Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2013/2014

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:12

Śląsk z Sevillą, no mam nadzieję na niespodziankę jak Lech przed paroma laty z naszym zespołem.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:21

Legia trafiła dobrze, Śląsk fatalnie. Salzburg albo Duńczycy byliby do przejścia. A Sevilla? Hiszpanie rzadko odpuszczają LE...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:33

No to pijackie eldorado zakńczy się w Sevilli. Szkoda, bo jednak z Brugge fajnie zagrali.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:34

Szkoda, Śląsk trafił najgorzej jak mógł. Ale za to Legia... :twisted:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:35

Legia dobrze wylosowała? W poprdzednim sezonie Steua grała z Molde w fazie grupowej Ligi Europy i dwa razy bez problemu ograła Norwegów, którzy byli wtedy mocniejsi, a których Legia teraz ledwo przeszła. Szanse awansu oceniam na 80:20 na korzyść Rumunów. Natomiast Śląsk nie ma żadnych szans i może mieć deja vu z Hannoveru.

Obrazek
marcin79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:38

Jak Legia zagra tak jak z Molde to sztycha nie chyci ze Rumunami

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:39

Ale Legia wylosowała chyba najlepszego z możliwych rywali. Nie dało się na jakiś kompletnych laczków przecież trafić.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:48

fazzi pisze:Nie dało się na jakiś kompletnych laczków przecież trafić.
Bo jak to powiedział Urban po meczu w środę "w Europie nie ma już słabych druzyn"? ;)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 13:55

Bo Celtic czy FC Basel są raczej mocniejsze ;)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:01

fazzi pisze:Bo Celtic czy FC Basel są raczej mocniejsze ;)
Pamiętaj, że rok temu Steaua dwukrotnie odprawiła z kwitkiem Molde, które LEgia dopiero co (z bólem) przeszła. To wcale nie jest łatwy przeciwnik.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:03

Legia małe szanse ma. Śląsk chyba tylko iluzoryczne. Wszyscy pamiętamy jak Chelsea sie ze Steua meczyla w ostatniej LE. Jest tam kilku klasowych zawodników, jest Szukała:-)
Pierwszy mecz na Maracanie. Bedzie baardzo goraco - doslownie i w przenosni. Mam nadzieje, ze Legia nie straci szans na awans juz w Bukareszcie i jakies emocje jednak beda.
Niech Urbanek lepiej kombinuje co zrobic z lewa obroną, bo jak nie rzuci wsparcia Wawrzyniakowi to szybcy skrzydlowi wkreca chlopaka w ziemie i bedzie problem. I nie chce widzie Jodlowca na srodku obrony, i ten Dossa Junior jest mocno niepewny - malo zwrotny i w ogole taka tykajaca bomba, tylko czekac jak zlapie czerwo albo karnego jakiego zrobi, albo o zgrozo jedno i drugie...

Jest jeden pozytyw. Jaki? Steaua bedzie okrutnie cisnąć, Steaua bedzie rogrywac pod bramka Legii. To oznacza okazje do kontr, a jest w druzynie kilku szybkich zawodnikow - kosa lewe skrzydlo, kucharz, radovic lacznik ataku i sagan na szpicy. Tylko zeby obrona dala rade...
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2013, 14:14 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:05

deszczowy pisze:
Pamiętaj, że rok temu Steaua dwukrotnie odprawiła z kwitkiem Molde, które LEgia dopiero co (z bólem) przeszła. To wcale nie jest łatwy przeciwnik.
Co nie zmienia faktu, że lepiej nie mogła trafić ;] Ja tam myślę, że powalczą jak się trochę ogarną ( Śląskowi też wielu nie dawało szans z belgami ).

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:20

deszczowy pisze:
Widzew pol roku temu tez to Molde pokonał.

Spartak pol roku przed meczami z Legią ograł Basel i Ajax(4:0) i grał w 1/4 LE.

I co? Wygrał z Legią? Nie.

Nie bedzie łatwo. Ale lepszy Bukareszt niz Bazylea.

Grunt zeby Legia nie przegrała awansu juz w Rumunii. Jezeli przywiezie do Warszawy "otwartą" rywalizacje(bramkowy remis lub porazka jedną bramką np. 2:1,3:2,4:3 itp itd) to wtedy bede dobrej mysli.

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:23

deszczowy pisze:No to pijackie eldorado zakńczy się w Sevilli. Szkoda, bo jednak z Brugge fajnie zagrali.

i ten nasz polski pesymizm...

kto dawał szanse Śląskowi z Bruggią? Nikt, może i tutaj będzie niespodzianka?

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2013, 14:34

Ale pierniczycie. Przypominam że gdyby Wisła miała odrobinę więcej szczęścia to ona a nie Apoel grała by w fazie grupowej LM, awansowali Cypryjczycy którzy to później doszli do ćwierćfinału Lm odpadając dopiero z Realem. Tylko co z tego, mecz meczowi nie równy. Będzie decydowało mnóstwo czynników a to jest piłka nożna gdzie nie zawsze faworyt wygrywa. Nie skreślałbym ani Śląska ani tym bardziej Legii.

Zablokowany