Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:07

Ja również jestem za zrezygnowaniem z Joveticia. Moim zdanie rezerwa (jeśli chodzi o napastników) powinna wyglądać tak: Boakye, Giovinco i Matri i ewentualnie jakiś młodziak jeszcze albo Zaza.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:08

Żebyście sie jeszcze nie zdziwili tym Llorente. Sam nie byłem zwolennikiem tego transferu, nadal mam obawy czy się sprawdzi, ale muszę przyznać, że z marszu go polubiłem. Był autentycznie zadowolony po przylocie do Turynu, zaimponował mi tym, że poduczył się języka włoskiego. Gość ma 195 cm wzrostu i ponad 90 kilo wagi, kto jest w tej lidze lepiej zbudowany? Gra "na ścianę" nabierze nowej jakości ( a Tevez potrafi sypnąć zza pola karnego ). Już widzę te autobusy Sieny, rozbijane rzutem rożnym/wolnym i golem Llorente z główki :prochno: No i pomimo wzrostu nie jest tez takim totalnym drewniakiem. W dodatku jest zdeterminowany by powrócić do reprezentacji na MŚ. Mam dobre przeczucia co do niego, choć szansa na niewypał ciągle duża.

brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:15

Mógłby mi ktoś napisać wszystkie transfery z tego okienka do Juve z cenami, bo już się trochę pogubiłem.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:20

Asamoah 9 mln
Peluso 4,5 mln
Tevez 9 mln + 6 mln bonusów
Ogbonna 13 mln + 2 mln bonusów
Do tego kombinacje z Zazą i Manolo, nie będę wypisywał wszystkiego, ale Juventus dołożył tylko 1 mln a ma połówki obu graczy.
W sumie 36,5 mln + 8 mln bonusów.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:51

Marat87 pisze:Żebyście sie jeszcze nie zdziwili tym Llorente.
W jakim sensie zdziwili? Odnoszę wrażenie, że jedynie bardzo nieliczni mają jakiś problem z Llorente. Lwia (;)) część użytkowników - w tym ja - wieszczy, że będzie on bardzo dużym wzmocnieniem. Zdziwi nas zatem, jeśli będzie inaczej.

Mnie się ciągle wydaje, że Marotta z Joveticia nie zrezygnował jeszcze :P

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:54

Na ostatniej stronie ta "nieliczna" grupa trochę dokazywała, dlatego tak napisałem :wink:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:17

Dla niektórych Llorente to nie wzmocnienie. I wogóle za darmo...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:23

podstawowa 11-tka:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Kolarov/Zuniga - Tevez, Llorente

11-tka dublerów:
Storari - Caceres, Marrone, Ogbonna - Pepe, Isla, Pogba, Asamoah, Peluso - Vucinić, Quagliarella

reszta:
Rubinho, De Ceglie, Padoin, Giovinco, Matri

Pozyskanie Kolarova/Zunigi sprawi, że będziemy mieli tak silną 11-tkę dublerów, że spokojnie mogłaby ona walczyć o europejskie puchary we Włoszech :-D Tacy nasi zmiennicy jak Caceres, Asamoah czy Pogba w zespołach naszych najgroźniejszych rywali (Milanie, Napoli i Fiorentinie) graliby pewnie w pierwszym składzie. Pod względem wszystkich formacji i wartościowych zmienników zdecydowanie nikt nam we Włoszech nie dorasta. Zobaczymy co Napoli zrobi z kasą za Cavaniego, choć już wydali przeszło 30 mln i póki co ich transfery wydają się być inicjatywami Beniteza, czyli mocno nie powalają (może jedynie ten Mertens coś pokaże).

