Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:05

Co Nani, nam kompletnie niepotrzebny do 3-5-2, ma do rzeczy w temacie o mercato Juve. Pomyliłeś z tematem 'Transfery - Europa'? Oczywiście to pytanie retoryczne, bo wiem, ze post ma na celu wylanie żalu z powodu nie kupienia tego pociesznego murzynka.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:06

Już w Corriera dello Sport pojawiaja sie pierwsze informacje odnosnie przyjscie Diamantiego do Juve, jako nastepcy Gacka.
Niewiadomo ile w tym prawdy i w jaki sposób Conte bedzie chciał zastapic Emmanuele, ale trzeba pamiętac o tych słowach Kielona z PK.
Diamanti nie jest taką złą opcja na 2-3 sezony, wążne, zeby wyciągnąc go za relatywnie niewielkie pieniadze.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:09

Ja bym za Diamantiego zaoferował De Ceglie i połówkę Marrone, ew. lekko dopłacił.

Forza Juve!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:36

Giaccherini odchodzi, Ogbonna przychodzi, więc teraz jeszcze tylko ktoś na lewą i sprzedaże, sprzedaże, sprzedaże (Melo, Ziegler, Martinez i Motta za ilekolwiek oraz Matri/Quagliarella, Isla, De Ceglie) + wypożyczenia/współwłasności (Nocchi, Leali, Gabriel, Rossi, Bouy, Boakye). Jak to się uda to zostanie fajna kadra 24 graczy do 3-5-2:
- BR: Buffon, Storari, Rubinho
- ŚO: Chiellini, Barzagli, Bonucci, Caceres, Ogbonna, Marrone
- WB: Lichtsteiner, Kolarov/Zuniga, Padoin, Pepe, Peluso
- ŚP: Pirlo, Marchisio, Vidal, Pogba, Asamoah
- NP: Tevez, Llorente, Giovinco, Vucinić, Matri/Quagliarella
Bylibyśmy wtedy nawet do przodu z kasą, więc można by zainwestować w jakieś talenciki.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:56

Crunny pisze:Bylibyśmy wtedy nawet do przodu z kasą, więc można by zainwestować w jakieś talenciki.
Było niejednokrotnie mówione, że na talenciki jest wyznaczona osobna pula pieniędzy, która zapewne nie zależy od sprzedaży.

Pozyskanie Ogbonny zdecydowanie na plus, w kontekście całego sezonu to będzie naprawdę spore wzmocnienie.

Przyjście Zunigi byłoby również bardzo wporzo, bo ten wzmocniłby oba skrzydła.

Co do Diamantiego - niezbędny nie jest, ale jak przyjdzie, nie będzie źle.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:00

Mnie zastanawia jedna rzecz. Załóżmy że JoJo jest faktycznie stracony. Jaki jest teraz plan B? Powiecie Diamanti? Skoro na JoJo byliśmy w stanie (wedle doniesień medialnych) wydać 20-25 mln to tym bardziej stać nas na Diamantiego. Więc sprzedaż Gacka była by nie potrzebna. Jak dla mnie niedługo zaczną się ploty odnośnie jakiegoś nowego cofniętego napastnika na celowniku Juve.

Jakieś kandydatury? 8)

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:05

Nie jest przecież w 100% pewne, że ta sprzedaż łączy się ze zbieraniem kasy na kogoś. To tylko domysły.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:06

Ja jednak mam nadzieję, że pozyskamy Kolarova, przecież oni chcą grosze za niego. Kulumbijczyk oczywiście też był by wzmocnieniem, a cena zapewne podobna ( mimo ostatniego roku kontraktu, wiadomo ADL ). Powinien sobie Conte wybrać :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:07

Biedny ten środek, może Obiang :)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:09

X_ray pisze:Mnie zastanawia jedna rzecz. Załóżmy że JoJo jest faktycznie stracony. Jaki jest teraz plan B? Powiecie Diamanti? Skoro na JoJo byliśmy w stanie (wedle doniesień medialnych) wydać 20-25 mln to tym bardziej stać nas na Diamantiego. Więc sprzedaż Gacka była by nie potrzebna. Jak dla mnie niedługo zaczną się ploty odnośnie jakiegoś nowego cofniętego napastnika na celowniku Juve.
Zważywszy, że mamy na tę pozycję Mikro, Quaga (póki co) i od wielkiej biedy Giovinco - bzdura. Co do Joveticia, to sądzę, że nie tyle nie było nas stać, co nie chcieliśmy płacić Fiorentinie tyle, ile chciała. I bardzo dobrze.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:09

Bazyliszek pisze: Giacc byl naturalnym zmiennikiem Marchisio, teraz zmiennikiem zostanie Asamoah a on jest raczej lepszy na tej pozycji od Gacka.
Ciekawe, czy raczej nie Pepe, który zagrał kilka meczów jako zastępca Marchisio przed kontuzją. No, chyba, że z Kolarovem rzeczywiście jest coś na rzeczy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:27

deszczowy pisze:
X_ray pisze:Mnie zastanawia jedna rzecz. Załóżmy że JoJo jest faktycznie stracony. Jaki jest teraz plan B? Powiecie Diamanti? Skoro na JoJo byliśmy w stanie (wedle doniesień medialnych) wydać 20-25 mln to tym bardziej stać nas na Diamantiego. Więc sprzedaż Gacka była by nie potrzebna. Jak dla mnie niedługo zaczną się ploty odnośnie jakiegoś nowego cofniętego napastnika na celowniku Juve.
Zważywszy, że mamy na tę pozycję Mikro, Quaga (póki co) i od wielkiej biedy Giovinco - bzdura. Co do Joveticia, to sądzę, że nie tyle nie było nas stać, co nie chcieliśmy płacić Fiorentinie tyle, ile chciała. I bardzo dobrze.
W porządku. Wieć po co staraliśmy/staramy się o JoJo?

Pewnie naiwny jestem ale skoro Conte chciał JoJo to nie dlatego że ma taką zachciankę bo mu się chłopak z buzi podoba tylko potrzebuje 3 klasowego napastnika. W takim wypadku skoro nie wypala plan A to przechodzimy do punktu B na liście i tyle.

Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:32

mnie tylko zastanawia sens trzymania 5 napastnikow w kadrze, w zeszlym sezonie tym piatym byl Bendtner, a potem Anelka. Przeciez oni praktycznie wogole nie grali, jaki jest sens placic pensje tego piatego? Mam nadzieje, ze w przypadku odejscia Giaka do srodka przesuniety zostanie Marrone. W przypadku zakupu Zunigi, takze dalsza wspolpraca z Padoinem wydaje sie troche bezsensowna - trzeci w kolejce na rwb...

Sporo tych sprzedazy :
- dwoch z Matri/Gio/Quag/Mirko (osobiscie zostawilbym Mirko i Gio),
- Padoin, Melo, Ziegler, De Ceglie, Motta.

Pewnie wiekszosc z nich pojdzie na wypozyczenia. Mam nadzieje, ze przynajmniej jednego napadziora i Melo uda sie sprzedac za kase.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:35

vice Marchisio - Giaccherini
lewy wahadłowy Asamoah i Peluso

sprzedajemy Gacka to samo nasuwa się
vice Marchisio-Asamoah
lewy wahadlowy Kolarov i Peluso

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 11:44

Pogba, Asamoah, Ogbonna, ew. Zuniga - tak czarnej ławki nie było chyba nigdy. widzę przygotowujemy się na odbieranie punktów rywalom za rasistowskie okrzyki 8)

nie będę płakał po gacku.

Zablokowany