Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
Tyle że to nie Fabio odrzucił ofertę, a Juventus.Robaku pisze:myśle, że Fabio jest na tyle mądrym zawodnikiem, że bedzie wiedzial, iż obecnie jego status w zespole to 5 napastnik, ale z niewiadomych przyczyn ja odrzucił!
Niestety się nie myli. Tutaj masz wywiad, w którym Melo sam mówi że ma hiszpański paszport.Buzol pisze: Jeżeli transfermarkt się nie myli co do jego hiszpańskiego paszportu to nie zwalnia miejsca.
Widzę że znalazł się ktoś, kto zakwestionował popularny tutaj pogląd mówiący że Pogba>>>>>>>Verratti. To dobrze. Tak jak ostatnio wszyscy opłakują sprzedaż Giaccheriniego, który może i jest sympatyczny, ale raczej wyników kluczowych spotkań nie odmieniał, tak kreowany jest też fałszywy obraz Pogby. To jest chłopak, który pokazał się wiele razy z naprawdę fajnej strony, ale nie ma co przeginać i robić z niego wielkiej gwiazdy. Jak ktoś poczyta to forum, to może dojść do wniosku że gość przewyższa już Marchisio, a do Vidala niewiele mu brakuje. Nie, to nie ten poziom i wydaje się że jeszcze długa droga przed nim.Il Fenomeno pisze: Powiedzenie, ze Pogba pokazał o wiele więcej, jest równie krzywdzące dla Verrattiego, co powiedzenie, że Verratti pokazał o wiele więcej od Pogby. Oby dwaj są wielkimi talentami i pokazali się z dobrej strony. Poza tym grają na innych pozycjach. Nie zamieniłbym nikogo za nikogo, chciałbym ich oby dwóch w Juventusie.
- Lypsky
- Juventino
Jeśli rzeczywiście odrzuciliśmy ofertę angoli za Quagliarellę wartą 10mln. to [']
Nie wyobrażam sobie byśmy dostali za niego większą kasę.
Druga sprawa to niezrozumiała kwota jaką wzięliśmy za Giaccheriniego. O ile popieram sprzedanie tego zawodnika (zagrał turniej życia, czego już zapewne nigdy nie powtórzy - coś jak Melo kilka lat wcześniej), to 7,5 mln brzmi śmiesznie. Jestem pewien, że można było wyciągnąć więcej, tym bardziej, że chłopak pokazał się z dobrej strony.
Jeśli kebaby zaproponowali kolejne wypożyczenie, Marotta powinien splunąć w ich stronę. Lepiej płacić pensję Melo przez rok, niż dać się poniżać.
Nie wyobrażam sobie byśmy dostali za niego większą kasę.
Druga sprawa to niezrozumiała kwota jaką wzięliśmy za Giaccheriniego. O ile popieram sprzedanie tego zawodnika (zagrał turniej życia, czego już zapewne nigdy nie powtórzy - coś jak Melo kilka lat wcześniej), to 7,5 mln brzmi śmiesznie. Jestem pewien, że można było wyciągnąć więcej, tym bardziej, że chłopak pokazał się z dobrej strony.
Jeśli kebaby zaproponowali kolejne wypożyczenie, Marotta powinien splunąć w ich stronę. Lepiej płacić pensję Melo przez rok, niż dać się poniżać.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Arbuzini
- Juventino
Niby przepaść pomiędzy Asamoahem a Lichtsteinerem jest aż taka duża? Jak dla mnie Asa miał bardzo nierówny sezon, ale biorąc pod uwagę powiedzmy trzy najlepsze spotkania jednego i drugiego to palmę pierwszeństwa przyznałbym zawodnikowi z Ghany. O czym to świadczy? W sumie o niczym wielkim poza tym, że oba skrzydła nie są idealne. Potrzebujemy na lewą stronę kogoś kto będzie wahadłowym z krwi i kości, a takim zawodnikiem z pewnością nie jest Forest. Żeby nie było, że się Szwajcara czepiam. Uważam, że daje radę i w kluczowych momentach nie zawodzi, ale na boba - pod względem umiejętności WIELE brakuje mu do wzorcowego wahadłowego. To już nie pozycja prawego obrońcy, gdzie może stanowić punkt odniesienia.Bobeknaklo pisze:Potrzeba lewego obrońce który jest równie dobry na pomocy, jak Stefan. Jak wyhaczymy zawodnika na jego poziomie na lewą to bajka.
No chyba jednak lepszy niż DC, który w ogóle nie powinien już grać w Juventusie.Bobeknaklo pisze:De Ceglie to co najwyżej 3 LO, Peluso drugi, a Chiellini w ogóle nie powinien grac na boku bo jest tam żenujący, nie oszukujmy się. Zerowe umiejętności techniczne i bardzo gorąca głowa.
No, ale przecież Verratti na Mistrzostwach Europy U21 grał naprawdę przeciętnieIl Fenomeno pisze:Powiedzenie, ze Pogba pokazał o wiele więcej, jest równie krzywdzące dla Verrattiego, co powiedzenie, że Verratti pokazał o wiele więcej od Pogby. Oby dwaj są wielkimi talentami i pokazali się z dobrej strony. Poza tym grają na innych pozycjach. Nie zamieniłbym nikogo za nikogo, chciałbym ich oby dwóch w Juventusie.

