Mercato (2012-2014)
- Lucas87
- Juventino
Sriego nie Naniego. A swoją drogą dziwię się Portugalczykowi, że chce grać w Romie. To jednak pewna degradacja jest. Ale jednak bardzo stracił formę przez ostatni sezon. Do niedawna ciężko sobie było wyobrazić skład United bez niego.
Wydaje mi się, że pierwszy poleci Quag.
Wydaje mi się, że pierwszy poleci Quag.
- pumex
- Juventino
Ej tam, chce. Kto tak powiedział? Bazyliszek :lol: Walną jakiegoś babola "o krok od Romy" bo źle mu translator przetłumaczył czy cuś a Ty chwytasz jak pelikan.Lucas87 pisze:Sriego nie Naniego. A swoją drogą dziwię się Portugalczykowi, że chce grać w Romie.
Owszem, są jakieś głupie ploty, że za kasę z Osvaldo może przyjść Nani, ale "o krok od Romy" jest wzięte z kosmosu.

- jarmel
- Redaktor
Właśnie, że Matri powinien zostać. Jedyny podobny zawodnik do Llorente, przydałby się na ławce jako zmiennik. No, ale to temat rzeka wałkowany już milion razy, zobaczymy jak będzie naprawdę.iltalismano pisze: Lepiej Matriego niz Mirko.
#AllegriOut
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Z nich wszystkich jako jedyny to przydal by sie Fabio. Matri to kopigłowa troszke. Mirko potrafi wiele kreowac itp, aczkolwiek jezeli mamy juz Teveza i mozliwe ze Jo-jo, to jego rola nie bedzie juz 'nizbedna'.jarmel pisze:Właśnie, że Matri powinien zostać. Jedyny podobny zawodnik do Llorente, przydałby się na ławce jako zmiennik. No, ale to temat rzeka wałkowany już milion razy, zobaczymy jak będzie naprawdę.iltalismano pisze: Lepiej Matriego niz Mirko.
Fabio potrafi strzelic z niczego, wlaczajac 30 metrowe strzaly w okienko. Jokerowo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Lucas87
- Juventino
Mirko potrafi wiele wykreować, lecz taki wyskok zdarza mu się mniej więcej dwa razy na rundę.
Jeszcze rzadziej Fabiowi przytrafia się efektowny strzał z 30 metrów.
No cóż Matriego lepiej przemilczeć podobnie "Następcę" lecz jednego ratuje perspektywa zmiennika Fernando, a drugiego fakt, że zbyt dużo byśmy stracili na jego transferze po jednym zaledwie sezonie gry.
Dlatego wylecieć muszą dwaj pierwsi wymienieni.
Jeszcze rzadziej Fabiowi przytrafia się efektowny strzał z 30 metrów.
No cóż Matriego lepiej przemilczeć podobnie "Następcę" lecz jednego ratuje perspektywa zmiennika Fernando, a drugiego fakt, że zbyt dużo byśmy stracili na jego transferze po jednym zaledwie sezonie gry.
Dlatego wylecieć muszą dwaj pierwsi wymienieni.
- jarmel
- Redaktor
Tak samo jak potrafi cały mecz bezsensownie walić na bramkę z każdej pozcyji co nie przynosi żadnego pożytku.
Każdy z naszych napastników miewał jedynie przebłyski, więc dla mnie wszyscy oni są na równym poziomie. Ale Matri właśnie jako zmiennik Llorente nadawałby się chyba najbardziej.
Giovinco.. no był beznadziejny, ale wcześniej pokazywał, że grać umie, może nie poradził sobie z presją czy co :roll: Dałbym mu jeszcze jedną, ostatnią szansę.
A więc w mojej wyliczance Q jest na pierwszym miejscu do odstrzału, Mirko jeśli tylko przyjdzie sensowna oferta to też bym pożegnał.
Każdy z naszych napastników miewał jedynie przebłyski, więc dla mnie wszyscy oni są na równym poziomie. Ale Matri właśnie jako zmiennik Llorente nadawałby się chyba najbardziej.
Giovinco.. no był beznadziejny, ale wcześniej pokazywał, że grać umie, może nie poradził sobie z presją czy co :roll: Dałbym mu jeszcze jedną, ostatnią szansę.
