Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 18:13

Kurde mam mieszane uczucia co do sprzedaży napastników. Matri- chyba tylko Milan będzie stać na jego zarobki i godziwą kwotę odstępnego, ale oni moga się rozmyślić, Quagliarella- też kręci nosem, zdążył już odrzucić ofertę Dynama, Vucinić-sam przyznał, że nie chce mu się ruszyć poza Włochy, więc ta oferta Zenitu to można włożyć między bajki. Chyba sprzedaże tylko umożliwią nam Jojo, większość go niby chce ale już nie mamy takiego parcia na niego po kupnie Teveza i przyjściu za free Llorente. Teraz będziemy czekali 2-3 dni na tego Ogbonnę, potem pewnie zaczną się sprzedaże albo ich próby.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 18:22

Faktycznie ciężko będzie, aby tych leni ruszyć z Włoch.
Szkoda bo za sprzedaż choćby włoskiego duetu ok. 20 baniek by wpadło.

http://www.express.co.uk/sport/football ... -pull-plug

Jeśli te dwa kluby się włączą na poważnie wówczas mamy pozamiatane.
Inna sprawa, że Londyńczycy lada chwila powinni mieć Higuaina, a City nadal posiada Aguero i Dzeko, a oczywiście intersuje się również wieloma innymi graczami.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 18:32

Panowie nie ma się co napalać. Jeśli udałoby się sprzedać całą trójkę (wiem to baaaaaardzo optymistyczne podejście) to nie ma się co podniecać. Moglibyśmy uzyskać w ten sposób co najwyżej nieco ponad 20 mln.
Taka niestety jest rzeczywistość. To w sumie połowa kwoty jaką daliśmy za tych przeciętniaków.
Ciekaw w ogóle jestem czym umotywowane są te podchody pod Joveticia. Czy on nam jest rzeczywiście niezbędny czy po prostu Antoś nie może spać w nocy dopóki ten nie trafi do Juve...?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 19:12

Elo Vidal:) pisze:Kurde mam mieszane uczucia co do sprzedaży napastników. Matri- chyba tylko Milan będzie stać na jego zarobki i godziwą kwotę odstępnego, ale oni moga się rozmyślić, Quagliarella- też kręci nosem, zdążył już odrzucić ofertę Dynama, Vucinić-sam przyznał, że nie chce mu się ruszyć poza Włochy, więc ta oferta Zenitu to można włożyć między bajki. Chyba sprzedaże tylko umożliwią nam Jojo, większość go niby chce ale już nie mamy takiego parcia na niego po kupnie Teveza i przyjściu za free Llorente. Teraz będziemy czekali 2-3 dni na tego Ogbonnę, potem pewnie zaczną się sprzedaże albo ich próby.
Nie ma co mieć mieszanych uczuć, rewolucja w ataku musi mieć też swoje "ofiary". Nie możemy wszystkich zatrzymać, bo będą po prostu zwyczajnie zbędni. Dla mnie napastnicy (z poprzedniego sezonu) już powinni się zastanowić nad swoją rolą w zespole, bo po przyjściu Llorente i Teveza dla każdego może zabraknąć miejsca. Pytanie, na ile im to przeszkadza. Ja osobiście byłbym wniebowzięty mogąc w przyszłym sezonie oglądać taki zestaw: Llorente, Matri, Tevez, Jovetic, Giovinco. Ale to moje osobiste odczucia.
Orkos pisze:Ciekaw w ogóle jestem czym umotywowane są te podchody pod Joveticia. Czy on nam jest rzeczywiście niezbędny czy po prostu Antoś nie może spać w nocy dopóki ten nie trafi do Juve...?
Może tym, że to bardzo dobry zawodnik, który znacząco podniósłby poziom naszego ataku?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 20:55

szczypek pisze:
Orkos pisze:Ciekaw w ogóle jestem czym umotywowane są te podchody pod Joveticia. Czy on nam jest rzeczywiście niezbędny czy po prostu Antoś nie może spać w nocy dopóki ten nie trafi do Juve...?
Może tym, że to bardzo dobry zawodnik, który znacząco podniósłby poziom naszego ataku?
I jest inwestycją na lata. Czy naprawę niektórzy nie widzą różnicy, pomiędzy posiadaniem w składzie Quaga czy Vucinica, a Jojo?? :think:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 21:55

