Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
F-azan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 20:21

Melo oficialnie w Galata wkoncu sie go pozbylismy hehhe zycze mu jak najlepiej wnowym klubie

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 20:30

F-azan pisze:Melo oficialnie w Galata wkoncu sie go pozbylismy hehhe zycze mu jak najlepiej wnowym klubie
Skąd to info, że OFICJALNIE? Nie ma komunikatu ani na oficjalnej stronie Galatasaray, ani na naszej.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 20:46

Obrazek

yosdu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 20:48

haaa wypozyczenie znowu :D

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:15

yosdu pisze:haaa wypozyczenie znowu :D
haa chyba nie

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=254172

Jeszcze tych Mottow, Zieglerów i Martinezów.. :/
Mysle, ze zarobimy jakiego grosza na wielu opchnietych mlodych grajkach..
Lub nie takich juz mlodych jak Castiglia ktorego w calosci chcemy oddac.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:27

Cóż..mimo wszystko mam do niego szacunek, nie wylewał wiadra gnoju na Juventus i Conte gdy ci go odsuneli od drużyny, wiedział ze nie pasuje do Juventusu i nic nie mowil na klub a zawsze wypowiadal sie odnosnie nas pozytywnie. Oczywiscie transfer do nas będę uważał za mega wpadke, ale osobiscie do pilkarza nic nie mam. 3,5 mln € to też pieniądz :oops: ważne przede wszystkim że jeden zbędny, ciągnący sporą tygodniówke balast mniej. Szkoda tylko ze Marotta dał się rolować turasom, przez 2 lata mieli go praktycznie za darmo, obiecywali za kazdym razem kupowac po sezonie, ale jakoś nigdy do transakcji nie dochodzilo, potem znów Marotta dal im go na wypozyczenie bo nie miał wyjścia, ehh.. :prochno:

Boże..Martinezowi sie konczy kontrakt w 2014, raczej nikt nie kupi goscia, bo jesli gość się nie łapie nawet do jakiejś rumuńskiej drużyny to o czym mowa?więc pewnie grzecznie sobie przesiedzi ten rok w Turynie albo będzie udawał że go nie ma w druzynie.

Isla w Interze to raczej kwestia czasu, ale fajnie by bylo gdyby zamkneli transfer juz w tym tygodniu, im szybciej hajs wplynie tym lepiej.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2013, 21:32 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:30

Jakie 3,5, przecież 5 dali.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:36

A od kiedy to SerieA.pl jest oficjalnym serwisem Serie A? Powołują się na Football Italia, która także nie jest oficjalną stroną ani Juventusu ani Galatasaray. Negocjacje podobno wciąż trwają i nie wiadomo czy go wypożyczymy czy sprzedamy :|

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:40

No właśnie. Póki co tylko na stonie Galaty pojawiło oświadczenie, że prowadzą z nami rozmowy ws wypożyczenia. Mają tupet kebaby :angry: . Te śmieszne 3,5 mln to nie pieniądz, a Brazylijczyk tam gra. Niech będzie na wieki przeklęty ten niedojda Secco 25 mln za takiego piłkarza Fiorentinie dać, dał tam w rozliczeniu Marchionniego i Zanettiego, ale i tak przepłacił zdrowo. To teraz nie dziwota, że chcieli nas wycyckać na Jojo. Ale dobre czasy się skończyły, teraz jest Marotta, który w przeciwieństwie do Secco nie wyda na ślepo pieniędzy. I to się chwali.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:44

Przecież to nie jest oficjalne potwierdzenie. Nigdzie nie ma nic oficjalnego a wszyscy zobaczyli "Melo" i sobie dopowiadają. Tam jest napisane to co na SJ, że są właśnie prowadzone negocjacje.

Kolarova zapewne nie puszczą za marne 5 mln, wielka strata. A teraz jeszcze oddali Maicona więc tym bardziej. Pozostaje też ta kwestia, że jest z poza UE.
Zuniga spoko, ale nie za 10 mln. Niewątpliwie potrzeba nam uniwersalnego zawodnika na lewą. I wcale nie po to, żeby 'załatać' dziurę po Giacch, jak trąbią media. Jak można łatać dziurę po rezerwowym kupując zawodnika do pierwszej 11. Potrzeba lewego obrońce który jest równie dobry na pomocy, jak Stefan. Jak wyhaczymy zawodnika na jego poziomie na lewą to bajka.
De Ceglie to co najwyżej 3 LO, Peluso drugi, a Chiellini w ogóle nie powinien grac na boku bo jest tam żenujący, nie oszukujmy się. Zerowe umiejętności techniczne i bardzo gorąca głowa.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2013, 21:56 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 2 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 21:50

Co do reszty to myślę, że Isla to jest mimo wszystko kwestia godzin, wiec kolejny pieniądz do nas przywędruje.
Czy Melo zwalnia ewentualne miejsce dla Kolarova?
Wydaje mi się, ze Zuniga juz nasz tylko teraz jest pytanie czy teraz, w zimę czy dopiero tak jak z Llorente na przyszłe lato i jakoś mam przeczucie, że skończy się tak jak z Baskiem.
Jakby Marotta ogarniał system dobrze, to wiedziałby, że takiego Martineza to trzeba pogonić do polskiej ligii, gdzie podniecają się tym, że jakiś zawodnik milion lat temu grał w super klubie, taka Legia bądź Śląsk wzięliby go na wypozyczenie lub za darmo z pocałowaniem ręki.
Niestety nie ma żadnych info od 2 dni odnośnie kolejnych nabytków dla Juve, stale przewijają się nazwiska Kolarova i Zunigi, ale raczej problemy związane z ich nabyciem.
Nie ma również zbyt duzo informacji o kolejnych sprzedażach zwłaszcza tych zawodników na których coś mozna zarobic, czyli Quag, Matri czy nawet DeCeglie.
Mimo wszystko jeszcze liczę na jakieś transfery w obie strony.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 22:09

