Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Di Marzio podał, że nie tylko Juventus odrzucił ofertę za Quaga, ale również samego zawodnika nie przekonuje opcja dołączenia do Kanarków. O ile Marotta chce sprzedać Fabio, tylko liczy na większy hajs*, o tyle nie wiadomo, czy dla Quaga pensja (2,5mln funtów rocznie) była za niska, czy nie chodzi mu o forsę tylko o zawodową degradację.
*dziwne to. Przy Giaccherinim większych targów raczej nie było, natomiast za Quaga oczekujemy Bóg wie ile. Wątpię, żeby ktoś zaproponował więcej niż dychę.
*dziwne to. Przy Giaccherinim większych targów raczej nie było, natomiast za Quaga oczekujemy Bóg wie ile. Wątpię, żeby ktoś zaproponował więcej niż dychę.

- Bobeknaklo
- Juventino
Poza tym jego wartość w oczach turasów jest coraz niższa. 4 mln? Nie wierzę, że nie będzie kolejki chętnych w Serie A za taką kasę. Co jak co, ale Almiron to to nie jest. Jest warty więcej niż 4. W Turcji grał regularnie i to całkiem nieźle więc skąd ta żenująca kwota? Problemem może być jego pensja, ale myślę, że chce grać i nie robiłby problemów.Pan Mietek pisze:Pełna zgoda.Lypsky pisze:Jeśli kebaby zaproponowali kolejne wypożyczenie, Marotta powinien splunąć w ich stronę. Lepiej płacić pensję Melo przez rok, niż dać się poniżać.
W ogóle co to za logika, wypożyczać go na kolejny rok. Turasy mają bardzo dobrego zawodnika patrząc przez pryzmat reszty ich składu praktycznie za darmo na trzy sezony, stopniowo mówiąc nam, że jest słaby i tak naprawdę go nie chcą kupić. Nasze wymagania coraz mniejsze, oni mają kasę a nadal nie chcą wyłożyć groszy. Trzeba go sprzedać dopóki można coś wyciągnąć z niego.
Kto daje 5 mln to go bierze, wszystkie inne oferty powinny być wyśmiane, a nie negocjowane o jakieś 100 tys. Turcy wiedzą, że to kula u naszej nogi i się nami bawią.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 11:24 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dybala 4ever
- Juventino
Po kiego grzyba przedłużali z nim i Matrim umowę do 2018 roku bodajże-jeśli mówię źle to niech ktoś mnie poprawi. Mają ciepłe gniazdko, stabilizację to teraz się nie ruszą. Nasz zarząd chyba też myśli, że przedłużając umowę z danym piłkarzem to będzie można też żądać konkretnego hajsu za niego. Za Matriego i Quaga 10 mln to jest całkiem dobry hajs. Lepiej ich sprzedać za tyle niż nie mieć nic.pumex pisze:Di Marzio podał, że nie tylko Juventus odrzucił ofertę za Quaga, ale również samego zawodnika nie przekonuje opcja dołączenia do Kanarków. O ile Marotta chce sprzedać Fabio, tylko liczy na większy hajs*, o tyle nie wiadomo, czy dla Quaga pensja (2,5mln funtów rocznie) była za niska, czy nie chodzi mu o forsę tylko o zawodową degradację.
I btw: Marotta propsy za pokazanie fakolca fioletowym.

- PlanetJuve
- Juventino
Matri 2017.Elo Vidal:) pisze: Po kiego grzyba przedłużali z nim i Matrim umowę do 2018 roku bodajże-jeśli mówię źle to niech ktoś mnie poprawi. Mają ciepłe gniazdko, stabilizację to teraz się nie ruszą. Nasz zarząd chyba też myśli, że przedłużając umowę z danym piłkarzem to będzie można też żądać konkretnego hajsu za niego. Za Matriego i Quaga 10 mln to jest całkiem dobry hajs. Lepiej ich sprzedać za tyle niż nie mieć nic.
I btw: Marotta propsy za pokazanie fakolca fioletowym.
Fabio Quagliarella ma kontrakt do 2015 roku. To tez przemawialoby za tym, ze to ostatni rok w ktorym mozna za niego wyciagnac uczciwe pieniadze.
