Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli mój post jest NAJGŁUPSZY, to do jakiej kategorii wrzucimy Twoje stwierdzenie 'GENIALNE' mercato?szczypek pisze: Kolejny kandydat do miana NAJGŁUPSZEGO posta w tym temacie. Sprowadzamy Teveza na dobrych warunkach, Llorente za darmo, przyjdzie najprawdopodobniej Ogbonna i po tych dokonaniach pada stwierdzenie, że mercato jest średnie. Czego Ty jeszcze chcesz? Nam już nic więcej nie trzeba. Może przyjdzie Kolarov (chociaż co do niego mam pewne wątpliwości, czy ogarnie). Takie mercato nazywa się genialnym, świetnym. Praktycznie za grosze mamy wzmocniony skład, już na początku lipca.
Genialne to wyciągniecie Vidala za paczke frytek.
Sprowadzamy Teveza za którego NIKT nie zapłacił by więcej i LLorente którego NIKT nie kupił. Naprawde. Genialnie.
Moze przyjdzie Kolarov,moze to , moze tamto.
Wydajemy pieniądze (razem z 15 mil) na Ogbonne, gdzie skąpimy 30 milionow na Jovetica (zakładajać ze dawaliśmy juz 18+ zawodnicy). Za 2 lata bedziemy musieli wymieniac znowu cały atak. Takie to Genialne.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Jedzenie
- Juventino
Aby zobaczyć jak zasadny jest transfer Ogbonny wystarczy spojrzeć na zeszłorocznych zdobywców potrójnej korony. W Bayernie ławka była bardzo długa, dzięki czemu byli w stanie walczyć z równą siłą na wszystkich trzech frontach, rotować taktyką i w każdym meczu grać wysokim pressingiem. Jeżeli chcemy się liczyć w Europie trzeba pójść tą drogą - bo Bawarczycy nie bez powodu byli poza zasięgiem.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Tego NIKT nie wie. Barzagliego też nikt nie chciał.iltalismano pisze:Sprowadzamy Teveza za którego NIKT nie zapłacił by więcej i LLorente którego NIKT nie kupił.
Dawaliśmy 18 + zwodnicy, ale Fiorentina nie chce negocjować. Skąpimy więc 30 milionów na Joveticia. No tak, w końcu jest wart 50. Mogliśmy pewnie kupić dwóch młodych zawodników jak Inter, byłbyś wtedy zadowolony, że mamy atak na następne 10 lat? Inwestujemy w tych młodych też, ogrywają się w innych klubach, jeśli ktoś wypali to do nas przyjdzie. Czego Ty jeszcze chcesz?iltalismano pisze:Wydajemy pieniądze (razem z 15 mil) na Ogbonne, gdzie skąpimy 30 milionow na Jovetica (zakładajać ze dawaliśmy juz 18+ zawodnicy). Za 2 lata bedziemy musieli wymieniac znowu cały atak. Takie to Genialne.
- sebastian10
- Juventino
trzeba poczekać do końca okienka i trzeba zobaczyć kto co pokarze na boisku może jeszcze cos sie zmieni ktos odejdzie ktos przyjdzie w Włoszech każdy czeka do końca . jesli chodzi o koszty wzmocnień to nie sa na razie duże teraz trzeba zobaczyć kto co pokarze, a sa małe strachy ze nie każdy może sie sprawdzić zwłaszcza jeśli chodzi o napastników bo żaden nie grał w Włoszech .
Jak jojo idzie do MC to dobrze by było juz zaklepać jakies prawa do Zielińskiego bo skauty BVB na pewno juz namierzają, my Polacy juz wiemy ze to brylant jest zeby włosi tylko wiedzieli zwłaszcza nasi z juve .
Martwi ze na razie sie nikogo nie pozbyliśmy
Vidal w realu jak juz to na prawde duza kasa 40 w góre ale naj lepiej jak by został, ale wiadomo co rządzi dzisaj w piłce kosiarka ale jak kupia L>Suareza to juz chyba nie beda miec takiej kasy
Jak jojo idzie do MC to dobrze by było juz zaklepać jakies prawa do Zielińskiego bo skauty BVB na pewno juz namierzają, my Polacy juz wiemy ze to brylant jest zeby włosi tylko wiedzieli zwłaszcza nasi z juve .