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:41

wojczech7 pisze:Mnie się ciągle wydaje, że Marotta z Joveticia nie zrezygnował jeszcze :P
Ja też się jeszcze łudzę, ale żeby do tego doszło to i Q i Matri muszą opuścić JS. Szkoda mi chłopaków ale to nieuniknione.
Nie wydaje wam się, że odejście Gacka tylko przyśpieszy ewentualny transfer CLS?
fazzi pisze:Dla niektórych Llorente to nie wzmocnienie. I wogóle za darmo...
A Tevez to co, lepszy? Nie potrafi strzelić gola Rubinho na treningu...
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2013, 18:44 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:43

Crunny, bez przesady. Z tego co pamiętam, podobna jedenastka przegrała niedawno z Sampdorią, a oni o europejskie puchary ostatnio walczyli jak tam jeszcze pracował Marotta :prochno:

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:50

Włacha...Tevez nie walnął jeszcze żadnej bramy na treningu, opchnijmy go zanim będzie za późno i nic na nim nie zarobimy!!!!1111jedenjedenjeden

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 19:18

Napastnik Swansea City, Hiszpan Michu, znalazł się na liście życzeń mistrzów Włoch, turyńskiego Juventusu - poinformowała portal "Talksport". Rewelacja poprzedniego sezonu Premier League wpadła w oko działaczom Starej Damy.
Michu przeniósł się na Liberty Stadium w zeszłym roku za 3 mln euro. 27-latek w swym premierowym sezonie strzelił 18 bramek dla walijskiego klubu i zdobył Puchar Ligi. W styczniu snajper podpisał nowy kontrakt z ekipą Michaela Laudrupa, ale możliwość występów w Lidze Mistrzów może przekonać gracza do zmiany barw klubowych.

"Talksport" nie podaje jaką kwotę jest w stanie zaoferować Juventus. Michu wyceniany jest na 14 mln euro, ale działacze Łabędzi będą windować cenę za napastnika.
Fajny pilkarz, chciałbym go do rotacji, lepszy od Mitry, bramkostrzelny itd tylko ta cena...mysle ze daloby się nią zbić troszkę dając im jakiegoś naszego asa.

i jeszcze info odnośnie Matriego, ponoć Everton dołącza się do wyścigu :prochno:
Everton FC jest zainteresowany sprowadzeniem napastnika Juventusu, Alessandro Matriego na Goodison Park. Stara Dama zażyczyła sobie za zawodnika 14 mln euro. The Toffees rozważają złożenie oferty - poinformował portal Liverpoolecho.
co.uk.

Piłkarz najchętniej zostałby w Turynie, ale w obliczu transferów Teveza i Llorente, Matri będzie mieć problem z grą w pierwszym składzie. Dyrektor generalny Bianconerich Giuseppe Marotta podkreślił, że mistrzowie Italii nie będą sprzedawać graczy po zaniżonych cenach: - Jeśli ktoś chce naszym piłkarzy musi złożyć ofertę odpowiadającą wartości danego zawodnika. My nie musimy sprzedawać, my możemy - zdradził.

W zeszłym sezonie Matri zagrał w 22 meczach Serie A, w których strzelił 8 bramek. Warty podkreślenia jest fakt, że napastnik 12 razy wchodził na murawę w trakcie spotkania. W Lidze Mistrzów 28-latek zdobył dwa gole w dziewięciu występach.
Nie wiedziałem, że nasze asy z ofensywy będą miały takie branie :smile:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 19:26

Taaa dajmy Ete + 4 mln i Michu nasz. Matri + 5 i mamy Fellainiego. :doh:

Już widzę, jak panowie, którzy na angielskim rynku wyceniani są na 20-30 mln biją się o miejsce na turyńskiej ławce.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 19:28

jackop pisze:Taaa dajmy Ete + 4 mln i Michu nasz. Matri + 5 i mamy Fellainiego. :doh:
Ja takiego czegoś nie powiedziałem. :stop: mówiąc asa miałem też na myśli Zieglera lub de Ceglie. 10 mln + jakis szrocik i mozna byloby coś ukręcić, ale jakoś w to nie wierze.

Taa Michu 20-30 bądźmy poważni. Bądź co bądź progres by zrobił bo jednak u nas miałby szanse wygrać coś, pograć w LM itd
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2013, 19:36 przez Piti, łącznie zmieniany 2 razy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 19:29

wojczech7 pisze: Mnie się ciągle wydaje, że Marotta z Joveticia nie zrezygnował jeszcze :P
Wczoraj czytałem, że Jove ma lecieć do Manchesteru wciągu 24 godzin. Plotki? Oby.

Obrazek
Zablokowany