Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2013, 23:58

Tak wróżyłem z fusów, że nasi na to mercato będą mieli około 40 mln, a sprzedaże będą szły w tym kierunku by jak najwięcej zarobić i zbliżać się do 0 więc ciekaw jestem czy kogoś jeszcze kupią. W chwili obecnej jesteśmy jakieś 20 mln na minusie. Gdyby wypalił ten transfer z Islą, Melo i Matrim/Quagiem to jesteśmy na 0.
Takie mam głupie wrażenie, że naszych stać na zawodnika za 30 mln. Stać nas tylko nie chcą tego pokazać bo wtedy kluby w lidze będą chciały z nas wydoić jak najwięcej.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2013, 23:59 przez Orkos, łącznie zmieniany 1 raz.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2013, 23:59

D-Rose pisze:Haha dobra. Skucha. Jednak nie skumałem, ze w jednej dot. Biabiany'ego informacji odniosł sie tez do trudnych negocjacji w sprawie Zunigi i Kolarova ;)

Biabiany w miejsce Isli/Matiego/Quaga oczywiscie ;)
Hmmm, gdzie pozycja Isli, a gdzie Fabio i Matriego?
Dolce Vita pisze:
Mate.G pisze:
Bazyliszek pisze:di Marzio podaje, że Liverpool włącza się do polowania na Matriego.
Wymiana na Suareza :prochno: ?
Proszę Cię... nie wiem czy się śmiać czy płakać czytając takie kwiatki... Do Matriego chyba z 40 mln musielibyśmy dorzucić...
Przecież widać, że żartował...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 10:05

Ja nie rozumiem kto może rozsyłać tak bezsensowne plotki. Jaką zmianę jakości gwarantuje Babiany :C To już lepiej De Ceglie zostawić. Czytałem już parę razy absurdalny przepis o limicie graczy bez paszportu UE. Lecz taka zmiana to strzał w stopę. Marotta chyba na tyle wie co robi, że nie sprowadzi szrotu obok dotychczasowych świetnych transferów. Załatwić paszport dla Vucinicia może, zresztą widzę jest szansa pozbycia się Melo, więc sprawa Kolarova (bądź Zunigi) powinna się rozwiązać.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 10:45

Lucas87 pisze:Załatwić paszport dla Vucinicia może, zresztą widzę jest szansa pozbycia się Melo, więc sprawa Kolarova (bądź Zunigi) powinna się rozwiązać.
Sprzedaż Melo nic nie rozwiąże, chłop ma hiszpański paszport przecież. Tak samo Malaka (:lol:). Sprawa Zunigi pod względem paszportów jest rozwiązana, bo byłby to transfer wewnątrz ligi. Inna sprawa, że DeLa nam go po prostu nie odda bez poważnego sypnięcia gotówką, a Beppe nie sypnie dużo za gościa, z którym za pół roku można podpisać kontrakt.

Biabiany co prawda grywał w Parmie na wingbacku i to całkiem często, z tego co kojarzę, ale jakościowo to nie jest skok w porównaniu do któregokolwiek z naszych zawodników grających w bocznych sektorach boiska. Może już lepiej byłoby się zakręcić wokół tego Wakaso, jeśli ostatecznie nic z Zunigi ani Koli nie wyjdzie?

Edit: Przecież Wakaso też nie ma paszportu :angry: Może w takim razie przejrzeć Bundesligę w poszukiwaniu kogoś na bok?

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 11:15

bendzamin pisze:Edit: Przecież Wakaso też nie ma paszportu Angry Może w takim razie przejrzeć Bundesligę w poszukiwaniu kogoś na bok?
brać Lucasa Digne z Lille, gość to prze kocur

a co do niemieckiej, to spytalem o jakiegoś LWB mojego kumpla ktory jest fanem Bundesligii polecił mi Oczipke z Eintrachtu.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 11:19

A co da że będziemy tutaj pisać te nazwiska? Przecież Marotta nie czyta tego forum :D

Forza Juve!
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 11:36

Dolce Vita pisze: Proszę Cię... nie wiem czy się śmiać czy płakać czytając takie kwiatki... Do Matriego chyba z 40 mln musielibyśmy dorzucić...
:prochno:

