Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 13:23

Mehehehe pisze:Dzisiaj niby ma być zamknięta kwestia Ogbonny, ale wiadomo, powtarzają to media od wielu dni.
Mamy ten plus, że zarówno Ogbonna jak i Jovetic chcą tylko do Juve. Także liczę że obydwaj zawitaja do Nas. Sprawa Kolarova także maluje sie w kolorowych barwach. Oby tylko przypomniał sobie jak się broni, bo mial z tym problemy na wyspach.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 13:27

goly pisze:dla mnie osobiście Asamoah to jest typowy makumba power(dynamiczny).
No nie wiem, nie wiem. Jak dla mnie Lichtsteiner robi tego wiatru na przeciwnej flance więcej. Wiele błędnych stereotypów krąży na temat naszego Asamoaha. Jednym z nich jest, że bardzo dużo biega, jak to typowy dorodny Murzyn. Statystyki pokazują jednak zupełnie co innego. To dla mnie też jest parametr określający dynamiczność stylu gry, szczególnie na takiej pozycji jak wahadłowy. Nie tylko przyśpieszenie na małej odległości i szybkość sprintu. W każdym razie Asa naprawdę nieźle sobie radzi. Trzeba brać poprawkę na PNA i fakt, że został na szybko przekwalifikowany. Sporo na niego wydaliśmy, ale moim zdaniem trzeba było to zrobić.

Na szybko temat Zunigi i jego kontraktu. To zawodnik nie chce przedłużyć umowy z pracodawcą, a nie na odwrót. Jeśli jednak transfer Kolumbijczyka ma oznaczać koniec wzmocnień na skrzydłach to nie jestem zbytnim entuzjastą tego transferu.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 13:41

Arbuzini pisze:W reprezentacji występuje głównie na prawej stronie.
A dlaczego? A dlatego.
Arbuzini pisze:Jego rodak Armero
Widać Kolumbia na prawej flance ma taki problem bogactwa, że z musu ciśnie tam Zuniga :wink: .
Arbuzini pisze:Podałeś statystyki jako argument, a potem zaraz sam go obaliłeś. Gratuluję retoryki :D.
"Mało znaczące" to jednak "coś" a nie obalenie argumentu :wink: .

Tak btw. wypowiedź Cairo z zeszłego roku: "Ogbonna? Angelo to dobry chłopak i przede wszystkim uczciwy facet. On na pewno nie myśli o przejściu do Juve, bo kocha Toro."SJ

Oby 8)

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 14:54

Arbuzini pisze:
goly pisze:dla mnie osobiście Asamoah to jest typowy makumba power(dynamiczny).
No nie wiem, nie wiem. Jak dla mnie Lichtsteiner robi tego wiatru na przeciwnej flance więcej. Wiele błędnych stereotypów krąży na temat naszego Asamoaha. Jednym z nich jest, że bardzo dużo biega, jak to typowy dorodny Murzyn. Statystyki pokazują jednak zupełnie co innego.
Sorry, Arbuz, że się czepiam, ale pitolisz, jak nie Ty. Jak w ogóle można pisać o statystykach w kontekście dynamiczności?! :shock: (wiem, że odnosisz się do ilości biegania, ale to w ogóle nie ma nic do rzeczy - stąd moje zdziwienie, że o tym wspominasz)

Kwadwo jest chyba naszym najbardziej dynamicznym (nie przebojowym, czy ruchliwym, bo to co innego) zawodnikiem i to żaden stereotyp, tylko fakt. Na litość, wystarczy go chwilę pooglądać, żeby to zauważyć. :doh:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 15:00

juverm pisze:Widać Kolumbia na prawej flance ma taki problem bogactwa, że z musu ciśnie tam Zuniga :wink: .
Na lewej mają Armero i Zunigę, a na prawej Zunigę i Zapatę. Normalny wybór trenera. Powiedziałeś, że on już chyba strasznie dawno nie grał na prawej stronie, a ja przytoczyłem argument, który pokazał, że ma w miarę regularny kontakt z tą pozycją. Pomnę jeszcze raz. Tu już nie chodzi konkretnie o Zunigę, a o jakiegoś zawodnika, który będzie sensowną alternatywą dla Lichtsteinera, bo: Rychu wypoczęty i w formie to fajny Rychu. Rychu bez tych dwóch czynników to piłkarz co najwyżej solidny. Rozmowa toczy się w okół Kolumbijczyka, bo to z nim regularnie jesteśmy łączeni. Na sprzedaż Lichsteinera się nie zapowiada więc raczej nie pozyskamy kogoś lepszego, ale jak masz jakieś sensowne kandydatury to porzuć - możemy sobie podyskutować.

