Mercato (2012-2014)
- bendzamin
- Redaktor

Gameiro za dyszkę rzeczywiście szkoda, bo w Lorient strzelał jak szalony, a niestary jeszcze. Tevez - Llorente / Vucinić - Gameiro - to wygląda super.Jacky pisze:Mi osobiscie szkoda, ze nie powalczylismy o takich zawodnikow jak: Gameiro, Gomez, Villa, Aubameyang, Tremoulinas
Gomez był raczej nierealny, zbyt podobny do Llorente żeby płacić za niego 20 milionów.
O Villi czytałem, że Barcelona dostała za niego wyższe oferty, niż ta od Atletico, ale sam zawodnik naciskał na przenosiny do Madrytu i klub przystał na jego życzenie.
Aubameyang piłkarsko może i fajny, zwinny, błyskotliwy murzyn, ale jego otoczka nie bardzo do mnie przemawia. No i mając do wyboru nas i sympatyczną Borussię, w której gra trójka Polaków raczej zdecydowałby się na ten drugi projekt.
Tremoulinas chyba urasta do rangi naszego forumowego mema
Łatwiej powiedzieć o solidnym murzynie, trudniej pewnie znaleźć kogoś, grającego w stylu Ogbonny. Nasz nowy nabytek jest już zaaklimatyzowany w mieście, ograny w Serie A, ma doświadczenie w reprezentacji Włoch i w ciągu kilku lat prawdopodobnie stanie się jej podstawowym zawodnikiem. Ja z tego transferu jestem bardzo zadowolony.Jacky pisze:zamiast drogiego Ogbonny nie poszukalismy innego solidnego Murzyna na rynku francuskim.
Byłbyś zadowolony z Belfodila za 7.5 mln € + karta jednego z naszych napastników? Żeby było zabawniej, gość przechodzi ramadan, który w tym roku wypada na dni 9.07 - 7.08, czyli okres najbardziej wzmożonych przygotowań do sezonu.Jacky pisze: A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Byłbyś zadowolony z Belfodila za 7.5 mln € + karta jednego z naszych napastników? Żeby było zabawniej, gość przechodzi ramadan, który w tym roku wypada na dni 9.07 - 7.08, czyli okres najbardziej wzmożonych przygotowań do sezonu.Jacky pisze: A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.
Ja tylko pamiętam, że Parma z która "mamy takie dobre stosunki" krzyknęła nam za Belfodila w zimę min. 20 mln, wiec nie wiem nagle skad takie pieniadze dla Interu. A szczrze to oddałbym FaQa za Belfodila i dopłacil ten hajs.
Ciagle jest na rzeczy wymiana Zuniga - Matri i możliwe,ze do tego dojdzie bo Jackson Martinez raczej do Napoli nie przyjdzie. Potrzebujemy jednej dobrej sprzedazy zeby wrocic na rynek.
- annihilator1988
- Juventino

Giach nigdy nie był słaby. Był zwyczajnie niedoceniany. Ciekawi mnie jedno, jakim cudem Juventus miałby pozyskać Kolarova skoro nie wpływają atrakcyjne oferty za Vucinicia, a miejsce non-EU zostało już wykorzystane? ####, który wprowadził zmiany w zapisach na temat graczy spoza UE należy serdecznie podziękować. Prawdopodobnie rozwalił politykę transferową, na to lato, niejednego włoskiego klubu.Eric6666 pisze:a ze słabego Giacha wszyscy widzimy co wyrosło.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Bobeknaklo
- Juventino

Nie sądzę, że De Laurentis kieruje się tym serwisem planując ruchy na rynku...Mehehehe pisze:Zuniga ma obywatelstwo włoskie?
Wg transfermarkt, zuniga jest wart 12 mln, a Matri 14.5, więc wątpię w deal Matri za Zunigę i 10 mln.
- bendzamin
- Redaktor

No właśnie, w zimie. Łatwiej znaleźć zastępstwo dla zawodnika, gdy zamiast kilku dni, ma się na to 2 miesiące i o wiele większy ruch na rynku. Poza tym, gość od początku sezonu do końca stycznia strzelił 7 goli i zaliczył 3 asysty, a w miesiącach luty - maj popisał się... 1 golem i 1 asystą.Robaku pisze: Ja tylko pamiętam, że Parma z która "mamy takie dobre stosunki" krzyknęła nam za Belfodila w zimę min. 20 mln, wiec nie wiem nagle skad takie pieniadze dla Interu. A szczrze to oddałbym FaQa za Belfodila i dopłacil ten hajs.
Póki przychodzi z innego włoskiego klubu, może mieć nawet tylko paszport polsatu, przepisy obejmują transfer spoza Italii.Mehehehe pisze:Zuniga ma obywatelstwo włoskie?
Mehehehe pisze: Wg transfermarkt, zuniga jest wart 12 mln, a Matri 14.5, więc wątpię w deal Matri za Zunigę i 10 mln.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Było wyjaśniane przez agenta Belfodila niedawno (nie chce mi się już szukać newsa na JP). Była możliwość wymiany Quaga z dopłatą na Belfodila, ale Quag ani myślał iść do Parmy w styczniu, a Belfodil ani myślał odchodzić z Parmy w styczniuRobaku pisze:Ja tylko pamiętam, że Parma z która "mamy takie dobre stosunki" krzyknęła nam za Belfodila w zimę min. 20 mln, wiec nie wiem nagle skad takie pieniadze dla Interu. A szczerze to oddałbym FaQa za Belfodila i dopłacil ten hajs.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A to co? Wyrocznia? Na tym portalu wielu zawodników ma wartość, która nie pokrywa się z tą rzeczywistą. Często wręcz przeceniani są zawodnicy niemieccy. Taki Pogba zdobył mistrza świata do lat 20, był kapitanem tej drużyny i MVP turnieju, a jego wartość w ogóle się nie zmieniła.Mehehehe pisze: Wg transfermarkt, zuniga jest wart 12 mln, a Matri 14.5, więc wątpię w deal Matri za Zunigę i 10 mln.
Zaczyna bawić te podpinanie wszystkich wartościowych graczy pod Napoli.
- Robaku
- Juventino