Może czekaja na Real Sociedad ktory dostal niezly zastrzyk gotowy od Realy M..

- Piti
- Juventino
Bardzo możliwe, ddatkowo Sociedad to nie żadne leszcze, Quag miałby szanse gry w LM, dodatkowo mozliwosc gry przeciwko Messiemu, Ronaldo i innym gwiazdkom itd jakbym byl na jego miejscu, to by mi się zrobilo mokro na samą myśl :oops: ...Paweljuve2006 pisze: Może czekaja na Real Sociedad ktory dostal niezly zastrzyk gotowy od Realy M..Wcześniej wyrażali zainteresowanie Naszym napastnikiem. A tam Fabio ma LM.
...żart
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 11:48 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Giack chciał odejść do Anglii, i to zaważyło na negocjacjach, nasi postanowili mu nie utrudniać, i wzięli za niego uczciwą kwotę. Beppe to powiedział w jednym z wywiadów że to zdanie zawodnika zadecydowało.
Jeśli zainteresowanie Basków jest prawdziwe to nie dziwię się że Fabio nie chce do Anglii.
Bobeknaklo Myślisz że Beppe chce negocjować tylko z Turasami , mimo że gdzie indziej zaproponują mu podobną lub wyższą kwotę? Uwierz sprzedał by go nawet do Interu. Problem w tym własnie że poza egzotycznymi ekipami nikt go nie chce.
Jeśli zainteresowanie Basków jest prawdziwe to nie dziwię się że Fabio nie chce do Anglii.
Bobeknaklo Myślisz że Beppe chce negocjować tylko z Turasami , mimo że gdzie indziej zaproponują mu podobną lub wyższą kwotę? Uwierz sprzedał by go nawet do Interu. Problem w tym własnie że poza egzotycznymi ekipami nikt go nie chce.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Pewnie nie chce mu się na koniec kariery, w wieku 30 lat wyjeżdżać do kraju, gdzie nie zna języka, obyczajów itp. A tak, posiedzi sobie na ławie najlepszej drużyny z Włoch, dojdą może jeszcze jakieś trofea, coś tam zagra, w tym nawet w LM. Potem z karta w ręku poszuka sobie jakiegoś średniaka pokroju Sampy i dogra do końca kariery.
- Don Paolo
- Juventino
Gdyby nasi tylko posłuchali Nedveda wtedy... :doh:dp10 pisze:Na tutto pojawiła się wzmianka o tym, że Shaqiri zastanawia się nad odejściem z Bayernu. Swoją drogą to przy aktualnej pace nie pogra sobie za dużo. Bayern zakupił go za 12 mln, więc może za podobną sumę był by do wyciągnięcia. Quag (10 - 12 mln) = Sqahiri to by była transakcja
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Napoli wyda 124 miliony w tym okienku.
Budżet średniaka z Neapolu przekracza nasz 4 krotnie.
Damiao,Igla, Albiol to podobno ich priorytety.
Jak to mozliwe ze jedyny klub zarabiajacy na stadionie, zyskujacy najwiecej w poprzednim sezonie ma tak mały budżet. Dziwne to. Bez sensu.
Jak to mozliwe ze jedyny klub zarabiajacy na stadionie, zyskujacy najwiecej w poprzednim sezonie ma tak mały budżet. Dziwne to. Bez sensu.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Nie ma właściciela, który dał by z własnej kieszeni ( Exora raz dał, 120 mln ale na 3 lata ) i nie sprzedał nikogo za 64mln ( zresztą może to kwota na ten rok wraz z pensjami, w naszym wypadku wynosi ona 200 mln ).iltalismano pisze:Napoli wyda 124 miliony w tym okienku.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Bobeknaklo
- Juventino
Myślę, że to bulshit. Nie sprowadzaliby rezerwowych mając taką kasę. Skończy się na tym że wydadzą 80, odjąć 30 które już wydali. Myślę, że nie więcej niż 20-25 mln wkładu własnego, tak jak my.
iltalismano, pamiętaj, że poprzedni sezon to -45mln na rynku transferowym, a 2 lata temu -80mln. Stadion nie zacznie nagle generować nie wiadomo jakich zysków, dwa lata po wybudowaniu. Musi się najpierw spłacić.
iltalismano, pamiętaj, że poprzedni sezon to -45mln na rynku transferowym, a 2 lata temu -80mln. Stadion nie zacznie nagle generować nie wiadomo jakich zysków, dwa lata po wybudowaniu. Musi się najpierw spłacić.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 13:31 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Eric6666
- Juventino
sprzedajmy Vidala i Marchisio i będziemy mieli tyle co oniiltalismano pisze:Napoli wyda 124 miliony w tym okienku.

