Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 23:51

Nie mogę się doczekać aż zobaczę nasz nowy nabytek, czyli 195 cm i 94 kg obok naszego Giovinco (164 cm i 59 kg) :smile: To obecnie jeden z najwyższych i najniższych graczy biegających po boiskach Serie A:

http://www.transfermarkt.pl/pl/serie-a/ ... b_IT1.html

A 4-3-3 z przodem: Giaccherini-Llorente-Giovinco to już w ogóle byłoby zabawne, jakby takich dwóch małych ludzików biegało wokół naszej wieży :prochno:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 07:28

Teraz małe fantasy mercato:

Candreva chce ponoć podwójną podwyżkę od Lazio, na którą oni nie chcą się zgadzać. Powszechnie wiadomo że Lotito marszczy sobie na myśl o Matrim, więc może jakaś urocza wymiana :) ?? Candreva miał świetny sezon, jest do tego mega uniwersalny, mógłby być nawet zmiennikiem dla Lichego (równorzędnym). No i ItalJuve by się zgadzało ;)

Koniec science fiction.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 09:39

Małe przypomnienie dla wszystkich jarających się Candrevą. Nocerino i D'Agostino też mieli po jednym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sezonie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 09:58

Szaq pisze:Małe przypomnienie dla wszystkich jarających się Candrevą. Nocerino i D'Agostino też mieli po jednym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sezonie.
Candreva tez mial swietny, a dwa poprzednie solidne. Jak widac chlopak zrobił progres.

NA goalu pojawil sie news o transferze Gomeza do Violi za 18 milionow. Czyzby zrobili to ze swiadomoscia sprzedazy Jo-jo?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 10:02

Bez przesady. Candreva miał potencjał od bodajże 19 roku życia. Udinese przecież chciało za niego kilkanaście milionów w czasach kiedy na chwilę zawitał do Juve. Już wtedy był całkiem niezły, ale szału nie robił. Jak na złość, rozegrał się akurat kiedy go oddali za jakieś grosze :prochno:

Nie podoba mi się Gomez we Violce. Nawet emeryt Toni ładował bramy aż miło, a teraz będą mieli eksperta światowej klasy :whistle:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 10:52

Różnica jest taka że jeden sezon Nocerino wychodziły niemal wszystkie strzały, a D'Agostino podania i rozgrywanie. Candrevie wychodzi obecnie wszystko.

Ponoć Zenit jest zainteresowany poważnie sprowadzeniem Mirko. Tylko czy on zamieni słoneczną Italię dla Rosji.

Agent Zunigi ponoć wypowiedział się że są małe szansę na przedłużenie kontraktu z Napoli.

Ac Milan w przypadku odejścia Szarego, chciało by nabyć Muriela.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 11:21

Kucharius1 pisze:Ac Milan w przypadku odejścia Szarego, chciało by nabyć Muriela.
Bardzo niefajne info. Niech Szary lepiej zostanie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:09

Zenit oferuje za Mirko 9 milionów euro, czyli śmieszną kwotę jak na magnatów śpiących na gazowych rublach. :stop:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:17

Ivory pisze:Zenit oferuje za Mirko 9 milionów euro, czyli śmieszną kwotę jak na magnatów śpiących na gazowych rublach. :stop:
Jak Zenit wykłada jakieś kosmiczne pieniądze na Witsela, to źle, bo psuje rynek. Jak za Vucinicia oferuje mnie więcej tyle, ile gość jest wart, to też źle, bo oni śpią na rublach. Nie dogodzisz.

Ja bym tego Mirka kopnął w tyłek, wobec przyjścia Teveza ten jego magic touch już nie jest tak potrzebny, a sama oferta nie jest zła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek. Pytanie tylko co na to sam Szwagier.
Ouh_yeah pisze: Swoją drogą dziwne, że tak jakoś od pupy strony zabieramy się za sprzedaże. Znaczy od najlepszego napastnika.
To nie jest tak, że pod drzwiami siedziby klubu koczuje tłum wygłodniałych dyrektorów sportowych, gotowych zakontraktować każdego z naszych napastników, a Marotta jako pierwszego rzucił im na pożarcie Mirka. Sprzedać trzeba będzie tego napastnika, za którego ktokolwiek zaoferuje jakieś rozsądne pieniądze, więc ustalanie jakiejkolwiek kolejności raczej mija się z celem.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2013, 12:29 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:23

No jest cos w tym co zahor pisze. Ani to wielki egzekutor, a kreator, raz na 4 mecze, stary dosyc, wiec po prostu zawsze moga wziac kogos mlodszego i tyle. Wiecej niz 12 sie nie wyciagnie.
Gomez we Violi mnie bardzo zdziwil, mimo plotek. Ciekawe czy to sie jakos powiaze, ze sprzedaza Jo-Jo? :think:

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:25

No niestety, ale Miras siedzi w Italii od 17 roku życia, teraz w najlepszej drużynie, ma fajną pensyjkę... Rosjanie musieliby mu zaoferować chyba z 5 milionów rocznie, żeby zaczął poważnie myśleć nad wyjazdem.