Ciężko chłopaków ze sobą porównywać, obaj są świetni i nie ruszałbym tego co jest. Dobrze byłoby mieć za rok w drużynie obu. W tym sezonie jest to praktycznie nierealne i mamy jeszcze inne potrzeby niż budowanie ławki a'la Bayern. Choć na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o środek pomocy to nie powinniśmy mieć kompleksów nawet na ich tle.
- Don Paolo
- Juventino
OFFICIAL: MAN CITY SIGN JOJO
Napisał^^ niespełna pół godziny temu sam Stevan Jovetic na swoim oficjalnym koncie na facebooku:

Napisał^^ niespełna pół godziny temu sam Stevan Jovetic na swoim oficjalnym koncie na facebooku:
Kod: Zaznacz cały
https://www.facebook.com/pages/Stevan-Joveti%C4%87/333871153320390

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
To teraz jeszcze niech Diamanti przedłuży umowę i będziemy bezpieczni przed dziwnym ruchem Marotty.
Btw, tam chyba na liście Marotty, następny w kolejce jest Hernandes z ManU
Btw, tam chyba na liście Marotty, następny w kolejce jest Hernandes z ManU

- Mate.G
- Juventino
To nie jest oficjalne konto
widać na 1szy rzut oka
Kiedy zajęli dwa razy z rzędu 7 miejsca ?
Nie kupujemy za 25 bo naszemu DS się nie mieści tyle w walizce ?
Czy może dlatego, że nie stać nas na taką operację ?
...

Kiedy Juve było po degradacji ?Vimes pisze:Kiedy Juve wydało ostatnio 25 mln na jednego zawodnika?Mate.G pisze:Veratti spokojnie, za rok go możemy zakontraktować, wyrzucimy na stół ~25 mln i będzie nasz
Kiedy zajęli dwa razy z rzędu 7 miejsca ?
Nie kupujemy za 25 bo naszemu DS się nie mieści tyle w walizce ?
Czy może dlatego, że nie stać nas na taką operację ?
...
- juvefan999
- Juventino
- @D@$
- Juventino
Jakby musiał wybrać jednego z dwójki: Veratti-Pogba to wybrałbym Włocha, ale taka wymiana nie ma racji bytu, z dwóch powodów:
a) raczej nie ma opcji byśmy pozbyli się Pogby, coś czuję że blisko mu statusu nietykalnego, młody zawodnik przebojem wdarł się do zespołu (w sumie rok temu myślałem, że na początek pójdzie do Primavery), no nie sądzę by ktoś chciał go ruszyc
b) po odejściu Giaccha wcale nie ma rewelacji na ławce jesli chodzi o pomoc. Niby jest Asamoah, ale on póki co łata lewą flankę, nie wiadomo czy to się bedzie zmieniać. Tak jak Conte nie chciał Giaccha na LWB, tak nie pali mu sie by Kwadwo wciskać do środka. Także oprócz Pogby mamy tylko Padoina na zmianę.
Chyba jedyna mozliwość by odszedł Pogba jest taka, że wkurzy go robienie za zmiennika, bo pewnie MVP na razie nie będziemy ruszać. Wiadomo, Conte będzie rotował, zwłaszcza jak się nałoży LM, ale to może mu nie wystarczyć.
Tak czy siak, o Verattiego bym powalczył, bo w sumie co nam pozostało w tym okienku?
"Tylko" skrzydła i kilka sprzedaży. Nie mówię, że mamy kupić Verattiego kosztem Pogby, bo to mało realne, ale po prostu zawodnika w stylu Pirlo ciężej znaleźć na rynku niż b2b.
Quagliarella? Kogoś trzeba poświęcić bo tłok się zrobił. Ja mu tam zyczę by do tego Sociedad poszedł, przynajmniej w LM sobie pogra a w Hiszpanii może będzie miał więcej miejsca na te swoje bomby z dystansu.
Edit 1:
Edit 2: http://www.juvepoland.com/news.php?id=26003 2 x
Aczkolwiek to ciekawe, że z Violą mamy gorsze stosunki niż z Interem, Milanem i Romą razem wzięte, nawet z Napoli chyba byłoby się łatwiej dogadać... Nie lubią nas czy jak?
Znaczy się na dłuższą metę popsucie negocjacji z kimkolwiek nie jest dobre, ale tu ciężko było zachować się inaczej. Uparci są, to my też.
a) raczej nie ma opcji byśmy pozbyli się Pogby, coś czuję że blisko mu statusu nietykalnego, młody zawodnik przebojem wdarł się do zespołu (w sumie rok temu myślałem, że na początek pójdzie do Primavery), no nie sądzę by ktoś chciał go ruszyc
b) po odejściu Giaccha wcale nie ma rewelacji na ławce jesli chodzi o pomoc. Niby jest Asamoah, ale on póki co łata lewą flankę, nie wiadomo czy to się bedzie zmieniać. Tak jak Conte nie chciał Giaccha na LWB, tak nie pali mu sie by Kwadwo wciskać do środka. Także oprócz Pogby mamy tylko Padoina na zmianę.
Chyba jedyna mozliwość by odszedł Pogba jest taka, że wkurzy go robienie za zmiennika, bo pewnie MVP na razie nie będziemy ruszać. Wiadomo, Conte będzie rotował, zwłaszcza jak się nałoży LM, ale to może mu nie wystarczyć.
Tak czy siak, o Verattiego bym powalczył, bo w sumie co nam pozostało w tym okienku?

