Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2013, 17:39

orzeu pisze: O tu się zgodzę - Fiorentina może naprawdę sporo namieszać w tym sezonie. Ciekawe tylko czy na pewno pozbędą się Joveticia.
Moim zdaniem nie będzie miało to wielkiego znaczenia, poprzedni sezon pokazał czym różni się Viola od Napoli. Dyspozycja Napoli była mocno uzależniona od osoby Cavaniego. We Florencji ten ciężar się rozkładał. Jovetić nie miał wcale tak genialnego sezonu. A przy bardzo ciekawych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych - Jovetić naprawdę przestaje być osobą konieczną w tej układance. Okienko Interu narazie całkiem, całkiem - ale te Violi podoba mi się znacznie bardziej.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:04

Z cyklu zawirował świat tysiącem barw zębów Morattiego: 5 powodów, aby wierzyć w Scudetto. W skrócie, mają wierzyć w mistrzostwo, bo:
- przyszedł do nich trener,
- mają bramkarza, który jest tak dobry jak Buffon czy Neuer, bezapelacyjnie lepszy od Cecha i Casillasa,
- będą grać skrzydłami, o których sile stanowić ma zawodnik, którego nie chcą w Juventusie,
- kreował ich grę będzie 19-letni Kovacic,
- w ataku mieszanka młodych, którzy jeszcze nic nie osiągnęli i starych, którzy leczą urazy.
:rotfl:

Belfodil nie wykorzystał wczoraj w meczu towarzyskim dwóch rzutów karnych. Ahh ta presja.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:07

W sumie mozna by taki opis pod kazdą druzyne Serie A podciągnąć...

Znów pompują balonik - oby z takim samym wynikiem jaki osiagneli po zeszłorocznym "NADCHODZĄ MISTRZOWIE!" :prochno: :prochno:

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:09

Miejsce 9. w tabeli w zeszłym sezonie, za Calcio Catanią i porażka na wszystkich frontach. To będzie ciężko poprawić.
Najpierw piszą o powodach do wiary w scudetto, a zaraz po tym, że ciężko będzie poprawić 9 miejsce? Ah te intery.... :doh:

PS.:
Ja wierzę w scudetto ! Według mnie największe szanse ma napoli, po nich fiora i My, ale wiara od początku do końca.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:25

szczypek pisze:Z cyklu zawirował świat tysiącem barw zębów Morattiego: 5 powodów, aby wierzyć w Scudetto. W skrócie, mają wierzyć w mistrzostwo, bo:
- przyszedł do nich trener,
- mają bramkarza, który jest tak dobry jak Buffon czy Neuer, bezapelacyjnie lepszy od Cecha i Casillasa,
- będą grać skrzydłami, o których sile stanowić ma zawodnik, którego nie chcą w Juventusie,
- kreował ich grę będzie 19-letni Kovacic,
- w ataku mieszanka młodych, którzy jeszcze nic nie osiągnęli i starych, którzy leczą urazy.
Też to wczoraj czytałem i nadziwić się nie mogłem, że taka gazeta wypuszcza takie bzdury :doh: Aż ciężko wybrać najbardziej absurdalny powód.
Mnie chyba najbardziej rozbawiła ta siła skrzydeł, którą będzie stanowił Isla. Zawodnik, który grał u nas największy piach w całym sezonie.
Po komentarzach widzę, że nawet kibice interu wyśmiewają te argumenty, popłyneli redaktorzy, nie ma co.

#AllegriOut
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:34

D-Rose pisze:W sumie mozna by taki opis pod kazdą druzyne Serie A podciągnąć...

Znów pompują balonik - oby z takim samym wynikiem jaki osiagneli po zeszłorocznym "NADCHODZĄ MISTRZOWIE!" :prochno: :prochno:
zanim zaczniecie szydzić to zapoznajcie się dokładnie z informacją. Przecież to artykuł z La Gazetta Dello Sport przetłumaczony..

Interiści pompują balonik :lol:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:59

No a jak powszechnie wiadomo, w LGDS nie ma żadnego interisty. Jakiś sympatyk Lecce uznał klasę drużyny Mazzarriego.

