Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
\o/alina pisze:1. Przecież Vieira dobrze rozgrywał.
wtedy nie było whoscored, więc eksperckość za sezon 2005/2006 niska. Vieira po super wrześniu całkowicie się zatracił, Emerson go zjadał wręcz. Francuz grał poprawnie w defensywie, w akcjach ofensywnych podawał na bok do Nedveda i Camora głównie, czasem Ibra się cofał wręcz na środek, by coś rozruszać, bo nikt nie umiał. Polecam mecz na Higbury, gdzie 19letni fabregas wręcz zgwałcił analnie Patricka.
Ja sam się łapię na tym, że często piszę "kiedyś było lepiej" itd, ale nie popadajmy w taką euforię co do skladu z 2005/2006. Jak na niepokonanych tytanów, to w Europie nie poszaleliśmy, w ogóle ledwo Werder przeszliśmy w 1/8 finału... to nie Capello wywalczył z nimi finał mś, tylko Lippi i Domenech (a raczej 3 najlepsze mecze tricolores za jego kadencji pod rząd). Skład porównywalny do obecnego.
kolejny kwiatek. Tak zgani ze szok, Zebina przyszedł z Romy, Thurama przestawił na środek obrony, Canna też ledwo przyszedł, Zambro stał sie etatowym lewym obrońcą (przedtem szalał gdzie popadnie), Emerson nowy gracz, Blasi, czy później Vieira, czy Gianichedda też wchodzili do składu. Ibra nowy nabytek, no i Del Piero ława, za co kocham Don Fabio do dziś <3Lucas87 pisze:Można powiedzieć, że Fabio miał ułatwione zadanie posiadając już niezwykle mocną, doświadczoną i przede wszystkim ZGRANĄ ekipę
bardzo zgrana ekipa. Równie dobrze Franz Smuda mówi, że po Euro zostawił gotową, zgraną ekipę [']
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 21:30 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lucas87
- Juventino
Ale tamten zespół tytanów przegrał wówczas gładko z Arsenalem.
Obawiam się, że Capello mając tych zawodników co Conte nie osiągnąłby tyle samo co Antonio.
Można powiedzieć, że Fabio miał ułatwione zadanie posiadając już niezwykle mocną, doświadczoną i przede wszystkim ZGRANĄ ekipę i transfery kolejnych świetnych zawodników.
W sezonie, który miał być przejściowy, Conte nie tylko nie przegrał meczu, lecz poukładał zespół na tyle dobrze, że w następnym nie dość, że pewnie obroniliśmy Scudetto, to jeszcze w Europie zaprezentowaliśmy się bardzo dobrze (odpadając dopiero z najlepszą ekipą).
Wyżej cenie tylko Lippiego. Jednak życzyłbym Antonio zdobycia Mistrzostwa Świata z Italią już jako przyszłemu selekcjonerowi:dance:
@pan Zambrotta
Ale mnie chodziło o to, że posiadał m. in finalistów L.M z 2003 (m. in Buffon, Thuram, Nedved, Alex, Treze) do tego otrzymał Ibre, Canne potem Vieire. Conte dopiero wykreował kilku zawodników na gwiazdy lub solidnych twardzieli :doh:
Obawiam się, że Capello mając tych zawodników co Conte nie osiągnąłby tyle samo co Antonio.
Można powiedzieć, że Fabio miał ułatwione zadanie posiadając już niezwykle mocną, doświadczoną i przede wszystkim ZGRANĄ ekipę i transfery kolejnych świetnych zawodników.
W sezonie, który miał być przejściowy, Conte nie tylko nie przegrał meczu, lecz poukładał zespół na tyle dobrze, że w następnym nie dość, że pewnie obroniliśmy Scudetto, to jeszcze w Europie zaprezentowaliśmy się bardzo dobrze (odpadając dopiero z najlepszą ekipą).