Swoją drogą dziwne, że tak jakoś od pupy strony zabieramy się za sprzedaże. Znaczy od najlepszego napastnika.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:29

zahor pisze:Ja bym tego Mirka kopnął w tyłek, wobec przyjścia Teveza ten jego magic touch już nie jest tak potrzebny, a sama oferta nie jest zła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek. Pytanie tylko co na to sam Szwagier.
Znaczy, ja do fanów talentu Mirko nie należe ale z drugiej strony troche szkoda by było jakby odszedł bo widać, że przez te 2 sezony stanowił on naprawde ważny element tego zespołu i to nie tylko na boisku ale i w szatni. O ile niekwestionowanym duchem drużyny jest Pepe o tyle zawsze Bonu i właśnie Vucinić zawsze dali się poznać jako również ludzie robiący pewną atmosfere w tym zespole. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie.
Patrząc za to już tylko pod względem piłkarsko-ekonomicznym to transfer Mirka do Rosji to by było świetne rozwiązanie. Zrobilibysmy miejsce dla młodszego i lepszego Joveticia i praktycznie w połowie znalazła by się od razu kasa na Stefana. Scenariusz to jednak praktycznie niemożliwy bo wątpie, żeby Vucini chociaż zerknął na oferte z ligi rosyjskiej. Już prędzej przeszedłby do Anglii, ale i w tym przypadku konkretów brak.
Na ten moment mamy solidny przesyt z przodu (mając w perspektywie walke o Joveticia i Diamantiego) dlatego trzeba się kogoś pozbyć i tak de facto dwóch z z tej 'starej' czwórki z ataku mogłoby odejść bez większego problemu. Moimi dwoma 'faworytami' w tej kwestii są własnie Vucinić i Quagliarella z prostego powodu- są najstarsi i jednoczesnie wydaje się, że dałoby rade im znaleźć nowe kluby.
Matri do Milanu do średni pomysł, bo znając życie to zacząłby tam seryjnie strzelać, Sebastian za to raczje nie budzi zbytnich emocji u innych klubów do tego jest najmłodszy i jeszcze jakąs tam nadzieje na poprawe daje.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:34

Ouh_yeah pisze:No niestety, ale Miras siedzi w Italii od 17 roku życia, teraz w najlepszej drużynie, ma fajną pensyjkę... Rosjanie musieliby mu zaoferować chyba z 5 milionów rocznie, żeby zaczął poważnie myśleć nad wyjazdem.

Swoją drogą dziwne, że tak jakoś od pupy strony zabieramy się za sprzedaże. Znaczy od najlepszego napastnika.
Czy z obecnych napastników Miras jest najlepszy?.... polemizował bym. W mojej ocenie każdy z nich wyróżnia się czymś na tle pozostałych. Z pewnością Mirek jest najbardziej utalentowany i wszechstronny jednak problemem zawsze była jego chimeryczna forma. Na tle naszych pozostałych 3 asów z pewnością wyróżnia się zarobkami... w przypadku kiedy gramy 3-5-2 i w pierwszym składzie będą grali Llorente i Tevez chimeryczny rezerwowy na utrzymanie którego klub musi rocznie przeznaczyć ok. 5,5 mln euro to całkiem sporo... swoją drogą utrzymanie Q i Matriego to ok. 4 mln euro rocznie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:45

strong return pisze: Gomez we Violi mnie bardzo zdziwil, mimo plotek. Ciekawe czy to sie jakos powiaze, ze sprzedaza Jo-Jo? :think:
tak sie to powiąże, ze Prade przyjdzie na kolanach do Turynu i będzie nas jeszcze blagac, zebysmy wykupili Jo-Jo bo im na Gomeza nie starczy :dance:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2013, 12:56

Ouh_yeah pisze:Wnioskując z zabiegów klubu, żeby przybycie Llorente było tak samo celebrowane, jak transfer Teveza, możemy być praktycznie pewni, że będzie miał na początku pewne miejsce w podstawowym składzie.
A tam, Conte będzie wystawiał kogo chce i chwała mu za to. Co ma w ogóle jedno do drugiego?
pumex pisze:Jak już jestem przy Diamantim, to dopiszę tylko, że z nim będzie dokładnie tak, jak z Vuciniciem. Identycznie. Niemały pieniądz pójdzie na zmarnowanie, a po roku drapanie się po głowie, co tu zrobić z podstarzałym, średnio-dobrym zawodnikiem.
Ja sobie nie przypominam by chciano po roku upychać gdzieś Vucinicia. Fantazje na forum to jedno, rzeczywistość jest taka, że Conte regularnie stawia na Mirko a w 2011/12 on walnie przyczynił się mistrzostwa.
W sumie jak dla mnie dużo bardziej zasadne byłoby teraz kupno Diamantiego niż Joveticia. Jojo w zasadzie jest nam zbędny skoro mamy Teveza, Vucinicia i Giovinco, bo nawet do 4-3-3 mamy kilka opcji na ew. lewą stronę. A z resztą raczej będziemy pykać głównie 3-5-2, to wydamy blisko 30 mln i posadzimy go na ławie? Skok miedzy nim a Mirko też moim zdaniem nie jest duży, główny atut to wiek młodszego Czarnogórca, za to jest bardziej szklany.
Diamanti za to to jakaś opcja do przechodzenia między taktykami. Obejdziemy się bez niego, ale to może być zawodnik typu Giacchierini czy też Pepe który fortuny nie zabiera a może wejść z ławki.
Kucharius1 pisze:Jedno rzecz z tego filmiku mnie cieszy. Na badaniach wydawał się być w bardzo dobrej formie fizycznej, więc te treningi pod okiem prywatnych trenerów to nie była jakaś fikcja.
Reasumująć Tevez ktory coś tam grał wygląda jak gruby brzydki spaślak, Llorente ktory nie trenował, jest w dobrej formie :D
zahor pisze:Ja bym tego Mirka kopnął w tyłek, wobec przyjścia Teveza ten jego magic touch już nie jest tak potrzebny, a sama oferta nie jest zła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek. Pytanie tylko co na to sam Szwagier.
I Conte.

Zablokowany