Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 20:09

zahor pisze: Myślałem że długo nie przeczytam na tym forum głupszej wypowiedzi niż wczorajsza myśl Mehehehe na temat gwiazd z Anglii i Hiszpanii nie radzących sobie we Włoszech, a tu już dzisiaj wyrasta taki mocny kontrkandydat.
cos złego napisałem? 90% jego transferow będąc w PSG pochodziły z Serie A na dodatek sciągnął tam kilku, ktorym sie Juve interesowalo m.in. Verratti, teraz zamierza nam podprowadzić Joveticia. Mam nadzieję kiedys, że jak Conte odejdzie do jakiegoś klubu zza granicy to nie przyciągnie za sobą kilku pilkarzy Juve.[/quote]

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 20:21

Bazyliszek pisze: cos złego napisałem? 90% jego transferow będąc w PSG pochodziły z Serie A na dodatek sciągnął tam kilku, ktorym sie Juve interesowalo m.in. Verratti, teraz zamierza nam podprowadzić Joveticia. Mam nadzieję kiedys, że jak Conte odejdzie do jakiegoś klubu zza granicy to nie przyciągnie za sobą kilku pilkarzy Juve.
To co piszesz jest niezwykle ciekawe. Mógłbyś mi opisać jakie to transfery w Twojej opinii trener może przeprowadzać, żeby było to "honorowe", a jakie nie? Czy jeżeli Mourinho pozyskał swego czasu do Realu Di Marię, osłabiając ligę portugalską, to jest to plama na jego honorze? Czy jeżeli Mancini, Włoch przecież, kupił do City Dżeko, którym interesowały się Juventus i Milan, to znaczy że powinno mu się napluć w twarz? Wenger kupujący do Arsenalu swoich rodaków (i osłabiający tym samy ligę francuską) postępuje niegodnie? Chętnie poczytam więcej na ten temat.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 20:46

pumex pisze:Chodzi o nowe ustawienie, które ponoć od przyszłego sezonu ma preferować Conte. Precyzując, ma być to zmodyfikowane 3-5-2, w taki sposób, że będzie to bardziej 3-3-4
Ale przecież my tak gramy, graliśmy i będziemy grali. Nasze 3-5-2 potrafi w razie potrzeby się przekształcać w 5-3-2 i 3-3-4. W drużynach z dołu tabeli i bunkrami chyba nie widziałem Vucinicia, który by przyjmował piłkę, kiedy w linii przed nim nie byłoby drugiego napadziora, Asy, Lichego i jednego z dwójki Vidal/Marchisio.

3-5-2 to nie jest sztywne ustawienie, to taki Transformer, który na co dzień jest mechopodobnym robotem, ale potrafi się przekształcać i w ciężarówkę i jumbo jeta. Ja te doniesienia o 3-3-4 traktuję raczej jako chęć Conte do zamontowania wyrzutni rakiet na skrzydła naszej wersji samolocikowej (bo faktem jest, że Asa i Lichy trochę za słabo radzą sobie z piłką, by regularnie kreować coś tak wysoko - co pokazało parę meczów w tym sezonie, gdzie bawiliśmy się w bezproduktywne rozrzucanie piłek po skrzydłach), jak również jego przekonanie, że od jesieni będziemy mieć wystarczającą głębię składu i jakość, by z większą ilością rywali móc grać wyżej i szybciej. Więc nie widzę tu nic specjalnie szokującego.

