Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2013, 23:08

Nie spinajmy się, Panowie!
Giacchierini zapewne odejdzie. Czy tego chcemy czy też nie. Nie był może naszym podstawowym graczem, ale jako uniwersalny zmiennik był idealny. Po części można przyznać rację tym, którzy twierdzą że Giach pewnie połasił się na kasę. No ale może zbrzydło mu siedzenie na ławie? Idzie tam, gdzie gwarantują mu pierwszy skład i sporą gażę. Pamiętam jak każdy kręcił nosem gdy Marotta go sprowadził. A bo z Ceseny, a bo nieznane nazwisko. A tu proszę, niektórzy będą płakać. Szkoda tylko, że pozbywamy się w miarę potrzebnego rezerwowego, a nadal nic nie słyszymy o sprzedażach tych, których sprzedaż jest konieczna.

PS: Pisząc ostatnio o tym, że Meracto to także sprzedaże, nie myślałem o Giacchierinim :stop:

JUVE PER SEMPRE!
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2013, 23:15

Lubie Giaccheriniego. To chyba jeden z moich ulubionych graczy z obecnej kadry - i nie mówię tego pod wpływem niedawnego Pucharu Konfederacji. Nie rozumiem jednak specjalnych lamentów w związku z jego domniemanym odejściem. Był dobrym rezerwowym, który nigdy nie schodził poniżej pewnego poziomu, zdarzało mu się za to wchodzić na poziom wyżej, nigdy także nie narzekał na swoją rolę w klubie. Ale, ludzie, bez przesady! Na lewej stronie jest: Asamoah i Peluso, a ma pojawić się jeszcze Kolarov (który ze względu na swój styl gry bardziej się przyda od sympatycznego Włocha). A środek również jest obstawiony... Życzę mu powodzenia i trzymam kciuki, że dodatkowo rozwinie skrzydła. Fajnie, że taki zawodnik "wypłyną" w Juventusie (w końcu to tu odebrał powołanie do kadry).

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2013, 23:16

konradrom pisze:Szkoda tylko, że pozbywamy się w miarę potrzebnego rezerwowego, a nadal nic nie słyszymy o sprzedażach tych, których sprzedaż jest konieczna.
w przypadku przyjscia lewego wingbacka (np. Kolarov) Giacc staje się zbędny bo jak @Sorek nadmienił, Giacc byl naturalnym zmiennikiem Marchisio, teraz zmiennikiem zostanie Asamoah a on jest raczej lepszy na tej pozycji od Gacka.

@sebatiaen
nie umniejszam mu żadnych zasług, wręcz kilka stron wcześniej napisałem mu, że co osiągnął w Juve, to jego. Nikt mu tego nie odbierze z CV i jest naprawde sympatycznym gościem, ale mozliwe ze Gacuś po udanym PK zarządał jakiegoś potrojenia pensji, na co Juve nie przystało, a na co Sunderland z przyjemnością przystoi.

Dzięki Gackowi zaczne obserwować od czasu do czasu 'Czarne Koty', tym bardziej ze ich trenerem jest Di Canio, który swoją drogą zrobił niezły progres w trenerce jeśli z jakiegoś no name klubu angielskiego Swindon dostał się odrazu 3 szczeble wyżej, czyli do Premier League.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2013, 23:20

Bazyliszek pisze:
konradrom pisze:Szkoda tylko, że pozbywamy się w miarę potrzebnego rezerwowego, a nadal nic nie słyszymy o sprzedażach tych, których sprzedaż jest konieczna.
w przypadku przyjscia lewego wingbacka (np. Kolarov) Giacc staje się zbędny bo jak @Sorek nadmienił, Giacc byl naturalnym zmiennikiem Marchisio, teraz zmiennikiem zostanie Asamoah a on jest raczej lepszy na tej pozycji od Gacka.
Tak, tu masz niby racje, ale pisałem z perspektywy teraźniejszej, czyli bez żadnych piłkarzy, którzy ew. mogą nas zasilić.

