Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 09:56

Alexxxxx pisze:Prawa flanka - jeśli zostanie Caceres, to on może tam grać. A jeśli mówisz, że z rezerwowym Padoinem wypadamy słabo, to sory, oglądałeś jakiś mecz? On zjadał w minionym sezonie Islę na śniadanie, który był po prost bezpłciowy. Padoin na warunki Serie A jest godnym zmiennikiem. W razie potrzeby większej agresywności mamy Caceresa.
Ponadto Sky w taktyce Juventusu na przyszły sezon, umiejscawia go na pozycji prawego obrońcy. Widocznie i on ma do tego predyspozycje, ale kto ogląda mecze Torino? :prochno:
Chyba że...
Rozumiem, że chodzi Ci o Ogbonnę.

Co do Padoina to owszem, oglądałem mecze w tamtym sezonie i przyznaję był 100 razy lepszy od Isli. Ale mi chodzi o sytuację, gdyby np Lichy wypadł na dłużej np miesiąc. Wtedy nie będzie jakoś bardzo różowo.

Tak czy owak. Wie ktoś czy Ogbonna już w Turynie? :prochno:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 10:02

Kamex22 pisze:
Gazzetta dello Sport informuje, że w środę ma być oficjal. okolo 8 baniek plus Immobile.

Inne źrodlo podaje, ze skladamy oferte za Jo-Jo..
Marrone, Quag i polowka Isli plus 3-5 mln ojro :prochno:
Licza to sobie tak: Luca- 6mln, Fabio i Isla po 8, razem cos kolo 25.. :prochno:
Chyba ktos za duzo kawy rano strzelil :smile:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 10:04

pomyslcie troche...Caceres to naturalny zastępca Barzagliego w razie kontuzji czy zawieszenia bo jest PRAWONOŻNY, Ogbonna natomiast jest LEWONOŻNY dlatego sciagamy go by zastępowal w razie czego Chielliniego, więc co ma jeden do drugiego? łykacie wszystko co głupie media napiszą, nie strzelil karnego z Italią i juz na wylocie :rotfl:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 10:15

Paweljuve2006 pisze:
Kamex22 pisze:
Gazzetta dello Sport informuje, że w środę ma być oficjal. okolo 8 baniek plus Immobile.

Licza to sobie tak: Luca- 6mln, Fabio i Isla po 8, razem cos kolo 25.. :prochno:
Wole oddac Isle do Violi na złość Interistom.

Marrone,Quag,1/2 Isla + nawet 8-10 Mil było by Okej chyba.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 10:23

Paweljuve2006 pisze: Inne źrodlo podaje, ze skladamy oferte za Jo-Jo..
Marotta znów w formie :lol: autobus piłkarzy za Jovetica.

Chyba dziennikarze sami nie wierzą w to co piszą. Fiorentina potrzebuje kesz na Gomeza, a nie żywy towar z Turynu. Oferta gotówka + 1 zawodnik to jeszcze by chyba uszło...

forumowy ujadacz
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 10:34

filippo pisze:

Chyba dziennikarze sami nie wierzą w to co piszą. Fiorentina potrzebuje kesz na Gomeza, a nie żywy towar z Turynu. Oferta gotówka + 1 zawodnik to jeszcze by chyba uszło...
podobno Viola dogadała się w sprawie Gomeza (18 mln) więc oferta 20 + Marrone powinna być ok :smile:

wojokamil

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 11:16

Alexxxxx pisze:
wojokamil pisze: Jak dla mnie prawy wahadłowy jest bardziej bardziej potrzebny niż lewy.
Fajna logika, lepiej miec 3 przeciętnych na lewej i lepszego zmiennika dla Lichego, niż dwóch pełnowartościowych zawodników na flanki do pierwszego składu. Puknijcie się kiedyś za nim coś napiszecie.
Uświadomię Cię - nasi WSZYSCY lewi wahadłowi są za słabi na grę w LM na najwyższym poziomie. Wymieniany Padoin w drugiej części sezonu grał na wyższym poziomie niż Asamoah, a Peluso, co udowodniły mecze z Bayernem, nadaje się bardziej na środek obrony.
Żadna drużyna nie buduje drużyny w taki sposób, żeby w defensywie mieć po dwóch zawodników na identycznym poziomie na daną pozycję.
Człowieku, po co ta agresja? Bo jeśli ktoś ma się puknąć w czoło po swoim poście, to powinienś być Ty ;]

I kto mówi, że na prawym skrzydle ma hasać ktos na takim samym poziomie jak Lichtsteiner. Potrzeba albo kogoś lepszego, albo pełnowartościowego zmiennika. Dla mnie padoin jest piłkarzem, który jest solidny powiedzmy, mieści się w ramach tego co wymaga od niego trener. Problem w tym, że on nigdy niczym nie zaskoczy, nigdy nie da niczego więcej w ofensywie, nie obiegnie, nie przedrybluje. Plus taki, że też nie daje się jeździć. Dlatego idealny na 2 zmiennika i tyle. Naprawdę nie wyobrażam sobie gry z nim w podstawie w razie absencji Szwajcara.

Dla mnie Peluso, to ten sam poziom co Padoin. Do tego jest Giaccherini i Asamoah.
Jak dla mnie prawy wahadłowy jest bardziej bardziej potrzebny niż lewy.
Fakt, może źle się wypowiedziałem, co do większego priorytetu niż LWB. Aczkolwiek, zastanawiające jest dla mnie, że nie ma nigdzie nawet informacji, że przyglądamy się prawym wahadłowym. A w moim odczuciu potrzeba taka jest, może nawet większa niż kolejnego napastnika.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 11:33

dp10 pisze:
filippo pisze:

podobno Viola dogadała się w sprawie Gomeza (18 mln) więc oferta 20 + Marrone powinna być ok :smile:

Właśnie sobie przeglądałem tytuły z pierwszych stron włoskich gazet (jako, że włoskiego nie znam posiłkuję się tą stroną KLIK ). W każdym razie trafiłem na tytuł w Tuttosport, że niby Roma też chce Gomeza. Wobec tego i plotek, że Viola sama się do nas odezwała i chce już tylko 20 milionów, osobiście zaproponwałbym im mniej niż oferta, o której piszesz.

Teraz to Viola ma nóż na gardle, bo albo sprzeda szybko Jove, którego tak naprawdę na poważnie tylko my chcemy i który tylko nas chce, lub zostanie z niczym. Zły Jojo na pewno nie odpłaci się Violi dobrą grą. Więc jeżeli info o zainteresowaniu Romy się potwierdzi, liczę na brutalną transferową ofensywę Marotty, który ma szansę wykupić Jojo za naprawdę relatywnie niski pieniądz :)

EDIT:
Mateuszello pisze:
mrozzi pisze: - Jutro czekamy na Llorente. W poniedziałek pierwsza część testów medycznych, we wtorek druga oraz prezentacja, ale o tym już wiemy.
Dodam tylko, że prezentacja będzie o 16 nadawana przez YT, jak w przypadku Teveza.

Co do transferu Ogbonny to jestem sceptyczny. Cieszyć może to, że to kolejny element układanki Prandellego. W jakiej kwocie będzie oscylował ten deal?
Mówi się o 8 milionach plus połówka Ciro Immobile. Jedyny problem jest taki, że Torino w tym samym czasie musi wykupić też drugą połówkę napastnika. Genua chce za nią 5 milionów, a Torino daje tylko 3. ZRÓDŁO
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2013, 11:38 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 11:33

mrozzi pisze: - Jutro czekamy na Llorente. W poniedziałek pierwsza część testów medycznych, we wtorek druga oraz prezentacja, ale o tym już wiemy.
Dodam tylko, że prezentacja będzie o 16 nadawana przez YT, jak w przypadku Teveza.

Co do transferu Ogbonny to jestem sceptyczny. Cieszyć może to, że to kolejny element układanki Prandellego. W jakiej kwocie będzie oscylował ten deal?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 12:16

http://www.goal.pl/253281-kolarov-na-rok-w-juve.html

Bardzo fajne komentarze pod newsem. Uważam, że City nie ma powodu aby nie zgodzić się na ofertę wypożyczenia z opcją kupna. Choć żałuje, że nie wepchnęli im Melo w zamian i Serb byłby na stałe.
Oby z Felipe nie było podobnego problemu jak z Amaurim.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 12:24

Paweljuve2006 pisze:

Obrazek

Giuseppe Trololotta

P.S
Oby City zgodziło się oddać nam Kolarova.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 12:28

Lucas87 pisze:http://www.goal.pl/253281-kolarov-na-rok-w-juve.html

Bardzo fajne komentarze pod newsem. Uważam, że City nie ma powodu aby nie zgodzić się na ofertę wypożyczenia z opcją kupna. Choć żałuje, że nie wepchnęli im Melo w zamian i Serb byłby na stałe.
Oby z Felipe nie było podobnego problemu jak z Amaurim.
Jeśli znajdzie się ktoś kto da od ręki te 7 milionów to już będzie to jakiś powód, ale wydaje się że mamy realne szanse na ten transfer.
Z Tevezem i Kolarovem można marzyć o powtórzeniu sukcesu Interu i Chelsea z ostatnich lat.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 12:29

Kolarov - yes yes yes. Liczę na to że powtórzy się casus Barzagliego i chłop odżyje po powrocie do Serie A.

Swoją drogą, tak sobie buszowałem po polskich stronach różnych klubów i zwróciło moją uwagę to że na stronie ManU (http://www.devilpage.pl/) jest fajna tabeleczka z transferami. I byłoby wszystko fajnie gdyby nie to że są tam transfery nie dokonane a ... eee wynikające z plot, w tym Ronaldo za 80 mln i Rooney do Arsenalu. I niech sobie mają tylko zastanawia mnie jak to by u nas wyglądało chwilami przez ostatnie lata przy tylu plotach (ok po Tevezie jest już spokojniej) :prochno:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 12:34

Mateuszello pisze: Co do transferu Ogbonny to jestem sceptyczny. Cieszyć może to, że to kolejny element układanki Prandellego. W jakiej kwocie będzie oscylował ten deal?
8 mln + 50% karty Immobile

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2013, 13:02

Na football-italia.net pojawiły się podobno słowa Chielliniego odnośnie Diamantiego “He will make an appearance at Vinovo later this month”. Szczerze to nie przekonuje mnie on, jest na poziomie Matriego i Q i szkoda 10 mln na niego. Źródło: http://www.football-italia.net/35944/ch ... manti-hint

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Zablokowany