągnąć
Matri - sezonowiec
Jak widać nasi uwielbiają ryzyko, które bardzo się opłaca w naszym przypadku i jak tu nie inwestować w gościa, który nie dość, że jest młody to jeszcze wyczynia na boisku cuda, a może kosztować tyle co Bonucci, który wydawał się być niewypałem? Francja to świetny kierunek pełny możliwości i ukochanych dla Beppe okazji.
Nie mówią żeby ich brać hurtowo, ale w sezonie pojawia się przynajmniej 1-2 grajków, których można by wyciągnąć i mieć z nich pożytek za niewielkie stosunkowo pieniądze.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Sprowadzają samych leszczy, którzy po przyjściu do nas wskakują na wyższy poziom. W dodatku w zasadzie sprowadzają ich za małe kwoty, bo gdyby okazali się niewypałami to możemy wiele stracić. Doprawdy nie rozumiem, dlaczego dziwisz się, że Marotta nie chce sprowadzić jakiegoś świetnego zawodnika? Przecież to byłby strzał w stopę, my tak nie wygrywamy.Orkos pisze:Jak widać nasi
- Kucharius1
- Juventino

Spokojnie daj chłopakowi z Gabonu jeszcze trochę czasu, zanim pisać mu będziesz pieśni pochwalne jaka to już robi różnice w BVB.
Akurat transfery z L1 są dla nas bardziej ryzykowne niż te z Serie A. Wasze przykłady z ostatnich lat nie są za bardzo trafione mimo wszystko.
Sissoko - 2-3 dobre spotkania na początku w Anglii później przygasł i kontuzja. Dobry gracz , ale ewidentnie w wywiadzie powiedział ze nie chce lawkowac. Talent ma możne większy od Padoina ale póki co ciężko powiedzieć ze jest o klasę lepszy. Może ten sezon pokaże w jakim miejscu na prawdę jest.
Gervinho- proszę was. U Kanonierów grał najbardziej bezproduktywnie z całego zespołu. Czarny Krasic jak dla mnie, z tym ze Serb jeszcze czasem ciekawie odegrał.
Benzema- czasami błyszczy czasami nie. Taki lepszy Mirko
Mial być crackiem , a na początku był crapem. Nigdy nie zaliczył lepszego sezonu jak wypchnięty Igla. Gracz świetny ale do swoich genialnych występów z L1 nigdy nie nawiązał. Żadna okazja za ponad 30 mln.
Pan chimeryczny z Lyonu->Malagi->Monaco (?) jak dla mnie nigdy nie zachwycał. W PD jakoś nie czarował, choć grał solidnie. Niezły grajek, ale czy okazja dla wielkich klubów ? Wątpię.
Rami - tu się zgadzam, gracz bardzo dobry, ale chyba charakterystyka nie pasujący za bardzo do naszej obrony.
Cabaye - fajny grajek, ale tez nie hit. W wielkim klubie za wiele nie zdziała, bo brak mu odpowiedniej szybkości i siły fizycznej by wyjść spod pressingu, co pokazał już w BPL.
Emeghara - ciekawy gracz który całkiem niezłe poczynial sobie w Sienie. On jak Rami mógłby być okazja. Tak samo jak okazja był nasz Manolo. Tak jak i Włoch w Juve by teraz nie pograł.
Hazard - dobry grajek, ale miała być okazja? Przykład Edena mówi nam jednoznacznie, L1 jest jak każda duza liga, za dobrego gracza trzeba zapłacić
No kto za rozsądna cenę z obecnej L1 mógłby do nas trafić i od razu podnieść poziom drużyny. Ayew . Ale czy jego cena była by taka niska ?
Akurat transfery z L1 są dla nas bardziej ryzykowne niż te z Serie A. Wasze przykłady z ostatnich lat nie są za bardzo trafione mimo wszystko.
Sissoko - 2-3 dobre spotkania na początku w Anglii później przygasł i kontuzja. Dobry gracz , ale ewidentnie w wywiadzie powiedział ze nie chce lawkowac. Talent ma możne większy od Padoina ale póki co ciężko powiedzieć ze jest o klasę lepszy. Może ten sezon pokaże w jakim miejscu na prawdę jest.
Gervinho- proszę was. U Kanonierów grał najbardziej bezproduktywnie z całego zespołu. Czarny Krasic jak dla mnie, z tym ze Serb jeszcze czasem ciekawie odegrał.
Benzema- czasami błyszczy czasami nie. Taki lepszy Mirko
Pan chimeryczny z Lyonu->Malagi->Monaco (?) jak dla mnie nigdy nie zachwycał. W PD jakoś nie czarował, choć grał solidnie. Niezły grajek, ale czy okazja dla wielkich klubów ? Wątpię.
Rami - tu się zgadzam, gracz bardzo dobry, ale chyba charakterystyka nie pasujący za bardzo do naszej obrony.
Cabaye - fajny grajek, ale tez nie hit. W wielkim klubie za wiele nie zdziała, bo brak mu odpowiedniej szybkości i siły fizycznej by wyjść spod pressingu, co pokazał już w BPL.
Emeghara - ciekawy gracz który całkiem niezłe poczynial sobie w Sienie. On jak Rami mógłby być okazja. Tak samo jak okazja był nasz Manolo. Tak jak i Włoch w Juve by teraz nie pograł.
Hazard - dobry grajek, ale miała być okazja? Przykład Edena mówi nam jednoznacznie, L1 jest jak każda duza liga, za dobrego gracza trzeba zapłacić
No kto za rozsądna cenę z obecnej L1 mógłby do nas trafić i od razu podnieść poziom drużyny. Ayew . Ale czy jego cena była by taka niska ?
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Naprawdę nie wiem dlaczego Barzagli jest tu traktowany jak jakiś no-name, co bo mało kosztował? Przecież on w Palermo miał mega wysokie notowania, przymierzany nie raz do Juve już wtedy. Zresztą, za nic na MŚ w 2006 nie pojechał. A tu mam czasem wrażenie, że niektórzy stawiają go na równi z Padoinem, o którym mało kto wcześniej słyszał, tylko że w przeciwieństwie do niego, okazał się dobry.Orkos pisze: Podejście sceptyczne:
Barzagli - bez rewelacji, coś pokopał dobrze w Palermo, poszedł do Niemiec, zdobył tytuł a potem coraz słabiej
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Piti
- Juventino