No cóż cena za Joveticia musi być przynajmniej o 10 baniek niższa.
Poważnym minusem tego zawodnika jest jego podatność na kontuzje.
Mimo wszystko przekonałem się do niego.
Ale decyzja musi być prosta: Albo zajmujemy się sprawą Joveticia (po sprzedaży któregoś z ataku) albo Berardim czy Zazą.
Wszystkiego na raz się nie da w jedno okienko :stop:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 22:04

szczypek pisze:Ja osobiście byłbym wniebowzięty mogąc w przyszłym sezonie oglądać taki zestaw: Llorente, Matri, Tevez, Jovetic, Giovinco. Ale to moje osobiste odczucia.
Petarda. Taki opluwany na forum Matri naprawdę nieźle sprawdza się w roli jokera. Chyba najlepiej z naszych wszystkich napastników. Kiedy gra dłużej to kopie się po czole i irytuje, ale nikt od niego by tego nie oczekiwał przy takim doborze napastników.
Jednak to on zapewne odejdzie w pierwszej kolejności, bo na prawdę nie sądzę, że Quag albo Mirek.
Lucas87 pisze:Albo zajmujemy się sprawą Joveticia (po sprzedaży któregoś z ataku) albo Berardim czy Zazą.
Wszystkiego na raz się nie da w jedno okienko :stop:
Można, można. Trzeba opylić ze dwóch napastników z obecnego składu, a to będzie spora sztuka, która Marottcie może się nie udać.

BTW. Aubameyang w BVB za 13 mln E. A miał niby kosztować takie góry hajsu, bo rozegrał najlepszy sezon w życiu. To są właśnie francuskie ceny za zawodników (pomijając Lyon i wyjątki jak Hazard).

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 22:39

Arbuzini pisze:Petarda. Taki opluwany na forum Matri naprawdę nieźle sprawdza się w roli jokera. Chyba najlepiej z naszych wszystkich napastników. Kiedy gra dłużej to kopie się po czole i irytuje, ale nikt od niego by tego nie oczekiwał przy takim doborze napastników.
Jednak to on zapewne odejdzie w pierwszej kolejności, bo na prawdę nie sądzę, że Quag albo Mirek.
To zależy. Q w zasadzie jest pierwszym, który po ostatnim sezonie ma prawo czuć się niedoceniony przez Conte. Wraz z przyjściem Llorente i Teveza jego sytuacja staje się wręcz beznadziejna. Z kolei Mirek... W poprzednim sezonie był niemal świętą krową, bo choćby nie wiem jak beznadziejnie grał, to spędzał na boisku najwięcej czasu. Przy obecnej sytuacji kadrowej raczej nie jest faworytem do pierwszego składu ( :pray: ), a rola jokera na cały sezon może go nie zadowalać.

Jeśli choćby ze względu na te czynniki ci dwaj panowie wykażą wolę odejścia, to jest możliwe, że zmiennikiem w przyszłym sezonie będzie właśnie Matri, co ja również uważam za dobrą opcję.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 22:42

Co do tego Matriego to najchętniej zostawiłbym właśnie jego. Byłby jakąś alternatywą dla Llorente i może nie musielibyśmy grać zbyt często dwoma cofniętymi (a Conte lubi wyskoczyć z czymś takim, tak jak w tym sezonie z Giovinco i Vucinicem). Patrząc na ten sezon, wydaję mi się, że Antonio myśli podobnie, tj najlepiej zostawić Matriego i Giovinco (można się łudzić, że coś pokaże, a przede wszystkim nie ma ofert za niego). Tyle, że jesteśmy w sytuacji, gdzie to nie my decydujemy kogo sprzedać. Trzeba czekać na ofertę i jeśli trafi się tylko za Matriego - dobre i to. Najwyżej Quag zostanie.
Będę zadowolony jeśli sprzedamy któregokolwiek z naszych napastników. Lubię Fabio, a Vucnic byłby świetnym trzecim napastnikiem... ale nie wiadomo jak obaj zareagują na regularne siedzenie na ławce. Matriemu to nie przeszkadza i to kolejny z jego plusów.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 23:14

Wymienianie kolejności, w jakiej powinniśmy sprzedawać naszych napastników ma podobny sens, jak ustalanie którego z czwórki Messi, Ronaldo, Bale, Neymar powinniśmy postarać się sprowadzić jako pierwszego, a którego jako ostatniego. Smutna prawda jest taka że naszych asów nikt nie chce. Tutaj coś się przebąkuje o ofercie Milanu za Matriego, tam jakieś doniesienia że Ruscy chcą Mirka, ale póki co konkretów brak. Napisałem "póki co", chociaż nie ma żadnych racjonalnych przesłanek sugerujących, że z biegiem czasu może się to zmienić.

Teraz ustalmy dwie rzeczy. Po pierwsze, wymiana któregokolwiek z tych parodystów na Joveticia, a nawet na Muriela będzie zdecydowanym krokiem w przód. Po drugie, jeżeli żaden z tamtej magicznej czwórki nie odejdzie, to o nowym napastniku nie ma co marzyć, teraz w składzie jest już (przynajmniej w teorii) sześciu snajperów, roczne ich utrzymanie to wydatek rzędu 35 milionów euro brutto.

A zatem kieruję pytanie do bawiących się w wyliczanki: czy jeżeli za napastnika nr. 4 na waszej liście do wylotu pojawi się korzystna oferta, pozwalająca realnie myśleć o kupnie jeszcze jednego napastnika, to uznacie że Marotta powinien oponować, twierdząc że "my się najpierw chcemy pozbyć tego, tego i tamtego"?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 23:22

zahor pisze:Wymienianie kolejności, w jakiej powinniśmy sprzedawać naszych napastników ma podobny sens, jak ustalanie którego z czwórki Messi, Ronaldo, Bale, Neymar powinniśmy postarać się sprowadzić jako pierwszego, a którego jako ostatniego. Smutna prawda jest taka że naszych asów nikt nie chce.
Ano. Myślałem, że to jest tak oczywiste, że nie trzeba już tego wyjaśniać. Co do transferu kolejnego napastnika to wydaje mi się, że Marotta i reszta brygady mają niezłego powera i są w stanie to zrobić, ale teraz pora na sprzedaże (napastnicy, DC, Isla, 50% Marrone...). Na pewno przez te dwa miesiące nie będziemy musieli narzekać na brak plotek, dostarczą nam ich nasze asy :P.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2013, 09:05

Taa wyliczanki wyliczankami,a tymczasem widać, że Fiorentina dalej liczy, że uda jej się sprzedać Joveticia za granice. Z całym szacunkiem to jego możliwości, ale kwota 30 baniek za zawodnika póki co aspirującego do miana gwiazdy (na dodatek bardzo podatnego na kontuzje), jest małą kpiną :rotfl: Nawet Bayern im tyle nie da zakładając, że kiedykolwiek się nim interesował podobnie jak Chelsea itp.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2013, 11:57

Lucas87 pisze:Natomiast u Jo-jo denerwuje mnie jego podatność na kontuzje.
Lucas87 pisze:Hahah Fiorentina to powinna poprosić Juventus żeby kupili Jovetica za 15 baniek + Marrone. Jeszcze jeden sezon w którym będzie w tak dużym stopniu podatny na kontuzje i jego cena może spaść bardzo gwałtownie.
Lucas87 pisze:No cóż cena za Joveticia musi być przynajmniej o 10 baniek niższa.
Poważnym minusem tego zawodnika jest jego podatność na kontuzje.
Mimo wszystko przekonałem się do niego.
Lucas87 pisze:Taa wyliczanki wyliczankami,a tymczasem widać, że Fiorentina dalej liczy, że uda jej się sprzedać Joveticia za granice. Z całym szacunkiem to jego możliwości, ale kwota 30 baniek za zawodnika póki co aspirującego do miana gwiazdy (na dodatek bardzo podatnego na kontuzje), jest małą kpiną :rotfl:
Tak, jest tak podany na kontuzje, że jak do nas przyjdzie i zagra miesiąc to będziemy się cieszyć. Coś sobie ubzdurasz i potem powtarzasz.

Jovetic nie odejdzie za granice. Przyjdzie do nas.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2013, 12:54

szczypek pisze: Jovetic nie odejdzie za granice. Przyjdzie do nas.
O Joveticiu można zacząć myśleć, jeśli pozbędziemy się Giovinco i Vucinicia. Ja w taki scenariusz nie wierzę.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2013, 13:29

Giovinco zostawmy, sprzedajmy Vucinicia i Matriego. W naszym ataku po przyjsciu T10 i LL17 jest naprawdę ciasno. Quaga bym zostawił bo wydaje mi się że chłop może jeszcze coś pokazać.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
Zablokowany