nie sztuką jest wydać dużo, tylko mądrze. Napoli mając nawet 200 mln dalej będzie za Juventusem. Różnicą jest, że Juventus obecnie ma niesamowicie obstawioną każdą pozycję, zaś Napoli sprzedało zawodnika, który dał im "połowę punktów". Niestety odszedł kolejny najlepszy napastnik w Serie A ( po Zlatanie).
Podobno został Zuniga, Kolarov mało realny... oby Marotta znowu nie był w sytuacji, gdzie będzie postawiony pod ścianą i to sprzedawca dyktuje warunki. Jak wyjdziemy jak z Joveticiem i Tevezem to będę zadowolony. Może Marcelo? ;d
edit: Paweljuve2006: miałem go wymienić, ale nie chciało mi się szukać jak poprawnie piszę się nazwisko;d ale jego za mniej niż 20-25 ciężko by było pewnie.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 13:58 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nasz stadion praktycznie nie musi się spłacac. Jego budowe praktycznie w 100% pokryły zyski ze sprzedaży prawa do nazwy, gruntów podległych etc. Za sama nazwe dostalismy 75 milionow. A kosztowal nas 120.Bobeknaklo pisze:Myślę, że to bulshit. Nie sprowadzaliby rezerwowych mając taką kasę. Skończy się na tym że wydadzą 80, odjąć 30 które już wydali. Myślę, że nie więcej niż 20-25 mln wkładu własnego, tak jak my.
Napoli tez wydawalo kase w poprzednich okienkach.
Wydawali kolejno
20 mil
70 mil
30 mil
I teraz 60 + 64 z Cavaniego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- PlanetJuve
- Juventino
Już prędzej by pasował Coentrao. Zdecydowanie lepszy w defensywie a i w ataku poprawnie.Eric6666 pisze: Może Marcelo? ;d
- Bobeknaklo
- Juventino
Nie wiem skąd masz te dane, i dlaczego tak wierzysz w słowa tego scumbaga jakim jest DL. Chyba każdy wie, że ten człowiek ma rozbudzoną wyobraźnię i jego pracą jest gadać bzdury.
Bilans trzech ostatnich sezonów jeśli chodzi o transfery
Napoli -46,500,507 mln
Juventus -139,910,000 mln
Plus różnica jeśli chodzi o wydatki na zarobki. Wiem, że to zestawienie (http://soccerlens.com/highest-football- ... ges/69045/) ma już dwa lata ale i tak dzisiaj ta różnica może wyglądać podobnie, albo jest jeszcze większa. No i kasa za nazwę stadionu.. Nie wiem ile wynosi, nie pamiętam, ale wiem, że na pewno nie jest to gotówka, tylko, że jest rozłożone na cały okres umowy, chyba 15 lat o ile dobrze pamiętam, więc to żaden zastrzyk.
Bilans trzech ostatnich sezonów jeśli chodzi o transfery
Napoli -46,500,507 mln
Juventus -139,910,000 mln
Plus różnica jeśli chodzi o wydatki na zarobki. Wiem, że to zestawienie (http://soccerlens.com/highest-football- ... ges/69045/) ma już dwa lata ale i tak dzisiaj ta różnica może wyglądać podobnie, albo jest jeszcze większa. No i kasa za nazwę stadionu.. Nie wiem ile wynosi, nie pamiętam, ale wiem, że na pewno nie jest to gotówka, tylko, że jest rozłożone na cały okres umowy, chyba 15 lat o ile dobrze pamiętam, więc to żaden zastrzyk.