Bundesliga
- Kejker
- Juventino
On przedłużył kontrakt na początku czerwca, a transfer Aubameyanga został ogłoszony początkiem lipca bodajże. Poza tym to nie FIFA, może dobrze czuje się w Dortmundzie, nie ma ochoty na przeprowadzkę, a zapchajdziurą nie będzie. Przecież zawodnicy z ławki będą często grali, a już na pewno Błaszczykowski. Ja nie mam wątpliwości, że Gabończyk da więcej Borussii niż Kuba, szczególnie w LM.jackop pisze:Hmmm... może dlatego, że pomimo możliwości odejścia za granicę Błaszczykowski postanowił przedłużyć kontrakt? Uważam, że jakieś zapewnienia od sztabu BvB dostał.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pewnie właśnie o LM chodzi. Bo w Bundeslidze - Kuba - statystyki ma naprawdę imponujące. Transfer musi się podobać. BVB ma strasznie krótką ławkę. Szczególnie było to uwydatnione w momencie kiedy to z ławki musiał wchodzić Grosskreutz.Kejker pisze:Ja nie mam wątpliwości, że Gabończyk da więcej Borussii niż Kuba, szczególnie w LM.
- Bruce Badura
- Juventino
Skąd ta pewność. Nie tacy jak Aube zawodzili w nowych klubach. Do tego dochodzi przejście do lepszej ligi, inny kraj, inne realia, zupełnie inna presja, inna pozycja w drużynie, jege zerowe doświadczenie w LM też nie jest bez znaczenia.
- Szaq
- Juventino
Mnie zastanawia, dlaczego BVB nie ściągnęła nikogo na zastępstwo dla Piszczka. Wiadomo, że Łukasz wróci dopiero jesienią, a Owomoyeli skończył się kontrakt i zostali ze słabym Kirchem. Myślę, że mogliby spokojnie wypożyczyć na rok jakiegoś solidnego, doświadczonego ligowca.
Chyba, że Klopp chcę postawić na Kubę w defensywie, co zrobiłoby tym samym miejsce dla Aubameyanga
.
Chyba, że Klopp chcę postawić na Kubę w defensywie, co zrobiłoby tym samym miejsce dla Aubameyanga

- Zhx123
- Dortmundczyk
Tak, wyjściową pozycją Gabończyka będzie ławka. I nie wiem co w tym dziwnego. A jak to się potoczy póżniej to nie wiem. Ale napewno nie wygryzie zawodnika, który gra wiele lat w Dortmundzie(Kuba) tylko dlatego, że jest podobny do Neymara.Kejker pisze:Wyjściową pozycją Aubameyanga będzie ławka? Co? :lol:
Szaq - Kevin Großkreutz w tamtym sezonie na LO wcale nie grał dużo gorzej od Piszczka. I to on go będzie najprawdopodobniej zastępował, nie Sokratis jak wielu myślało.
- Kejker
- Juventino
Aha, czyli jakby przyszedł Messi to grałby na ławce, bo ktośtam jest dłużej w zespole? Co za mongolska teoria.Zhx123 pisze: Tak, wyjściową pozycją Gabończyka będzie ławka. I nie wiem co w tym dziwnego. A jak to się potoczy póżniej to nie wiem. Ale napewno nie wygryzie zawodnika, który gra wiele lat w Dortmundzie(Kuba) tylko dlatego, że jest podobny do Neymara.
Jak będzie wyraźnie lepszy od Polaka to jasne, że będzie grał w podstawie. Biorąc pod uwagę ostatni sezon Aubameyanga w St. Etienne - klasa wyżej od Błaszczykowskiego. Kuba po prostu nie ma specjalnie dużych umiejętności poza dynamiką i szybkością, a Gabończyk jest jeszcze szybszy i co ważne - ma instynkt do strzelania bramek. Asyst też zalicza multum. Wygra ten, który będzie się lepiej prezentował, a nie ten, który jest dłużej w drużynie.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Nawet jak będzie połaczony z Ronaldo. Z całym szacunkiem, nie wiem jak u was, ale w BVB dostaje się pierwszy skład za gre a nie za nazwisko czy wygląd. Kuba kończył sezon z dobrym efektem to i go zacznie(jeśli zdorowie pozwoli), a czy z biegiem czasu(3 kolejki, 5, 10,15 w ogóle?) wygryzie go Auba to się okaże. Póki co ten Bundeslige oglądał tylko w TV. Btw. przypominam, że jego nominalna pozycja to napastnik i chyba ostatecznie ma zastąpić Lewego za 10 miesięcy, który odchodzi.Kejker pisze:Aha, czyli jakby przyszedł Messi to grałby na ławce, bo ktośtam jest dłużej w zespole? Co za mongolska teoria.Zhx123 pisze: Tak, wyjściową pozycją Gabończyka będzie ławka. I nie wiem co w tym dziwnego. A jak to się potoczy póżniej to nie wiem. Ale napewno nie wygryzie zawodnika, który gra wiele lat w Dortmundzie(Kuba) tylko dlatego, że jest podobny do Neymara.
- wagner
- Juventino
Zapomniałeś dodać że Kuba w Dortmundzie zapier.. w obronie po prawej stronie (o rozumieniu się bez słów z Piszczkiem nie wspominając). Gabończyk tak skory do harówki z tyłu nie jest, często głupio kąpiąc rywali po kostkach i łapiąc głupie kartki i faule. Jeśli były gracz S.E chce grać to na pewno będzie miał wpojone by się cofać, może się to odbić na jego grze do przodu (choć nie musi). A tak w ogole nie rozumiem argumentu "jest szybszy", a to szybszy znaczy lepszy czy co ?Kejker pisze:Kuba po prostu nie ma specjalnie dużych umiejętności poza dynamiką i szybkością, a Gabończyk jest jeszcze szybszy i co ważne - ma instynkt do strzelania bramek. Asyst też zalicza multum.
- Kejker
- Juventino
Cały czas piszę o grze, a ty wyskakujesz z wyglądem czy nazwiskiem (które notabene Kuba ma "lepsze"). Zależy kto się lepiej prezentuje na treningach, to wie tylko Klopp. Błaszczykowski też nie będzie grał w podstawie za to, że jest tam od 2007 roku, a według mnie Auba przewyższa go umiejętnościami i formą.Zhx123 pisze: Nawet jak będzie połaczony z Ronaldo. Z całym szacunkiem, nie wiem jak u was, ale w BVB dostaje się pierwszy skład za gre a nie za nazwisko czy wygląd. Kuba kończył sezon z dobrym efektem to i go zacznie(jeśli zdorowie pozwoli), a czy z biegiem czasu(3 kolejki, 5, 10,15 w ogóle?) wygryzie go Auba to się okaże. Póki co ten Bundeslige oglądał tylko w TV. Btw. przypominam, że jego nominalna pozycja to napastnik i chyba ostatecznie ma zastąpić Lewego za 10 miesięcy, który odchodzi.
Przypominam również, że Piszczka nie będzie przez chyba całą rundę jesienną, więc ten argument jest słaby.
Aubameyang będzie podstawowym zawodnikiem. Potwierdzone info.
- Alfa i Omega
- Juventino
Dlatego potwierdzone, ta? Już nie bądź taki nadęty, to nieładnie :vKejker pisze:a według mnie Auba przewyższa go umiejętnościami i formą.
(...)
Aubameyang będzie podstawowym zawodnikiem. Potwierdzone info.
Mi trudno powiedzieć z myślą o jakiej pozycji sprowadzono Aubę, nie śledziłem przygotowań BVB do sezonu.
Pierre-Emerick to zawodnik mogący grać na kilku pozycjach, nominalnie zaś nie jest na dobrą sprawę prawym skrzydłowym gdzie tak usilnie próbujesz go wcisnąć jako pewnik.
Będziemy mądrzejsi po sparingach. Jak go tam Klopp póki co ustawiał?
- Bruce Badura
- Juventino
Nie wiem, Auba jest raczej sprowadzony jako następca Lewego. Jak on ma Kubę wygryźć, kiedy jego pozycja to właśnie szpica lub bok ataku w 4/3/3. Blaszczu to troszke inna pozycja - ze słabeuszami klasyczny skrzydłowy, z lepszymi klubami już bardziej prawy pomocnik-często pojawia się na własnej połowie i wspomaga Piszczka. Gra BvB opiera się w dużej mierze na skutecznej grze pressingiem, wiadomo-trzeba dużo biegać, mówi się, że Klopp jest zadowolony kiedy drużyna przekroczy łącznie 120 km. Kuba zawsze słynął z dużej waleczności i żelaznych płuc.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Póki co ta dyskusja jest bez sensu. Raz, że dla niektórych napastnik i prawe skrzydło to to samo : P
Dwa - przecież Aubameyang widział póki co Bundeslige tylko w TV, a liga francuska i niemiecka różnią się i to w nie małym stopniu. Nie mówiąc o LM o której też Aubameyang za wiele nie powie. Wiec, że tak powiem - niech najpierw "odpali" w BVB pokazując się z dobrej strony w Bundeslidze, która póki co jest mu obca a dopiero póżniej kogoś sadzajmy na ławce.
Ja będę trzymał za niego z całych sił kciuki, potencjał ma, ale ilu już było takich zawodników, którzy po zmianie ligi nie odnajdywali się? Dlatego trzeba się wstrzymać z ocenami aż dostanie pierwsze szanse w Bundeslidze. A mówienie, że z miejsca będzie miał 1 skład jest naprawdę dziwne.
Na taki przywilej mógł liczyć tylko jeden gracz, z powodów oczywistych.
Btw co do sobotniego Super Pucharu Niemiec - Kuba i Aubameyang mają problemy zdrowotne i najprawdopodobniej obaj zaczną mecz na ławce. Jeśli tak będzie to aż chce się powiedzieć po tej naszej dyskusji - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - zagra Hofmann :-D
Dwa - przecież Aubameyang widział póki co Bundeslige tylko w TV, a liga francuska i niemiecka różnią się i to w nie małym stopniu. Nie mówiąc o LM o której też Aubameyang za wiele nie powie. Wiec, że tak powiem - niech najpierw "odpali" w BVB pokazując się z dobrej strony w Bundeslidze, która póki co jest mu obca a dopiero póżniej kogoś sadzajmy na ławce.
Ja będę trzymał za niego z całych sił kciuki, potencjał ma, ale ilu już było takich zawodników, którzy po zmianie ligi nie odnajdywali się? Dlatego trzeba się wstrzymać z ocenami aż dostanie pierwsze szanse w Bundeslidze. A mówienie, że z miejsca będzie miał 1 skład jest naprawdę dziwne.
Na taki przywilej mógł liczyć tylko jeden gracz, z powodów oczywistych.
Btw co do sobotniego Super Pucharu Niemiec - Kuba i Aubameyang mają problemy zdrowotne i najprawdopodobniej obaj zaczną mecz na ławce. Jeśli tak będzie to aż chce się powiedzieć po tej naszej dyskusji - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta - zagra Hofmann :-D