Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 18:55

Robaku pisze:DiCanio stwierdził, że Gacek krok od Sunderlundu. No to ładnie bybyło. Takiego grajka sprzedac, a trzymac na ławie Padoinów i Pelusów.
Szkoda by była lubię Gacka. Ale jeżeli odejdzie za 15 milionów + to tragedii nie będzie, natomiast jeżeli transfer zamknie się do dyszki to chyba naszych trochę pogrzało.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 18:59

Przez cały sezon można było sobie poczytać, że Gacek jest słabym zmiennikiem Marchisio i ogólnie mało daje drużynie. Wystarczyły 2 tygodnie jakiegoś turnieju, by forum potępiało samą myśl sprzedaży Włocha :ok: Jak chorągiewki na wietrze.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 19:10

Tak, tak, Conte pozwoli odejść Giaccheriniemu a sam zawodnik z radością pobiegnie grać w 17-tej drużynie Premier League raz po raz deklarując przywiązanie do Starej Damy.

Fajna bujda, w zasadzie już o niej zapomniałem.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 19:29

Giaccherini, który na dobre zadomowił się w reprezentacji Włoch, będący stale w orbicie Prandellego - na rok przed mundialem, ma ryzykować transfer do innej ligi :!: Pomyślcie logicznie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 19:39

Robaku pisze:DiCanio stwierdził, że Gacek krok od Sunderlundu. [...]
Potwierdzają to inni także - 7,5 mln
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=124287
Co potwierdzają? Czytałeś tego newsa, czy tylko wklepałeś w google "Giaccherini Sunderland" i wkleiłeś pierwszego linka? Tam jest napisane, że według plotek w angielskich mediach, tamtejszy klub złożył ofertę za Gacka. Jeżeli to jest "krok od Sunderlandu" to gratuluję.
Smok-u pisze:Ale jeżeli odejdzie za 15 milionów
Naturalną konsekwencją plotki wziętej z sufitu muszą być żądania kwot z sufitu. Mam nadzieję że masz świadomość tego, że nikt za Giaccheriniego nigdy nie zaoferuje kwoty choćby zbliżonej do 15 baniek? Co oczywiście nie oznacza, że powinniśmy go sprzedać za 7,5.

Brakuje teraz tylko żeby ktoś wparował i zaproponował wpisanie mu do kontraktu klauzuli, żeby zabezpieczyć się przed zapędami Sunderlandu. Wtedy będzie można już spokojnie przejść do kolejnego doniesienia transferowego z kosmosu.
mrozzi pisze: Doniesienia o możliwym transferze Giaccheriniego podaje też Gazzetta.it, ale wiadomo, że to mediolańskie źródło...
Mediolańskie, nie mediolańskie, bez znaczenia. Zawsze to kilku zaniepokojonych się zainteresuje, kliknie, licznik nabije, reklamodawcy będą zadowoleni, hajs się będzie zgadzać.
mrozzi pisze: Właśnie ma znaczenie, bo akurat Corriere (Rzym) i Gazzetta (Mediolan) stale szukają sensacji, które mogłyby zaszkodzić Juve.
Wyjaśnij mi proszę w jaki sposób napisanie o ofercie za Gacka może zaszkodzić Juventusowi, bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2013, 20:04 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 19:42

Z tym Giaccherinim to jakaś ściema. W ostatnim czasie agent piłkarz dwukrotnie podkreślał, że zawodnik chce grać u nas, jest u nas bardzo szczęśliwy itd. Nie zapominajmy, że bardzo ceni go Conte, który sam domagał się tego transferu, widzi też w zawodniku idealne rozwiązanie na ławkę. Nie ma szans, bo doszło do podobnego transferu, zwłaszcza po bardzo dobrym występie na PK.

Doniesienia o możliwym transferze Giaccheriniego podaje też Gazzetta.it, ale wiadomo, że to mediolańskie źródło...

Gdyby coś takiego nastąpiło, byłby to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ruch zarządu.
zahor pisze:
mrozzi pisze: Doniesienia o możliwym transferze Giaccheriniego podaje też Gazzetta.it, ale wiadomo, że to mediolańskie źródło...
Mediolańskie, nie mediolańskie, bez znaczenia. Zawsze to kilku zaniepokojonych się zainteresuje, kliknie, licznik nabije, reklamodawcy będą zadowoleni, hajs się będzie zgadzać.
Właśnie ma znaczenie, bo akurat Corriere (Rzym) i Gazzetta (Mediolan) stale szukają sensacji, które mogłyby zaszkodzić Juve. Przypominam sobie wiele sytuacji z zeszłego roku, gdy na pierwszych stronach pojawiały się nagłówki w stylu "Napoli Scudetto" i inne bajki.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 20:01

Ok, ok. Nabrałem się, jakoś wysiadło mi logiczne myślenie. Czekam na potwierdzenie transferu wielkiego czarnoskórego Włocha z Torino.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 20:38

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ino-147493

Kolejne potwierdzenie, że Ogbonna jest blisko. Sky informuje, że piłkarz nie pojawi się na zgrupowaniu graczy Torino, które rozpocznie się dzisiaj o 22.00. Jeszcze wczoraj obrońca znajdował się na liście powołanych na oficjalnej stronie klubu.

Wszystko wskazuje zatem na to, że niebawem powitamy Angelo u nas. Sky przebąkuje coś o porozumieniu na 9 mln &#8364; plus 3 bonusów (co nie byłoby takie złe biorąc pod uwagę wcześniejsze doniesienia mediów).

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 20:44

ciekawe jaki numer dostanie

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 21:16

zahor pisze:
Robaku pisze:DiCanio stwierdził, że Gacek krok od Sunderlundu. [...]
Potwierdzają to inni także - 7,5 mln
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=124287
Co potwierdzają? Czytałeś tego newsa, czy tylko wklepałeś w google "Giaccherini Sunderland" i wkleiłeś pierwszego linka? Tam jest napisane, że według plotek w angielskich mediach, tamtejszy klub złożył ofertę za Gacka. Jeżeli to jest "krok od Sunderlandu" to gratuluję.
Smok-u pisze:Ale jeżeli odejdzie za 15 milionów
Dziś każda oferta w mediach określana jest "krok od...". Chwyt marketingowy, szybciej ktoś sięgnie po taki artykuł, łatwiej się masie sprzeda, a przecież na tym polega ich praca. Zupełnie inną sprawą jest łatwowierność i bezmyślność czytelników owych artykułów, którzy podają to jeszcze innym jako "wiarygodne źródło". Przecież to jest tandetna manipulacja.
zahor pisze:Naturalną konsekwencją plotki wziętej z sufitu muszą być żądania kwot z sufitu. Mam nadzieję że masz świadomość tego, że nikt za Giaccheriniego nigdy nie zaoferuje kwoty choćby zbliżonej do 15 baniek? Co oczywiście nie oznacza, że powinniśmy go sprzedać za 7,5.
Na zasadzie - swojego cenię wysoko, ale cudzy musi być tani. W sumie nic strasznego, ale raczej nie ma przełożenia w rzeczywistości.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 21:35

kuba2424 pisze: Dziś każda oferta w mediach określana jest "krok od...". Chwyt marketingowy, szybciej ktoś sięgnie po taki artykuł, łatwiej się masie sprzeda, a przecież na tym polega ich praca. Zupełnie inną sprawą jest łatwowierność i bezmyślność czytelników owych artykułów, którzy podają to jeszcze innym jako "wiarygodne źródło". Przecież to jest tandetna manipulacja.
Wiem, tak to działa, dlatego byłbym bardzo szczęśliwy gdyby powstał portal sprzedający tylko i wyłącznie wiarygodne newsy. Taki, który zamiast zarzucać czytelnika milionem newsów publikowałby tylko te, które byłyby w jakiś sposób zweryfikowane. Oczywiście prowadzenie czegoś takiego byłoby znacznie trudniejsze niż to, co robi teraz chociażby fichajes.com. Trzeba by w tym celu zwerbować szereg osób, które wiedzą gdzie szukać - kogoś na kształt jakku1, tyle że od każdej ważniejszej ligi. Prawdę mówiąc myślę że takie coś mogłoby mieć ręce i nogi. Ja w tym momencie przestałbym śledzić wszelkie inne portale tego typu, nabijając wyświetlenia tylko im. Myślę że wiele innych osób zrobiłoby podobnie.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 21:56

Bazyliszek pisze:ciekawe jaki numer dostanie
bawisz się w Lucasa?

Spinazzola i De Silvestro mogą przejść do Lanciano. Nasi dzisiaj przechodzili testy medyczne. Tutaj galeria zdjęć. Naprawdę panowie wierzycie, że nasz Joker odejdzie? Musielibyśmy sprowadzić kogoś na jego miejsce albo postawić na jakiegoś młodziana. Giacch jest zbyt uniwersalny żeby się go pozbywać a Antonio ma łeb na karku i tak łatwo go nie puści. Chyba, że za pieniądze z jego sprzedaży do klubu przyszedłby Jojo. Choć to teraz też mało realne patrząc na dotychczasową talię kart naszych napastników.

Obrazek
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 22:41

własnie gdzie jest jakku1 miło sie czyta jego posty,
ja z Angelo bylbym bardzo zadowolony najlepiej w pakiecie z Jojo :D
i na miejscu Marotty spróbowałbym sprzedać Matriego zeby kupić tego dorodnego murzyna BONY'ego

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 22:59

dr.DeV pisze:
Bazyliszek pisze:ciekawe jaki numer dostanie
bawisz się w Lucasa?
Lucasa? tego spamera? niee :prochno:

/
Masi idzie do Vicenzy - szkoda ze nie do Sassuolo czy Chievo (wyrażało nim zainteresowanie), ale lepiej niech juz gra w tej Serie B niźli miałby grzać ławe w jakimś Chievo, Sassuolo? robi się tam kolonia naszych 'młodych zdolnych' co mnie bardzo cieszy, że w końcu część naszych talentów będzie mogła zasmakować gry na takim poziomie i sprawdzić się przeciwko topowym zespołom. Jeśli chodzi o Masiego to ja osobiście widze w tym typie większy potencjał niż w Sorensenie.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 23:05

dr.DeV pisze:Nasi dzisiaj przechodzili testy medyczne. Tutaj galeria zdjęć.
Mi się wydaje, czy Szwagier przywiózł z wakacji ozdobny rękaw? Czy miał te tatuaże?

edit: dobra, fałszywy alarm. Jakoś wcześniej nie zwróciłem uwagi, że taki wydziarany.

---

Co z tym Ogbonną? Dogadali się w końcu, czy nic?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany