Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 15:40

wagner pisze:
squinter pisze:nie, jako dubler Lichtsteinera po sprzedaniu Isli.
Lichtsteiner, Caceres, Padoin, Isla, Pepe. Za dużo tych dublerów na tej prawej. Pogonił bym Isle jak najszybciej, z niewolnika nie ma pracownika.
Caceres nie jest raczej rozpatrywany u nas jako WB, Pepe nadal nie jest w formie, nie pojechał nawet do USA z drużyną, jest wielką niewiadomą, ciężko go rozpatrywać jako pierwszego zmiennika dla Ryśka na pozycji, na której stosowana będzie prawdopodobnie największa rotacja. Jeśli pogonimy Islę, tak naprawdę zostaniemy z samym Padoinem jako zmiennikiem, a to może nie wystarczyć.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 15:56

Podobno Gary Hooper (ten od przepychanek z Lichtsteinerem w Lidze Mistrzów) w Norwich, ciekawe jak to wpłynie na ich zainteresowanie Quagliarellą, byłoby kiepsko gdyby już olali temat, bo te 10 milionów na które nie połasił się Marotta wyglądało nieźle.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 16:47

Vincitore pisze:Podobno Gary Hooper (ten od przepychanek z Lichtsteinerem w Lidze Mistrzów) w Norwich, ciekawe jak to wpłynie na ich zainteresowanie Quagliarellą, byłoby kiepsko gdyby już olali temat, bo te 10 milionów na które nie połasił się Marotta wyglądało nieźle.
Nie wiadomo ile w tym prawdy, Hooper poszedł do Anglii za 5 melonów, które już tak kolorowo nie wyglądają. Zresztą strasznie mnie irytują transfery zawodników z topowych klubów włoskich, którzy trafiają do klubów typu Norwich, QPR czy Sunderlandu.

Obrazek
minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 17:09

zahor pisze: Wszystko super, fajnie że City nie żąda za niego kokosów, rewelacja jakby byli skłonni go wypożyczyć, kapitalnie że sam zawodnik nie woła sobie worka złota co miesiąc, ale w dalszym ciągu są to kwestie drugorzędne wobec tej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zmiany przepisów, która powoduje że przed pozyskaniem Kolarova musimy wytransferować kogoś za granicę. Póki z wiarygodnych źródeł nie zaczną dochodzić sygnały sugerujące, że dopinany jest zagraniczny transfer któregoś z naszych extracomunitarich, ewentualnie że Vucinić lada dzień odbiera włoski paszport, trudno mi o entuzjazm w kwestii sprowadzenia Kolarova, choćby nawet szejkowie deklarowali że zadowoli ich w zamian beret gruszek.
A ja mam pytanie apropo tego - jeśli nie liczy się wypożyczanych z klubu jako osoby opuszczające (i zwalniające non-ue miejsce) to czy nie jest tak samo w drugą stronę? Że osoba przychodząca nie zajmuje takiego miejsca? Wtedy byśmy mieli co najmniej rok więcej na znalezienie kupca na kogoś niechcianego ze złym (dla nas) paszportem.

Co do napastników - tak naprawdę który ze starej czwórki by nie odszedł to bym był zadowolony. Nie dlatego że ich nie lubię, ale dlatego że 6 osób na 2 miejsca to trochę sporo. Dodatkowo przy pogłoskach że Boakye mógłby zostać na sezon u nas, tym bardziej bym się pozbył nawet kolejnej osoby. Niektórzy (albo i wszyscy) już się nie rozwiną, więc danie szansy graczowi z (największym? w końcu taki Zaza poszedł do Saussalo czy jak to się nazywa :P) potencjałem szansy byłoby jak najbardziej wskazane. A nuż trafiłby się nam Pogba ataku :<

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 17:22

pumex pisze:Wzięcie za Matriego 6 baniek i karty Zunigi byłoby mało rozsądne z naszej strony. Napalili się nasi na tego Zunigę jakby ten zjadał Asę na śniadanie i wydalał chwilę później, a tak wcale nie jest. Wplatanie w ten deal Matriego, który wygląda na dobrego zastępcę Llorente, byłoby ciut dziwne.
W ubiegłym sezonie mieliśmy bardzo słabą rezerwę na wahadłach. Wzięcie Zunigi i Kolarova kosztem niepotrzebnego napastnika to bardzo rozsądny ruch. Szczególnie teraz, kiedy Asamoah będzie miał więcej okazji do grania na środku. Kolumbijczyk i Serb to nie są już jakieś pachoły, a zawodnicy na poziomie Ryśka lub Asy. Królami wszechświata nie są, ale na takich warunkach nie ma się co zastanawiać.