Quagliarella? Kogoś trzeba poświęcić bo tłok się zrobił. Ja mu tam zyczę by do tego Sociedad poszedł, przynajmniej w LM sobie pogra a w Hiszpanii może będzie miał więcej miejsca na te swoje bomby z dystansu.
Edit 1:
Lucas87 pisze:Widzę jednak, że Czarnogórca nigdzie nie sprzedamy.

Edit 2: http://www.juvepoland.com/news.php?id=26003 2 x

Aczkolwiek to ciekawe, że z Violą mamy gorsze stosunki niż z Interem, Milanem i Romą razem wzięte, nawet z Napoli chyba byłoby się łatwiej dogadać... Nie lubią nas czy jak?
Znaczy się na dłuższą metę popsucie negocjacji z kimkolwiek nie jest dobre, ale tu ciężko było zachować się inaczej. Uparci są, to my też.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 10:37 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lucas87
- Juventino
http://www.transfermarkt.de/de/aly-ciss ... 57515.html
Bardzo ciekawy zawodnik na pozycję lewego obrońcy. Ciekawe ile Valencia mogłaby zarządać za tego zawodnika jeśli w ogóle brałaby pod uwagę jego sprzedaż.
Odnośnie Verrattiego to nie ma co się łudzić na jego przyjście tego lata. Aktualnym problemem jest załatwienie gracza na lewą obroną, ponieważ manewr z Asamoahem na dłuższą metę się nie sprawdza. Odrzucenie oferty Norwich za Fabio duży błąd. Nie bardzo wiem gdzie znalazłoby się dla niego miejsce w nowym zespole. Pomysł na umieszczenie Vucinicia w trójzębie z Tevezem i Llorente trochę dziwny. Widzę jednak, że Czarnogórca nigdzie nie sprzedamy.
Bardzo ciekawy zawodnik na pozycję lewego obrońcy. Ciekawe ile Valencia mogłaby zarządać za tego zawodnika jeśli w ogóle brałaby pod uwagę jego sprzedaż.
Odnośnie Verrattiego to nie ma co się łudzić na jego przyjście tego lata. Aktualnym problemem jest załatwienie gracza na lewą obroną, ponieważ manewr z Asamoahem na dłuższą metę się nie sprawdza. Odrzucenie oferty Norwich za Fabio duży błąd. Nie bardzo wiem gdzie znalazłoby się dla niego miejsce w nowym zespole. Pomysł na umieszczenie Vucinicia w trójzębie z Tevezem i Llorente trochę dziwny. Widzę jednak, że Czarnogórca nigdzie nie sprzedamy.
- PlanetJuve
- Juventino
Ja bym się zainteresował Christianem Eriksenem z Ajaxu. Marotta tyle mowi o tych okazjach, a czym jest sytuacja Eriksena jak nie wielka okazja?
Chce odejsc do wiekszego klubu i kontrakt sie mu konczy w przyszlym roku.
Jest w wieku Verrattiego a juz pokazal o wiele wiecej niz tak pozadany Włoch, który dopiero jeden sezon zagral w najwyzszej klasie rozgrywek.
Obunozny Duńczyk moze grac na srodku pomocy rozgrywajacego, wysunietego pomocnika jak i na boku ataku. Nietuzinkowy drybling i podania. Świetny zawodnik i ma zdrowe podejscie i ambicje na gre w wielkim klubie.
http://www.transfery.info/59124,eriksen ... cje-bayeru
Jestem wielkim zwolennikeim jego talentu.
http://www.wawsport.com/la-liga-2013-se ... uYgzk.dpbs
Jest w wieku Verrattiego a juz pokazal o wiele wiecej niz tak pozadany Włoch, który dopiero jeden sezon zagral w najwyzszej klasie rozgrywek.