Wyżej cenie tylko Lippiego. Jednak życzyłbym Antonio zdobycia Mistrzostwa Świata z Italią już jako przyszłemu selekcjonerowi:dance:
@pan Zambrotta
Ale mnie chodziło o to, że posiadał m. in finalistów L.M z 2003 (m. in Buffon, Thuram, Nedved, Alex, Treze) do tego otrzymał Ibre, Canne potem Vieire. Conte dopiero wykreował kilku zawodników na gwiazdy lub solidnych twardzieli :doh:
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Wycinki z whoscored. To mnie załatwiłeś 

Poza moja główna myśl była taka, że poza Verattim nie ma w tej chwili piłkarza, który przyszedłby do JUVE i robił dokładnie to co teraz Pirlo. A skoro takowego nie ma, to Stara Dama mogłaby ewentualnie za 34latka wziąć dobry pieniądz i zmodyfikować system gry.
Droga Alino, wymień mi z nazwisk tą nową generacje piłkarzy włoskich, islandzkich, czy innych którzy nawiązują do nestorów footballu: czyli trójcy: Pirlo, Xavi, X.Alonso.
Jest Veratti, jest Thiago Alcantara, może Gundogan (choć on bardziej przypomina mi w grze Vidala) i długo, długo nic. De Rossi czy Szwajni to już chyba mocne naciąganie.
Pan Armchair również nie wymienił jakichś nowych perełek, o których byśmy wiedzieli.
W dobie strajkerów takich jak: Rooney, Cavani, Suarez, Mandzukic, czy Tevez, którzy są pierwszymi obrońcami swoich drużyn, a nie sępami pola karnego, owo operowanie z głębi registy, jest mocno zagrożone, ponieważ to napastnicy wywierają konieczny nacisk, a teoria
City, United, Chelsea czy Bayern nie posiadają gościa, którego specjalnością jest wyłącznie rozdzielanie piłek z głębi pola. Mimo to są w stanie płynnie nią operować i utrzymywać się przy niej. Ale napisz szczypkowi, że Ramires, Yaya Toure, albo Pogba to dobry wybór na zastępce Pirlo w środku, to cię ukamienuje - BO ONI TAK NIE UMIOM JAK PYRLO!!!111oneoneone.
Chciałbym to samo zobaczyć w Juventusie, a tym samym zobaczyć Bianconerich bez Andrei, co i tak niedługo nastąpi.
Mam nadzieję, że nasz zarząd z terenem trzymają rękę na pulsie i mają już opracowany plan inny niż 'mashuj Pirlo'. Bo Pirlo tak czy inaczej się skończy. W tym sezonie, czy następnym, ciężko stwierdzić (patrząc na sezon 1 a sezon 2, wcześniej niż później). Zobaczymy jak wtedy będziecie śpiewać.

Ależ ja jak najbardziej uważam, że Pogba może i powinien zacząć grać na środku i całe MVPogba powinno wziąć ciężar rozgrywania na swoje mocarne bary i to do spóły z graczami linii ataku takimi jak Tevez. Ale przez 3 strony szczypek próbuje mi wmówić, że tak nie wolno, bo musi być Pirlo i tylko Pirlo, także tłumacz to jemu a nie mnie.alina pisze:A po co nam bramkarz? Każda drużyna ma faceta prowadzącego grę i kontrolującego tempo. Ubzdurało Ci się, że regista=Pirlo. Po co w ogole miałaby powstać ta nazwa, skoro jest tylko jeden taki piłkarz (no, z Verrattim 2). Na pewno w środku nie musi grać 100% kopia Pirlo. Może to być De Rossi, X Alonso, Schweinschtaiger, Gundogan czy Pogba.jackop pisze:Po co nam przy ataku JoJo-LL-Apacz jakikolwiek regista?

Poza moja główna myśl była taka, że poza Verattim nie ma w tej chwili piłkarza, który przyszedłby do JUVE i robił dokładnie to co teraz Pirlo. A skoro takowego nie ma, to Stara Dama mogłaby ewentualnie za 34latka wziąć dobry pieniądz i zmodyfikować system gry.
Co do pozycji registy, to zamiast czytać artykuły na whoscored, wolę oglądać piłkę i wiedzieć jak dana drużyna faktycznie prezentuje się na boisku.
Droga Alino, wymień mi z nazwisk tą nową generacje piłkarzy włoskich, islandzkich, czy innych którzy nawiązują do nestorów footballu: czyli trójcy: Pirlo, Xavi, X.Alonso.
