Bundesliga
- pumex
- Juventino
Borussia szaleje, ale w takim wypadku sprzedaż Lewego wydaje się tylko kwestią czasu (chyba). Mając tak ruchliwych i dynamicznych zawodników jak Aubame, Reus i Mkhitaryan naprawdę będą groźni w ataku.
Na marginesie, co z Eriksenem? Miał już dawno być zawodnikiem BVB, ale skoro przyszedł Ormianin...
Na marginesie, co z Eriksenem? Miał już dawno być zawodnikiem BVB, ale skoro przyszedł Ormianin...

- bendzamin
- Redaktor
Gece, Kirchoff i Gomez ukarani słoną karą finansową za ubieranie się w ciuchy od Nike'a. Ordnung muss sein :C
Ofensywa Borussi po dokupieniu Mchitariana i Aubameyanga wygląda ciekawie, Klopp będzie miał naprawdę spore pole manewru i ciekawe, czy nie skusi go, żeby posadzić na ławce Lewego.

Nowe stroje BVB. Nie podoba mi się ta ceratowa kratka.
Edit: Z Mchitarianem jeszcze nic pewnego. Palkin na antenie ESPN powiedział, że Borussia oferuje 25 milionów euro, ale to za mało i negocjacje dalej trwają.
Ofensywa Borussi po dokupieniu Mchitariana i Aubameyanga wygląda ciekawie, Klopp będzie miał naprawdę spore pole manewru i ciekawe, czy nie skusi go, żeby posadzić na ławce Lewego.

Nowe stroje BVB. Nie podoba mi się ta ceratowa kratka.
Edit: Z Mchitarianem jeszcze nic pewnego. Palkin na antenie ESPN powiedział, że Borussia oferuje 25 milionów euro, ale to za mało i negocjacje dalej trwają.
- Kejker
- Juventino
Zorc i Watzke zrezygnowali z niego, z resztą Holender pojechał na obóz z Ajaxem i prawdopodobnie przedłuży kontrakt z amsterdamskim klubem.pumex pisze: Na marginesie, co z Eriksenem? Miał już dawno być zawodnikiem BVB, ale skoro przyszedł Ormianin...
- PlanetJuve
- Juventino
Eriksen jest DuńczykiemKejker pisze:Zorc i Watzke zrezygnowali z niego, z resztą Holender pojechał na obóz z Ajaxem i prawdopodobnie przedłuży kontrakt z amsterdamskim klubem.pumex pisze: Na marginesie, co z Eriksenem? Miał już dawno być zawodnikiem BVB, ale skoro przyszedł Ormianin...
Kiedys duzo mowilo sie o zainteresowaniu Man U jego osoba ale widaz ze lepszy klub z Menchesteru wybral Thiago.
Bvb wybrala Ormianina wiec chyba zostaje Liverpool.
http://sport.tvp.pl/11072493/eriksen-wy ... -liverpool
Bardzo ciekawy i nowoczesnie grajacy pomocnik. Niestety nie byloby dla niego miejsca u Nas..
