Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 19:36

Ma byc nowe posiedzenie naszych ludzi w sprawie Ogbonny, dzis i jutro mają się spotkać i powinno dojść w końcu do kompromisu.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:01

Orkos pisze:
szczypek pisze: I ostatniego dnia Suareza, tak by nas ten przebiegły lis zaskoczył.
Popracuj nad swoim złotym pomysłem - forumowicz a-z bo forum kuleje. To na pewno przyciągnie kogoś :ok:
Patrzę sobie na to forum od dobrych 8 lat, w końcu postanowiłem się zarejestrować - błąd. Spoko. Już naprawiam. Narka.
Trolling letniego mercato w 50% wyeliminowany. Może przestańcie karmić tego drugiego, a jest szansa, że zdechnie.. :pray:

Są jakieś info kiedy w końcu będzie oficjalne info, że udała się misja ratowania dorodnego murzyna z turyńskich slamsów?

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:05

Bazyliszek pisze:Ma byc nowe posiedzenie naszych ludzi w sprawie Ogbonny, dzis i jutro mają się spotkać i powinno dojść w końcu do kompromisu.
Człowieku, jak już masz jakieś info i chcesz sie podzielić, to naucz się wstawiać linki.. Nie każdy ma tyle wolnego czasu i dostępu do kompa..
Popieram Szczypka :ok:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:16

Lucas87 pisze:@szczypek
Akurat Twoje zdanie na temat ilości/jakości moich postów nikogo tu nie interesuje.
Myślisz? Zapytamy innych? Przy tej liczbie użytkowników, która się tu wypowiada dość regularnie poczekajmy powiedzmy na pierwszych plus minus 15 wpisów. Proszę 15 takich użytkowników (którzy się tu dość regularnie wypowiadają), aby do swoich wypowiedzi dołączyli jedną z poniższych opcji:
1. Tak, Lucas87 jest trollem, wali posta za postem, często zupełnie nie mają one sensu, albo są niepotrzebne;
2. Nie, szczypek nie masz racji, Lucas87 pisze bardzo mądre posty, chcemy więcej.

Jovetic, Ogbonna i Kolarov. Skoro tacy zawodnicy są z nami łączeni to chyba jednoznacznie wskazuje, że dyskusje o graczach, którzy występują na innych pozycjach nie ma większego sensu.

Bardzo dobra decyzja o przedłużeniu kontraktu przez Vidala.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:21

1. Ponoć spotkanie z władzami Toro wypadło pozytywnie. Najnowsze informacje w sprawie Ogbonny są takie, że jesteśmy prawie dogadani, zapłacimy 8 mln + nasza połówka Immobile (drugą połówkę Torino odkupi od Genoi).
2. Ponoć pozyskaliśmy jakiś talent z rocznika '98 - dziecko nazywa się Davide Arras, jest napastnikiem.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:39

Niech ten Ogbonna przychodzi w końcu oficjalnie, będzie spokój, a on będzie od początku z drużyną.

Forza Juve!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:40

pumex pisze:1. Ponoć spotkanie z władzami Toro wypadło pozytywnie. Najnowsze informacje w sprawie Ogbonny są takie, że jesteśmy prawie dogadani, zapłacimy 8 mln + nasza połówka Immobile (drugą połówkę Torino odkupi od Genoi).
Już wczoraj odetchnąłem z ulgą po przeczytaniu info o porozumienie na linii Żenua-Toro w sprawie Immobile. Wiadomym było, że to ostatni etap w drodze po podpis Ogbonny. Deal 8 mln + nasza połówka napastnika uważam za bardzo dobry.

Ogólnie ten transfer bardzo mnie cieszy (o ile oczywiście ostatecznie tego dorodnego Murzyna pozyskamy :smile: ). Teraz zabawa zacznie się na poważnie i mając tak klasowych rezerwowych możemy namieszać w Europie. Marzy mi się jeszcze ten Kolarov i mamy MEGA-pakę.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:48

No bardzo istotne żeby Ogbonna pojawił się w drużynie możliwie jak najwcześniej. Powinien się szybko przystosować do zespołu.
Dużo lepszym wzmocnieniem byłby co prawda Kolarov, ale cały czas jego przyjście jest bardzo możliwe.
Patrząc na stanowisko Fiorentiny - uważam, że o Joveticia powinniśmy się postarać za rok. Cięzko powiedzieć co się wydarzy do tamtego momentu, lecz nie sądzę, że mogą oni z dnia na dzien zgodzić się na obniżenie kwoty transferowej z 30 np. na 20 baniek.

Jedzenie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:58

Lucas87 pisze: Patrząc na stanowisko Fiorentiny - uważam, że o Joveticia powinniśmy się postarać za rok.
Za rok Jovetić nie będzie już w Violi. Po tym jak stwierdził, że chce grać dla Juventusu postawił wszystko na jedną kartę - musi odejść. Niekoniecznie do nas, ale we Florencji nie jest mile widziany

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 20:59

szczypek pisze:
Lucas87 pisze:@szczypek
Akurat Twoje zdanie na temat ilości/jakości moich postów nikogo tu nie interesuje.
Myślisz? Zapytamy innych? Przy tej liczbie użytkowników, która się tu wypowiada dość regularnie poczekajmy powiedzmy na pierwszych plus minus 15 wpisów. Proszę 15 takich użytkowników (którzy się tu dość regularnie wypowiadają), aby do swoich wypowiedzi dołączyli jedną z poniższych opcji:
1. Tak, Lucas87 jest trollem, wali posta za postem, często zupełnie nie mają one sensu, albo są niepotrzebne;
2. Nie, szczypek nie masz racji, Lucas87 pisze bardzo mądre posty, chcemy więcej.

Jovetic, Ogbonna i Kolarov. Skoro tacy zawodnicy są z nami łączeni to chyba jednoznacznie wskazuje, że dyskusje o graczach, którzy występują na innych pozycjach nie ma większego sensu.

Bardzo dobra decyzja o przedłużeniu kontraktu przez Vidala.
Masz moje poparcie, ale tylko dla tego, że ten cały Lukas pisze bzdury większe niż miś cycolino.

Kręci się karuzela z Joveticiem/tym-murzynem-z-Torino, a co ze sprzedażą szrotu? Kilku pionków wypadałoby się pozbyć.

A tak swoją drogą: swego czasu był ploty o Bonaventurze - co z nim? Transfer Peluso go wyklucza, jak rozumiem?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 21:11

Hola, hola, zostawcie magystra w spokoju :rotfl:

Licze, że w najbliższych dniach przyjdzie zarówno murzynek jak i Kolarov, a dalej Marotta będziea wyczekiwał do końca okienka na promocją na Jovetica i Zunigę. Zazy i Berardiego nie liczę, bo powinni przyjść też na dniach.
To by było idealne mercato.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 21:33

pumex pisze:1. Ponoć spotkanie z władzami Toro wypadło pozytywnie. Najnowsze informacje w sprawie Ogbonny są takie, że jesteśmy prawie dogadani, zapłacimy 8 mln + nasza połówka Immobile (drugą połówkę Torino odkupi od Genoi).
2. Ponoć pozyskaliśmy jakiś talent z rocznika '98 - dziecko nazywa się Davide Arras, jest napastnikiem.
Zawsze chciałem tego murzynka w Juve. I oby z tych wszystkich talentów jakie ostatnio sprowadzamy choć kilku wbiło się do podstawowej jedenastki...

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 21:41

@szczypek - popieram i wybieram bramkę numer 1 (bez urazy Lucas, ale niedługo wyskoczysz z mojej lodówki z hasłem, że Jovetić jest podatny na kontuzje).

Ogbonna to dobra inwestycja. Nie zapominajmy, że był on powoływany do kadry z Serie B - to o czymś świadczy.

Jestem naprawdę niezmiernie ciekawy, jak potoczy się sprawa Joveticia. Nie ma bata, żeby Marotta go odpuścił - on (Jojo) by o tym wiedział i nie blokował transferu do innego klubu. Coś jest na rzeczy - pytanie, jak to się skończy. :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 21:52

Orkos pisze: Moggi jaki był to był, ale Joveticia to on by już wyciągnął zaraz po Tevezie.
A może Messi do tego?
Skibil pisze:miś cycolino.
Dobre!
;)
szczypek pisze:W pozostałym procencie widzę powtarzanie moich myśli, no i jakąś szansę (raz na rok to i wąż pierdnie), czyli wyprodukowanie czegoś sensownego, nieoczywistego, mądrego... Tak Was widzę chłopaki, sami się prosicie. Proponuję pisać mniej, ale bardziej się nad swoją wypowiedzią pochylić.
szczypku, z tą skromnością niebezpiecznie zbliżasz się do poziomu Zarzecznego...

A z Ljajiciem jest taki problem, że - mimo talentu i sporych umiejętności - nie do końca ma chyba poukładane w głowie. A może inaczej - nie jest do końca stabilny emocjonalnie. Był Delio Rossi, był jakiś konflikt w kadrze z Mihajloviciem, bywa chłopak niezdyscyplinowany. Choć może to już przeszłość. Dobrze by było, bo fajny grajek. No i jeszcze jedna kwestia - podobno bardzo chce go Milan. Jovetić ma inną wadę (mięśniówki), ale wydaje się być bardziej ułożony i do tego sprawdzony w grze o większą stawkę.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 21:55

wojczech7 pisze:@szczypek - popieram i wybieram bramkę numer 1 (bez urazy Lucas, ale niedługo wyskoczysz z mojej lodówki z hasłem, że Jovetić jest podatny na kontuzje).
Widzę, że nie tylko mnie irytują posty magistra Lucasa
wojczech7 pisze:Ogbonna to dobra inwestycja. Nie zapominajmy, że był on powoływany do kadry z Serie B - to o czymś świadczy.
No tak, solidny zmiennik dla naszego BBC ale nie zapominajmy, że już takiego mamy (Caceres). Bardzo mnie to ciekawi w jaki sposób to Antek ugryzie. :think: Może Urus chce odejść? A tak w ogóle to jestem prawie pewien, że Marrone odejdzie skoro ma przyjść Angelo.
wojczech7 pisze:Jestem naprawdę niezmiernie ciekawy, jak potoczy się sprawa Joveticia. Nie ma bata, żeby Marotta go odpuścił - on (Jojo) by o tym wiedział i nie blokował transferu do innego klubu. Coś jest na rzeczy - pytanie, jak to się skończy. :think:
Właśnie wszystko wg. mnie zależy od transferu murzynka z Torino. Wtedy Marrone spokojnie będzie mógł zostać wypożyczony lub oddany w połowie Violi za Jojo.
Skibil pisze: A tak swoją drogą: swego czasu był ploty o Bonaventurze - co z nim? Transfer Peluso go wyklucza, jak rozumiem?
Jedyną rzeczą jaka wyklucza transfer Bonaventury jest jego cena, bo Atalanta krzyknęła sobie za niego 15 baniek (sic!) chociaż nie, dochodzą do tego średnie umiejętności i pozycja na którą przymierzani są inni, lepsi zawodnicy.

Obrazek
Zablokowany