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 20:54

Na yt krążą już jakieś amatorskie filmiki z powitania LL przez kibiców:

Tutaj Fernando coś nawet po włosku bąknął:p

EDIT:
O, i jest już oficjalka:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:05

spyder pisze:Na yt krążą już jakieś amatorskie filmiki z powitania LL przez kibiców:

Tutaj Fernando coś nawet po włosku bąknął:p

EDIT:
O, i jest już oficjalka:
Entuzjazmem i usmiechem zdobywa moje uznanie. ; -)

Zauwazyliscie ze i on i Tevez bardzo sie cieszyli podczas przybycia etc?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:06

Jedno rzecz z tego filmiku mnie cieszy. Na badaniach wydawał się być w bardzo dobrej formie fizycznej, więc te treningi pod okiem prywatnych trenerów to nie była jakaś fikcja.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:07

@Bazyliszek

Juve może rozpatrywało kandydaturę Verrattiego,ale tak naprawdę samo z niego zrezygnowało. PSG miało pieniądze więc niestety tak musiało być...Równie dobrze można mieć pretensję, że kupili Ibrę, a w ten sposób jeszcze mocniej osłabili Serie A.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:21

iltalismano pisze:Zauwazyliscie ze i on i Tevez bardzo sie cieszyli podczas przybycia etc?
A Pirlo się nie uśmiechał. Zdrajca!

Fernando ma całkiem niezłą rzeźbę więc niektórzy będą zadowoleni podwójnie z tego transferu. To, że jest w całkiem niezłej formie fizycznej specjalnie mnie nie dziwi. Przecież on pod koniec w Atletico dostawał sporo szans (co prawda głównie z ławki) i prezentował się całkiem nieźle. Strzelił nawet 3 bramki. Gość nie może odpuścić, w oczach kibiców byłego klubu zdradził swoją małą ojczyznę i na pewno będzie chciał pokazać się w Juventusie z najlepszej możliwej strony.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:26

Elo Vidal:) pisze:
Kucharius1 pisze:Tuttosport wrzuca news z transfery.info - świat się kończy :)

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... opa-146394
Nie Tuttosport a tuttojuve. :) Ten news z transfery.info napisał nasz forumowy kolega kdzr gratulacje dla Niego :bravo:
Szok, jestem mega dumny. :)

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:38

iltalismano pisze: Entuzjazmem i usmiechem zdobywa moje uznanie. ; -)

Zauwazyliscie ze i on i Tevez bardzo sie cieszyli podczas przybycia etc?
Llorente ma jakiś zaraźliwy śmiech. Facet na prawdę się cieszy. Zupełnie jakby pana Boga za nogi złapał. I dobrze. Oby strzelił te +15 goli we wszystkich rozgrywkach i będzie super.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:40

Moim zdaniem jezeli ktoś jest honorowy i ma były klub w sercu to nie ściągnie swoich byłych podopiecznych i nie osłabi tym samym byłego zespołu. Dla mnie Ancelotti i Leonardo przesadzili z Ibrą i Thiago. Pamiętam jak Del Neri i Marotta powiedzieli że nie ściągną nikogo z Sampy. Z drugiej strony zaś może Carlo i Leonardo poszli Milanowi na rękę i dali im zarobić ?

Arbuzini Athetic, a Atletico to dwie różne drużyny nauczcie się wreszcie :)

Orkos m.in 15 bramek to on niech w samej SerieA chociaż strzeli.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 21:58

Alexinhio-10 pisze:Moim zdaniem jezeli ktoś jest honorowy i ma były klub w sercu to nie ściągnie swoich byłych podopiecznych i nie osłabi tym samym byłego zespołu. Dla mnie Ancelotti i Leonardo przesadzili z Ibrą i Thiago. Pamiętam jak Del Neri i Marotta powiedzieli że nie ściągną nikogo z Sampy. Z drugiej strony zaś może Carlo i Leonardo poszli Milanowi na rękę i dali im zarobić ?

Arbuzini Athetic, a Atletico to dwie różne drużyny nauczcie się wreszcie :)

Orkos m.in 15 bramek to on niech w samej SerieA chociaż strzeli.
Nie no, błagam! Ludzie! Piłka nożna to przede wszystkim BIZNES!
'On jest świetny, na pewno nas wzmocni, a nie czekaj! Olewamy bo to gość z mojego byłego klubu' - nie, ja tego tak nie widzę.

15 bramek we wszystkich rozgrywkach i można będzie powiedzieć że sezon udany. Nie zapominajmy o Tevezie.

JUVE PER SEMPRE!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 22:06

Alexinhio-10 pisze:Moim zdaniem jezeli ktoś jest honorowy i ma były klub w sercu to nie ściągnie swoich byłych podopiecznych i nie osłabi tym samym byłego zespołu.
No to wynika z tego że z Conte jest kawał sukinkota, który osłabia Atalantę okradając ją z Pelusów czy Padoinów. Lippi też niewiele lepszy, bo jak odszedł do Interu, to przebąkiwał coś że chciałby ze sobą sprowadzić Del Piero.
konradrom pisze: Nie no, błagam! Ludzie! Piłka nożna to przede wszystkim BIZNES!
'On jest świetny, na pewno nas wzmocni, a nie czekaj! Olewamy bo to gość z mojego byłego klubu' - nie, ja tego tak nie widzę.
W praktyce działa to dokładnie na odwrót. Większość trenerów mogąc wybierać między nieznanym sobie graczem, a takim, którego już kiedyś trenowali, wybierze opcję numer dwa, zakładając że nie było jakichś zgrzytów w trakcie tej współpracy. A jeszcze inna sprawa że akurat Ancelotti Ibry nigdy nie trenował.
Alexinhio-10 pisze: Arbuzini Athetic, a Atletico to dwie różne drużyny nauczcie się wreszcie :)
Przy czym na Atletico zdrobniale mówi się Atleti :-D
konradrom pisze: Przecież gdyby każdy miał takie ograniczenie (pracowałem we Włoszech, więc stamtąd nikogo nie kupię bo osłabię ligę) to byłoby to jakieś nieporozumienie..
Z drugiej strony, otwierałoby to drzwi do kariery naszym rodzimym dyrektorom sportowym :D A tak na poważnie, myślę że ta tendencja w przypadków DSów też jest dokładnie odwrotna - skoro pracowałem we Włoszech, znam tamtejszy rynek, wiem mniej więcej od kogo można za ile kupić danego piłkarza, to chętniej będę sprowadzać graczy stamtąd niż np. z nieznanej mi Hiszpanii.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2013, 22:31 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 22:23

zahor pisze:
konradrom pisze: Nie no, błagam! Ludzie! Piłka nożna to przede wszystkim BIZNES!
W praktyce działa to dokładnie na odwrót. Większość trenerów mogąc wybierać między nieznanym sobie graczem, a takim, którego już kiedyś trenowali, wybierze opcję numer dwa, zakładając że nie było jakichś zgrzytów w trakcie tej współpracy. A jeszcze inna sprawa że akurat Ancelotti Ibry nigdy nie trenował.
Racja. Ale mi bardziej chodziło o DSa, czyli Leonardo. Przecież gdyby każdy miał takie ograniczenie (pracowałem we Włoszech, więc stamtąd nikogo nie kupię bo osłabię ligę) to byłoby to jakieś nieporozumienie..

JUVE PER SEMPRE!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 23:33

iltalismano pisze: Zauwazyliscie ze i on i Tevez bardzo sie cieszyli podczas przybycia etc?
Też to zauważyłem. Widać szczery uśmiech, zadowolenie i zaskoczenie, że na lotnisko przybyło aż tak wielu kibiców. To dotyczy zarówno Llorente, jak i Teveza. :ok: Nie zapominajmy, że o obu Juventus starał się już od dłuższego czasu i robił naprawdę wiele, by ich pozyskać. Myślę, że spłacą to zaufanie.

Podczas filmu przedstawiającego wizytę Teveza w muzeum Juve widać w jego oczach fascynację, ekscytację i podziw. Takich rzeczy nie da się ukryć. Czuł się niczym dziecko w sklepie ze słodyczami. :wink:

Będą siać spustoszenie w szeregach rywali. :twisted:

Zablokowany