Obunozny Duńczyk moze grac na srodku pomocy rozgrywajacego, wysunietego pomocnika jak i na boku ataku. Nietuzinkowy drybling i podania. Świetny zawodnik i ma zdrowe podejscie i ambicje na gre w wielkim klubie.
http://www.transfery.info/59124,eriksen ... cje-bayeru
Jestem wielkim zwolennikeim jego talentu.
Daj spokój. Kiedyś sie interesowalismy tym pilkarzem i dobrze, ze te zabiegi upadly. Jego zapedy ofensywne nie dajace nic druzynie i brak krycia niech zostana w Valenci. Idealnie oddaje to np ten mecz:Lucas87 pisze:http://www.transfermarkt.de/de/aly-ciss ... 57515.html
http://www.wawsport.com/la-liga-2013-se ... uYgzk.dpbs
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 11:05 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
Wiem, że marne źródło ale :
Fajnie byloby go sprowadzić, gdybyśmy się pozbyli w końcu Quagliarelli i Mitry. do 4-3-3 bylby idealny, lepszy niż Pepino.
- dp10
- Juventino
Na tutto pojawiła się wzmianka o tym, że Shaqiri zastanawia się nad odejściem z Bayernu. Swoją drogą to przy aktualnej pace nie pogra sobie za dużo. Bayern zakupił go za 12 mln, więc może za podobną sumę był by do wyciągnięcia. Quag (10 - 12 mln) = Sqahiri to by była transakcja 
- Pan Mietek
- Juventino
Czy ja wiem? Ma już 28 lat, w Brazylii zagrał sporo ale podczas sezonu ligowego często nie łapał się na ławkę. Myślę, że 7,5 mln to wcale nie tak mało.Lypsky pisze:Druga sprawa to niezrozumiała kwota jaką wzięliśmy za Giaccheriniego. O ile popieram sprzedanie tego zawodnika (zagrał turniej życia, czego już zapewne nigdy nie powtórzy - coś jak Melo kilka lat wcześniej), to 7,5 mln brzmi śmiesznie. Jestem pewien, że można było wyciągnąć więcej, tym bardziej, że chłopak pokazał się z dobrej strony.
Pełna zgoda.Lypsky pisze:Jeśli kebaby zaproponowali kolejne wypożyczenie, Marotta powinien splunąć w ich stronę. Lepiej płacić pensję Melo przez rok, niż dać się poniżać.
Bardzo ciekawy zawodnik, już 3 lata temu było po nim widać ogromne możliwości. Ale pozostaje pytanie, czy Conte szuka zawodnika rozgrywającego z głębi pola, czy też następca Pirlo może grać przed Vidalem i Marchisio? Bo jeśli Conte szuka piłkarza możliwie najbardziej podobnego do Pirlo to nie ma miejsca w składzie dla takiego kogoś jak Eriksen.Paweljuve2006 pisze:Ja bym się zainteresował Christianem Eriksenem z Ajaxu. Marotta tyle mowi o tych okazjach, a czym jest sytuacja Eriksena jak nie wielka okazja?
- PlanetJuve
- Juventino
Tyle, ze juz nieaktualnedp10 pisze:Na tutto pojawiła się wzmianka o tym, że Shaqiri zastanawia się nad odejściem z Bayernu. Swoją drogą to przy aktualnej pace nie pogra sobie za dużo. Bayern zakupił go za 12 mln, więc może za podobną sumę był by do wyciągnięcia. Quag (10 - 12 mln) = Sqahiri to by była transakcja
http://www.transfery.info/59126,shaqiri ... w-bayernie
Źródło: Sky Sports