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 11:27

Ouh_yeah pisze:No a jak powszechnie wiadomo, w LGDS nie ma żadnego interisty. Jakiś sympatyk Lecce uznał klasę drużyny Mazzarriego.
to akurat jest nieistotne, skąd wiesz, że akurat redaktor który to pisał to był Interista? To co, jak Stec pisał o "drużynie gladiatorów" za czasów Mourinho to znaczy, że Interista? bez jaj Panowie ;)

to nie jest tak jak w przypadku sławnego u Was felietonu "Nadchodzą Mistrzowie" jakiś fanowski artykuł, tylko artykuł z gazety - jest różnica. Zresztą, nie wiem o co tyle szumu?

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 11:55

orzeu pisze:skąd wiesz, że akurat redaktor który to pisał to był Interista?
Może dlatego, że tylko interista mógł wymyślić takie bzdury? :roll:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 12:16

Kimi pisze:
orzeu pisze:skąd wiesz, że akurat redaktor który to pisał to był Interista?
Może dlatego, że tylko interista mógł wymyślić takie bzdury? :roll:
my 2 lata temu wierzyliśmy w LM dostaliśmy scudetto. Inter wierzy w scudetto dostanie spadek do Serie B :prochno:

Taki artykuł można napisać także o Romie, Milanie, Fiołkach, Napoli, Lazio i wydaje mi się, że akurat o Interze jest najmniej wiarygodny.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 12:35

To może zweryfikujcie z którymi bzdurami się nie zgadzacie:
1) Mazzari to właściwy człowiek na właściwym miejscu?
Wydaje mi się, ze to bardziej odpowiedni człowiek niż Stramaccioni, Benitez, czy Ranieri. Do tego wymienił cały sztab od przyg. fizycznego - Napoli zawsze słynęło z dobrej kondycji. Jak dla mnie argument właściwy.
2)Handanović? Ktoś neguje, że to bramkarz klasy światowej?
3) Skrzydłowi Isla, który może odpalić, jak nie to Perreira i Nagatomo. Zgodzę się, tu można spekulować czy to faktycznie mocna strona Interu, ale nie widze przeciwskazań, by wierzyć, że taki Isla w Interze odpali.
4) Kovacić? Motor napędowy Interu w drugiej połówce sezonu. Jeszcze się do niego przekonacie.
Napastnicy - Icardi, Belfodil, Palacio, Milito. Mieszanka rutyny z młodością. Taka 4 w porównaniu z Rocchim wypada chyba lepiej nie :lol: ?

Te 5 punktów to mogą być faktycznie atuty Interu w następnym sezonie. Te 5 punktów to nie są żadne buńczuczne zapowiedzi, jak to wielu z Was odebrało, tylko '5 powodów do nadziei'. Przyśmiewki są nie na miejscu :P

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 12:39

Ja już ktoś z waszych userów napisał jedynym waszym punktem do wiary w mistrzostwo jest punkt 6 :) Będziecie grać tylko w lidze jak Juventus 2 lata temu.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 13:19

orzeu pisze:To może zweryfikujcie z którymi bzdurami się nie zgadzacie:
Wydaje mi się, ze to bardziej odpowiedni człowiek niż Stramaccioni, Benitez, czy Ranieri. Do tego wymienił cały sztab od przyg. fizycznego - Napoli zawsze słynęło z dobrej kondycji. Jak dla mnie argument właściwy.
Każdy na forum potwierdzi że Mazzari do interu pasuje idealnie, jest wręcz stworzony na to stanowisko.
orzeu pisze: 2)Handanović? Ktoś neguje, że to bramkarz klasy światowej?
Tak
orzeu pisze: 3) Skrzydłowi Isla, który może odpalić, jak nie to Perreira i Nagatomo. Zgodzę się, tu można spekulować czy to faktycznie mocna strona Interu, ale nie widze przeciwskazań, by wierzyć, że taki Isla w Interze odpali.
Pokładanie wiary w gościu który przez cały sezon w Juventusie nie pokazał NIC :ok:
orzeu pisze: 4) Kovacić? Motor napędowy Interu w drugiej połówce sezonu. Jeszcze się do niego przekonacie.
Napędził inter niesamowicie, zaraz za Catanie :D
orzeu pisze: Napastnicy - Icardi, Belfodil, Palacio, Milito. Mieszanka rutyny z młodością. Taka 4 w porównaniu z Rocchim wypada chyba lepiej nie :lol: ?
Przyszli młodzi, odszedł Cassano, może i wyjdzie to Wam na zdrowie ale nie wiem czy obaj tak szybko odpalą, tym bardziej że to piłkarze jednego sezonu póki co.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 13:31

Myzarel pisze:
orzeu pisze:To może zweryfikujcie z którymi bzdurami się nie zgadzacie:
Każdy na forum potwierdzi że Mazzari do interu pasuje idealnie, jest wręcz stworzony na to stanowisko.
orzeu pisze: 2)Handanović? Ktoś neguje, że to bramkarz klasy światowej?
Tak
orzeu pisze: 3) Skrzydłowi Isla, który może odpalić, jak nie to Perreira i Nagatomo. Zgodzę się, tu można spekulować czy to faktycznie mocna strona Interu, ale nie widze przeciwskazań, by wierzyć, że taki Isla w Interze odpali.
Pokładanie wiary w gościu który przez cały sezon w Juventusie nie pokazał NIC :ok:
orzeu pisze: 4) Kovacić? Motor napędowy Interu w drugiej połówce sezonu. Jeszcze się do niego przekonacie.
Napędził inter niesamowicie, zaraz za Catanie :D
orzeu pisze: Napastnicy - Icardi, Belfodil, Palacio, Milito. Mieszanka rutyny z młodością. Taka 4 w porównaniu z Rocchim wypada chyba lepiej nie :lol: ?
Przyszli młodzi, odszedł Cassano, może i wyjdzie to Wam na zdrowie ale nie wiem czy obaj tak szybko odpalą, tym bardziej że to piłkarze jednego sezonu póki co.
2) Jak był w Udine, to wielu ekspertów w Polsce (C+, PN, np. Lipiński) nazywało go najlepszym bramkarzem Serie-A. Przyszedł do Interu, zagrał świetny sezon i już nie jest dobry? :ok:
3) Pokładanie wiary, który 2 sezony temu był jednym z najlepszych bocznych w Serie-A jest naprawdę takie nieprawdopodobne? :ok:
4) Jak już wspominałem, przekonasz się jeszcze do niego ;).
5) nie wiem czy odpalą, wiem, że Inter bedzie miał kim grać w ataku, a to też się liczy (biorąc pod uwagę ostatnie pół roku).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 13:35

orzeu
To ja może od innej strony. Popatrz że w zeszłym roku Inter też miał argumenty, żeby myśleć o mistrzostwie:

1. Trener - osoba znająca klub od podszewki, ciesząca się wielkim uznaniem piłkarzy (chociażby Sneijdera), szkoleniowiec który przejął zespół w trakcie sezonu i z marszu zaczął robić niezłe wyniki, jak chociażby pokonanie w meczu ligowym lokalnego rywala.

2. Bramkarz - ten sam co w tym roku

3. Napastnicy - pozyskano Cassano, który na Euro był w kadrze Włoch niezastąpiony, a także będącego w doskonałej formie Palacio

4. Skupienie na lidze - bo wiadomo było że Inter LE potraktuje ulgowo

5. Odmłodzenie składu - sprowadzenie Juana Jesusa, powrót z wypożyczenia Coutinho, a co za tym idzie, Inter stanowił idealną mieszankę doświadczenia i młodości.

W mojej opinii moje argumenty wcale nie są gorsze, niż te z przytoczonego artykułu. Powiem więcej, wydaje mi się że żaden z nich nie jest tak głupi, jak stwierdzenie że ze skrzydłami Isla (najgorszy piłkarz w zeszłorocznej kadrze Juventusu), Pereira (najgorszy zeszłoroczny transfer Branki), Nagatomo (przeciętny ligowiec, jeździec bez głowy) można atakować scudetto.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2013, 13:36 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