Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 14:35

jackop pisze: Sprzedaż: Motty, Kuczera, Zieglera, Melo, Malaki, Padoina, Gacka (fajny jest, ale pieniądz Sunderlandu nie śmierdzi), Isli (a tak w niego wierzyłem), Pepe, Szwagra, Quagliarelli i jestem w niebie. Nawet przy zaniżonych cenach myślę, że Beppe te 45 mln mógłby uciułać. Niestety, przynajmniej połowa z nich to placki, więc musiałoby się znaleźć sporo jeleni
Fajnie by było. Niestety życie nas nauczyło, że sprzedawać znacznie trudniej niż kupować. Nie wydaje mi się, że znajdzie się jakiś kupiec na ludzi pokroju Motta, Malaka czy Melo. Bo po co? Kto wyłoży jakieś pieniądze, nawet nie duże, po prostu te pare mln € skoro pod koniec sierpnia Juventus i tak będzie zmuszony do wypożyczania tych zawodników. Naprawdę pięknie by było sprzedać ten szrot, który u nas zalega od kilku ładnych lat, ale łatwo nie będzie. I właśnie taka konkretna oferta Sunderlandu nie może nam przejść koło nosa, tym bardzie, że Giacch nie jest niezastąpiony. Wczoraj byłem podirytowany tym ruchem, ale dzisiaj rozumie, że jest to rozsądne, bo być może to pierwsza i ostatnia okazja by sprzedać takiego gościa jak Giacch.

15 mln€ za Ogbonne, w moim odczuciu nadal strasznie dużo...

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 14:50

Co by tu nie mówić, Diamanti jest jednak zawodnikiem o wiele lepszym technicznie od Giaka:

Wejścia Gacka w obliczu żenującej formy Giovinco czy Matriego oraz grania na stojąco przez Mirko były powiewem świeżego powietrza.
Tyle, że teraz zmienia się punkt odniesienia. Jest Tevez, Llorente plus mam nadzieję poprawa skuteczności Marchisio (ileż on setek zmarnował w ubiegłym sezonie!). Na tym tle trudno byłoby Giaccheriniemu być równie eksplozywnym, jak na tle naszych dotychczasowych czołokopaczy.
Moim zdaniem z trójki Peluso, Padoin, Giaccherini, Conte najniżej cenił umiejętności obronne właśnie Giaccheriniego, stąd nie dał mu pogrywać w pozycji wiungbacka.

Diamanti jest OK, pod warunkiem symultanicznego sprowadzania takich młodych talentów jak na przykład Berardi.
Nie wykluczam, że na starcie sezonu, w ataku paradoksalnie będzie grała dwójka: Diamanti i Tevez.

Pirlo, Tevez, Diamanti, Kolarov, Giovinco. Może się tak zdarzyć, że będziemy mieli wyborną piątkę, jeśli chodzi o bicie rzutów wolnych. Zapewne pierwszeństwo będzie miał nasz nestor. :wink:

Edit. Te zejścia Diamantiego do środka i bicie lewą nogą chyba na tyle podobają się Antkowi, że chce mieć w drużynie taką trochę gorszą wersję Robbena.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013, 15:04 przez Ivory, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 14:51

zoff pisze:15 mln€ za Ogbonne, w moim odczuciu nadal strasznie dużo...
Niestety, podobnie jak bracia DV, wszyscy w Italii zaczęli nagle wyczuwać w Turynie gruby szmal: Jojo, Zuniga, Ogbonna, Diamanti, Bonaventura... kilka wycen z kosmosu pewnie jeszcze by się znalazło.

Kolejna "złota myśl" wpadła mi do głowy. Gracze, o których pisałem, to na oko jakieś 10-12 mln pensji netto. W połączeniu z tymi 45 bańkami można już startować po Suareza/Cavaniego/Ibre :D
Ivory pisze:Nie wykluczam, że na starcie sezonu, w ataku paradoksalnie będzie grała dwójka: Diamanti i Tevez.
Co to to nie :naughty: Mają grać Piękna i Bestia (jak ktoś ich uroczo określił), co będzie gwarancją disneyowskiego happy endu. Jizzzzzzzz :wink:
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013, 14:57 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 14:56

Ivory pisze: Pirlo, Tevez, Diamanti, Kolarov, Giovinco. Może się tak zdarzyć, że będziemy mieli wyborną piątkę, jeśli chodzi o bicie rzutów wolnych. Zapewne pierwszeństwo będzie miał nasz nestor. :wink:
Diamanti powinien byc wolne z lewej strony boiska. Jego lewa noga jest po prostu mordercza. Chyba najlepsza lewa w Serie A.

