Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 21:20

Dużo bardziej nam potrzebny Kolarov i mam nadzieję, że Ogbona nie przychodzi jego kosztem :wink: w dodatku moglibyśmy część kasy przeznaczyć na Jovetica

okienko
Jovetic, Tevez,Kolarov,Llorente
Nazwałbym nie tak dawno sf, a dziś jest to trochę bardziej możliwe.
Na szczęście nie musimy się śpieszyć :bravo:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

jak do tej pory Marotta zasługuje na 5 w skali od 1 do 6 za transfery. Na papierze najlepszy atak w Serie A za 9 mln, czapki z głów jak mawiają francuzi.

Co do Jovetica i podobieństwa do LL. Kolego czy Ty widziałeś chociaż jeden mecz w wykonaniu jednego i drugiego ?? Większych bzdur dawno nie czytałem.

Na ławkę Ogbona jak najbardziej, kontynuujemy monopol na defensywnych piłkarzy grających w rep.Italii (niebawem Ogbona tam zawita)

Silnie upatruję jeszcze wzmocnień na skrzydłach, szczególnie lewym. NIe jestem przekonany do Koralova, każdy kto go chce patrzy przez pryzmat piłkarza Lazio sprzed kliku sezonów a prawda jest taka że już sporo wody w wiśle upłunęło od tamtego czasu, a forma serba zdaje się systematycznie spada.

Transfer Teveza i Llorente do tego Ogbona i ktoś na skrzydła w szczególności lewe i oddalamy się olata świetlne od innych zespołów serie A. Już teraz atak został bardzo dobrze wzmocniony, nad spodziewanie jak dla mnie a gdyby faktycznie wpadł jeszcze Jovetic to nic tylko wynosić Marottę i jego ekipę na ołtarze :)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Porównywać Joveticia do klasycznej dziewiątki jaką jest Llorente jest co najmniej dziwne. Natomiast porównanie z Matrim pozostawie bez komentarza.

Uważam, że jednak Ogbonna w ostateczności wyląduje w Juventusie.
Za rok Napoli zleci z tej drugiej pozycji to tylko jednorazowy wyskok, a ich przezesowi sodówka strzeliła do łba - normalka :prochno:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 21:30

Niech Ogbona tam siedzi jeszcze rok, w następnym sezonie Torino spadnie i dostaniemy go za bezcen :P

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 21:55

MishaAveJuve pisze:Na ławkę Ogbona jak najbardziej, kontynuujemy monopol na defensywnych piłkarzy grających w rep.Italii (niebawem Ogbona tam zawita)
Już tam był, tylko się zmył. Prandelli zabrał go na EURO, ale na Puchar Konfederacji już nie, miał jakiś uraz, czy raczej chodziło o zjazd formy, bo nie wiem? Zresztą nie rozumiem po co nam on i na co, w kasie klubowej się przelewa czy jak?

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 22:57

Przypominam, że na dobrą sprawę oprócz Caceresa i od wielkiego dzwona Marrone nie mamy nikogo kto mógłby zastąpić któregoś z naszych defensorów w razie urazu czy kartek, do tego Barzagli jest coraz starszy więc uważam że akurat to bardzo dobry transfer.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 23:09

MishaAveJuve pisze:Przypominam, że na dobrą sprawę oprócz Caceresa i od wielkiego dzwona Marrone nie mamy nikogo kto mógłby zastąpić któregoś z naszych defensorów w razie urazu czy kartek, do tego Barzagli jest coraz starszy więc uważam że akurat to bardzo dobry transfer.
Zawsze będziemy wtedy mogli przejść na 4-?-?
Asamoah-Marrone-Caceres-Padoin

W przypadku wszystkich kontuzjowanych :P
Wiem, że to nie wygląda pewnie ale brak jednego zawodnika w obronie nie będzie jakoś mega odczuwalny jeśli mamy Caceresa i w dodatku niezłego Peluso Padoina +jakiegoś LO którego nie mamy a możemy mieć za kasę z Ogbony

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 23:35

MishaAveJuve pisze:Przypominam, że na dobrą sprawę oprócz Caceresa i od wielkiego dzwona Marrone nie mamy nikogo kto mógłby zastąpić któregoś z naszych defensorów w razie urazu czy kartek, do tego Barzagli jest coraz starszy więc uważam że akurat to bardzo dobry transfer.
Marrone już w pełni został przekwalfikowany na stopera, od wielkiego dzwonu to on może zagrać w pomocy, jego należy liczyć już jako jednego z defensorów.
Oprócz Caceresa i Marrone jest jeszcze Peluso którego naturalną pozycją jest ta na której gra Chiello. A wyjściem jest też przecież zagranie poprostu innym ustawieniem z czwórką obrońców. O przesuwaniu Vidala na stopera już nie wspominam, ale i tam dawał rade gdy przyszło mu taką role pełnić.
Akurat w obronie mamy mnóstwo opcji, dlatego zupełnie nie rozumiem po co wydawać kilkanaście mln na 25 letniego Ogbone. Jeszcze jakbyśmy Peluso nie wykupili to okej, nawet fajny ruch by to był, ale w obecnej sytuacji to niebo bardziej potrzebujemy lewego WB (Zuniga?) niż pół lewego stopera, bo na tegoż stopera mamy 3 w miare ogarniających zawodników, na WB mamy za to koślawego DC i mimo wszystko nie urywającego pupy Asamoah.
Ps. Dawno Cie chyba nie było Misha? :prochno:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2013, 23:58