Mam nadzieję, że w tym tygodniu kogoś sprzedamy.
Aby w następnym kupić hmm Kolarova? Chyba, dalej jesteśmy nim zainteresowani... i dobrze, koleś mógłby być nowym Barzaglim w wiadomym aspekcie (Andrea grał kiepskawo w Bundeslidze, jednak we Włoszech grał spoko podoba historia tyczy się Kolarova zawodnik ostatnimi czasy był hmmm.. cieniem samego siebie...)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 11:53

bendzamin pisze:Inna sprawa, że DeLa nam go po prostu nie odda bez poważnego sypnięcia gotówką, a Beppe nie sypnie dużo za gościa, z którym za pół roku można podpisać kontrakt.
Zależy, za Llorente ponoć oferował kilkanaście milionów euro, choć też był już dogadany z zawodnikiem i za pół roku mógł go łyknąć za darmo. Jeśli Conte bardzo chce Zunigę, to Marotta może zaproponować niezłą kasę, a z drugiej strony, taki Zamparini też się swego czasu zarzekał i puścił Nocerino za kilkaset tysięcy żaląc się, że Galliani go "sterroryzował" i nie miał wyjścia 8) ADL od czasu do czasu zachowuje się rozsądnie, mógłby przyjąć kilka milionów.
Mate.G pisze:Andrea grał kiepskawo w Bundeslidze
Wygrał tam tytuł mistrzowski, więc tak kiepskawo to chyba nie grał :think:

Quagliarella za 12 milionów i wracamy do gry :pray:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:05

Ouh_yeah pisze: Quagliarella za 12 milionów i wracamy do gry :pray:
Jeżeli jeszcze w tym tygodniu uda się spieniężyć Isle i Melo to wychodzi już fajne 20 :wink:

Kolarov się oddala, bo Pellegrini postanowił jednak stawiać na Serba więc wszystko na Zunige??
Marotta i Paratici napewno mają w notesie inne nazwiska..
Nadal są nieznane dwie zagadki:
1. To tajemnicze spotanie z przedstawicielem jednego z klubów Bundesligi. (Oczipka?)
2. Ten news o "suprajsie" Marotty...
Oczywiscie to drugie to równie dobrze sen jednego z dziennikarzy.

Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:11

Oczipka jakoś tak dziwnie wydaje mi się, że ma coś wspólnego z kobietą (nie wiem co ;) ) a tak poważnie to zdecydowanie wolę jednak Zunige.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:12

Paweljuve2006 pisze: 1. To tajemnicze spotanie z przedstawicielem jednego z klubów Bundesligi. (Oczipka?).
Ponoć chodziło o Sebastiana Jung, młody niemiecki prawy obrońca z Eintrachtu ( i w kontekście odejścia Isli wydaje się to być prawdopodobne, zastępstwo dla Lichego ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:15

Ouh_yeah pisze:
Ogólnie grał słabo.
Pamiętam jak przychodził to prawie wszyscy stukali sie po głowie dlaczego kupujemy 30 letniego zawodnika po słabym sezonie. Tylko kwota transferu to ładodziła :-D

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:15

Ouh_yeah pisze:
Warto dodać, że w mistrzowskim sezonie Wolfsburga Barzagli zagrał od pierwszej do ostatniej minuty w każdym z 34 ligowych meczów swojej drużyny, więc trener chyba był z niego zadowolony skoro ani razu go nie zmienił czy nie posadził na ławie?

Może Marotta zrobi jakiś szacher-macher i wymieni Pogbę na Verrattiego?

Obrazek
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:20

na początku zaznaczam że jest to bardzo naciągana teoria , ale ... jeśli była mowa o niespodziance , transferze kogoś , kto już był w Serie A i jest opcja na jego powrót (Koralov, Maxwell, Zlatan) to możę Alexis Sanchez ??

Jojo ma iść do Man City, ciekawe czy za rok / dwa będzie tam w jakiejś promocji - wkońcu potrzebne będą nowe gwiazdki - z naciskiem położonym na nowe

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2013, 12:31

Vimes pisze:
Może Marotta zrobi jakiś szacher-macher i wymieni Pogbę na Verrattiego?
Serio byłbyś z tego powodu zadowolony ?

Zablokowany