JUVE PER SEMPRE!
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 00:11

Odpalają Giaccha, po to by sfinalizować transfer Ogbonny... Szkoda chłopaka, bo dawał niesamowicie dużo. Ale to prawda co się tyczy Marotty - odpala zawsze nie tych co trzeba. Faktycznie przy przyjściu Kolarova albo innego lewego wing backa Giacch przesuwa się w tej hierarchi... ale ja na razie żadnego takiego tutaj u nas nie widzę.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 00:17

zoff pisze:Odpalają Giaccha, po to by sfinalizować transfer Ogbonny... Szkoda chłopaka, bo dawał niesamowicie dużo. Ale to prawda co się tyczy Marotty - odpala zawsze nie tych co trzeba. Faktycznie przy przyjściu Kolarova albo innego lewego wing backa Giacch przesuwa się w tej hierarchi... ale ja na razie żadnego takiego tutaj u nas nie widzę.
Z tego co czytam na forach Sunderlandu , kibice sa wrecz wniebowzieci transferem Gacka.

4 krotny wzrost Pensji. Nie dziwie mu sie troche.

A kwota to podobno 8 milionow funtów czyli okolo 10 euro. To juz brzmi swietnie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 00:21

iltalismano pisze: A kwota to podobno 8 milionow funtów czyli okolo 10 euro. To juz brzmi swietnie.
Ok. Rozumie. Hajs się zgadza, szkoda tylko, że liczba napastników wciąż ta sama. Ale chyba przesadzam, finansowo to dobry ruch Juventusu. Od czasów sprzedaży Diego czy Sissoko nikt chyba nie dał nam takich pieniędzy za naszego zawodnika. Sissoko chyba coś ok. 6 mln.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 01:01

Na tym etapie mercato i po zakontraktowaniu zawodnika "must have", czyli killera do ataku, czepianie się kolejności zdarzeń nie ma sensu. To tak jakby śmiać się z ekipy filmowej, że nie realizują scen chronologicznie. W przypadku sprzedaży Gacka pojawiła się atrakcyjna oferta, a trener wraz z zarządem najwyraźniej uznali, że zawodnik nie jest niezbędnym elementem układanki i poświęcając rezerwowego możemy pozyskać gracza do pierwszego składu. Poczekamy, zobaczymy. Na razie brakuje jakiekolwiek kontekstu żeby bawić się w czarnowidztwo i lamentować nad sprzedanym Giaccherinim.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 01:16

Zastanawia mnie tylko czy fakt, że transfer Giaca został właściwie zrealizowany w ciągu kilku dni (a przecież po udanym dla niego PK mogliśmy się jeszcze targować lub poczekać na inne oferty) nie świadczy o tym, że nasi w obliczu oferty z City chcą jeszcze raz spróbować z Joveticiem i wyłożyć te 30 mln. Mniejsza czy JoJo jest tyle wart czy nie. Może faktycznie Conte tak na nim zależy, że jest gotów poświęcić swojego ulubieńca... :think:

To takie moje luźne, pierwsze przemyślenia po wiadomości o odejściu Emanuele.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 01:45

Jak ja tego nienawidzę. Mówi się : nie przywiązuj się do ludzi i miejsc. A moje durne serce jednak to robi. Strasznie mi szkoda będzie jak Giacch odejdzie. Kurna od zawsze mi imponował. Taki biedny chłopczyk z prowinicji. Został dostrzeżony i naprawdę wykorzystał to co życie mu dało. Jego kariera to nie była droga usłana różami, ale mimo to nie poddał się i teraz zbiera efekty swojej ciężkiej pracy. Szkoda też, że do tych zafajdanych Angoli idzie :/.
Ale z 2 strony też jeśli Conte go poświęca to chyba musi być w tym jakimś powód i Antoś ma coś w głowie. Ufam jednak jemu, bo to on jest trenerem i to dzięki niemu znowu jesteśmy wielcy. A kolejna sprawa jak spożytkujemy ewentualne pieniądze za niego, bo jak na Ogbonnę to nie będę w humorze :(. Jeśli na Jojo, Kolarova etc. to jeszcze spoko. Hajs się musi zgadzać, a tyle kasy za takiego piłkarza już więcej nie możemy dostać, więc po części to rozumiem. Jednak u mnie zwyciężyły emocje i jeśli odejdzie będzie mi z tego powodu cholernie przykro, ale takie jest to życie brutalne i nie mam na to wpływu. Ale póki oficjala brak, jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte, poczekajmy.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 08:39

