Bundesliga
- wojczech7
- Juventino
Oglądam sobie sparing Bayernu z Barceloną (na ZDFie leci, jakby ktoś był zainteresowany) i nie mogę skumać tego Guardioli. Jasnym jest, że facet zna się na swoim fachu, jak mało kto, ale żeby sadzać na ławce Martineza i, przede wszystkim, genialnego Schweinsteigera kosztem Lahma w środku pomocy (z przeciętnym Rafinhą na boku obrony)? WTF? 

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- juvemaroko
- Juventino
Rownierz ogladam to spotkanie i chyba po raz pierwsze od kilku lat widze ze Barca nie jest w stanie sie dlugu utrwymac przy pilka.wojczech7 pisze:Oglądam sobie sparing Bayernu z Barceloną (na ZDFie leci, jakby ktoś był zainteresowany) i nie mogę skumać tego Guardioli. Jasnym jest, że facet zna się na swoim fachu, jak mało kto, ale żeby sadzać na ławce Martineza i, przede wszystkim, genialnego Schweinsteigera kosztem Lahma w środku pomocy (z przeciętnym Rafinhą na boku obrony)? WTF?
Pilkarze Bayern robie wrazenie wysokim pressigem co nie pozwala katalonczykom skonstruowac spokojnie akcje ofensywne.
- wojczech7
- Juventino
Na Barcelonę to bym akurat patrzył z przymrużeniem oka, ze względu na pół-rezerwowy skład. Oglądałem bardziej pod kątem "nowego" Bayernu.juvemaroko pisze:Rownierz ogladam to spotkanie i chyba po raz pierwsze od kilku lat widze ze Barca nie jest w stanie sie dlugu utrwymac przy pilka.wojczech7 pisze:Oglądam sobie sparing Bayernu z Barceloną (na ZDFie leci, jakby ktoś był zainteresowany) i nie mogę skumać tego Guardioli. Jasnym jest, że facet zna się na swoim fachu, jak mało kto, ale żeby sadzać na ławce Martineza i, przede wszystkim, genialnego Schweinsteigera kosztem Lahma w środku pomocy (z przeciętnym Rafinhą na boku obrony)? WTF?
Pilkarze Bayern robie wrazenie wysokim pressigem co nie pozwala katalonczykom skonstruowac spokojnie akcje ofensywne.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- juvemaroko
- Juventino
Napewno Bayern w tym sezonie bedzie mial mocniejsza sila razenia nie rok temu.wojczech7 pisze:Na Barcelonę to bym akurat patrzył z przymrużeniem oka, ze względu na pół-rezerwowy skład. Oglądałem bardziej pod kątem "nowego" Bayernu.juvemaroko pisze:Rownierz ogladam to spotkanie i chyba po raz pierwsze od kilku lat widze ze Barca nie jest w stanie sie dlugu utrwymac przy pilka.wojczech7 pisze:Oglądam sobie sparing Bayernu z Barceloną (na ZDFie leci, jakby ktoś był zainteresowany) i nie mogę skumać tego Guardioli. Jasnym jest, że facet zna się na swoim fachu, jak mało kto, ale żeby sadzać na ławce Martineza i, przede wszystkim, genialnego Schweinsteigera kosztem Lahma w środku pomocy (z przeciętnym Rafinhą na boku obrony)? WTF?
Zeby zatrzymac druzyna Guardiola to rywale beda musieli wygrac bitwa w srodek pola.
W dwuspotkanie Juve-Bayern, bylo widac ze nasi nie byli w stanie zagrazac bramka rywale, oraz Bayern dominowalo srodek pola.
Ciekawy na ile Conte zdolal znalesc rozwiazanie na taka druzyna.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Z ustawieniem jest tak jak mówisz, jednyną różnicą z poprzedniego sezonu jest właśnie zastąpienie Gotze Mchitarianem.Pan Mietek pisze:Zhx123, mam pytanie bo mnie to bardzo ciekawi - jak gra teraz Borussia? Chodzi mi o graczy ofensywnych bo reszta jest chyba bez większych zmian. Czy jest tak, że Mchitarjan gra na środku, po lewej Reus, po prawej Kuba a Aubameyang jest pierwszym zmiennikiem dwóch ostatnich i Lewandowskiego? Czy może jakoś inaczej?