To prawda z tym, że Matri dał sobie i zarządowi kilka dni na zastanowienie co do przeprowadzki? Jakby się go udało opylić za te 12 mln, to
.
Z kolei na stronach Realu piszą, że chcą sprzedać Coentrao za..15 mln :shock: Jakby się tak Marotta zakręcił koło niego a juz napewno to robił (pamiętny obiad Marotty i Agnelliego z Perezem) w którym rozmawiali głównie o Higuainie, ale też nie wierzę, że Marotta nie pytał o lewego obrońcę, która u nas jest chyba drugą newralgiczną pozycją u nas zaraz po ataku. Myślę również że Totki nie mają jakiegoś szczególnego parcia na lewego obrońcę, mając Assou Ekotto, ktory wg. mnie jest jednym z lepszych lewych obrońców w Europie, ale trenerem jest Villas Boas ktory pewnie nie pogardziłby rodakiem w swojej drużynie..Wierze w Marottę, ta długa cisza w mediach od transferu Ogbonny MUSI coś zwiastować
[/img]
Z kolei na stronach Realu piszą, że chcą sprzedać Coentrao za..15 mln :shock: Jakby się tak Marotta zakręcił koło niego a juz napewno to robił (pamiętny obiad Marotty i Agnelliego z Perezem) w którym rozmawiali głównie o Higuainie, ale też nie wierzę, że Marotta nie pytał o lewego obrońcę, która u nas jest chyba drugą newralgiczną pozycją u nas zaraz po ataku. Myślę również że Totki nie mają jakiegoś szczególnego parcia na lewego obrońcę, mając Assou Ekotto, ktory wg. mnie jest jednym z lepszych lewych obrońców w Europie, ale trenerem jest Villas Boas ktory pewnie nie pogardziłby rodakiem w swojej drużynie..Wierze w Marottę, ta długa cisza w mediach od transferu Ogbonny MUSI coś zwiastować
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2013, 22:38 przez Piti, łącznie zmieniany 3 razy.
- Orkos
- Juventino

W tym sezonie taką okazją był właśnie Gabończyk. Ciężko byłoby mi wybrać teraz kogoś. Matuidi się z PSG nie ruszy, ten czarny obrońca z Marsylii się nieźle zapowiada Nkoulou. Ten sezon powinien określić czy będzie z niego gracz na wyższym poziomie.
- francois
- Juventino

Tremoulinas za 6.5 mln, Belhanda za 11?Kucharius1 pisze:No kto za rozsądna cenę z obecnej L1 mógłby do nas trafić i od razu podnieść poziom drużyny. Ayew . Ale czy jego cena była by taka niska ?
A z tych, którzy nadal grają we Francji może Umtiti, Aurier, Grenier, Lacazette?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Kucharius1
- Juventino

Czyli mitu Tremoulinasa ciąg dalszy. Solidni grajkowie, ale ja się pytam czy któryś z nich podniósłby realnie poziom naszego składu? Belhanda jest niezły tylko gdzie on miałby u nas grac ?francois pisze:Tremoulinas za 6.5 mln, Belhanda za 11?Kucharius1 pisze:No kto za rozsądna cenę z obecnej L1 mógłby do nas trafić i od razu podnieść poziom drużyny. Ayew . Ale czy jego cena była by taka niska ?
A z tych, którzy nadal grają we Francji może Umtiti, Aurier, Grenier, Lacazette?
Od Umtitiego już Kurt lepszy. Tyle ze nie są to tanie inwestycje, a i na pozycje najmocniej obsadzona w Juve.
Aurier
Granier chyba przedłuża kontrakt i zostaje w Lyonie, wiec jak na zastępce Pirlo tez by był drogi.
W tym roku hitami w L1 będzie Ben Yedder ( zagra jeszcze lepiej niż w zeszłym roku patrz. pierwsza kolejka) i Thauvin.