Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:20

Genialnie rozkręciło się to okienko we Włoszech. Jak narazie to transfery w moim odczuciu ciekawsze niż w Premiership. Jak widać Pepita była do wyciągnięcia, ale za gruby hajs. W takim układzie przyjście Teveza oceniam jeszcze wyżej. Te 4-2-3-1 wygląda naprawdę zachęcająco.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Genialnie rozkręciło się to okienko we Włoszech. Jak narazie to transfery w moim odczuciu ciekawsze niż w Premiership. Jak widać Pepita była do wyciągnięcia, ale za gruby hajs. W takim układzie przyjście Teveza oceniam jeszcze wyżej. Te 4-2-3-1 wygląda naprawdę zachęcająco.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Kwintesencja Tuttosport:

Obrazek

:prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:34

Ktoś mi wyjaśni pewien fenomen? Niektórzy dziennikarze, ewentualnie byli gracze Napoli twierdzą, że po zakontraktowaniu Higuaina Śmieciarze będą na poziomie Juve... Skoro z Cavanim (niewątpliwie lepszym od Argentyńczyka) w składzie byli od nas gorsi, to gdzie tu logika? :prochno:

@ Vimes

Luz hawajski, tylko nie trawię tego klubu! :smile:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:40

mrozzi pisze:Ktoś mi wyjaśni pewien fenomen? Niektórzy dziennikarze, ewentualnie byli gracze Napoli twierdzą, że po zakontraktowaniu Higuaina Śmieciarze będą na poziomie Juve... Skoro z Cavanim (niewątpliwie lepszym od Argentyńczyka) w składzie byli od nas gorsi, to gdzie tu logika? :prochno:
:
A zauważyłeś, że oprócz nabycia Higuaina wzmocnili się Albiolem, Callejonem, Mertensem i Reiną, czy nic? :roll:

Napoli będzie mocne, tak samo, jak mocna będzie Fiorentina i być może Roma. Radzę okazać więcej pokory co poniektórym, bo zalatuje kibicami "niepokonanej" Barcelony.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:48

wojczech7 pisze: A zauważyłeś, że oprócz nabycia Higuaina wzmocnili się Albiolem, Callejonem, Mertensem i Reiną, czy nic? :roll:
Jasne, że wziąłem to pod uwagę. W międzyczasie jednak my wzmocniliśmy się Ogbonną, Llorente oraz Tevezem. Żeby była jasność - też uważam, że w kolejnym sezonie zespołami groźnymi będą i Fiorentina, i Napoli właśnie. Już w jednym ze wcześniejszych wpisów odniosłem się do lekceważenia ligowych rywali, choć i tak niektóre ruchy, posunięcia czy różnego rodzaju zachowania kibiców tudzież władz innych klubów muszą się spotkać z żartami.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:49

KLIK - Zawsze wiedziałem, że skrót SS w nazwie klubu nie jest przypadkowy :smile:

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 18:54

Transfery Napoli tyleż ciekawe, co ryzykowne. Higuain i Reina wydają się gwarantami pewnego poziomu, ale Mertens, Callejon i Albiol to zagadka. Mogą wypalić, a mogą okazać się spektakularnymi wtopami. O ile Albiola jeszcze zastąpi Gamberini to dla skrzydłowych nie widzę alternatywy. Muszą mieć ich więcej i wzmocnić defensywę, bo z bokami obrony Maggio-Armero daleko nie zajadą. Poza tym taka polityka transferowa może się okazać zgubna dla śmieciowych. Jeśli koncepcja Beniteza nie wypali zostaną z bandą Hiszpanów z wysokimi pensjami bez jakiejś większej nadziei na sensowną sprzedaż.

Dużo bardziej podoba mi się projekt Violi. Fioletowi mogą nieźle namieszać w czołówce. Wzmocnienia robią wrażenie, a jakby tego było mało w końcu do gry wraca Rossi.

A przecież z nowymi szkoleniowcami mogą wypalić Roma i Inter. Nie można też lekceważyć Lazio i Udinese.
Wreszcie będzie kilka zespołów na w miarę wysokim poziomie. Jedno jest pewne liga będzie ciekawsza.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 19:30

Powiedziałbym raczej, że transfery dokonane przez Napoli pozwalają jedynie na pozostanie na tym samym poziomie, a nie wejście wyżej. Czy Higuain jest lepszy od Cavaniego, Reina od De Sanctisa, a Albiol od Campagnaro? Do tego jeszcze dochodzi przestawienie się na nowy system gry, czwórkę zamiast trójki w obronie, co nie zawsze dobrze wychodzi jak widzieliśmy na Pucharze Konfederacji. Pewną niewiadomą pozostaje również aklimatyzacja Callejona i Mertensa we Włoszech. Uważam, że w tym sezonie naszymi głównymi rywalami do scudetto będzie Milan i Fiorentina. Chyba to nawet Violę uznałbym za trudniejszego przeciwnika.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 19:38

mrozzi pisze:
wojczech7 pisze: A zauważyłeś, że oprócz nabycia Higuaina wzmocnili się Albiolem, Callejonem, Mertensem i Reiną, czy nic? :roll:
Jasne, że wziąłem to pod uwagę. W międzyczasie jednak my wzmocniliśmy się Ogbonną, Llorente oraz Tevezem.
Ja też nie uważam, żeby byli mocniejsi od nas, ale jednak będą mocniejsi (na papierze, rzecz jasna) niż w zeszłym sezonie.