Dokladnie to to to, po co wykupilismy Peluso jak teraz bardzo chcemy gracza Toro, którego pozycja na boisku zasadniczo jest taka sama jak Federico (oprócz tego że na wingbacku nie zagra). Jest to tym bardziej nielogiczne, że szukamy jeszcze zawodnika na lewe skrzydło. Jesli kupimy kogos, to w kazdym przypadku Peluso bedzie 3 wyborem.

Jedynym logicznym powodem musiała być klauzula musu wykupu.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 00:26

Wsumie to ztego co napisales kolego wyzej mozna wywnioskowac ze Peluso byl sprowadzany jako ten trzeci i na srodek obrony i jako lewy obronca/pomocnik;)
To co opisales jako brak sensu moze miec jakis sens;)

Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 08:19

Peluso to rezerwa dla Asa, a Ogbonna dla Chiellini'ego. Dlatego moim zdaniem transfer Angelo calkowicie wyklucza sprowadzenie lewego wahadlowego, bo co wtedy z Asa? Do srodka? A gdzie wtedy upchniemy Giacha? Wraca Pepe, wiec Padoin pewnie przejdzie do srodka. Jakos mi sie to nie widzi.

W sumie mnie to cieszy, bo nie wydaje mi sie, zeby Kolarov byl jakims wzmocnieniem w stosunku do Kwawdo, jesli juz kogos sprowadzac to predzej widzialbym u nas Lulica/Coentrao, ale to raczej tylko marzenie.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 10:49

Arbuzini pisze:A na prawym skrzydle wahadła Zuniga > Candreva, choć o Kolumbijczyka też może nie być z górki.
mrozzi pisze:Tuttosport informuje, że Napoli zamierza się włączyć do walki o Ogbonnę, biorąc pod uwagę fakt, że Juventus póki co nie dogadał się z Toro.
Jak widzę takie dwa posty to od razu nasuwa się plan: "odpuszczamy wam Ogbonne jeśli oddacie nam Zunigę" :)
Mate.G pisze:Zawsze będziemy wtedy mogli przejść na 4-?-?
Asamoah-Marrone-Caceres-Padoin
Nie wiem co to za dziwne pomysły z Asą w obronie, dużo prędzej Peluso tam pasuje.

Jeśli by faktycznie przyszedł Jovetic to jestem ciekawy jak go upchać razem z Tevezem. LLorente ława i gramy bez typowej "9"? Czy posadzimy naszą nową "10" lub zawodnika za ~30 mln? Cos mi się to nie widzi...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 10:50

Jedno bardzo ważne pytanie (wydaje mi się, że nikt na nie jeszcze nie odpowiedział):
Skoro Marotta miał kontrakt do 30.06.2013 i brał udział w prezentacji Llorente to chyba nie robił tego charytatywnie, tylko przedłużył kontrakt, a media to przegapiły? Wg Transfermarkt Marotta nie powinien być już związany z naszym klubem. :think:
Jeśli ktoś wie coś o jakimś przedłużeniu umowy z naszym transferowym guru to ciekawi mnie do kiedy obowiązuje jego nowa umowa (czy dłużej niż Conte, który dalej jej nie przedłużył i ma do 2015 roku) i czy dostał jakąś podwyżkę.

brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 10:55

Dlaczego Coentrao to marzenie? Przecież jest na wylocie z Realu, a moim zdaniem jeśli jest w dobrej dyspozycji to wciąga Kolarova nosem. Wystarczy przypomnieć sobie jego grę na euro. I mam jeszcze takie pytanie Lamela czy Jovetić? Po co zmieniać 3-5-2 jeśli się sprawdza. Mamy również odpowiednich zawodników do 4-3-3 więc po co jakieś kombinacje. Zmiana tatyki to nie jest takie łatwe jak się komuś wydaje. chyba łatwiej jest próbować udoskonalać coś co już jest zgrane (tak jak próba wystawienia Marchisio za plecami napastnika, chociaż widzałbym w tej roli Rafała Wolskiego) niż wprowadzać coś całkiem nowego.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013, 11:00 przez brzeczyszczykiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 11:00

Akshen pisze:Wraca Pepe, wiec Padoin pewnie przejdzie do srodka.
No właśnie - na jakiej pozycji grał Padoin w Atalancie? Na boku pomocy czy dopiero w Juve go tak przekwalifikowali?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany