Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
może nie jest taki dobry w holowaniu piłki jak Giacch, ale techniką Diamanti naszego Gacka z pewnością wciąga. Jeśli miałby do nas przyjść to na max 2 lata i fajnie by bylo jakby podpisali z nim kontrakt tylko na tyle (żeby potem nie trzeba bylo utrzymywać 34, 35 letniego Diamantiego jak Iaquinte)pumex pisze:Sprzedać Gacka za 8mln przy wcześniejszych transferach słabszych zawodników za 5mln każdy (mowa oczywiście o Peluso i Padoinie), ponadto zastąpić go droższym, starszym, mniej uniwersalnym i niekoniecznie lepszym Diamantim? Tylko najlepsi znajdą w tym czysty rozsądek :doh:
- Vincitore
- Juventino
Diamanti jest zawodnikiem nieszablonowym, mogącym nam wygrać mecz jakimś genialnym zagraniem, ale ma wahania formy. Giaccherini to zawodnik bardziej taktyczny, który poniżej pewnego poziomu nie zejdzie, ale też ciężko szukać u niego czegoś niestandardowego. Uwielbiam Gacka, ale jeżeli dostaniemy za niego Diamantiego to nie będziemy żałować. No chyba, że Conte planuje Bonaventure to natychmiast to blokować. 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Raczej wątpliwe, biorąc pod uwagę fakt, że idzie do klubu, który w zeszłym sezonie otarł się o spadek... Śmiem twierdzić, że bardzo ryzykuje i ma spore szanse na rozbrat z reprezentacją.zahor pisze:A może sam Gacek po PK poczuł się ważny i stwierdził, że chce być zawodnikiem pierwszego składu?
Diamanti to taki typ jednego sezonu. Wielu już było graczy we Włoszech, którzy w klubach ogórkowych grali pierwsze skrzypce, a po zmianie barw grali kupę i po prostu nie radzili sobie w zespołach o wiele lepszych. Nie podoba mi się polityka ściągania wiekowych zawodników (Teveza nie wliczam, bo ten koleś jest z innej planety i w każdym wieku jest w stanie zrobić różnicę), bo niebawem upodobnimy się do Milanu... Gracz na 2 lata? I co? Będziemy tak co 2 lata pozyskiwać kogoś nowego?
Diamanti ma fajne uderzenie z wolnego, ale u nas i tak nie miałby szansy, by się sprawdzić w takiej sytuacji.
Przypominają mi się słowa Chielliniego, który po PK powiedział dziennikarzom, że Diamanti już niebawem "odwiedzi" kolegów z repry w Vinovo...
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Nie mogę sie zgodzić, że to typ jednego sezonu bo np. na euro2012 ładnie mieszal, działał i kręcił na boku. Zdecydowanie on był takim maly włoskim odkryciem tamtego turnieju. Oczywiscie cała repra wtedy zrobiła super sukces, ale ja przed tym turniejem w ogole go nie kojarzyłem.mrozzi pisze:Raczej wątpliwe, biorąc pod uwagę fakt, że idzie do klubu, który w zeszłym sezonie otarł się o spadek... Śmiem twierdzić, że bardzo ryzykuje i ma spore szanse na rozbrat z reprezentacją.zahor pisze:A może sam Gacek po PK poczuł się ważny i stwierdził, że chce być zawodnikiem pierwszego składu?
Diamanti to taki typ jednego sezonu. Wielu już było graczy we Włoszech, którzy w klubach ogórkowych grali pierwsze skrzypce, a po zmianie barw grali kupę i po prostu nie radzili sobie w zespołach o wiele lepszych. Nie podoba mi się polityka ściągania wiekowych zawodników (Teveza nie wliczam, bo ten koleś jest z innej planety i w każdym wieku jest w stanie zrobić różnicę), bo niebawem upodobnimy się do Milanu... Gracz na 2 lata? I co? Będziemy tak co 2 lata pozyskiwać kogoś nowego?
Diamanti ma fajne uderzenie z wolnego, ale u nas i tak nie miałby szansy, by się sprawdzić w takiej sytuacji.
Przypominają mi się słowa Chielliniego, który po PK powiedział dziennikarzom, że Diamanti już niebawem "odwiedzi" kolegów z repry w Vinovo...
Poza tym może wykonywac wolne podczas nieobecnosci Pirlo, a moze i w pewien sposob ma go odciązyc w tym 3 osobowym bloku w przypadku gry ze szlabyszmi druzynami.
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... s-e-fatta/
no i tu krotko co do AO.
- Krystek
- Juventino
Nie no, bez jaj, oby ten transfer był tak prawdziwy jak do nas Aguero. Zamiast sprzedać za przeproszeniem dziada Padoina, który jedyne co ma, to to, że mu się chce i za to go Conte lubi, bo umiejętności piłkarskie to ma takie, że dobry byłby tylko w polskiej lidze, to sprzedajemy idealnego rezerwowego jakim jest Giac. No i za ile? 8 mln w dzisiejszych czasach szejków to jest nic za takiego zawodnika, tym bardziej że idzie do bogatej Anglii.
Forza Juve!
- Osgiliath
- Juventino
Jeśli Giacc zostanie sprzedany, to serio myślicie, że wpadnie Diamanti? Szczerze wątpię.
