Mercato (2012-2014)
- meda11
- Juventino
Akurat w tym buractwa nie widzę. Nie od dziś wiadomo, że jeśli sprzedaje się jednego z kluczowych piłkarzy to najlepiej byłoby oddać go do innej ligi tak by nie wzmacniać najbliższych rywali. Jeśli już to wtedy należy ogolić ich maksymalnie - tym bardziej gdy mamy do czynienia z najmocniejszym i najzamożniejszym klubem. Kto wie co założyli sobie we Florencji? Mają fajny skład, zdolnego i ambitnego trenera i nie najbiedniejszych właścicieli. Przy obecnej mizerii Serie A dopuszczam myśl, że mogą chcieć w przeciągu 2-3 lat walczyć o scudetto. Dlaczego więc mieliby oddać takiego Joveticia do znienawidzonego klubu (który jeśli naprawdę chciałby go to znalazłby żądaną kwotę) za odrzuty Juve i kilka, kilkanaście baniek? Tym bardziej, że najprawdopodobniej znajdą kupca z innej ligi. Nie zarobią może tyle ile chcieliby ale coś za coś. Ja bym Fiorentine już olał. Pogadałbym jedynie uczciwie z Joveticiem i stwierdził, że jeśli naprawdę chcę do nas to niech stawia się do skutku albo odpuści i przyjmie ofertę z zagranicy, bo więcej niż 15-20-25 mln na niego nie możemy wydać. Tyle w temacie.mrozzi pisze:Nikt nie ma wątpliwości, że w skład władz drużyny z Florencji wchodzą parówy i buraki - od Juventusu chciano 30 baniek i ani centa mniej...
E: Zambro :płaczę:
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 15:32 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.
- Filippo911
- Juventino
To moze ja zapytam, czy Ty w ogóle coś tu czytasz ??iltalismano pisze:Czy Ty w ogole czytasz co piszesz?Filippo911 pisze:to nie jest atak ad personam , ale po co piszesz teraz ze Asa był 2x droższy , bo jest młodszy i lepszy , gdy trochę wcześniej nawet sie nie zająknąłeś o tym że cena była wyższa - tak jakby Kwadwo kosztował tyle co Giac.iltalismano pisze:
Ciezko?
Asamoah - lewa, srodek i AM (...)
To Ty wytoczyles argument o cenie Kwandwo. Mowilem o jego uniwersalnosci, Ty przytoczyles cene, wiec Ci wyjasniłem dlaczego mimo ceny nadal jest lepszy, nawet z ekonomicznego pkt widzenia.
...
Mowa była o uniwersalnym graczu za 7-8 mln. Ty wyskoczyłeś z Kwadwo.
Kiedy sie okazało że on kosztował ok 2x tyle , nagle odniosłeś sie do jego wieku i skilla .
nie wiem co wiecej tu można napisać czy co ?
eot.
ciekawe gdzie ten Jojo wyląduje w końcu
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 15:33 przez Filippo911, łącznie zmieniany 3 razy.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Sugeruje że zarząd widząc taki wpływ może mieć inne podejscie do wydawania pieniedzy. Moze dzieki temu będą skłonni przekroczyć budżet o kilka milionów.zahor pisze: Fajnie, ale jak to się ma do tematu mercato? Bo chyba nie sugerujesz, że przez to mamy 15 baniek więcej do wydania na wzmocnienia?
@Wyzej - Mowisz ze ciezko znalezc takiego uniwersalnego za 8 milionow.
Ja chciałem wykazać że już go mamy, wiec nie ma co go szukac. Nie musimy placic za Ase jeszcze raz. Nie byl uzywany nigdzie procz LWB, a z sukcesem, a nawe LEPIEJ gra jako CM/AM. Nie bede tesknic za Gackiem POD WARUNKIEM że te pieniądze spożytkujemy na Jo-Jo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- meda11
- Juventino
Taaa... Ta informacja o karnetach na pewno spadła na zarząd jak grom z jasnego nieba. W ogóle nie mieli tego w planach, założeniach na najbliższe lata. Budując stadion o takiej pojemności i mając na uwadze powrót na właściwe tory wcale się nie spodziewali, że karnety będą się tak sprzedawać. Zacznijcie ludzie myśleć. Profesjonalny klub to wielka firma gdzie poszczególne ruchy i biznesplan planuje się na kilka lat do przodu, a nie z roku na rok czy w tym przypadku z dnia na dzień. Wow! Koszki Tevez się sprzedały na pniu. Dajmy więc podwyżkę Vidalowi, bo jest nieoczekiwanie z czego. :roll:iltalismano pisze:Sugeruje że zarząd widząc taki wpływ może mieć inne podejscie do wydawania pieniedzy. Moze dzieki temu będą skłonni przekroczyć budżet o kilka milionów.zahor pisze: Fajnie, ale jak to się ma do tematu mercato? Bo chyba nie sugerujesz, że przez to mamy 15 baniek więcej do wydania na wzmocnienia?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Radziłbym się jednak pogodzić z faktem, że Joveticia nie pozyskamy. W kuluarach mówi się, że Conte mógłby EWENTUALNIE zgodzić się na sprzedaż Giaccheriniego, ale jedynie w przypadku, gdyby do klubu przyszedł ktoś nowy o podobnej specyfice i tu niestety najczęściej przewija się nazwisko... Diamanti...iltalismano pisze: Ja chciałem wykazać że już go mamy, wiec nie ma co go szukac. Nie musimy placic za Ase jeszcze raz. Nie byl uzywany nigdzie procz LWB, a z sukcesem, a nawe LEPIEJ gra jako CM/AM. Nie bede tesknic za Gackiem POD WARUNKIEM że te pieniądze spożytkujemy na Jo-Jo.

@ pan Zambrotta
Racja, choć ja i tak uważam, że w przypadku zainteresowania innych klubów z Serie A nie robiliby aż takich problemów (w przypadku zespołów, które w przyszłym sezonie powinny być bezpośrednimi rywalami Fiołków - Napoli, Milan). Nie oferowaliśmy im mało, biorąc pod uwagę wartość kart zawodników, którzy znajdowali się przecież w kręgu ich zainteresowań. Kasa to kasa, ale niesmak pozostaje. Nie zmienia to faktu, że 25 mln za niego to i tak sporo, a póki co gracz ten nie jest chyba tyle wart.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niestety nadal czekamy. Dosłownie przed chwilą Jacobelli poinformował, że oficjalne potwierdzenie ma się pojawić dzisiaj lub... jutro. Nie oznacza to, że kluby się nie dogadały (brakuje jedynie szczegółów) - po zaklepaniu piłkarza Juventusowi widocznie nie śpieszno, by potwierdzić ten transfer już teraz. W piątek drużyna jedzie w góry i myślę, że w kadrze będzie wówczas także i Ogbonna. Jego brak wśród powołanych na zgrupowanie Toro jest jednoznaczny. Rano z kolei Sky informowało, że ostatnie spotkanie w sprawie obrońcy zostało przełożone na godziny popołudniowe. Potwierdza się informację o 12 mln € + 3 bonusów.Bazyliszek pisze:@mrozzi
miała być dziś oficjalka o 10:00 i coś się to wszystko przeciąga, są jakies nowe informacje dotyczące Ogbonny?
- francois
- Juventino
Oby wszystko rozeszło się po kościach. On nie jest nam potrzebny. Jest Caceres, więc skupmy się na bocznym obrońcy, tym bardziej skoro Kolarov byłby tańszy od Włocha.Bazyliszek pisze:@mrozzi
miała być dziś oficjalka o 10:00 i coś się to wszystko przeciąga, są jakies nowe informacje dotyczące Ogbonny?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- meda11
- Juventino
Faktycznie. Przy grze 3 z tyłu, miewającym wahania formy Chiellinim, urazach/kontuzjach/wykluczeniach posiadanie przez mistrza Włoch walczącego na trzech frontach (i chcącego zajścia wyżej w CL) w odwodzie jedynie Caceresa i Peluso (bo Marrone najpewniej odejdzie gdzieś ogrywać się na poważnie) pozwala spać spokojnie.francois pisze:[Oby wszystko rozeszło się po kościach. On nie jest nam potrzebny. Jest Caceres, więc skupmy się na bocznym obrońcy, tym bardziej skoro Kolarov byłby tańszy od Włocha.

Transfer Ogbonny nie jest powiązany z Kolarovem/Zunigą.
- SKAr7
- Juventino
Jesteś pewien, że chodzi o 25 milionów euro? Bo ja widziałem info, ale o 25 milionach funtów. Czyli suma sumarum podobniemrozzi pisze:25 mln i ta oferta miałaby rzekomo satysfakcjonować zarząd tego klubu.

meda11 pisze: Zacznijcie ludzie myśleć. Profesjonalny klub to wielka firma gdzie poszczególne ruchy i biznesplan planuje się na kilka lat do przodu, a nie z roku na rok czy w tym przypadku z dnia na dzień.

Ostatnio zmieniony 10 lipca 2013, 18:40 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
nie przyjdzie Jovetić, więc teraz mi lata za ile Ogbonne sprowadzą, napewno będzie świetnym klasowym zmiennikiem, a Caceres to zmiennik Barzagliego i ew. Lichsteinera, więc nie wiem co on ma do Ogbonny?francois pisze:Oby wszystko rozeszło się po kościach. On nie jest nam potrzebny. Jest Caceres, więc skupmy się na bocznym obrońcy, tym bardziej skoro Kolarov byłby tańszy od Włocha.Bazyliszek pisze:@mrozzi
Już Teveza po super promocji sciągneliśmy, nie może być wiecznie idealnie i na tego i owego trzeba się również wykosztować, na Bonuca tez nie malo zaplacilismy a z perspektywy czasu gosc sie splacil i to dosc szybko.
Ogbonne sprowadzic w tym tygodniu, opylic na prędce Interowi tego Isle za 7 mln i od przyszłego tygodnia powoli zarzucać sieci na Kolarova
Kolarov, Ogbonna, skład gotowy - można kończyć mercato juz w lipcu