- Zhx123
- Dortmundczyk
Najprawdopodobniejsza teoria jest taka, że Eriksen był na liście życzen BVB, jednak nie na jej szczycie. Wypalił transfer Mkhitaryana więc sprawe Duńczyka można już zamknąć.Kejker pisze:Zorc i Watzke zrezygnowali z niego, z resztą Holender pojechał na obóz z Ajaxem i prawdopodobnie przedłuży kontrakt z amsterdamskim klubem.pumex pisze: Na marginesie, co z Eriksenem? Miał już dawno być zawodnikiem BVB, ale skoro przyszedł Ormianin...
Sam Eriksen jakiś czas temu mówił, że chce grać w BVB i wszyscy myśleli, że Borussia przyjmnie go z otwartymi rękami, jednak tak się nie stało. Gdzieś czytałem, że nie pasuje do stylu BVB.
też jego trener kilka miesięcy temu mówił, że jest za słaby kondycyjnie, ale wtedy to odbierałem tak, że chce go poprostu zatrzymać w lidze holenderskiej ;P
Borussia ma przeprowadzić jeszcze jeden transfer gracza perspektywistycznego - najprawdopodobniej będzie to Ryu Seungwoo - Koreańczyk za kilkaset tysięcy euro. Ciężko o nim coś więcej powiedzieć - jest cofniętym napastnikiem, ma 19 lat i w MŚ U 20 które wlasnie sie odbywają strzelil 2 bramki w 3 meczach.
A co do transferu Ormiańczyka i Aubameyanga - jestem mega zadowolony! Napoczątku jarałem się Gabończykiem, ale Mkhitaryan urzekł mnie swoją skromnością, jest to piłkarz, który z asyst cieszy się tak samo jak z goli. W dodatku bardzi inteligenty - rozmawia w 4 czy 5 językach. Nie mówiąc o innych talentach jak śpiewanie : P
Ale wracając do samej gry - bardzo dobrze wypadł w sparingach. Szkoda tej kontuzji. Nie wystąpi w meczu o Spuper Puchar przeciwko bayernowi.
No i jeszcze Sokratis. Tez zastępstwo na +. Santana był dość ograniczony.
- Effe
- Bawarczyk
Może to co powiem jest kontrowersyjne, ale na moje to na starcie sezonu BVB będzie słabsze niż rok temu. Transfery może są udane, ale to dopiero będzie można powiedzieć za jakiś czas. Póki co ważniejsze jest to, że wzmocnienia to raczej zastępstwa za tych, co odeszli, niż uzupełnianie braków widocznych w minionym sezonie. A braki są, bo BVB wciąż cierpi na krótką ławkę rezerwowych. Poza tym zagadką jest postawa Lewego, który chyba wolałby trenować już w koszulce innego koloru.
Przyznam, że jestem ciekawy postawy BVB i liczę, że w szczególnie w CL znów będzie dobrze