Albo ciułamy hajs na Jojo (wątpię, byśmy byli tacy głupi), albo chcemy kogoś młodszego, ale jak Bonaventura, albo chcemy, by Marrone miał więcej minut na boisku, ale nie przekonywał mnie on w ogóle do częstszego wystawiana w Juve...
Albo ciułamy hajs na Jojo (wątpię, byśmy byli tacy głupi), albo chcemy kogoś młodszego, ale jak Bonaventura, albo chcemy, by Marrone miał więcej minut na boisku, ale nie przekonywał mnie on w ogóle do częstszego wystawiana w Juve...
- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli jak by ktoś więcej ich chciał i musieli byśmy o nich ostrzej walczyć, to wtedy byli by lepszymi wzmocnieniami ? A że nie było aż tak ciężko to znaczy że są mało warci ?? Nie ogarniamiltalismano pisze: Sprowadzamy Teveza za którego NIKT nie zapłacił by więcej i LLorente którego NIKT nie kupił. Naprawde. Genialnie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- strong return
- Juventino
Przeciez ten transfer jest juz dokonany, tez nie rozumiem po co 7 "wszedobylska"alternatywa Peluso in, Gacek out, ale takie sa fakty. 8 mln, bo Giaccherini nie ma wielkiego nazwiska, mlody nie jest, a i kariera poza Juve nie zapowiadala sie na wielka ,czyli (teoretycznie niby) roznie moze to w przyszlosci wygladac.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Wojtek
- Juventino
Sprzedać Giaka po genialnym turnieju za 8mln!?!?!?!?! 8 MLN!? i zastąpić Diamantim który ma już trzydziestkę na karku...co lepsze, pewnie jeszcze dorzucimy do tego interesu, no brawo panie Marotta, nosz kur, brawo!! Nie wierze...
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ogbonna juz podobno jest nasz. Gacek sprzedany. Skoro Antos nie ma nic przeciwko to po prostu nie był mu potrzebny bo dostanie Kolarova i wrzuci Ase do srodka, lub dostanie wymarzonego Jo-jo z uciułanych.
Kto wie.
Kto wie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Haaaaa, wczoraj nie potrzebnie tak szybko posypałem głowę popiołem
. Conte nie jest kretynem może jest to jakiś ciąg przyczynowo-skutkowy? Może oddajemy Gacka ale zaraz też Matriego? Albo z jego kasy pozyskamy Jojo? Nie mam pojęcia, ale ufam naszemu trenerowi.

- Piti
- Juventino
Co raz więcej gazet pisze o jego sprzedaży, żegnaj Gacuś! miał swoje 5 minut u nas, nikt mu tego z CV nie odbierze, ale...naprawde tak płaczecie po nim? facet jest mocno średni, teraz ma zwyżke formy i traktujecie go jakby był dla nas kimś takim jak chociażby Vidal, miał wysmienite turnieje z reprezentacją ale w piłce klubowej już tak kolorowo nie jest, jak juz wchodzil z ławki to fajnie holował piłke niby stwarzal zagrożenie ale na tym holowaniu piłki się zawsze kończyło, poza tym może nie odpowiada mu już rola rezerwowego i chce poprostu odejść? u Di Canio będzie gwiazdą i życzę mu jak najlepiej a jeśli te 8 mln ma się przyczynić do przyjścia Kolarova to Marotta 

Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 20:44 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Nie jesteśmy szejkami z hajsem lecacym na wielbładach, więc w jak przyjdzie Kolarov/Zuniga to miałoby to sens.Bazyliszek pisze:Co raz więcej gazet pisze o jego sprzedaży, żegnaj Gacuś! miał swoje 5 minut u nas, nikt mu tego z CV nie odbierze, ale...naprawde tak płaczecie po nim? miał wysmienite turnieje z reprezentacją ale w piłce klubowej już tak kolorowo nie jest, jak juz wchodzil z ławki to fajnie holował piłke niby stwarzal zagrożenie ale na tym holowaniu piłki się zawsze kończyło, poza tym może nie odpowiada mu już rola rezerwowego i chce poprostu odejść? u Di Canio będzie gwiazdą i życzę mu jak najlepiej a jeśli te 8 mln ma się przyczynić do przyjścia Kolarova to Marotta
In Antonio I trust.
A w Marotte - po dealu z Carlitosem też.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Oho, zaraz będzie hejt na Marotte :rotfl:
W sumie szkoda Gacka, fajny rezerwowy, ale po co rozdzierać zaraz szaty?
W sumie jakby przyszedł Kolarov i Zuniga, to gdzie ten Gacek miałby grać? Na środku tłok ( Pogba, Asamoah, może Marrone ), na lewym skrzydle też ( Kolarov, Zuniga, Asamoah, jeszcze w sumie Peluso ).
W sumie szkoda Gacka, fajny rezerwowy, ale po co rozdzierać zaraz szaty?
W sumie jakby przyszedł Kolarov i Zuniga, to gdzie ten Gacek miałby grać? Na środku tłok ( Pogba, Asamoah, może Marrone ), na lewym skrzydle też ( Kolarov, Zuniga, Asamoah, jeszcze w sumie Peluso ).
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 20:47 przez Marat87, łącznie zmieniany 2 razy.