Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 16:00

Sytuacja na forum przypomina coraz bardziej tą z dnia świra -
Ile by Napoli nie miało pieniędzy to i tak będą się bić o miejsca 2-4. Więc co za różnica?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 19:15

Orkos pisze:Sytuacja na forum przypomina coraz bardziej tą z dnia świra -
Ile by Napoli nie miało pieniędzy to i tak będą się bić o miejsca 2-4. Więc co za różnica?
Bo pieniądze pieniędzmi, a i tak śmieciarze pozostaną śmieciarzami.
Czy przy transferze Wakaso nie będzie podobnego problemu co z Kolarovem :?: :!:
Jeśli nie, to trzeba będzie na niego postawić, z pewnością to sto razy lepsza opcja niż Babiany. Pomijając nawet, że grają po przeciwnych sektorach boiska. Jednak chciałbym,aby zniwelować te lewackie przepisy jakoś i sprowadzić Kolarova. Stać nas na to.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:04

Wakaso chyba nie ma paszportu UE. Trzeba było rzucić jakimś nazwiskiem na lewą stronę to pismaki go odgrzebali. Ogólnie chyba całkiem fajny zawodnik, taki typ skrzydłowego, który już trochę odchodzi do lamusa, co potrafi szarpnąć do przodu biegając niczym opętany, jak i wykonać poprawny wślizg oraz lubiący walczyć o piłkę.

Ayew ma francuski paszport, ale chyba według naszych jest zbyt ofensywny. Chociaż skoro mówi się coś o Babianym to chyba raczej może chodzić o pieniądze...

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:12

Conte chyba zablokował transfer Isli, tak więc Ci co liczyli że pieniądze z jego sprzedaż zostaną przeznaczone na transfer nowego gracza muszą się rozczarować.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:36

zakiii pisze:Conte chyba zablokował transfer Isli, tak więc Ci co liczyli że pieniądze z jego sprzedaż zostaną przeznaczone na transfer nowego gracza muszą się rozczarować.
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=254330

you got to be kidding me

Zamiast zgarnąć 7,5 mln euro, to zostaniemy z zawodnikiem o z-biście niskich moralach, który praktycznie nie grał w poprzednim sezonie i który ma wygryść Lichego ze składu - haha

Przecież Padoin grał lepiej zamiast Isli w poprzednim sezonie

forumowy ujadacz
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:37

na shoutboxie na fcinter.pl nieźle płaczą po tym jak rzekomo Conte zablokowal transfer Isli :D i ja tez dalbym mu szanse mimo wszystko, sezon dlugi a pozycja wingbacka to najciezsza ze wszystkich chyba i Lichy poprostu musi miec zmiennika. Ponoc strasznie ich wyruchaliśmy, ciągnelismy te negocjacje i ciągneliśmy az tu nagle polowa lipca, Conte blokuje transfer Isli, a Inter zostaje z ręką w nocniku :lol: mnie tam się to podoba. Pojechalismy z nimi ładnie

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:46

filippo pisze: http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=254330

you got to be kidding me

Zamiast zgarnąć 7,5 mln euro, to zostaniemy z zawodnikiem o z-biście niskich moralach, który praktycznie nie grał w poprzednim sezonie i który ma wygryść Lichego ze składu - haha

Przecież Padoin grał lepiej zamiast Isli w poprzednim sezonie
Uwielbiam, gdy media coś przekręcają. :smile: Conte nie powiedział, że Isla nie odejdzie, ale podkreślił fakt, że szanuje gracza i do OBECNEJ chwili jest naszym piłkarzem. Reszta została dopowiedziana przez rzeczony portal. W tym przypadku chodziło raczej o ukłon w stronę zawodnika, by nie pastwili się nad nim nasi kibice.

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:48

I to mi się podoba. Wydymać Inter i zostawić zawodnika, który dostanie drugą szansę. Równie dobrze Fiora mogłaby teraz sprzedać Rossiego, bo słaby był (ironia off)... A Isla jeszcze pokaże na co go stać :)

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 21:58

viola na twicie oficjalnie potwierdza transfer Jojo do City. Koniec historii. Nigdy nie byłem zwolennikiem bulenia za niego równo 30 baniek. Ponoć City kupiło za 28, a w takim razie bracia blues valles okazali się niesłowni.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 22:19

Isla. Rwał się do Realu, trafił do Juve. Chciał odejść do Interu, musi zostać w Juve. Zawsze zastanawiałem się, jak to ostatecznie się stało, że do nas trafił. Przestałem w niego wierzyć, absolutnie niczym mnie do siebie nie przekonał. Zaznaczę, że byłem gorącym zwolennikiem tego transferu i przyjąłem go z niedowierzaniem oraz entuzjazmem, ale życie pokazało co innego.

Lichsteiner sam przyznał w ostatnim wywiadzie, że na pozycji wahadłowego konieczna jest rotacja żeby utrzymać odpowiedni poziom. Nie dziwię się. Myślę, że to brak sensownych alternatyw przystopował wytransferowanie Chilijczyka, a nie jego dobra postawa.