Przyznam, że jestem ciekawy postawy BVB i liczę, że w szczególnie w CL znów będzie dobrze

- francois
- Juventino
Wejście do składu w miejsce Goetze z zupełnie innej ligi nie będzie łatwe, ale w dłuższej perspektywie wyjdzie im to na dobre. W końcu też będą mieć wartościowych zmienników, a nie tylko żelazną 11stkę.Effe pisze:Może to co powiem jest kontrowersyjne, ale na moje to na starcie sezonu BVB będzie słabsze niż rok temu. Transfery może są udane, ale to dopiero będzie można powiedzieć za jakiś czas. Póki co ważniejsze jest to, że wzmocnienia to raczej zastępstwa za tych, co odeszli, niż uzupełnianie braków widocznych w minionym sezonie. A braki są, bo BVB wciąż cierpi na krótką ławkę rezerwowych. Poza tym zagadką jest postawa Lewego, który chyba wolałby trenować już w koszulce innego koloru.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Zhx123
- Dortmundczyk
Jak spojrzałem na ten obrazek to w pierwszej chwili pomyślalem, że Uli otworzył mu znowu lewe konto w Szwajcarii i dlatego tak się cieszy
Moim zdaniem wszystko zanosi się na to, że Borussia będzie silniejsza niż rok temu. Miki przypomina mi Kagawe. A jeśli doda się do tego Aube, który może być bombą wygląda to dużo lepiej.
Gotze ma wielki talent i w przyszłości może bardzo dużo znaczyć w piłce no, ale u nas był to gracz na pół sezonu.
Połowe sezonu 2011/2012 spędził na trybunach z powodu kontuzji, po sezonie nastał okres przygotowawczy i znowu połowa tego okresu go omineła.
W tym za to w II rundzie był wyrażnie pod formą, ale nikt go nie posadził na ławce bo przecież kto miał grać ? Kevin? Niestety Borussia nie ma takiego pola manewru i trzeba było na to patrzeć. W Kwietniu doznał kontuzji i znowu ominie go częśc sezonu przygotowawczego.
Cena 37 mln euro to bardzo dobra cena i z punktu sporowego BVB może zyskać, ale straty moralne są większe, miał to być "Borussen". A kibice Bayernu mają jeszcze czelność mówić, że przesadzamy. Średio kilka razy w miesiącu słyszeliśmy jak Gotze wyznaje miłość do klubi, mówi, że jego serce bije dla BVB i takie tam inne pierdoły(patrząc z perspektywy czasu).
Ciekawostka:
28 Marca 2013:
Mario Gotze: - Obecnie nie myślę nad zmianą klubu. Jestem szczęśliwy w Dortmundzie i bardzo zadowolony z aktualnego stanu rzeczy.
9 Kwietnia był mecz z Malagą a Klopp przyznał, że na drugi dzień dowiedział się, że Gotze przechodzi do Bayernu. Czyli 10 Kwietnia.
Oj będzie pasował do Bayernu .. : ) Zarówno z punktu widzenia sportowego jak i charakteru.
Moim zdaniem wszystko zanosi się na to, że Borussia będzie silniejsza niż rok temu. Miki przypomina mi Kagawe. A jeśli doda się do tego Aube, który może być bombą wygląda to dużo lepiej.
Gotze ma wielki talent i w przyszłości może bardzo dużo znaczyć w piłce no, ale u nas był to gracz na pół sezonu.
Połowe sezonu 2011/2012 spędził na trybunach z powodu kontuzji, po sezonie nastał okres przygotowawczy i znowu połowa tego okresu go omineła.
W tym za to w II rundzie był wyrażnie pod formą, ale nikt go nie posadził na ławce bo przecież kto miał grać ? Kevin? Niestety Borussia nie ma takiego pola manewru i trzeba było na to patrzeć. W Kwietniu doznał kontuzji i znowu ominie go częśc sezonu przygotowawczego.
Cena 37 mln euro to bardzo dobra cena i z punktu sporowego BVB może zyskać, ale straty moralne są większe, miał to być "Borussen". A kibice Bayernu mają jeszcze czelność mówić, że przesadzamy. Średio kilka razy w miesiącu słyszeliśmy jak Gotze wyznaje miłość do klubi, mówi, że jego serce bije dla BVB i takie tam inne pierdoły(patrząc z perspektywy czasu).
Ciekawostka:
28 Marca 2013:
Mario Gotze: - Obecnie nie myślę nad zmianą klubu. Jestem szczęśliwy w Dortmundzie i bardzo zadowolony z aktualnego stanu rzeczy.
9 Kwietnia był mecz z Malagą a Klopp przyznał, że na drugi dzień dowiedział się, że Gotze przechodzi do Bayernu. Czyli 10 Kwietnia.
Oj będzie pasował do Bayernu .. : ) Zarówno z punktu widzenia sportowego jak i charakteru.
- Effe
- Bawarczyk
Faktycznie, pasuje. Z Bayernu notorycznie odchodzą cenieni wychowankowie, w dodatku w takich okolicznościach :roll:Zhx123 pisze:Oj będzie pasował do Bayernu .. : ) Zarówno z punktu widzenia sportowego jak i charakteru.
Taki "typowy charakter" to mają właśnie ludzie z BVB. Niby wielka miłość do klubu, ale odejdą z uśmiechem na ustach jeżeli tylko trafi się oferta z lepszego zespołu.
O, tacy jak tutaj, typowi ludzie BVB

- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie wszyscy.
Teraz się ciesz, macie pełno sukcesów, niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Ale gdy się nie wiodło to może pamiętasz jak wasz wielki wychowanek Schweinsteiger zaczął przybąkiwać o odejściu?
To samo Ribery, którego teraz tak wychwalacie pod niebiosa i teraz deklaruje zakończenie kariery w Bayernie, wtedy chyba jasno zarząd musiał powiedzieć, że ma ważny kontrakt i nigdzie go nie puszczą?
A Ballacka też pewnie świetnie pamiętasz. Itd Itp...
Więc teraz się cieszcie, macie kolorowo, ale nie zawsze tak było i nie zawsze będzie
Różnie się wiedzie.
Ja osobiście licze na Pepa. Już podobno sprawdzał wariant z Bastianem jako samotna 6. Jak patrzy się na pomocników to wygląda to imponująco, ale przesyt też nie jest dobry, wiadomo już, że wielu nie będzie grało tyle ile by sobie życzyło. Niektórzy chyba nawet na ławke nie będą się łapać?
Chyba jest już pierwsza ofriara, przedwczesna, Mario gomez:
Teraz się ciesz, macie pełno sukcesów, niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Ale gdy się nie wiodło to może pamiętasz jak wasz wielki wychowanek Schweinsteiger zaczął przybąkiwać o odejściu?
To samo Ribery, którego teraz tak wychwalacie pod niebiosa i teraz deklaruje zakończenie kariery w Bayernie, wtedy chyba jasno zarząd musiał powiedzieć, że ma ważny kontrakt i nigdzie go nie puszczą?
A Ballacka też pewnie świetnie pamiętasz. Itd Itp...
Więc teraz się cieszcie, macie kolorowo, ale nie zawsze tak było i nie zawsze będzie
Ja osobiście licze na Pepa. Już podobno sprawdzał wariant z Bastianem jako samotna 6. Jak patrzy się na pomocników to wygląda to imponująco, ale przesyt też nie jest dobry, wiadomo już, że wielu nie będzie grało tyle ile by sobie życzyło. Niektórzy chyba nawet na ławke nie będą się łapać?
Chyba jest już pierwsza ofriara, przedwczesna, Mario gomez:
Chyba największym zadaniem Pepa będzie to żeby nie spieprzyć tego co dostał.- Chęć włodarzy Bayernu, by sprowadzić Lewandowskiego, stawała się coraz, coraz bardziej intensywna i dostrzegłem to nie tylko ja. W trakcie rundy rewanżowej stało się jasne, że wszyscy chcą, aby Polak przybył do Monachium już tego lata. Ciągłe spekulacje na temat Lewandowskiego mnie wkurzały - przyznaje nowy nabytek Fiorentiny. - Nie byłem przygotowany na to, żeby odpowiadać na dwa miliony pytań o Lewandowskim. To denerwowało także pozostałych napastników, zwłaszcza że wszyscy mieliśmy przed sobą wielkie cele sportowe do zrealizowania
Napastnicy występujący do tej pory w Bayernie nie otrzymali wsparcia ze strony klubu. W związku z chęcią pozyskania Lewandowskiego powiedziano nam tylko, że nie ma powodów do dramatyzowania
- Hoffman
- Juventino
Nie drapcie się kocury, to tylko kibice są wierni swoim klubom, nie ma klubu z którego żaden inny klub nie byłby w stanie wyciągnąć jakiegoś podstawowego zawodnika, tym bardziej gdy klubowi się nie wiedzie, sami jako kibice Juve byliśmy tego świadkami, niektórzy się przywiązują bo taki mają charakter/naturę, inni to po prostu karierowicze, nie ma klubu w którym 100% zawodników przeleje za niego krew.
- francois
- Juventino
Oj tamKejker pisze:Genialny drybling Weidenfellera

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Zhx123
- Dortmundczyk
Najlepsze jest to, że zachciało mu się dryblować gdy mecz już prawie się skończył, wybiłby tą piłke i byłby pewnie gwizdek sędziego i dogrywka w karnych. A tak to sędzia podyktował tego karnego i już nawet nie dał wznowić gry.
Szkoda
Liczyłem na te karne jakoś od początku ^^ Jutro mecz o 3 miejsce z Hamburgerem SV - będzie zemsta za to 1:4 w lidze ;D
16:45 Mecz o 3 miejsce (BVB vs HSV)
18:30 Finał (Bayern vs Gladbach)
Turniej można obejrzeć na żywo na Orange Sport.
A tak z ciekawszych rzeczy to już za tydzień (27.07) Super Puchar Niemiec BVB vs Bayern.
Szkoda

16:45 Mecz o 3 miejsce (BVB vs HSV)
18:30 Finał (Bayern vs Gladbach)
Turniej można obejrzeć na żywo na Orange Sport.
A tak z ciekawszych rzeczy to już za tydzień (27.07) Super Puchar Niemiec BVB vs Bayern.
- juvemaroko
- Juventino
Nie wiem czy ktos ogladal Bayern w 2 ostatnich spotkanie.
Widac ze Guardiola po raz drugi dostal silna druzyna ktora w pelni pasuje do jego filozofia. Stac pilkarze Bayernu zeby z powodzeniem walczyc na kilku frontach.
Moim zdaniem Bayern bedzie pierwsza druzyna ktora wygra po raz drugi z rzedu LM.
Widac ze Guardiola po raz drugi dostal silna druzyna ktora w pelni pasuje do jego filozofia. Stac pilkarze Bayernu zeby z powodzeniem walczyc na kilku frontach.
Moim zdaniem Bayern bedzie pierwsza druzyna ktora wygra po raz drugi z rzedu LM.