Bazyliszek pisze:Wiecie co mi się podoba w Conte? zawsze myślałem, że ta jego trójca pupilków (Padoin, Peluso, Giacc) będą u nas do końca kariery się kisić, jestem w błędzie i jednak jest szansa, że kiedyś w końcu pozbędziemy się tych jego wszystkich pupilków i z biegiem czasu sciągniemy bardziej wartościowych zmienników.
Bo sam tak mówił, że póki jest Padoin, Giacch i Marrone nie odejdą.
Dlatego dziwi mnie to wszystko i uwierzę jak zobaczę oficjala.
Lubię gościa, i pewnie wolalbym jakby został. Z drugiej strony jest postacią epizodyczną i poradziby sobie bez niego. Tylko taka refleksja mnie naszła, jeśli go sprzedamy to coraz bardziej oddalamy się od 4-3-3, bo Conte nie zwykł dawać do tego dwóch typowych napastników po bokach, czyli pozostajemy nam jedynie Pepe, którego forma jest pod dużym znakiem zapytania.
Krotko mówiąc: sprzedaż Giaccheriniego => małe szanse na 4-3-3.
Aha, nie przeceniałbym tego PK, fajnie tam zagrał, ale też nie róbmy z niego boga nagle. Z resztą wiadomo że gra w kadrze w klubie to często zupełnie inne historie, poza tym Conte niechętnie daje go na LWB.
konradrom pisze: Szkoda tylko, że pozbywamy się w miarę potrzebnego rezerwowego, a nadal nic nie słyszymy o sprzedażach tych, których sprzedaż jest konieczna.
A niby kogo sprzedaż jest konieczna? Póki co jednego napastnika, może De ceglie. Chyba że chodzi ci o zbójcze trio Melo-Ziegler-Martinez ale tam tak czy siak się kićka sprawa. Wiadomo, z Martinezem trzeba rozwiązać bo grosza nie dostanimy (pytanie czy się zgodzi), Reto w sumie dawno powinien za te 4-5 mln pójść, nie wiem jak z nim jest problem... Najgorzej wygląda z Felipe, bo kilka baniek chcemy dostać ale jego oczekiwania finansowe będą problemem.
Molek big fun juve [i]w innym temacie[/i] pisze:My tu pitu pitu o sprzedażach Matriego , FaQ i innych , a właśnie obejrzałem filmik z 1 treningu chłopaków i na moich oczach ukazał się Marco Motta :smile: O co kaman? :D Nie udało nam się go opchnąć? :P
Ja pitole, jeszcze on :doh: Może te 2 mln kapną...

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 08:47

Ja tam się nie przejmuje odejściem Giaca ( jeśli informacje sky się potwierdzą). Rezerwowy, dający z siebie wszystko ale to tak czasem mało. Jeśli jego kosztem miałby przyjść Kolarov do pierwszej 11 będę zadowolony :). Jest jeszcze Asamoah...
8 mln to nie jest kiepska cena, imho normalna... 10-12 milionów, to już jak dla mnie przepłacanie za tego grajka :)

Ciekawe jak się potoczy sprawa Jovetica, część forum pisze, że to już koniec wzmocnień ataku inni, że jeszcze ktoś dojdzie... Szczypek chyba dalej jest przekonany, że Jovetic przyjdzie w tym okienku
szczypek pisze: Jovetic nie odejdzie za granice. Przyjdzie do nas.
szczypek pisze: Przyjdzie Jovetic.
Hmm, ja już nie bardzo o ile Antoś dalej fapuje nad Czarnogórcem, to Fiorentina dalej mówi swoje. A ja wątpię, żebyśmy złożyli ofertę 30 mln...

Nie podoba mi się kwota za która ściągamy Ogbone.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 08:59

iltalismano pisze:A kwota to podobno 8 milionow funtów czyli okolo10 euro. To juz brzmi swietnie.
Nie no za tyle można byłoby sprzedać Mottę :wink: A na serio to są różne wersje. Niektóre portale podają 8 mln funtów, np: http://www.thejournal.co.uk/sport/footb ... er-4922200

Inne kwotę 6.8 mln £

Bardzo lubię i cenię Giaccheriniego. Jeśli jednak zarząd uznał, iż kogoś sprzedać trzeba - być może w związku z palącą potrzebą zdobycia pieniędzy na Ogbonnę - a że są chętni na tego gracza, oferując Juventusowi godziwą kwotę, to trzeba skorzystać.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 09:43

Trzeba też zrozumieć Gacka , który być może chce więcej grać. Ma swoje 5 minut, nowa liga , nowe doświadczenia pewny skład. Trzeba mu podziękować i życzyć powodzenia !

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 10:02

A Arsenal właśnie pozyskuje Naniego za 8.5 mln funtów.

Forza Juve!
Zablokowany