Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 00:30

Raul Albiol na testach w Napoli :shock:

Obrazek

coz za profesjonalny gabinet medyczny, widac ze Neapol, w dodatku ta oranżada na stole :prochno: widze ze zabawa trwa u de Laurentiisa, sobie chlop poszaleje na rynku za ten hajs z Cavaniego, oby kupili jakiegoś napastnika choć w połowie tak dobrego jak Cavani, żeby w LM siary nie zrobić.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 00:35

No gabinet powala, clinica fornaca się chowa :)

Zastanwiam się czy nie przedobrzą tam w tym neapolu z liczbą zmian, bo jak wiadomo ilość niekoniecznie idzie w parze z jakością.

Capo di tutti capi
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 00:37

Hellena już stoi, De Lamentis poleciał po słoiki od Nutelli :prochno: Na nic innego nie było ich stać, po wymianie monitorów CRT :C Januszowe eldorado zdaje się nie mieć końca.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 09:16

Wymienił CRT na stare zużyte monitory LCD, które trafiały na śmietnik z pobliskiej biblioteki, no i widzę w Lidlu była promocja na rowerek treningowy , 120 mln na transfery to chyba jakiś mit :prochno: nie zdziwiłbym się, gdyby na biurku leżała myszka kulkowa

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 09:42

Nigdy nie kupimy zawodnika Realu Madryt. Jeśli oni decydują się na sprzedaż piłkarza, to, co jest oczywiste, coś z nim jest nie tak. My skupiamy się na graczach, którzy ciągle nie zostali wykorzystani, na młodych talentach, które znajdujemy dzięki pracy naszego "scoutingu".
Tak tak, De Laurentiis, we wrześniu 2012 (źródło). Callejón, Albiol, mówi się o Higuainie. Ciekawe co jest z nimi nie tak. Niech mają nawet i miliardy na transfery, jak się jest niemądrym (a chyba nikt nie ma wątpliwości jak jest) to pieniądze nie wygrają.

Co do Verattiego to ogarnąłem kilka newsów z zeszłego roku. Wyrażał chęć pozostanie w Pescarze, a jeśli miałby gdzieś iść to tylko do Juventusu. Myślę jednak, że on nie sądził wówczas, że ktoś zaproponuje mu taki kontrakt we Francji. Di Marzio też pisał, że Juventus jest jego klubem docelowym. To było jednak rok temu, teraz trudno wyczuć. Myślę, że sporo zależy od samego Conte.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:29

Gruby Benek ściąga szrot z Hiszpanii - Inter będzie mieć groźnego rywala w walce o... 6 miejsce :C

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 13:01

Skibil pisze:Gruby Benek ściąga szrot z Hiszpanii - Inter będzie mieć groźnego rywala w walce o... 6 miejsce :C
Czy ja wiem czy to taki szrot? IMO Callejon, Albiol i Higuain nie są gorsi od Pepe, Peluso i Matriego. Pytanie tylko jak poradzą sobie w nowej lidze.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 16:14

Z tą malutką różnicą, że Pepe, Peluso i Matri będą siedzieć na ławce, a Hiszpanie i ewentualny Argentyńczyk będą pierwszymi w ustalaniu składu.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 19:37

Czytam tak polskie forum Fiorentiny i w sprawie Verattiego dowiaduje się następujących rzeczy:

- ponoć już rok temu go chcieli i byli nawet blisko dogadania się ( w tym samym czasie, kiedy rzekomo biły się o Marco Napoli z Juventusem ), ale wtedy wparowało PSG. Wątpliwe, że gość wybrałby mocno ryzykowny projekt, gdzie właśnie wymieniono 3/4 składu, a klub bronił się przed spadkiem.
- w tym mercato są w kontakcie z agentem zawodnika ponoć już od miesiąca.
- być może będą musieli sprzedać Roncaglie, żeby doszło do tego transferu. To by było dziwne, może sam zawodnik nie jest jakimś asiorem, ale obrony to tam nie mają i przydałby im się ktoś który z miejsca byłby najlepszym stoperem ( ktoś pokroju choćby Benatii ), a taki Roncaglia na ławkę. A tu cicho o wzmocnieniach tej pozycji, a mieliby jeszcze sprzedawać?
- chcieli wypożyczyć ( za stosunkowo dużą gotówkę ) z opcją wykupu za rok ( nawet przymusowego ), ale PSG nie zgadza się na takie warunki.
- dziś natomiast, rzekomo doszło do spotkania w restauracji z agentem Verattiego.
- ponoć będą musieli opchnąć nie tylko Jojo, ale też Ljajica, żeby mogło dojść do transferu Marco.

Ile w tym prawdy? Tego nie wiem. Niezbyt wierzę w ten transfer, ale zaczynam się lekko niepokoić.
Sam Veratti w wywiadzie mówił, że chce grać w pierwszym składzie, tak by mógł reprezentować swój kraj w Brazylii za rok. To może być przeszkodą, jeżeli nawet Marotta miałby się wtrącić.Z drugiej strony, jeżeli nie dojdzie do jakiś kontuzji, czy też wielkiej obniżki formy poszczególnych graczy, to Veratti ma małe szanse na podstawowy skład na mundialu.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 19:52

Skibil pisze:Z tą malutką różnicą, że Pepe, Peluso i Matri będą siedzieć na ławce, a Hiszpanie i ewentualny Argentyńczyk będą pierwszymi w ustalaniu składu.
Naprawdę porównujesz Callejona do Pepe, Peluso do Albiola i Matriego do Higuaina? :lol: To jeszcze lepsze niż wpis Milanisty o umiejętnościach Robinho i Teveza :lol: Gonzalo i Albiol szrotem? Niech będzie, że Callejon to szot (absolutnie się nie zgadzam), bo nie miał jeszcze tak naprawdę szansy pokazania pełni swoich umiejętności. Ale pozostali?