Co do końca Mercato w lipcu to oczywiscie zartowalem, Marotta bedzie mial co prawda gotowy team, ale w przypadku sprzedaży napastnika bądź dwóch można rozglądnąć się za jakimś Murielem czy innym zdolniachą.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Zaczynam sie z tym godzic. Bez niego nasze okienko transferowe nie wyglada juz tak bombowo. Z naszych czołowych napastnikow zostaje aż 3, wiec w przypadku urazu LLorente i Teveza - wracamy do tego samego.mrozzi pisze:
Radziłbym się jednak pogodzić z faktem, że Joveticia nie pozyskamy. W kuluarach mówi się, że Conte mógłby EWENTUALNIE zgodzić się na sprzedaż Giaccheriniego, ale jedynie w przypadku, gdyby do klubu przyszedł ktoś nowy o podobnej specyfice i tu niestety najczęściej przewija się nazwisko... Diamanti...
Przecież jak by Tevez zerwał wiązadła(tfu,tfu) to jestesmy troszke pozamiatani, bo na dobra sprawe NIC sie nie zmieniło w naszej kadrze.
Tevez i LLorente - okej super.
To mercato wychodzi na naprawde srednie. Niestety. Mielismy wydac kase, wydalismy jej 9 milionow na Teveza. Do tego kupimy Ogbonne za WIECEJ niż naszego Topa, darmowy LLorente. Sprzedamy za MOZE 15-20 milionow niepotrzebnych (Matri,Isla,De Ceglie,Zigler,Melo,etc) i co wtedy? Szalenczy wybryk Marotty w stylu Bendtnera lub Anelki?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To tak jak oceniać 10 lipca polskie lato. Naprawdę dwa lata temu byliśmy w czarnej d.upie, wykraskaliśmy się z cudem z przeciętności, a Ty marudzisz bo Marotta załatwił prawie za frytki taki duet jak LL - Teve?iltalismano pisze: [To mercato wychodzi na naprawde srednie. Niestety
Mercato to też sprzedawanie. A w naszym ułożeniu, chyba przede wszystkim.
- meda11
- Juventino
Jeśli dokooptowanie do mistrzowskiej drużyny Llorente, Teveza, Ogbonny i być może Kolarova/Zunigi + zaklepanie w ten czy inny sposób młodych i skuteczne upchanie ich w pierwszych drużynach/składach zespołów Serie A (+ Masi w Serie B) to średnie mercato to ja naprawdę nie wiem co o Tobie myśleć? Jakie więc byłoby dobre, bardzo dobre i świetne mercato wg. Ciebie? Sprzedaże mnie nie interesują, bo jak już wielokrotnie Marotta mówił Juventus nie będzie wydawał ogromnych sum na pojedynczego piłkarza i brał udziału w licytacjach. Dlatego gadanie o tym, że "Gdybyśmy sprzedali Melo za 10 mln to byśmy dołożyli do tego co mamy i Viola dostałaby te 30 baniek za Jove" można o kant stołu. Nie dostałaby, bo nie taką politykę uprawia Beppe.iltalismano pisze:To mercato wychodzi na naprawde srednie.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Kolejny kandydat do miana NAJGŁUPSZEGO posta w tym temacie. Sprowadzamy Teveza na dobrych warunkach, Llorente za darmo, przyjdzie najprawdopodobniej Ogbonna i po tych dokonaniach pada stwierdzenie, że mercato jest średnie. Czego Ty jeszcze chcesz? Nam już nic więcej nie trzeba. Może przyjdzie Kolarov (chociaż co do niego mam pewne wątpliwości, czy ogarnie). Takie mercato nazywa się genialnym, świetnym. Praktycznie za grosze mamy wzmocniony skład, już na początku lipca.iltalismano pisze:To mercato wychodzi na naprawde srednie. Niestety. Mielismy wydac kase, wydalismy jej 9 milionow na Teveza. Do tego kupimy Ogbonne za WIECEJ niż naszego Topa, darmowy LLorente. Sprzedamy za MOZE 15-20 milionow niepotrzebnych (Matri,Isla,De Ceglie,Zigler,Melo,etc) i co wtedy? Szalenczy wybryk Marotty w stylu Bendtnera lub Anelki?
Tu z kolei bardzo MĄDRY post. Ale i tak dwie strony dalej pojawią się komentarze, że nie jest nam on potrzebny, że za drogi...meda11 pisze:Faktycznie. Przy grze 3 z tyłu, miewającym wahania formy Chiellinim, urazach/kontuzjach/wykluczeniach posiadanie przez mistrza Włoch walczącego na trzech frontach (i chcącego zajścia wyżej w CL) w odwodzie jedynie Caceresa i Peluso (bo Marrone najpewniej odejdzie gdzieś ogrywać się na poważnie) pozwala spać spokojnie.francois pisze:Oby wszystko rozeszło się po kościach. On nie jest nam potrzebny. Jest Caceres, więc skupmy się na bocznym obrońcy, tym bardziej skoro Kolarov byłby tańszy od Włocha.![]()
Transfer Ogbonny nie jest powiązany z Kolarovem/Zunigą.