Nie wiem, zobacz sobie może statystyki Lahma. Zobaczysz jak na przestrzeni wielu lat są one bardzo zróżnicowane i może dostrzeżesz, że same statsy to za mało żeby ocenić wartość piłkarza na tej pozycji.
juverm pisze:Tak btw. wypowiedź Cairo z zeszłego roku: "Ogbonna? Angelo to dobry chłopak i przede wszystkim uczciwy facet. On na pewno nie myśli o przejściu do Juve, bo kocha Toro."
Panie, to już dawno nieaktualne. Podobnie było z Balzarettim. Nie wiem też, czemu transfer kapitana Torino wiąże się z tak dużym oporem. Jest lepszy od Peluso na pozycji Chielliniego? Jest. Jest lepszym obrońcą od Marrone, który powinien najpierw porządnie się ograć? Jest. W czym więc problem? Marotta nie da się naciągnąć na zbyt dużą kasę.

@wojczech7
No jak dla mnie przebojowość, a już na pewno ruchliwość jest składową dynamicznego stylu gry. Tak samo ilość wypoconych kilometrów podczas meczu. Nie tylko o przyśpieszenie od zera do setki mi chodzi. Widać ja tę definicję rozumiem szerzej. Jak już się tak czepiacie słówek to proponuje spojrzeć na godzinę dodania posta i wzięcie poprawki na dzień tygodnia :P.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 15:30

Arbuzini pisze: Na lewej mają Armero i Zunigę, a na prawej Zunigę i Zapatę. Normalny wybór trenera.
Bo Zapata to dobry jest tylko na środku, więc wybór trenera jak najbardziej zrozumiały :prochno:
Żeby nie było, nie mówię Zunidze "nie". Mógłby być dodatkiem na flanki w przypadku zakupu podstawowego lewego wahadłowego przy jednoczesnym pozbyciu się Isli, DC i Padoina (nierealne). Inaczej jego zakup mija się z celem.
Arbuzini pisze:Nie wiem też, czemu transfer kapitana Torino wiąże się z tak dużym oporem. Jest lepszy od Peluso na pozycji Chielliniego? Jest. Jest lepszym obrońcą od Marrone, który powinien najpierw porządnie się ograć? Jest. W czym więc problem? Marotta nie da się naciągnąć na zbyt dużą kasę.
Caceres jest zawodnikiem, który moim zdaniem zasługuje na zdecydowanie większą liczbę minut niż otrzymywał do tej pory. Śmiem twierdzić, że w przypadku transferu Ogbonny, rola Urugwajczyka zostałaby jeszcze bardziej zmarginalizowana niż ma to miejsce teraz. To po pierwsze. Po drugie, nie uważam Ogbonny za specjalnie wyjątkowego zawodnika, w meczach Toro nie raz, nie dwa znacznie lepiej prezentował się (o zgrozo) Glik... Po trzecie, jest to zbędny wydatek rzędu 'nastu milionów, o których jest mowa. Najlepszym rozwiązaniem w naszym przypadku byłoby pozyskanie doświadczonego stopera po 30, któremu ławka nie jest straszna (Szkoda, że Campagnaro wybrał Inter...)

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 15:31

Arbuzini pisze:@wojczech7
No jak dla mnie przebojowość, a już na pewno ruchliwość jest składową dynamicznego stylu gry.
Nie pisałeś o dynamicznym stylu gry (co to w ogóle za pojęcie jest?), tylko o tym, że murzyn nie jest dynamiczny.
Arbuzini pisze:Jak już się tak czepiacie słówek to proponuje spojrzeć na godzinę dodania posta i wzięcie poprawki na dzień tygodnia :P.
I to jest argument, który jestem w stanie zrozumieć. :wink:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 16:56

ej panowie, ponoć Nani jedną nogą w Romie :o myślałem ze to tylko jakiś niesmaczny żart pismaków, a tu na serio jest coś na rzeczy... czyzby Marotta go calkowicie odpuścił? typ bylby IDEALNY do 4-3-3 na prawe skrzydło.

