Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 08:56

W sprawie Joveticia wszystko zależy... od Joveticia (ale jestem bystry! :D ). Jeśli twardo będzie obstawał przy swojej chęci pozostania w Italii, to jest jakaś szansa, że gęba Della Valle w końcu znormalnieje. Natomiast podejrzewam, że Jove i Ramandani na dłuższą metę nie będą tak wytrzymali i odpuszczą, rezultatem będzie albo transfer poza Włochy, albo przeproszenie się z klubem i gra u boku Gomeza. Szkoda, że agentem Czarnogórca nie jest wujek Mino, bo tam we Florencji już dawno mieliby pozamiatane a Jo-Jo od pewnego czasu oglądałby słońce wschodzące znad Alp.
yanquez pisze:Już prędzej zachodzące z tego co tak na szybko obkumałem mapę ;)
:prochno:
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2013, 09:09 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 09:07

pumex pisze:(...) a Jo-Jo od pewnego czasu oglądałby słońce wschodzące znad Alp.
Już prędzej zachodzące z tego co tak na szybko obkumałem mapę ;)

Jestem niezmiernie ciekawy czy Violę stać na wydawanie sporej kasy na Gomeza bez uzupełnień skarbca... Swoją drogą atak Jovetić-Gomez-Płaczek to będzie top3 ofensyw ligowych.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 10:42

Ja nie rozumiem czemu większość forum uzdurała sobie Joveticia czy inny transfer napastników. Jak dla mnie atak :
Tevez, Llorente, Vucinic,Giovinco, Matri to bardzo dobry atak, w tamtyk roku wygraliśmy mistrza, ładnie graliśmy w CL, a teraz doszło dwóch świetnych piłkarzy.
I moim zdaniem tacy zawodnicy jak Giovinco czy Matri to idealni rezerwowi.
Aby przyszedł kolejny gracz musielibyśmy sprzedać co najmniej 2 dotychczasowych napastników a sprzedaż jedneog to będzie sukces

Nie jestem fanem Ogbonny ale jeżeli jest nasz to tylko cieszyć i życzyć mu świetnych występów.

Niech teraz Marotta szybko kontraktuje Kolarova/Zunigę albo ich obu i kończymy to genialne mercato (nie licząc młodzieży - Obiang, Berardi, Zaza :pray: )

Co do sprzedaży to można trochę gotówki wyrwać - Quagliarella, Isla, to wszystko co się po wypożyczeniach snuje. Ale nie sądzę aby kasa klubowa wzbogaciła się o więcej niż 20mln na tych "sprzedażach"

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 10:54

Coś mi umknęło z tym Obiangiem? Już któryś raz widzę, że przewija się na tym forum obok zawodników których przyklepaliśmy, bądź jesteśmy blisko, a ja żadnej informacji o tym zawodniku od kilku miesięcy nie widziałem. Pytam bo jestem wielkim fanem talentu tego zawodnika, co już zresztą kilka razy pisałem na tym forum.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:02

A mi troche szkoda, ze na zlosc Fiorce nie wzielismy Gomeza (pod warunkiem sprzedazy FaQa i Matrixa). Mowcie co chcecie, ale facet wie jak strzelac bramki i spokojnie moglby byc naszym pierwszym egzekutorem.

Wloski Murzyn za 11melonow+bonusy? :shock: We Francji za polowe tego mozna cos znalezc...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:05

Vincitore pisze:Coś mi umknęło z tym Obiangiem? Już któryś raz widzę, że przewija się na tym forum obok zawodników których przyklepaliśmy, bądź jesteśmy blisko, a ja żadnej informacji o tym zawodniku od kilku miesięcy nie widziałem. Pytam bo jestem wielkim fanem talentu tego zawodnika, co już zresztą kilka razy pisałem na tym forum.
Nic z tych rzeczy, kolejny forumowy mit. DS Sampy mówił kilkukrotnie, że Obiang jest tego lata niezbywalny, rzecz potwierdził Gianluca Di Marzio i Agresti.

Za to podobno przyklepaliśmy Younes'a Bnou Marzouk'a - 17-letniego napastnika z Metz

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:07

Zuliani również potwierdza, że Ogbonna jest od Juve - tyci tyci ;)

Jeśli chodzi o Obianga to coś tam się wspominało, że chcemy jakiś deal zrobić z Sampą, w której dajemy im połówke jakiegoś gracza- Manolo czy tam Ciro, a oni daja nam połowke Obianga i Pedro zostaje dalej w Sampie, ale te info czytałem gdzieś tak miesiąc temu. Obecnie cisza w eterze, alee może dlatego, że Marotta skupia się na tych obecnych, najbardziej palących wzmocnieniach.

Di Marzio mówi 12 mln platne w 3 ratach, bonusy max 3 mln wiecej, Immobile ma być cześcią innej transakcji.
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... timissime/

NO to Angelo nasz.
Ok, czas zacząć działać ze sprzedażami. No i ew. Kolarov teraz i pod koniec mercato zaatakować po Zunige. Teraz sprzedaże Miras, DeCeglie, Ziegler, itp.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:14

Jak dla mnie te warunki ws Ogbonny to coś tutaj nie heloł. Max 15 mln i to za piłkarza, który będzie rezerwowym. Z deka niefajne. Za Bonucciego daliśmy tyle, ale on od razu zaczął u nas w pierwszym grać. To zupełnie inna para kaloszy. I to jeszcze sama gotówka :doh: . A Immobile ma być oddzielnie. Wobec tego to jak dla mnie zbędny szpas na obronę. Jest Marrone. Ale jak Conte sam chce, to chyba jednak wie co robi.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:20

Elo Vidal:) pisze:Jak dla mnie te warunki ws Ogbonny to coś tutaj nie heloł. Max 15 mln i to za piłkarza, który będzie rezerwowym. Z deka niefajne. Za Bonucciego daliśmy tyle, ale on od razu zaczął u nas w pierwszym grać. To zupełnie inna para kaloszy. I to jeszcze sama gotówka :doh: . A Immobile ma być oddzielnie. Wobec tego to jak dla mnie zbędny szpas na obronę. Jest Marrone. Ale jak Conte sam chce, to chyba jednak wie co robi.
Właśnie coś mi się wydaje, żę Marrone w tym okienku zostanie wypożyczony bo wreszcie musi grać. Powoli staje się starszy, a nadal nie ma na koncie bardzo dobrego sezonu tylko jest postrzegany jako talent. A transfer Ogbonny może to tylko potwierdzać.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:27

Elo Vidal:) pisze:Jak dla mnie te warunki ws Ogbonny to coś tutaj nie heloł. Max 15 mln i to za piłkarza, który będzie rezerwowym.
nie wiem dlaczego każdy tu od razu skazuje go na ławkę... nie jest powiedziane, że nie siądzie na niej Bonucci a Ogbona będzie grał na środku i w tym celu jest ściągany ;] kompletnie bezużyteczny w tym momencie wydaje się ten transfer Pelusso, który będzie drugim Mottą wykupionym nie wiadomo po co...

a co do Jovetica to odnoszę wrażenie, że kupimy go ale dopiero po sprzedaży 2 napastników, i Jojo o tym wie i czeka na odejście Matriego i spółki, inaczej w ogólnie nie brałby już nas pod uwagę w tym momencie a przecież jest inaczej...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:32

Z tym maks rezerwowym to nie szalejcie. Po naszych obrońcach doskonale widać jak bardzo męczące jest granie na trzech, a nawet bym powiedział 4 frontach gdy włączymy do tego reprezentację. Giorgio co raz wzmagał się z kontuzją. Teraz na bóle narzeka co raz starszy Barzagli. Conte ewidentnie chce mieć na każdej pozycji przynajmniej przyzwoitego zmiennika.

Dla mnie bardzo dobry ruch, skoro multum obrońców w podobnym wieku do murzynka jest warte minimum 30 mln, a różnica polega głównie na tym że grają w znanym klubie. Jesteśmy w czasach że za byle kogo kluby życzą sobie po kilkanaście mln.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:34

Dajcie sobie spokój z tematem Jovetica w Juve wałkujecie go na wszystkie strony i wszystko powtarza się po raz Enty -.- Niech się Fiorentina wypcha. Dwa przyszło dwóch nowych do ataku wątpie że przyjdzie ktoś jeszcze. Trzy trzeba wzmocnić i dopiąć inne transfery niż tylko wzmacnianie samego ataku.. :roll:
Jacky pisze:Wloski Murzyn za 11melonow+bonusy? :shock: We Francji za polowe tego mozna cos znalezc...
Jesteśmy we Włoszech jakby nie patrzeć, żabojadów nie lubimy :płaczę:
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2013, 11:36 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:35

Jeszcze będziecie całować Ogbonnę po rękach. Druga połowa sezonu to był wyraźny regres formy Chielliniego. Pomiędzy meczami z Bayernem był domowy mecz z Pescarą, gdzie przeciwnik wbił nam bramkę, grając w 10. Remis z Napoli też wywieźliśmy w zasadzie na oparach. Od lat wiadomo, że Serie A wygrywa się obroną. Ogbonna wzmacnia konkurencyjność, jest dostępny w razie wykartkowania, kontuzji innych, nie wykluczam, że może nawet wygryźć kogoś z obrony, jeśli jeden z trójki będzie miał symptomy braku formy.

Jeśli wszystko pójdzie gładko, to transfer na :ok:

Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:38

Kupno Ogbonny to swietna decyzja, 5 obroncow na 3 pozycje to wcale nie jest zaden przepych. Peluso jest pewnie traktowany jako wahadlowy i dopiero w ostatecznosci jako zmiennik Kielona. Mam tylko nadzieje, ze Caceres w przyszlym sezonie dostanie troche wiecej szans w bloku obronnym.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2013, 11:39

Ivory pisze:Jeszcze będziecie całować Ogbonnę po rękach. Druga połowa sezonu to był wyraźny regres formy Chielliniego. Pomiędzy meczami z Bayernem był domowy mecz z Pescarą, gdzie przeciwnik wbił nam bramkę, grając w 10. Remis z Napoli też wywieźliśmy w zasadzie na oparach. Od lat wiadomo, że Serie A wygrywa się obroną. Ogbonna wzmacnia konkurencyjność, jest dostępny w razie wykartkowania, kontuzji innych, nie wykluczam, że może nawet wygryźć kogoś z obrony, jeśli jeden z trójki będzie miał symptomy braku formy.

Jeśli wszystko pójdzie gładko, to transfer na :ok:
Czasy sie już zmieniły. To już nie jest tak jak kiedyś, że obroną sie wygrywa we włoszech. Fakt to bardzo ważny element, ale popatrz ile teraz bramek wpada w serie a.

Zablokowany