Jest Veratti, jest Thiago Alcantara, może Gundogan (choć on bardziej przypomina mi w grze Vidala) i długo, długo nic. De Rossi czy Szwajni to już chyba mocne naciąganie.
Pan Armchair również nie wymienił jakichś nowych perełek, o których byśmy wiedzieli.
W dobie strajkerów takich jak: Rooney, Cavani, Suarez, Mandzukic, czy Tevez, którzy są pierwszymi obrońcami swoich drużyn, a nie sępami pola karnego, owo operowanie z głębi registy, jest mocno zagrożone, ponieważ to napastnicy wywierają konieczny nacisk, a teoria
nie ma racji bytu. To nie zawodnicy drugiej linii wychodzą do takiego Pirlo, ale napastnicy, którzy dają odpowiednie wsparcie drugiej linii i nie pozwalają, by wytworzyły się tam dziury. Sam Conte jest zwolennikiem napastników cofających się do linii środkowej i utrudnianie rozgrywania piłki.Sure, you can press them. But if you do, you’re stretching to do so, and all it takes is one guy out of position for the best registas to punish you.
City, United, Chelsea czy Bayern nie posiadają gościa, którego specjalnością jest wyłącznie rozdzielanie piłek z głębi pola. Mimo to są w stanie płynnie nią operować i utrzymywać się przy niej. Ale napisz szczypkowi, że Ramires, Yaya Toure, albo Pogba to dobry wybór na zastępce Pirlo w środku, to cię ukamienuje - BO ONI TAK NIE UMIOM JAK PYRLO!!!111oneoneone.

Chciałbym to samo zobaczyć w Juventusie, a tym samym zobaczyć Bianconerich bez Andrei, co i tak niedługo nastąpi.
Serio porównujesz w tym momencie Udinese do Juventusu?alina pisze:Sam fakt, że trenerzy delegują 1-2-3 zawodników do pilnowania Pirlo powinien Ci dać do myślenia. Udinese jest uzależnione od Di Natale. Na ławę z nim.
Mam nadzieję, że nasz zarząd z terenem trzymają rękę na pulsie i mają już opracowany plan inny niż 'mashuj Pirlo'. Bo Pirlo tak czy inaczej się skończy. W tym sezonie, czy następnym, ciężko stwierdzić (patrząc na sezon 1 a sezon 2, wcześniej niż później). Zobaczymy jak wtedy będziecie śpiewać.
Wskaż mi zatem mistrzu gdzie popełniłem błąd w ustawieniu Bayernu i co nie pasuje ci w Juve 4-2-3-1. Proszę, chcę zostać oświecony przez twą wiedzę.alina pisze:W zasadzie już te Twoje bezsensowne ustawienia pokazują jak bardzo się (nie) znasz.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 22:14 przez jackop, łącznie zmieniany 10 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- filippo
- Juventino
Ważniejsze jest to, że nie ma chyba w tym momencie na świecie lepszego zawodnika na pozycję Pirlo w naszym zespole. Skąd ta pewność, że jak sprowadzimy Verrattiego do Juve, to spełni oczekiwania i będzie dawał zespołowi to samo co Pirlo?jackop pisze: Poza moja główna myśl była taka, że poza Verattim nie ma w tej chwili piłkarza, który przyszedłby do JUVE i robił dokładnie to co teraz Pirlo.
Skończmy z populizmem, drużyna może sobie pozwolić na grę bez registy, ale nie może sobie pozwolić na grę bez napastnika.alina pisze:Udinese jest uzależnione od Di Natale. Na ławę z nim.
W ogóle rozmowa na temat roli Pirlo w zespole przez niektórych została opacznie zrozumiana. Stworzyło się na forum takie wiejskie pospolite ruszenie z widłami i pochodniami, którzy na myśl o tym, że ktoś może w ogóle pomyśleć o Juve bez Pirlo, rzucają się do gardeł. Ciężko zrezygnować z kogoś takiego jak Pirlo, ale jeśli jeden element z tej układanki wypada, budowla się rozdupca. Pirlo starzeje się, może zacząć łapać kontuzje, a za rok koniec kontraktu
Od problemu braku Pirlo w Juve prędzej czy później, a raczej prędzej nie uciekniemy
Tak mi się przypomniało właśnie, że na Blasiego był taki hejt na forum podczas jego gry w Juve, że dzisiaj to można powiedzieć, że z Islą i De Ceglie to forumowicze się pieszcząpan Zambrotta pisze:kolejny kwiatek. Tak zgani ze szok, Zebina przyszedł z Romy, Thurama przestawił na środek obrony, Canna też ledwo przyszedł, Zambro stał sie etatowym lewym obrońcą (przedtem szalał gdzie popadnie), Emerson nowy gracz, Blasi, czy później Vieira, czy Gianichedda też wchodzili do składu.

Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 22:25 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowy ujadacz
- Piti
- Juventino
jedną sprzedaz przynajmniej mamy pewną - Isla za 7 mln do Interu.
Ciekawe co z tym Melo? goscia to bym i za 5 mln opylil nie wierze ze nikt go nie chce, problemem jest pewnie jego pensja
. Fajnie jakby ten Galliani chcial od nas Matriego za te 10 mln
Ciekawe co z tym Melo? goscia to bym i za 5 mln opylil nie wierze ze nikt go nie chce, problemem jest pewnie jego pensja

- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zambro grał na lewej obronie już u Lippiego, gdy przyszedł Camor. Tak tylko się czepiampan Zambrotta pisze:kolejny kwiatek. Tak zgani ze szok, Zebina przyszedł z Romy, Thurama przestawił na środek obrony, Canna też ledwo przyszedł, Zambro stał sie etatowym lewym obrońcą (przedtem szalał gdzie popadnie),Lucas87 pisze:Można powiedzieć, że Fabio miał ułatwione zadanie posiadając już niezwykle mocną, doświadczoną i przede wszystkim ZGRANĄ ekipę

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Orkos
- Juventino
To już pewniak czy wróżbiarstwo?Bazyliszek pisze:jedną sprzedaz przynajmniej mamy pewną - Isla za 7 mln do Interu.
Trochę szkoda no ale. W takim układzie Padoin zostaje, Pepe będzie poskładany. Oby zadziałało.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Póki co inter nie chce dać za zawodnika 7 mln. Wciąż jest rozbieżność w okolicach kwoty 1 mln €. Pewne jest natomiast to, że pozbędziemy się Isli, który nie chce siedzieć na ławce, a nam potrzebny jest hajs. Padoin zostaje? Póki co więcej wskazuje na to, że też odejdzie - zainteresowanie nim wyraziła... Atalanta i do tej pory kilka razy pojawiało się info, że pomocnik może powrócić do swojego byłego klubu. Jeśli przeszlibyśmy na 4-3-3 w środku pola zrobiłby się zdecydowanie za duży tłok.Orkos pisze:To już pewniak czy wróżbiarstwo?Bazyliszek pisze:jedną sprzedaz przynajmniej mamy pewną - Isla za 7 mln do Interu.
Trochę szkoda no ale. W takim układzie Padoin zostaje, Pepe będzie poskładany. Oby zadziałało.
- Alexxxxx
- Juventino
Rozumiesz określenie vice-Pirlo? to koleś na ławkę, który odciąża Pirlo, a nie docelowo jest jego następcąJedzenie pisze:W tej chwili Pirlo jest niezbędnym zawodnikiem. Jak w meczu z Bayernem został on wykluczony Juve nie było w stanie złożyć składnej akcji. Trzeba popracować jednak nad tym by przestał takowym być bo bez niego całe obecne Juve może się posypać. A takie propozycje jakAlexxxxx pisze:Guarin jako vice-Pirlo
To nie jest ta klasa. Podobnie Obiang czy Poli, jedynym naturalnym następcą jest Pirlo jest Veratti.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- sikor.29
- Juventino
Wtrącę się chłopaki do dyskusji o Pirlo. Podzielam zdanie jackopa. I żeby nie kontynuować niepotrzebnej gadki to mam pytanie .
Czy oprócz meczu z Napoli pamiętacie asystę z tego sezonu z gry w wykonaniu Andrei? Kiedyś próbowałem sobie przypomnieć i nie mogłem.
Może ktoś mnie wyprowadzi z błędu i przypomni.
Bo rozumiem ze regista ma za zadanie głównie prowadzić grę i dodatkowo asystować , ale jednak brak asyst z gry Andreii świadczy o raczej średnim sezonie w jego wykonaniu.
Chociaż chyba raczej słabym który zaciemniają wolne z pierwszej części sezonu plus asysty ze stałych fragmentów.
Mimo tego nie powinniśmy go sprzedawać. Wystarczy spróbować grać bez Niego i jestem pewien ze Conte już w tym sezonie zacznie ograniczać rolę Pirlo w zespole.
Czy oprócz meczu z Napoli pamiętacie asystę z tego sezonu z gry w wykonaniu Andrei? Kiedyś próbowałem sobie przypomnieć i nie mogłem.
Bo rozumiem ze regista ma za zadanie głównie prowadzić grę i dodatkowo asystować , ale jednak brak asyst z gry Andreii świadczy o raczej średnim sezonie w jego wykonaniu.
Chociaż chyba raczej słabym który zaciemniają wolne z pierwszej części sezonu plus asysty ze stałych fragmentów.
Mimo tego nie powinniśmy go sprzedawać. Wystarczy spróbować grać bez Niego i jestem pewien ze Conte już w tym sezonie zacznie ograniczać rolę Pirlo w zespole.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
1. 20.11.2012 Juventus 3-0 Chelsea (Quagliarella).sikor.29 pisze:Czy oprócz meczu z Napoli pamiętacie asystę z tego sezonu z gry w wykonaniu Andrei? Kiedyś próbowałem sobie przypomnieć i nie mogłem.
2. 08.05.2013 Atalanta 0-1 Juventus (Matri).
3. 18.05.2013 Sampdoria 3-2 Juventus (Quagliarella).
Naginanie rzeczywistości by jackop. Próbuję przez 3 strony pokazać Ci, że sprzedaż Pirlo w tym momencie to totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bowiem jest on potrzebny, jest kluczową postacią w tym zespole. Będziemy ograniczać liczbę jego występów w tym sezonie (CHYBA), ale wszystko stopniowo, powoli.jackop pisze:Ale przez 3 strony szczypek próbuje mi wmówić, że tak nie wolno, bo musi być Pirlo i tylko Pirlo, także tłumacz to jemu a nie mnie.
- SKAr7
- Juventino
To masz chyba pięciosekundową pamięćsikor.29 pisze: Czy oprócz meczu z Napoli pamiętacie asystę z tego sezonu z gry w wykonaniu Andrei? Kiedyś próbowałem sobie przypomnieć i nie mogłem.
Zresztą samo wymaganie asyst też trochę chybione. Pizarro był uważany w tym sezonie za jeden z kluczowych elementów układanki Montelli, drugiego registę w lidze i jednego z tych, którzy umożliwili comeback Fiorentiny. Liczba asyst - 2.
Jak sama nazwa wskazuje, deep lying playmakerzy grają za głęboko, żeby to był nabijacz asyst, jak tequartista, albo SS. Takie potwory jak Pirlo i Verratti to wyjątki, ale to, że reguła jest inna, to nie znaczy, że sama pozycja jest nieprzydatna w nowoczesnym futbolu.
Jestem ciekaw, jak źle by wyglądała gra naszych napastników (i o ile gorzej takiego Vidala) w tym sezonie, gdyby nasi rywale mogli grać w 10 w polu, a nie w 8-9 przez oddelegowywanie plastrów na Pirlo.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2013, 00:30 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- pęto
- Juventino
Można też spróbować szukać następcy Pirlo. Veratti jest takowym ogłaszany, ale są też inni, chociażby Van Ginkel (tu niestety wielce prawdopodobne przejście do Czelsi, nad czym można trochę poubolewać) czy Maher.
Zresztą, póki nie ma w Juve Jove, to nie ma tematu 4-3-3.
Zresztą, póki nie ma w Juve Jove, to nie ma tematu 4-3-3.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- Spadino
- Juventino
Temat o Mercato, w którym to przyjść może jeszcze Kolarov, Ogbonna i Jovetic a Wy dywagujecie o odejściu Pirlo? Ludzie, błagam...[/b]sikor.29 pisze:regista ma za zadanie głównie prowadzić grę i dodatkowo asystować
JUVE PER SEMPRE!