Mirko dostanie włoski paszport? :think: Jego odejście wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne, więc jest to praktycznie jedyny sposób na pozyskanie lewego obrońcy City.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 17:29

Arbuzini pisze:
pumex pisze:Wzięcie za Matriego 6 baniek i karty Zunigi byłoby mało rozsądne z naszej strony. Napalili się nasi na tego Zunigę jakby ten zjadał Asę na śniadanie i wydalał chwilę później, a tak wcale nie jest. Wplatanie w ten deal Matriego, który wygląda na dobrego zastępcę Llorente, byłoby ciut dziwne.
W ubiegłym sezonie mieliśmy bardzo słabą rezerwę na wahadłach. Wzięcie Zunigi i Kolarova kosztem niepotrzebnego napastnika to bardzo rozsądny ruch. Szczególnie teraz, kiedy Asamoah będzie miał więcej okazji do grania na środku. Kolumbijczyk i Serb to nie są już jakieś pachoły, a zawodnicy na poziomie Ryśka lub Asy. Królami wszechświata nie są, ale na takich warunkach nie ma się co zastanawiać.

Mirko dostanie włoski paszport? :think: Jego odejście wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne, więc jest to praktycznie jedyny sposób na pozyskanie lewego obrońcy City.
Popieram w całej rozciągłości. Zuniga jest niemal gwarantem soldinego, ligowego poziomu i braku większych obaw związanych z jego pozycją przed spotkaniami Ligi Mistrzów (choć pewnie sprowadzany z myślą o ławce) a Kolarov może się odbudować.

W ataku mamy sześciu zawodników. Conte zawsze chciał pięciu. Tak więc jak dla mnie Zuniga + 6 milionów za Matriego to bardzo sensowny interes.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 17:46

minimav pisze: A ja mam pytanie apropo tego - jeśli nie liczy się wypożyczanych z klubu jako osoby opuszczające (i zwalniające non-ue miejsce) to czy nie jest tak samo w drugą stronę? Że osoba przychodząca nie zajmuje takiego miejsca? Wtedy byśmy mieli co najmniej rok więcej na znalezienie kupca na kogoś niechcianego ze złym (dla nas) paszportem.
W ten weekend postaram się opracować odpowiedni rozdział do FAQ, bo widzę że ten przepis jest dość niejasny. W telegraficznym skrócie - nie, to tak nie działa. Piłkarz przychodząc do danego klubu zajmuje miejsce, niezależnie czy jest to wypożyczenie, wypożyczenie z opcją wykupu czy też transfer definitywny.

Jeżeli chodzi o to, że piłkarz odchodzący na wypożyczenie nie zwalnia miejsca - gdyby było inaczej, piłkarz wracając do klubu musiałby zajmować jedno z miejsc dla graczy spoza UE. Mogłoby wtedy dojść do kuriozalnej sytuacji w momencie, kiedy klub miały trzech extracomunitarich na wypożyczeniach za granicą i nagle po ich wygaśnięciu jeden z nich nie mógłby wrócić do drużyny macierzystej.
zoff pisze: Zresztą strasznie mnie irytują transfery zawodników z topowych klubów włoskich, którzy trafiają do klubów typu Norwich, QPR czy Sunderlandu.
Denerwują, nie denerwują, warto wyciągać z nich wnioski. Nie piję akurat do Ciebie, ale pełno jest na tym forum takich, którzy daliby sobie rękę uciąć że 99% piłkarzy na świecie woli grać w Juve niż np. w Arsenalu.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2013, 17:48 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2013, 17:47

Dlatego nie zdziwię się jak taki Boakye odejdzie na wypożyczenie poza Włochy. Nie bez powodu te rozmowy z Reading są prowadzone w sprawie współpracy.

onliforpipul
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 00:35

Zawidowianin pisze:Dlatego nie zdziwię się jak taki Boakye odejdzie na wypożyczenie poza Włochy. Nie bez powodu te rozmowy z Reading są prowadzone w sprawie współpracy.
Jeżeli nie przyjdzie zaden napastnik, to fajnie jak by został zamiast Matriego.
A moze wystrzeli jak Pogba i bedziemy mieli swojego Cavaniego?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 00:48

iltalismano pisze:
Zawidowianin pisze:Dlatego nie zdziwię się jak taki Boakye odejdzie na wypożyczenie poza Włochy. Nie bez powodu te rozmowy z Reading są prowadzone w sprawie współpracy.
Jeżeli nie przyjdzie zaden napastnik, to fajnie jak by został zamiast Matriego.
A moze wystrzeli jak Pogba i bedziemy mieli swojego Cavaniego?
Spokojnie przyjdzie mówi się, ze jak odejdzie FaQa i Matri przyjdzie Osvaldo :) italJuve.

Ktoś pytał o źródła to, to co zwykle: DiMarzio, Pedulla, TuttoJuve, mercatoweb.com, skysport itd.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 02:40

Mi osobiscie szkoda, ze nie powalczylismy o takich zawodnikow jak: Gameiro, Gomez, Villa, Aubameyang, Tremoulinas i zamiast drogiego Ogbonny nie poszukalismy innego solidnego Murzyna na rynku francuskim.
A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.

Holenderski zaciąg - fajna sprawa. Ale chyba malo kto wierzy, ze Marotta rzuci okiem na tamtejszy rynek.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 09:10

Jacky pisze:Mi osobiscie szkoda, ze nie powalczylismy o takich zawodnikow jak: Gameiro, Gomez, Villa, Aubameyang, Tremoulinas i zamiast drogiego Ogbonny nie poszukalismy innego solidnego Murzyna na rynku francuskim.
A nasi ligowi przeciwnicy podkupili nam Belfodila i Destro.
A jakbyśmy kupili dajmy na to Gomeza za 20 mln to by było gadanie "szkoda że nie Teveza za 9" :angry: Villa chciał zostać w Hiszpanii a reszta tych piłkarzy to chyba nie ten poziom (Aubameyang jeszcze ewentualnie ale wszystkich kupić nie można) którego szukaliśmy.

A Ogbonnę wyraźnie chciał Conte więc mu ufam że zrobi z niego czołowego obrońcę, Angelo ma na to papiery.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 09:24

Myzarel pisze:A Ogbonnę wyraźnie chciał Conte więc mu ufam że zrobi z niego czołowego obrońcę, Angelo ma na to papiery.
Choć zwolennikiem jego sprowadzenia nie byłem i dalej jakoś nie jestem,ale też mam naiwną nadzieję,że Ogbonna okaże się takim naszym czarnym Bonuccim :wink:

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 09:41

Aubameyang za 13 mln to była wspaniała okazja. 1 mln droższy od naszego wiecznego talentu z niedoborem hormonu wzrostu.
Mkhitaryan za 25 mln to akurat proporcjonalna kwota do wartości. Zawodnik bardzo dobry i wart tej kasy.
Nasi zamykają się trochę na inne rynki co zacznie powodować, że inne kluby będą chciały nas doić bo gdzie te 10-15 mln za tego murzyna z Cagliari, a gdzie 13 mln za Aubameyanga?

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2013, 09:46

duet Conte&Marotta to nie P$G i Shity, że bierze zawodników po nazwiskach. Nawet w drugiej połówce Peluso pokazywał się z dobrej strony, a ze słabego Giacha wszyscy widzimy co wyrosło. Juventus na szczęście teraz sprawia, że zawodnicy strzelają formą i podnoszą umiejętności, czego o tych wszystkich klubach powiedzieć nie można. Ciekawi mnie tylko, dlaczego zawsze nowy trener= wymiana wszystkiego, zaczynając od składy, kończąc na taktyce. Pamiętamy czasy Diego, Krasicia, gdzie taktyka zależała od jednego zawodnika. Życzę sobie i wszystkim wam, aby Conte został z nami 15-20 lat. Koleś niesamowicie odnalazł się w tym środowisku i mam tylko nadzieję, że Tevez nie zepsuje tego swoim zachowaniem/egoizmem.

Do pełnej układanki pozostał jeden element - Kolarov, Zuniga i będzie git.
Ps. Kolarov grał z Lichym już w jednym składzie nie :prochno: ? oby się powtórzyło

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Zablokowany