A więc w mojej wyliczance Q jest na pierwszym miejscu do odstrzału, Mirko jeśli tylko przyjdzie sensowna oferta to też bym pożegnał.
#AllegriOut
- brzeczyszczykiewicz
- Juventino
Również jestem za. Mirko to leń, a Quagiarella nie jest potrzebny.
- Orkos
- Juventino
Nie ma co myśleć jakimiś uczuciami tylko postawić na starą sprawdzoną zimną logikę.
Giovinco zostanie - podejrzewam, że dostanie ostatnią szansę.
Quag - pewniak do odstrzału. Facet ma 30 lat, prochu nie wymyśli, czasem walnie jakąś bramkę w sposób niemożliwy, ale nie ma sensu trzymać go cały sezon. Poza tym jeśli by jakimś cudem został to zagra tyle razy ile Marrone w poprzednim sezonie.
Vucinic - jeśli faktycznie Zenit go chce to nasi MUSZĄ się z nimi dogadać. Jeśli taki napastnik jak Szwagier był naszym najlepszym atakującym w poprzednim sezonie to tylko to pokazuje jaki żenujący poziom panował w tej formacji. Podobno my chcemy 18mln, a Zenit daje 9. Niech się to zatrzyma mniej więcej w środku i będzie dobry deal.
Matri - jedyny sensowny gość do pozostania głównie choćby dlatego, że nie ma innego w kadrze typowego sępa. Fakt to mocno przeciętny zawodnik/słabiak, ale innego na jego pozycji nie mamy.
Jeśli jeszcze dojdzie Jovetic to szansę na grę Vucinicia i Giovinco spadają do PW i gry z beniaminkami. Któryś z nich (Vucinic) sam się ewakuuje.
Giovinco zostanie - podejrzewam, że dostanie ostatnią szansę.
Quag - pewniak do odstrzału. Facet ma 30 lat, prochu nie wymyśli, czasem walnie jakąś bramkę w sposób niemożliwy, ale nie ma sensu trzymać go cały sezon. Poza tym jeśli by jakimś cudem został to zagra tyle razy ile Marrone w poprzednim sezonie.
Vucinic - jeśli faktycznie Zenit go chce to nasi MUSZĄ się z nimi dogadać. Jeśli taki napastnik jak Szwagier był naszym najlepszym atakującym w poprzednim sezonie to tylko to pokazuje jaki żenujący poziom panował w tej formacji. Podobno my chcemy 18mln, a Zenit daje 9. Niech się to zatrzyma mniej więcej w środku i będzie dobry deal.
Matri - jedyny sensowny gość do pozostania głównie choćby dlatego, że nie ma innego w kadrze typowego sępa. Fakt to mocno przeciętny zawodnik/słabiak, ale innego na jego pozycji nie mamy.
Jeśli jeszcze dojdzie Jovetic to szansę na grę Vucinicia i Giovinco spadają do PW i gry z beniaminkami. Któryś z nich (Vucinic) sam się ewakuuje.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ważna kwestia to też sympatie i antypatie Conte. Fabio i Antonio nie jest po drodze. Jak skrytykował Alessio podczas zmiany w meczu z Milanem to przez kilka ładnych spotkań Fabio grzał ławę. A był tej jesieni w gazie.
Vucinić to ulubieniec Conte. Przynajmniej mam takie wrażenie. Conte lubi zawodników inteligentnych, ale jakby angażował się w walkę o pozycję chociaż w połowie tak mocno jak Matri...
Giovinco. Najmłodszy z nich wszystkich, może grać na skrzydle. Jest po kiepskim sezonie i jego sprzedanie w tym momencie kompletnie się nie opłaca. Zostanie na pewno choć piłkarsko naprawdę kiepsko.
Alessandro Matri wydawał się pierwszy do odstrzału ze względu na zainteresowanie innych klubów. Teraz ze względu na być może rychłe odejście Vucnicia - wizja odejście nieco się oddala.
Jestem za wizją ataku taką jak proponuje Szczypek - LL, Teve, Jojo, Giovinco, Matri.
Vucinić to ulubieniec Conte. Przynajmniej mam takie wrażenie. Conte lubi zawodników inteligentnych, ale jakby angażował się w walkę o pozycję chociaż w połowie tak mocno jak Matri...
Giovinco. Najmłodszy z nich wszystkich, może grać na skrzydle. Jest po kiepskim sezonie i jego sprzedanie w tym momencie kompletnie się nie opłaca. Zostanie na pewno choć piłkarsko naprawdę kiepsko.
Alessandro Matri wydawał się pierwszy do odstrzału ze względu na zainteresowanie innych klubów. Teraz ze względu na być może rychłe odejście Vucnicia - wizja odejście nieco się oddala.
Jestem za wizją ataku taką jak proponuje Szczypek - LL, Teve, Jojo, Giovinco, Matri.
- Orkos
- Juventino
To chyba najlepszy możliwy scenariusz jaki może nas spotkać. Daj Boże by tak to wyglądało. Ciekaw jestem jakie rewelacje pojawią się w przyszłym tygodniu odnośnie Ogbonny i Kolarova, a także już mniej interesujące - Lewandowskiego.zoff pisze: Jestem za wizją ataku taką jak proponuje Szczypek - LL, Teve, Jojo, Giovinco, Matri.
- PlanetJuve
- Juventino
Wedlug reportera Sky Sports Torino doszlo do porozumienia z Genoą w sprawie Immobile (3,5mln za polowke nalezaca do Genoi) co pozwala odblokowac transfer Ogbonny do Nas. Oddajemy rzecz jasna droga polowe Ciro i doplacamy .. Jutro sie okaze na ile te rewelacje prawdziwe.Orkos pisze:TCiekaw jestem jakie rewelacje pojawią się w przyszłym tygodniu odnośnie Ogbonny i Kolarova, a także już mniej interesujące - Lewandowskiego.
- Piti
- Juventino
mam pytanie.. tak wlasciwie to Tevez jest lewonożny czy prawonożny? bo słyszałem że jest obunożny :o jesli to prawda to daje to nam niezłe mozliwosci, w polu karnym jak dostanie pilke to nie bedzie musial sobie jej przygotowywac godzinami na prawą noge by oddać strzał jak Matri
, tylko bez zastanowienia huknie czy to lewą, czy prawą nogą.

- Łukasz
- Juventino
Nie wiem, czy Nani to piłkarz, jakiego Conte by chciał mieć u siebie. Dużo fajerwerków technicznych, gwiazdorskiego popisanctwa w dryblingu, mało efektywności, a do tego duża gaża... A 4-3-3 to docelowo nasza druga opcja taktyczna.Bazyliszek pisze:ej panowie, ponoć Nani jedną nogą w Romie :o myślałem ze to tylko jakiś niesmaczny żart pismaków, a tu na serio jest coś na rzeczy... czyzby Marotta go calkowicie odpuścił? typ bylby IDEALNY do 4-3-3 na prawe skrzydło.
Vuciniciaszczypek pisze:Vucinica

Prawonożny. Lewa nieco słabsza, ale daje radę.Bazyliszek pisze:mam pytanie.. tak wlasciwie to Tevez jest lewonożny czy prawonożny?
- zahor
- Juventino
Można też przeczytać o Giovinco jako b2b, o sprzedaży naszego szrotu za 50 baniek i kilku innych ciekawych rzeczach. W zeszłym roku Conte unikał 4-3-3 jak ognia, a tego lata nie było jeszcze ani jednego transferu, który by nas do tego ustawienia choćby o krok przybliżył. Był za to Puchar Konfederacji, w którym nasi stoperzy grali trzy razy słabiej kiedy zespół ustawiony był z czwórką z tyłu. Zresztą sam fakt że nie było żadnego zainteresowania Nanim ze strony Juventusu, mimo że to promocja z gatunku tych, które lubi Marotta, też powinien dać do myślenia piewcom teorii o powrocie do 4-3-3.Bazyliszek pisze: wiem ziomuś, że nikt nie powiedział, ale na co 2 strony w tym temacie mozna przeczytac o naszym wspanialym przyszłym tercecie Jovetic-Llorente-Tevez wiec jednak ludzie tutaj jednak mają nadzieje, że Conte może wrocic do tej taktyki.