Tevez-Llorente-Nani :ok:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:02

Bazyliszek pisze: typ bylby IDEALNY do 4-3-3 na prawe skrzydło.
Nikt nie powiedział, że będziemy grać 4-3-3. Jeśli Conte zdecyduje się zostać przy 3-5-2 co jest najbardziej prawdopodobne to Nani byłby bezużyteczny.
No, ale że do Romy? :shock:

#AllegriOut
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:20

Bardzo podoba mi sie projekt Romy.
Zobaczcie jaka zdolną młodzież mają.
Zeman swoją głupotą zawalił im sezon ale teraz moze to już wygladać naprawde fajnie.

Marquinos,Lamela,Destro do tych młodziaków ma na bank dołączyc Benatia i prawdopodobnie Strootman z Psv.
Gilardino podobno tez szuka domu w Rzymie.
Fajna paczke tworza w Rzymie.

CO DO Naniego- wielu się skarzy ze Marotta wtym temacie nie działa ale czy on sie wpasuje w nasza taktyke?
Nie widze tego, siła Juve to def.skrzydlowi, ciezko nam bramke strzelic i nas zdominowac, Naniego bysmy kupowali tylko po to zeby czasami go wpuscic do przodu kosztem calego def. systemu gry?
nie ma sensu.

Szukamy gracza typu Kolarov bo on potrafi dobrze grac w destrukcji, taki zawodnik da wiecej od Naniego wnaszej taktyce.

Jezeli kogos mam zalowac to tylko Mikhatiriana bo on zrobilby kolejny skok jakosciowy ale wtedy tez musielibysmy zmienic minimalnie taktyke.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:33

jarmel pisze: Nikt nie powiedział, że będziemy grać 4-3-3. Jeśli Conte zdecyduje się zostać przy 3-5-2 co jest najbardziej prawdopodobne to Nani byłby bezużyteczny.
wiem ziomuś, że nikt nie powiedział, ale na co 2 strony w tym temacie mozna przeczytac o naszym wspanialym przyszłym tercecie Jovetic-Llorente-Tevez wiec jednak ludzie tutaj jednak mają nadzieje, że Conte może wrocic do tej taktyki.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:38

Bazyliszek pisze:
jarmel pisze: Nikt nie powiedział, że będziemy grać 4-3-3. Jeśli Conte zdecyduje się zostać przy 3-5-2 co jest najbardziej prawdopodobne to Nani byłby bezużyteczny.
wiem ziomuś, że nikt nie powiedział, ale na co 2 strony w tym temacie mozna przeczytac o naszym wspanialym tercecie Jovetic-Llorente-Tevez wiec jednak ludzie tutaj jednak mają nadzieje, że Conte może wrocic do tej taktyki.
Myślę, że jakbyśmy sprowadzili Jojo, to bardziej byłoby to 4-3-1-2, bądź 4-3-2-1. Zarówno Jovetić, jak i Tevez nie są skrzydłowymi i raczej nimi nie będą.

Ehh, te mrzonki...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:45

Bazyliszek pisze:czyzby Marotta go calkowicie odpuścił? typ bylby IDEALNY do 4-3-3 na prawe skrzydło.
Wy to byście wszystkich kupili graczy, którzy są "do wyciągnięcia" kupili.

Jovetic, Kolarov, Ogbonna i tyle. Sprzedaż Vucinica, Quagliarelli, Islii, De Ceglie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:48

szczypek pisze:
Bazyliszek pisze:czyzby Marotta go calkowicie odpuścił? typ bylby IDEALNY do 4-3-3 na prawe skrzydło.
Wy to byście wszystkich kupili graczy, którzy są "do wyciągnięcia" kupili.

Jovetic, Kolarov, Ogbonna i tyle. Sprzedaż Vucinica, Quagliarelli, Islii, De Ceglie.
Lepiej Matriego niz Mirko.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 17:52

iltalismano pisze:Lepiej Matriego niz Mirko.
A Sriego nie Matriego. I jak to będzie wyglądać? Vucinic, Giovinco, Jovetic, Tevez + Llorente?

Zablokowany