Robaku pisze: Czy Melo zwalnia ewentualne miejsce dla Kolarova?
Jeżeli transfermarkt się nie myli co do jego hiszpańskiego paszportu to nie zwalnia miejsca.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 22:32

Nie przekonuje mnie Zuniga..śmierdzi mi to Armero v2 aka jednosezonowiec, wiem ze jest dynamiczny, szybki, dosyc dobry technicznie ale czy dobry w defensywie? i czy potrafi dosrodkować 'na poziomie'? jego największą zaletą jest chyba tak naprawde uniwersalność a jak Conte słyszy słowo UNIWERSALNY to mam wrażenie, że Antio wariuje i chce miec takiego człowieka w zespole :P Ja tam wole Kolarova, no ale jak nie wypali z serbem to wolałbym, żeby Marotta dobrze przeszukał np. rynek niemiecki i tam poszukał kogoś na lewe skrzydło. Mówiło się ostatnio, że szykowana jest jakas niespodzianka z Bundesligi (o ile nie byl to wymysł mediów) no ale jak Zuniga przyjdzie to tez będzie ok.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 22:47

Bazyliszek pisze:Nie przekonuje mnie Zuniga..śmierdzi mi to Armero v2 aka jednosezonowiec, wiem ze jest dynamiczny, szybki, dosyc dobry technicznie ale czy dobry w defensywie? i czy potrafi dosrodkować 'na poziomie'? jego największą zaletą jest chyba tak naprawde uniwersalność a jak Conte słyszy słowo UNIWERSALNY to mam wrażenie, że Antio wariuje i chce miec takiego człowieka w zespole :P Ja tam wole Kolarova, no ale jak nie wypali z serbem to wolałbym, żeby Marotta dobrze przeszukał np. rynek niemiecki i tam poszukał kogoś na lewe skrzydło. Mówiło się ostatnio, że szykowana jest jakas niespodzianka z Bundesligi (o ile nie byl to wymysł mediów) no ale jak Zuniga przyjdzie to tez będzie ok.
Ciężko teraz na rynku o jakichś lewych obrońco-pomocników. Jeśli nie Kolarov i Zuniga to w grę wchodziliby pewnie:
1.) Senad Lulic z Lazio (27 lat) - nikomu nie trzeba go przedstawiać
2.) Giacomo Bonaventura (23 lata) - pewnie na nim się skończy
...i takie moje dwa bardziej abstrakcyjne typy:
3.) Ladislav Krejcí ze Sparty Praga (21 lat) - chyba za bardzo ofenswyny, ale podobno nowy Nedved
4.) Joãozinho z Krasnodara (24 lata) - ma świetne filmiki na YouTubie, ale odpada, bo nie ma paszportu UE

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 22:55

Crunny pisze:
Bazyliszek pisze:Nie przekonuje mnie Zuniga..śmierdzi mi to Armero v2 aka jednosezonowiec, wiem ze jest dynamiczny, szybki, dosyc dobry technicznie ale czy dobry w defensywie? i czy potrafi dosrodkować 'na poziomie'? jego największą zaletą jest chyba tak naprawde uniwersalność a jak Conte słyszy słowo UNIWERSALNY to mam wrażenie, że Antio wariuje i chce miec takiego człowieka w zespole :P Ja tam wole Kolarova, no ale jak nie wypali z serbem to wolałbym, żeby Marotta dobrze przeszukał np. rynek niemiecki i tam poszukał kogoś na lewe skrzydło. Mówiło się ostatnio, że szykowana jest jakas niespodzianka z Bundesligi (o ile nie byl to wymysł mediów) no ale jak Zuniga przyjdzie to tez będzie ok.
Ciężko teraz na rynku o jakichś lewych obrońco-pomocników. Jeśli nie Kolarov i Zuniga to w grę wchodziliby pewnie:
1.) Senad Lulic z Lazio (27 lat) - nikomu nie trzeba go przedstawiać
2.) Giacomo Bonaventura (23 lata) - pewnie na nim się skończy
...i takie moje dwa bardziej abstrakcyjne typy:
3.) Ladislav Krejcí ze Sparty Praga (21 lat) - chyba za bardzo ofenswyny, ale podobno nowy Nedved
4.) Joãozinho z Krasnodara (24 lata) - ma świetne filmiki na YouTubie, ale odpada, bo nie ma paszportu UE
A mnie jeszcze zastanawia Bochetti co prawda przedluzył kontrakt, ale może jednak!?
Wg DiMarzio pojawiła się oferta z Norwich za FaQa, że niby 10 mln euro, kurde brać i się nie przejmowac, myśle, że Fabio jest na tyle mądrym zawodnikiem, że bedzie wiedzial, iż obecnie jego status w zespole to 5 napastnik, ale z niewiadomych przyczyn ja odrzucił!
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... e-dice-no/

Dla mnie jego postawa to jest jakiś kosmos. Wiadomo idzie do dużo gorszego klubu, ale za wiekszy hajs, zupełnie inna liga, nowe wyzwania, a w Turynie czeka go głeboka ława.

Zablokowany