Ciekawe czy szykujemy jakis 'glosny' transfer na pozniejsza czesc Mercato, czy to juz koniec bo Ogbonnie, Zunidze/Kolarovie i ew. Diamantim.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 14:57

zoff pisze:15 mln€ za Ogbonne
Serio, 15 baniek za ten wyrób obrońcopodobny :shock:? Czyli mieliśmy 15 mln, za Giaccheriniego dostaniemy 8 mln, w sumie 23 mln euro. To nie lepiej byłoby szarpnąć się na dodatkowe 7 mln i kupić Joveticia?

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:16

Vimes pisze:Serio, 15 baniek za ten wyrób obrońcopodobny :shock:?
Tak Vimesie, będzie z tego zawodnika bardzo dużo pożytku. Nie wiem skąd bierze się Twoje uprzedzenie, Conte go ukształtuje. Cyba, że wpisujesz się w trendy: "mamy przecież Caceresa", "Ogbonna to zmiennik Chielliniego? to po co kupowaliśmy Peluso?".
Vimes pisze:Czyli mieliśmy 15 mln, za Giaccheriniego dostaniemy 8 mln, w sumie 23 mln euro. To nie lepiej byłoby szarpnąć się na dodatkowe 7 mln i kupić Joveticia?
Nie, nie lepiej. Gdyby Marotta kupił Joveticia za 30 mln zostałby zmasakrowany, bo to jest za duża kwota, poza tym pokazałby uległość wobec zacnej Fiorentiny.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:19

Vimes pisze:
Serio, 15 baniek za ten wyrób obrońcopodobny :shock:?
Choćby kosztował 30 mln (a nawet wtedy tym bardziej) należy mu się odrobina szacunku, nie sądzisz? :|

Ogbonna będzie dużym wzmocnieniem.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:22

Swoja droga - Ogbonna - kapitan Torino, Tevez - swego czasu kapitan City, byc moze Diamanti - kapitan Bologni. Chyba Conte maczal w tym palce :C

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:24

Kiedyś Nesta kosztował Milan 30 mln € :) ale to były piękne czasy. Barzagli się starzeje, Chiello jest podatny na urazy. Dzisiaj 15 mln € to dużo, ale jeśli Angelo zostałby naszym obrońcą na długie lata ten transfer będziemy odczuwać zupełnie inaczej.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:31

Vimes pisze:
Serio, 15 baniek za ten wyrób obrońcopodobny :shock:? Czyli mieliśmy 15 mln, za Giaccheriniego dostaniemy 8 mln, w sumie 23 mln euro. To nie lepiej byłoby szarpnąć się na dodatkowe 7 mln i kupić Joveticia?
:stop: Znajduje się niewątpliwie w grupie najbardziej utalentowanych młodszych obrońców Serie A. 15 baniek to sporo, ale Conte wyraźnie naciskał na ten transfer i dla niego priorytetem było wzmocnienie i tak już świetnej obrony. Przypominam, że w zeszłym roku mieliśmy problem, gdy wypadł ktoś z trójki Ch/B/B. Ile można powtarzać, że zarząd nie dałby za Joveticia 30 mln, nawet gdyby je miał?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:39

Cena za Ogbonne jest jak najbardziej wporządku, jak dla mnie o oscylowała ona w granicach 12-15 mln właśnie. Tyle imo jest wart zawodnik, ze słabszego klubu Serie A, w idealnym dla piłkarza wieku, aspirujący do gry w czołowych drużynach. Jeden poziom fejmu z Nainggolanem czy Murielem, a oni właśnie tyle powinni kosztować.

Zobaczycie, że bardzo nam się przyda, nawet za taki hajs, akurat widziałem w akcji naszego nowego murzyna wielokrotnie i jestem zupełnie spokojny.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:44

wojczech7 pisze:
Vimes pisze:
Serio, 15 baniek za ten wyrób obrońcopodobny :shock:?
Choćby kosztował 30 mln (a nawet wtedy tym bardziej) należy mu się odrobina szacunku, nie sądzisz? :|

Ogbonna będzie dużym wzmocnieniem.
Jestem uprzedzony do obrońców, przy których Amauri wygląda jak "tap strajker", a w tym sezonie Ogbonna zapadał mi w pamięci głównie z pięknego statystowania naszemu byłemu entowi vide jego pierwsza bramka: http://www.dailymotion.com/video/xy3gfm ... -net_sport i sprokurowania dwóch rzutów karnych oraz otrzymania czerwonej kartki w meczu z Cagliari. Wyrób obrońcopodobny był aluzją do tego, czyli podróbki imitującej oryginał. Pozostaję sceptyczny wobec tego transferu, tym bardziej za taką kwotę.