Klopp mówił, że nie stać nas żeby ściągac tylu piłkarzy co Bayern dlatego będą się interesować piłkarzami bardzo iniwersalnymi. Taki jest właśnie Aubameyang. Może być napastnikiem, ale także grać na skrzydłach. Wydaje się, że został sprowadzony z myślą o zastąpieniu Lewandowskiego, który odchodzi za rok, ale kto wie może będzie i zagrożeniem dla Kuby. Jedno jest pewne - jego wyjściową pozycją będzie ławka i wpuszczenie takiego Aube na zmęczonego przeciwnika to może być strzał w 10. A na jakiej pozycji będzie się czuł u nas najlepiej to już zobaczymy. Swoją drogą podobno był najszybszym zawodnikiem w lidze francuskiej.
Co do formy drużyny zobaczymy, już za kilka dni pierwszy poważny sprawdzian( mecz z Bayernem). Klopp rok temu po ciężkim meczu z Ajaxem(1:0) na zarzuty dziennikarza powiedział coś w stylu: Nie buduje drużyny, która szczyt formy ma już w 5 kolejce(Bundesligi). Zobaczymy jak teraz będzie, Watzke powiedział, że od początku oczekuje pełnej koncentracji. W tamtym sezonie już po 10 kolejkach traciliśmy 9 punktów do Bayernu. Mam nadzieje, że teraz nie natracimy tak punktów.
W samym Super Pucharze może być ciężko, rok temu wciągu kilku pierwszych minut Borussia straciła 2 bramki(ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 2:1). Teraz jest spory problem bo już wiadomo, że nie zagra Mchitarian. Oprócz niego może też nie zagrać Aubameyang i Kuba.
- Kejker
- Juventino
Wyjściową pozycją Aubameyanga będzie ławka? Co? :lol:
Typ przewyższa umiejętnościami Kubę, który bazuje tylko i wyłącznie na dynamice i szybkości. Gabończyk ma wiele więcej do zaoferowania i ja nie mam specjalnie wątpliwości, że to on będzie podstawowym zawodnikiem, a Kuba będzie wchodził z ławki.
Typ przewyższa umiejętnościami Kubę, który bazuje tylko i wyłącznie na dynamice i szybkości. Gabończyk ma wiele więcej do zaoferowania i ja nie mam specjalnie wątpliwości, że to on będzie podstawowym zawodnikiem, a Kuba będzie wchodził z ławki.
- jarmel
- Redaktor
Co prawda oglądałem tylko kilka spotkań Borussi w tamtym sezonie, ale w każdym z nich Kuba nie pokazywał niczego ciekawego. Też mi się wydaje, że bardzo prawdopodone jest to, że Polak zostanie posadzony na ławce.. tylko co na to Ryczel? 
#AllegriOut
- Pan Mietek
- Juventino
Nie osłabiajcie mnie - 11 goli i 13 asyst w 27 meczach. Kuba przede wszystkim jest w Borussii od dawna i doskonale rozumie jak gra ta drużyna i czego od niego oczekuje Klopp. I chociażby dlatego, Aubameyang, przynajmniej na początku, będzie raczej zajmował miejsce na ławce. Błaszczykowski to zawodnik bardzo solidny, gwarancja wysokiego poziomu a to jak się wpasuje reprezentant Gabonu jest trochę niewiadomą. Zasadniczo, jest młodszy i bardziej utalentowany ale czas pokaże czy wygryzie Polaka.
- Kejker
- Juventino
Kuba jest dobry, ale co najwyżej na Eintracht Frankfurt. W meczach LM nie pokazywał nic specjalnego. Pewnego poziomu nie przeskoczy, Aubameyang ma większe możliwości i perspektywy na przyszłość (rocznik ten sam co Reus). Jasne, że pewnie też Polak będzie dużo grał, bo jest w Dortmundzie od dawna i rotacja jest potrzebna grając na 3 frontach, ale nie mam wątpliwości, że to Gabończyk będzie podstawowym skrzydłowym.
Auba w Ligue 1 - 14 goli i 19 asyst w 37 meczach.Pan Mietek pisze:11 goli i 13 asyst w 27 meczach
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W rewanżu z Realem miał prawdziwą autostradę po swojej stronie (fatalny Coentrao bez wsparcia kolegów) i jedyne co zdziałał to kilka nabitych rogów :roll:Kejker pisze:W meczach LM nie pokazywał nic specjalnego
- Bruce Badura
- Juventino
Pan Mietek pisze:Nie osłabiajcie mnie - 11 goli i 13 asyst w 27 meczach. Kuba przede wszystkim jest w Borussii od dawna i doskonale rozumie jak gra ta drużyna i czego od niego oczekuje Klopp.

Dobrze prawisz. Pamiętacie jak przychodził Perisic? Młody, świetne staty, większośc wtedy wskazywała, że Per>>Lewy, Kuba; bo jeszcze nie wiadomo było gdzie ma grac na boisku, a okazał się w sumie niewypałem Kloppa...
Fatalny, to dlaczego połowa forum chce go u nas? Na ławkę, czy jak?Ouh_yeah pisze:W rewanżu z Realem miał prawdziwą autostradę po swojej stronie (fatalny Coentrao bez wsparcia kolegów) i jedyne co zdziałał to kilka nabitych rogów :roll:Kejker pisze:W meczach LM nie pokazywał nic specjalnego
W Bundeslidze BVB jest lepsze od większości rywali, więc Kuba jak znalazł. Aube mu nie zagrozi.jarmel pisze:Tak, Kuba ze swoją dynamiką jest bardzo dobrym graczem, ale na mniej wymagających przeciwników. Kiedy przychodzi lepszy przeciwnik to już tak kolorowo nie jest. Oglądałem większość ich meczy w LM i wtedy już z Kuby nie mieli takiego pożytku.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2013, 12:31 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 4 razy.
- jarmel
- Redaktor
Tak, Kuba ze swoją dynamiką jest bardzo dobrym graczem, ale na mniej wymagających przeciwników. Kiedy przychodzi lepszy przeciwnik to już tak kolorowo nie jest. Oglądałem większość ich meczy w LM i wtedy już z Kuby nie mieli takiego pożytku.
#AllegriOut
- Kejker
- Juventino
Nie sprawdził się w Borussii, ale też winę w zatrzymaniu jego rozwoju ponosi sam Klopp. W VfL teraz miał kontuzję, ale liczę, że w następnym sezonie pokaże co potrafi.Bruce Badura pisze:Dobrze prawisz. Pamiętacie jak przychodził Perisic? Młody, świetne staty, większośc wtedy wskazywała, że Per>>Lewy, Kuba; bo jeszcze nie wiadomo było gdzie ma grac na boisku, a okazał się w sumie niewypałem Kloppa...
Poza tym Ivan grał w lidze belgijskiej, w Brugge, a Aubameyang z Brandao ciągnął St. Etienne w lidze francuskiej, więc przykład nietrafiony.
Chodzi o drużyny z którymi Borussia mogłaby wygrać pół-rezerwami (jakieś Brunszwiki czy inne Herthy), bo wątpię, żeby na bardziej wymagających zawodników BVB wystawiało kilku zawodników rezerwowych na raz.Bruce Badura pisze:W Bundeslidze BVB jest lepsze od większości rywali, więc Kuba jak znalazł. Aube mu nie zagrozi.
Nie wiem dlaczego panuje jakieś przeświadczenie, że Aubameyang będzie rezerwowym, a Kuba podstawowym graczem.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Hmmm... może dlatego, że pomimo możliwości odejścia za granicę Błaszczykowski postanowił przedłużyć kontrakt? Uważam, że jakieś zapewnienia od sztabu BvB dostał.Kejker pisze:Nie wiem dlaczego panuje jakieś przeświadczenie, że Aubameyang będzie rezerwowym, a Kuba podstawowym graczem.
Poza tym, a nawet przede wszystkim. Jeżeli Kuba gra na prawej stronie, to największym jego atutem jest... współpraca z Piszczkiem. W Dortmundzie wygląda to znakomicie. Ich umiejętności ofensywne/defensywne są rozłożone bardzo równomiernie. Wzajemna współpraca, asekuracja, zrozumienie, czytanie gry - wszystko to na poziomie europejskim. Swoją grą są wstanie ukryć niedoskonałości partnera tak, że ich strona w 90% spotkań wygląda co najmniej dobrze.
Na miejscu Kloppa zastanowiłbym się dwa razy, przed poważniejszą ingerencją w prawą flankę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!