Największy progres zaliczy Viola, moim zdaniem. Montella to kumaty trener.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 19:55

wojczech7 pisze:
mrozzi pisze:
Jasne, że wziąłem to pod uwagę. W międzyczasie jednak my wzmocniliśmy się Ogbonną, Llorente oraz Tevezem.
Ja też nie uważam, żeby byli mocniejsi od nas, ale jednak będą mocniejsi (na papierze, rzecz jasna) niż w zeszłym sezonie.

Największy progres zaliczy Viola, moim zdaniem. Montella to kumaty trener.
ADL potwierdza Igłę i Reinę. Hiszpanska corrida w Serie A zobaczymy jak to wyjdzie. Fiora pokazała, że można, ale hiszpanie w Toskanii nie odgrywali głównej roli.
Napoli stało się hiszpańsko - śmieciowe. Trzon stanowią piłkarze z połwyspu. Czy to głupota czy w tym szaleństwie jest metoda, zobaczymy, ale jakoś Benitez po Interze mnie nie przekonuje.
Mimo wszystko dobrze bybyło osłabić to Napoli pozyskaniem Zunigi, widać, ze chłopak serce już Bianconerim oddal.

Jak ktoś słusznie zauwazyl ADL Mogł sprzedać Cavaniego za 3 zawodników i hajs do Realu i pewnie wtedy duzo taniej by go to wyszlo.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 21:53

Jakiś czas temu pojawiały się plotki, że Napoli jest zainteresowane Jacksonem Matrinezem. Dziś wróżbita Di Marzio napisał, że agent Kolumbijczyka zjawił się w ośrodku treningowym Napoli. Udokumentował to zdjęciem:
Obrazek

Nie wiem. Naprawdę? Z przodu by była moc, ale myślę, że powinni wzmocnić jeszcze obronę. Środek w zasadzie też. Chociaż środek jest mocny, nie ma wielkich nazwisk, ale dwójka Inler-Behrami jest bardzo dobra, do tego jeszcze mają Dzemailiego, który rozegrał bardzo dobrą drugą połowę poprzedniego sezonu. Jeżeli naprawdę chcieli tego kapitana Lyonu, to zanosi się na to, że będą kogoś na środek dalej szukać. Tak na chłopski rozum De Laurentiisa, jeżeli te 123 mln jest prawdą to wydając do tej pory 78 w grze nadal jest 45.

Nie mogę się doczekać nowego sezonu, by to wszystko zobaczyć.

Dziś Fiorentina grała sparing. Składy przedstawiały się następująco:
FIORENTINA 3-5-2: Neto, Roncaglia, Hegazy, Savic, Joaquin, Borja Valero, Pizarro, Ambrosini, Alonso, Ljaijc, Gomez.
FIORENTINA 3-5-2 (secondo tempo): Neto, Cassni, Tomovic, Compper, Cuadrado, Vecino, Bakic, Wolski, Pasqual, Iakovenko, Rossi.

Joaquin na wahadle, Wolski w pomocy jak w debiucie z Pescarą. Gomez 1 bramka, Rossi 2. Trzymam kciuki za Giuseppe.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2013, 21:54 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 21:54

Higuain to dobry zawodnik ale jeśli potwierdzi się kwota 37-40 mln to sporo przepłacony. Będzie na pewno wzmocnieniem ale wątpię by znaczył tyle co Cavani który praktycznie w pojedynkę ciągnął Napoli. Co do Reiny to zawsze jak widziałem mecze Liverpoolu to mnie Hiszpan nie przekonywał. Benitez to ma chyba jakąś umowę z hiszpańskim związkiem piłkarzy że do każdej drużyny którą prowadzi (oprócz Interu) przybywa zaciąg Hiszpanów :lol: . Nie wiem czy widzieliście komentarz Maradony ma chłop coś z głową albo wielki uraz do Teveza. http://www.football-italia.net/36750/ma ... ngs-napoli

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 22:13

Najbardziej jestem ciekawy jak poradzi sobie Mertens. W PSV był najlepszym graczem, w ogóle dla mnie MVP ostatniego i poprzedniego sezonu w Eredivisie, zaliczał masę asyst i goli. Teraz jest jakiś bum na Belgów...Fajna generacja piłkarzy...

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 23:17

Dawno nie odwiedzałem SerieA, a dzisiaj postanowiłem to zrobić i clubland uraczył mnie takim o to kwiatkiem:

Obrazek

Nie wiem co ten typ ćpa, ale to nie jest już zabawne :prochno: :prochno:

Obrazek
ODPOWIEDZ