Obrazek
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 15:55

Vimes pisze:Jestem uprzedzony do obrońców, przy których Amauri wygląda jak "tap strajker", a w tym sezonie Ogbonna zapadał mi w pamięci głównie z pięknego statystowania naszemu byłemu entowi vide jego pierwsza bramka: http://www.dailymotion.com/video/xy3gfm ... -net_sport i sprokurowania dwóch rzutów karnych oraz otrzymania czerwonej kartki w meczu z Cagliari..
Hmm...a pamiętasz może Bonucciego sprzed 2 sezonów? Chyba nie muszę Ci przypominać ilu napastnikom asystował. Większość snajperów wypadało przy nim jak połączenie Messiego i Ronaldo. Ogbonna to świetny zawodnik. Conte chciał dodatkowego obrońcę. Z tercetu Angelo, Ranocchia i Astori to zawodnik Torino miał najlepszy sezon. Nie muszę chyba wdawać się w szczegóły. I biorąc pod uwagę całokształt, uważam go za najlepszą opcję z tych wymienionych. Wspominasz o jego 2 gorszych spotkaniach. Zapominasz jednak, że kilka spotkań zagrał na świetnym poziomie. Imponował spokojem i opanowaniem, do tego naprawdę dobrze rozgrywa od własnej bramki. Brakuje mu trochę doświadczenia, ale z Torino więcej go nie nabierze. To idealny moment na transfer do dużego klubu, zainteresowanie United tez nie wzięło się znikąd. Oby tylko kontuzje go nie dręczyły, to chyba jego największy problem.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 16:02

Vimes pisze: Wyrób obrońcopodobny był aluzją do tego, czyli podróbki imitującej oryginał.
Ależ ja doskonale zrozumiałem Twoją aluzję. Po prostu całkowicie się z nią nie zgadzam, bo Ogbonna potencjał ma niemały.

Poza tym dlaczego skreślać zawodnika, zanim ten wybiegł na murawę w barwach Juventusu? Hejt dla hejtu, moim zdaniem.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 16:04

Jeśli ostatecznie Diamanti trafi do nas, a wiele czynników na to wskazuje, to pozostaje tylko trzymać kciuki żeby powtórzył casus Di Natale, który właściwie zaczął się po trzydziestce.

Pamiętam, że kiedy rozważane było 433 to dużo mówiło się, że Conte na prawym skrzydle widziałby zawodnika lewonożnego, bo w tym ustawieniu skrzydłowi powinni łamać oś i schodzić do środka. Wtedy łączyło nas się z Cercim oraz Ramierezem. Mam nadzieję, że pozyskamy tego Berardiego, bo średnia wieku w naszym ataku wręcz wymusza na nas takie ruchy. Na razie mamy Gabbiadiniego, Boakye, Zaze oraz Immobile. Z całym szacunkiem do chłopaków, ale żaden nie widzi mi się w roli pierwszoplanowego napastnika w naszej drużynie.

Ogbonna drogo, ale wiadomo, że Conte bardzo lubi, kiedy sprawy idą po jego myśli. Niestety jest tylko człowiekiem i też popełnia błędny. Mam nadzieję, że obrońca Torino nim nie będzie. Vimes ma po części racje - zdarzały mu się niezłe wtopy w tym sezonie. O ile na podobne akcje w wykonaniu Sorensena można by przymknąć oko, bo jest młody i był tani, to Angelo ma już 25 lat i Torino sporo sobie za niego zażyczyło. W Juventusie z miejsca musi wrócić do optymalnej formy i wskoczyć o poziom wyżej. Zobaczymy, czy się uda. Transfer jest dla mnie zrozumiały, liczyłem na niższą cenę, ale jak Marotta nie przepłacał to był kutwa, a teraz wielkie żale. Czasem inaczej się nie da, a po co Antek ma chodzić sfochowany na zarząd? :P

Zablokowany