Martwi ze na razie sie nikogo nie pozbyliśmy
Vidal w realu jak juz to na prawde duza kasa 40 w góre ale naj lepiej jak by został, ale wiadomo co rządzi dzisaj w piłce kosiarka ale jak kupia L>Suareza to juz chyba nie beda miec takiej kasy
- Arbuzini
- Juventino
Porządny szkielet drużyny i całkiem przyzwoitą ławkę już mamy. Teraz bardzo wiele będzie zależało od sprzedaży. Jeśli te pójdą po naszej myśli to zapewne Marotta nie przepuści okazji żeby słabszych zawodników z ławki powymieniać na lepszych. Na dniach zapewne sfinalizujemy ruch, który taki ma być w zamyśle, czyli Marrone -> Ogbonna. Naprawdę nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy nie widzą, że taka wymiana powinna nam przynieść podniesienie jakości obrony. Póki co Luka jest jeszcze w drużynie, ale myślę, że ta kwestia rozwiąże się jeszcze w tym miesiącu.
Obiecująco wyglądają doniesienia o Kolarovie. Wiem, że zawodnik od kilkunastu miesięcy szuka optymalnej formy, ale nawet w przeciętnej dyspozycji Serb jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem niż De Ceglie. Nasz wychowanek to już w ogóle formę ma raz na dwa lata przez miesiąc i to jeśli akurat nie ma jakiejś kontuzji.
Atak akurat w tej chwili mamy przepełniony i brak ruchów do drużyny jest na razie zupełnie uzasadniony. Bardzo byłbym zadowolony z pozyskania Joveticia, bo jak dla mnie trzech bardzo dobrych napastników na dwa miejsca w składzie to optimum, ale w tej chwili nie możemy pozwolić sobie na taki ruch.
Obiecująco wyglądają doniesienia o Kolarovie. Wiem, że zawodnik od kilkunastu miesięcy szuka optymalnej formy, ale nawet w przeciętnej dyspozycji Serb jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem niż De Ceglie. Nasz wychowanek to już w ogóle formę ma raz na dwa lata przez miesiąc i to jeśli akurat nie ma jakiejś kontuzji.
Atak akurat w tej chwili mamy przepełniony i brak ruchów do drużyny jest na razie zupełnie uzasadniony. Bardzo byłbym zadowolony z pozyskania Joveticia, bo jak dla mnie trzech bardzo dobrych napastników na dwa miejsca w składzie to optimum, ale w tej chwili nie możemy pozwolić sobie na taki ruch.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... accherini/
Nie jest dobrze, to pewnie będzie sie wiązalo z przyjściem Diamantiego.
Co do Ogbonny dzisiaj dużo mniej się o tym mówi, ale nadal wszystko jak gdyby potwierdzone i czekaja tylko na podpisy wszystkich zainteresowanych stron. Obawiam się, że Juve będzie sprzedawalo wszystkich tych spoza pierwszej 11 ktorymi będą zainteresowani inne kluby, a nie tych, których naprawdę chcemy.
Ale jesli Matri poszedlby do Anglii bym się nie obraził.
Co do Ogbonny dzisiaj dużo mniej się o tym mówi, ale nadal wszystko jak gdyby potwierdzone i czekaja tylko na podpisy wszystkich zainteresowanych stron. Obawiam się, że Juve będzie sprzedawalo wszystkich tych spoza pierwszej 11 ktorymi będą zainteresowani inne kluby, a nie tych, których naprawdę chcemy.
Ale jesli Matri poszedlby do Anglii bym się nie obraził.
- Piti
- Juventino
coo? skąpimy 30 milionow na Joveticia? jak masz jakieś problemy ze malo mlodych u nas to niech Marotta spożytkuje te pieniądze na 4 czy 5 17, 18, 19 letnich chlopakow i dał ich do Primavery a nuż 1 lub 2 z nich wypali jak Pogba niż dawac taki hajs na jednego pilkarza..za Joveticia max 15-20 mln w takiej formie jaką obecnie prezentuje, a jeśli Viola znajdzie jelenia ktory im zaplaci za niego 30 kafli to wypada im przyklasnąć.iltalismano pisze: Moze przyjdzie Kolarov,moze to , moze tamto.
Wydajemy pieniądze (razem z 15 mil) na Ogbonne, gdzie skąpimy 30 milionow na Jovetica (zakładajać ze dawaliśmy juz 18+ zawodnicy). Za 2 lata bedziemy musieli wymieniac znowu cały atak. Takie to Genialne.
Możecie mnie zjeść w komentarzach ale serio..byłbym za taką wymianą. Jeśli Jovetić do nas nie przyjdzie to do rotacji Diamanti bylby strzałem w 10, szkoda ze juz troche wiekowy ale mimo wszystko dalej prezentuje niezły poziom a Giacc? mimo wszystko fajnie to on gra ale tylko w reprezentacji (na Euro 2012 tez sie prezentowal wybornie) a w Juve (z całym szacunkiem) kopie się po czole. Chwała mu za bramkę z Catanią, ale..co poza tym?Robaku pisze:http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... accherini/
.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 19:42 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Też przeczytałem właśnie o transferze Giaca... To, co wydawało się niemożliwe, staje się powoli faktem.
Po co im te 8 milionów? Nie warto było mieć solidnego zmiennika, który nie raz udowodnił swoją przydatność dla klubu? Marotta miał sprzedawać szrot, a oddaje za bezcen kogoś takiego. Niesłychane.
Diamanti
Nie chcę dziada...
Ostatnie szczegóły w sprawie Ogbonny - media podają, że Torino udało się jeszcze wywalczyć 500 tys. na transferze zawodnika... Obecnie podaje się, że mamy go wziąć za 13,5 mln (plus 2 mln b.)...

Diamanti

Ostatnie szczegóły w sprawie Ogbonny - media podają, że Torino udało się jeszcze wywalczyć 500 tys. na transferze zawodnika... Obecnie podaje się, że mamy go wziąć za 13,5 mln (plus 2 mln b.)...

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Widze że z głupiego tekstu o genialnym mercato próbujesz wybrnąć rzucając kwotą 50 baniek. POWINNIŚMY dać 30 milionów by zapewnić sobie zawodnika na 6-7 sezonow. Nie mow mi tez o polityce Interu i zawodnikach na 10 lat. Icardi czy Belfodil to zagadki. Jovetic jest sprawdzony. Moze osiagnac poziom międzynarodowy.szczypek pisze:Tego NIKT nie wie. Barzagliego też nikt nie chciał.iltalismano pisze:Sprowadzamy Teveza za którego NIKT nie zapłacił by więcej i LLorente którego NIKT nie kupił.
Dawaliśmy 18 + zwodnicy, ale Fiorentina nie chce negocjować. Skąpimy więc 30 milionów na Joveticia. No tak, w końcu jest wart 50. Mogliśmy pewnie kupić dwóch młodych zawodników jak Inter, byłbyś wtedy zadowolony, że mamy atak na następne 10 lat? Inwestujemy w tych młodych też, ogrywają się w innych klubach, jeśli ktoś wypali to do nas przyjdzie. Czego Ty jeszcze chcesz?iltalismano pisze:Wydajemy pieniądze (razem z 15 mil) na Ogbonne, gdzie skąpimy 30 milionow na Jovetica (zakładajać ze dawaliśmy juz 18+ zawodnicy). Za 2 lata bedziemy musieli wymieniac znowu cały atak. Takie to Genialne.
Jak wypali - srednio chcialbym budowac druzyne na wypałach (Giovinco (; ). Kontuzja Teveza i wracamy do poprzedniego sezonu. Genialnie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- strong return
- Juventino
Ciekawe, jak juz Giaccherini faktycznie odejdzie, co powiedza Ci co tak sie wczoraj zapierali. Ogbonna najnowsza wersja 13 plus 2.5- IMO drogo. Oferta za Gacka - podobno 8 mln. Cena w miare adekwatna, (uwzgledniajac wiek, choc ze 2 mln mogloby byc wiecej) ale jest wielu, ktorzy zasluguja na gre tutaj mniej niz on i to nimi moznaby sie zajac najpierw. Nadzwyczaj szybko to poszlo. W 2 dni.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 19:48 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
A jeśli zbieramy na inny cel :twisted:mrozzi pisze:Też przeczytałem właśnie o transferze Giaca... To, co wydawało się niemożliwe, staje się powoli faktem.Po co im te 8 milionów?
Ta cena za Ogbonne niebezpiecznie rośnie, ale widac, że Conte bardzo chciał miec dodatkowego obronce juz w zeszlym roku stad to nabycie niewypalu Lucio i mówienie już od półroku o Ranocci.
A może zamiast Gacka, Bonaventura z "naszej" ulubionej Atalanty. Przeciez o nim było jeszcze niedawno głośno a teraz trochę ciszej.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
iltalismano pisze:Widze że z głupiego tekstu o genialnym mercato próbujesz wybrnąć rzucając kwotą 50 baniek. POWINNIŚMY dać 30 milionów by zapewnić sobie zawodnika na 6-7 sezonow.
Nie, nie powinniśmy. Tylko głupiec dałby taką kwotę obecnie za tego zawodnika. To nie jest tylko moje zdanie.
Kontuzja Joveticia i mamy -30 mln i wracamy do poprzedniego sezonu. Genialnie. Przy naszych możliwościach ze dwa lata byśmy się po tym nie otrząsnęli.iltalismano pisze:Kontuzja Teveza i wracamy do poprzedniego sezonu. Genialnie.
- pumex
- Juventino
Sprzedać Gacka za 8mln przy wcześniejszych transferach słabszych zawodników za 5mln każdy (mowa oczywiście o Peluso i Padoinie), ponadto zastąpić go droższym, starszym, mniej uniwersalnym i niekoniecznie lepszym Diamantim? Tylko najlepsi znajdą w tym czysty rozsądek :doh:
popieram.
mrozzi pisze:DiamantiNie chcę dziada...

- zahor
- Juventino
Tym bardziej, że niedawno Conte powiedział (lecę z pamięci) że Giaccherini będzie grał w klubie tak długo, jak on będzie trenerem. Nie wiem, tak bardzo mu zależy na tym Diamantim, że go tym kupili? A może sam Gacek po PK poczuł się ważny i stwierdził, że chce być zawodnikiem pierwszego składu?pumex pisze:Sprzedać Gacka za 8mln przy wcześniejszych transferach słabszych zawodników za 5mln każdy (mowa oczywiście o Peluso i Padoinie), ponadto zastąpić go droższym, starszym, mniej uniwersalnym i niekoniecznie lepszym Diamantim? Tylko najlepsi znajdą w tym czysty rozsądek :doh:
Oby, oby. Przecież do niedawna byliśmy gotowi dać Fiorentinie kilkanaście baniek w gotówce za JoJo (a w skrajnym wariancie chyba nawet koło 20), co sugerowałoby że jest do czego dokładać. Z drugiej strony, Marotta i 30 baniek na jednego zawodnikaRobaku pisze: A jeśli zbieramy na inny cel :twisted:

Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 19:53 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Giaccherini out, Diamanti in?
Zlinczujcie mnie, skopcie, ale jestem za.
No i tracimy jednego z b2b, więc liczę, że minuty Giaccheriniego przejmie Marrone, bo bardzo bym nie chciał abyśmy się go pozbyli.
Zlinczujcie mnie, skopcie, ale jestem za.

No i tracimy jednego z b2b, więc liczę, że minuty Giaccheriniego przejmie Marrone, bo bardzo bym nie chciał abyśmy się go pozbyli.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 19:52 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.