Bye Jojo, City nie uczy się chyba na błędach. Bierzemy Ljaljicia za dychę :prochno: .

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 22:25

Jutro Jovetic ma jechac na test medyczne.
Ponad kosztowal okolo 22,5 mln funtow.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 22:28

Brutalo pisze:viola na twicie oficjalnie potwierdza transfer Jojo do City. Koniec historii. Nigdy nie byłem zwolennikiem bulenia za niego równo 30 baniek. Ponoć City kupiło za 28, a w takim razie bracia blues valles okazali się niesłowni.
Bo te 30 to było tylko dla nas :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
F-azan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 22:40

Moim zdaniem nie przebije sie do pierwszego skladu Pelegrini bardziej ceni Negredo ktory jest jego ulubiencem i mocno zabiegal o transfer Alvaro do City mam nadzieje ze pojdzie wyzarpqc JoJo po sezonie za grosze

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 23:39

mrozzi pisze:Uwielbiam, gdy media coś przekręcają. :smile: Conte nie powiedział, że Isla nie odejdzie, ale podkreślił fakt, że szanuje gracza i do OBECNEJ chwili jest naszym piłkarzem. Reszta została dopowiedziana przez rzeczony portal. W tym przypadku chodziło raczej o ukłon w stronę zawodnika, by nie pastwili się nad nim nasi kibice.
W pierwszej chwili pomyślałem dokładnie o tym samym. Jednak zastanawiając się nad tym głębiej - skoro powiedział, że jest przekonany, iż następny sezon w wykonaniu Chilijczyka będzie bardzo dobry, to po jaką cholerę się go pozbywać i to jeszcze na rzecz Interu? :think:

Zdają się to potwierdzać słowa agenta Mauricio (źródło: fcinter.pl):
Panie Vagheggi, czy negocjacje zostały przerwane?

- Nie, nie zostały przerwane, jednak transakcja nie została jeszcze sfinaliznowana.

Czy chodzi o względy ekonomiczne?

- Absolutnie nie. Obie strony doszły do porozumienia w kwestiach ekonomicznych.

Co się więc stało?

- Nie wiem. Być może Juventus chce wszystko jeszcze raz dobrze przemyśleć.

Więc to Juventus zatrzymał całą transakcję?

- Wczoraj wieczorem poprosili o 12 godzin aby jeszcze raz wszystko przeanalizować. Prawdopodobnie zajmie im to więcej czasu.

Myślisz, że chcieli kupić innego gracza na tę pozycję, ale im się to nie powiodło?

- Nic o tym nie wiem, nie chcę tego komentować.

Czy możemy się spodziewać, że jutro dojdzie do podpisania umowy?

- Nie sądzę. Teraz wracam do Udine i myślę, że wkrótce będzie więcej informacji na ten temat. Porozmawiamy ponownie w poniedziałek.
Generalnie jeśli Conte ciągle w niego wierzy - nie widzę problemu. Tym bardziej, że dajemy prztyczka Interowi, co zawsze jest spoko... :-D

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2013, 07:45

wojczech7 pisze: W pierwszej chwili pomyślałem dokładnie o tym samym. Jednak zastanawiając się nad tym głębiej - skoro powiedział, że jest przekonany, iż następny sezon w wykonaniu Chilijczyka będzie bardzo dobry, to po jaką cholerę się go pozbywać i to jeszcze na rzecz Interu? :think:

Zdają się to potwierdzać słowa agenta Mauricio (źródło: fcinter.pl):
Panie Vagheggi, czy negocjacje zostały przerwane?

- Nie, nie zostały przerwane, jednak transakcja nie została jeszcze sfinaliznowana.

Czy chodzi o względy ekonomiczne?

- Absolutnie nie. Obie strony doszły do porozumienia w kwestiach ekonomicznych.

Co się więc stało?

- Nie wiem. Być może Juventus chce wszystko jeszcze raz dobrze przemyśleć.

Więc to Juventus zatrzymał całą transakcję?

- Wczoraj wieczorem poprosili o 12 godzin aby jeszcze raz wszystko przeanalizować. Prawdopodobnie zajmie im to więcej czasu.

Myślisz, że chcieli kupić innego gracza na tę pozycję, ale im się to nie powiodło?

- Nic o tym nie wiem, nie chcę tego komentować.

Czy możemy się spodziewać, że jutro dojdzie do podpisania umowy?

- Nie sądzę. Teraz wracam do Udine i myślę, że wkrótce będzie więcej informacji na ten temat. Porozmawiamy ponownie w poniedziałek.
Generalnie jeśli Conte ciągle w niego wierzy - nie widzę problemu. Tym bardziej, że dajemy prztyczka Interowi, co zawsze jest spoko... :-D
najlepszym komentarzem pod tym newsem bez wątpienia jest :
dodał: Dejwid [18.07.2013 23:39]
Tak to jest jak sie robi interesy z mafią;/ Zero profesjonalizmu;/
ja jestem za sprzedaniem, wolę zostawić miejsce dla Martina Caceresa.

Zablokowany