Bendzamin jakie zastępstwo? Przecież to smieszne. Parma o nic nie grala, ani o puchary, ani tym bardziej spadek, po prostu myślili, że po tej dobrej rundzie uda im się opchnąc prospekta za miliony dolarow,ale II czesc sezonu jak sam wskazales zniwelowala ich oczekiwania i finansowe i wobec samego zawodnika.bendzamin pisze:No właśnie, w zimie. Łatwiej znaleźć zastępstwo dla zawodnika, gdy zamiast kilku dni, ma się na to 2 miesiące i o wiele większy ruch na rynku. Poza tym, gość od początku sezonu do końca stycznia strzelił 7 goli i zaliczył 3 asysty, a w miesiącach luty - maj popisał się... 1 golem i 1 asystą.Robaku pisze: Ja tylko pamiętam, że Parma z która "mamy takie dobre stosunki" krzyknęła nam za Belfodila w zimę min. 20 mln, wiec nie wiem nagle skad takie pieniadze dla Interu. A szczrze to oddałbym FaQa za Belfodila i dopłacil ten hajs.
Wg mnie to co zaprezentowali zimą to był taki typowy przyklad wyciągnijmy od Juve jak najwiecej, i podobnie pewnie bedzie z Biabianym, wiec nie wiem jak mozna mowic o naszych dobrych stosunkach z Parmą, to są normalne handlowe stosunki miedzy kontrahentami, ktorzy mysla, ze maja ten sam cel.
Szkoda, w tym wszystkim tylko Marrone, bo czuje, ze jesli oni nie oddadza nam za grosze JB to my im w ogole nie damy Luci, a on chce tam przejsc bo wie ze to dla niego szansa na częstszą gre.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mehehehe pisze:Zuniga ma obywatelstwo włoskie?
Wg transfermarkt, zuniga jest wart 12 mln, a Matri 14.5, więc wątpię w deal Matri za Zunigę i 10 mln.
Chyba dawno nie zaglądałeś na ten portal. Matri był wart 14,5 mln, ale w zeszłym roku. W tym jego cena wg. Transfermarkt spadła do 11 mln. Poza tym cena za Zunigę nigdy nie doszła nawet do poziomu 12 mln i wynosi ona obecnie 9 mln:
http://www.transfermarkt.de/pl/camilo-z ... 37941.html
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Czyli według tego spec-fachowego portalu, Zuniga kosztuje najwięcej rok przed końcem kontraktu, którego nie chce przedłużyćCrunny pisze:cena za Zunigę nigdy nie doszła nawet do poziomu 12 mln i wynosi ona obecnie 9 mln
http://www.transfermarkt.de/pl/amauri/m ... _6234.html
- Orkos
- Juventino

A Pirlo ma 34 lata i rok do końca kontraktu i rozumiem, że w tym przypadku wartość 10 mln jest ok?
Transfermarkt ma swoje babole, ale w wielu przypadkach te ceny całkiem dobrze odzwierciedlają rzeczywistą wartość.
Transfermarkt ma swoje babole, ale w wielu przypadkach te ceny całkiem dobrze odzwierciedlają rzeczywistą wartość.
- BlackJacky
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie mowie, ze przy kupnie Gomeza nalezaloby zrezygnowac z Teveza. Na bogato!Myzarel pisze:A jakbyśmy kupili dajmy na to Gomeza za 20 mln to by było gadanie "szkoda że nie Teveza za 9"Jacky pisze:Mi osobiscie szkoda, ze nie powalczylismy o takich zawodnikow jak: Gameiro, Gomez, Villa, Aubameyang, Tremoulinas i zamiast drogiego Ogbonny nie poszukalismy innego solidnego Murzyna na rynku francuskim.
A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.
Te dwa nazwiska wtracilem tylko dlatego, ze kiedys sie przewijaly na forum.bendzamin pisze:Byłbyś zadowolony z Belfodila za 7.5 mln € + karta jednego z naszych napastników? Żeby było zabawniej, gość przechodzi ramadan, który w tym roku wypada na dni 9.07 - 7.08, czyli okres najbardziej wzmożonych przygotowań do sezonu.Jacky pisze: A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.Destro to już przeleciał rok temu, ale na Euro U21 strasznie maścił sytuacje bramkowe.
PS.
http://babol.pl/kat,1025465,title,Oto-s ... aid=611069
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Ivory
- Juventino

Jak na poniedziałek, to newsy są, ale mniejszego kalibru.
Jedynie Real Madryt robi zakusy na Chielliniego, a w transakcję Zunigi może zostać włączony nawet Caceres (lub Matri), o ile Napoli nie postawi zaporowych warunków.
Everton ponoć gotów jest podnieść ofertę za Matriego do 12 mln. Mecz na Guineess Cup powinien być kluczowy dla tego transferu. Módlmy się, żeby Matri miał co wtedy dobijać
Jedynie Real Madryt robi zakusy na Chielliniego, a w transakcję Zunigi może zostać włączony nawet Caceres (lub Matri), o ile Napoli nie postawi zaporowych warunków.
Everton ponoć gotów jest podnieść ofertę za Matriego do 12 mln. Mecz na Guineess Cup powinien być kluczowy dla tego transferu. Módlmy się, żeby Matri miał co wtedy dobijać