Cieszę się, że liga się wzmacnia. Nienawidzę Violi, Napoli i Romy, ale miło jest widzieć mocną Serie A i w takiej sytuacji zwycięstwo w lidze smakuje lepiej :)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:27

Marat87 pisze:Czytam tak polskie forum Fiorentiny i w sprawie Verattiego dowiaduje się następujących rzeczy:

- ponoć już rok temu go chcieli i byli nawet blisko dogadania się ( w tym samym czasie, kiedy rzekomo biły się o Marco Napoli z Juventusem ), ale wtedy wparowało PSG. Wątpliwe, że gość wybrałby mocno ryzykowny projekt, gdzie właśnie wymieniono 3/4 składu, a klub bronił się przed spadkiem.
- w tym mercato są w kontakcie z agentem zawodnika ponoć już od miesiąca.
- być może będą musieli sprzedać Roncaglie, żeby doszło do tego transferu. To by było dziwne, może sam zawodnik nie jest jakimś asiorem, ale obrony to tam nie mają i przydałby im się ktoś który z miejsca byłby najlepszym stoperem ( ktoś pokroju choćby Benatii ), a taki Roncaglia na ławkę. A tu cicho o wzmocnieniach tej pozycji, a mieliby jeszcze sprzedawać?
- chcieli wypożyczyć ( za stosunkowo dużą gotówkę ) z opcją wykupu za rok ( nawet przymusowego ), ale PSG nie zgadza się na takie warunki.
- dziś natomiast, rzekomo doszło do spotkania w restauracji z agentem Verattiego.
- ponoć będą musieli opchnąć nie tylko Jojo, ale też Ljajica, żeby mogło dojść do transferu Marco.

Ile w tym prawdy? Tego nie wiem. Niezbyt wierzę w ten transfer, ale zaczynam się lekko niepokoić.
Sam Veratti w wywiadzie mówił, że chce grać w pierwszym składzie, tak by mógł reprezentować swój kraj w Brazylii za rok. To może być przeszkodą, jeżeli nawet Marotta miałby się wtrącić.Z drugiej strony, jeżeli nie dojdzie do jakiś kontuzji, czy też wielkiej obniżki formy poszczególnych graczy, to Veratti ma małe szanse na podstawowy skład na mundialu.
Ja chyba nie przeżyje tego transferu, jeśliby miał dojść do skutku. Marotta musi zrobić wszystko, żeby Verratti prędzej czy później do nas trafił. W tym okienku nie ma mowy, ale za rok - czemu nie. Pirlo może odejdzie i wtedy jak znalazł. Niech Marotta działa.... Takiego talentu nie możemy przegapić :(

forumowy ujadacz
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:35

Zwrot ws Isli? Serwis SerieA.pl podalo, ze Mauricio jednak nie pojdzie do Interu.
[WTF?] :think:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 20:59

grande amore pisze:Zwrot ws Isli? Serwis SerieA.pl podalo, ze Mauricio jednak nie pojdzie do Interu.
[WTF?] :think:
Kurde no to jeden z powodów do zdobycia mistrzostwa interowi odejdzie :/
A serio to coś tak czułem po tych wypowiedziach Antonio i coraz większych komplikacjach w sprawach z Kolarovem. Chociaż ja najchętniej jak najszybciej pożegnałbym tego piłkarzyka, już nie ze względu na jego ciągłe oczekiwanie na powrót do formy sprzed kontuzji, a dlatego że kompletnie nie pasuje mi do naszej ekipy. Niech już idzie do tego Realu :prochno:

#AllegriOut
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 21:17

filippo pisze:Ja chyba nie przeżyje tego transferu, jeśliby miał dojść do skutku. Marotta musi zrobić wszystko, żeby Verratti prędzej czy później do nas trafił. W tym okienku nie ma mowy, ale za rok - czemu nie. Pirlo może odejdzie i wtedy jak znalazł. Niech Marotta działa.... Takiego talentu nie możemy przegapić :(
Jakiego talentu? Powiedz mi co on zrobił, że się tak moczysz. Zupełnie nie rozumiem tego fenomenu. Nie dałbym więcej niż 15 mln i 2 mln pensji.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 21:54

Bobeknaklo pisze: Jakiego talentu? Powiedz mi co on zrobił, że się tak moczysz. Zupełnie nie rozumiem tego fenomenu. Nie dałbym więcej niż 15 mln i 2 mln pensji.
Stwierdzenie "powiedz mi co on zrobił" dekonspiruje Cię jako człowieka, który Verrattiego widział w akcji przez jakieś osiem minut, do tego czytał jego statystki na wikipedii i whoscored. Obejrzyj tak z 10 pełnych spotkań z jego udziałem i wtedy zabierz głos - w chwili obecnej cała Italia (i nie tylko) uważa go za wielki talent, więc jeżeli uważasz że gość żadną rewelacją nie jest, to raczej na Tobie spoczywa ciężar dowodu. Jak już obejrzysz te mecze to z chęcią posłucham Twoich rzeczowych uwag na jego temat - bardzo chętnie dam sobie otworzyć oczy i na przykładzie konkretnych sytuacji przekonać, że gość wcale nie ma takiego przeglądu pola i zmysłu taktycznego jak to wszyscy sądzą.

ODPOWIEDZ