Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
Dokładnie tak@D@$ pisze:gratuluje logiki niektórym, Pirlo się starzeje, więc w ogóle grajmy bez rozgrywającego:doh:

Nawet, gdybyśmy mieli na skrzydłach Ronaldo i Messiego to bez dobrego rozgrywającego nie dawaliby drużynie tyle, ile mając za sobą Pirlo lub innego playmakera.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dybala 4ever
- Juventino
Tak sobie czytałem komentarze na polskiej stronce Milanu odnośnie Teveza i jeden komentarza rzucił mi się w oczy. Mianowicie, że my Juventini szczycący się ItalJuve trochę teraz mniej będziemy tacy, chodzi o formację atakującą. Proporcje Włosi-cudzoziemcy będą podobne jak w Milanie. Oczywiście nie narzekam i narzekać nie będę że mamy Teveza i Llorente- bo to grzech wręcz śmiertelny. Ale boli mnie fakt, że po odejściu Super Pippo Inzaghiego i Del Piero nie ma world class włoskiego napastnika. No jest Balotelli- ale jego główka wszystko blokuje. Chciałbym, żeby w Juve też kiedyś grał napastnik o zbliżonej klasie co Carlitos Tevez.
- Lucas87
- Juventino
Ale Verratim tego lata klub nie jest zainteresowany. Jeśli pozyskamy go za rok czy dwa, będzie mógł się przygotowywać do roli następcy Pirlo.
Póki co cieszmy się, że jest Andrea.
Kolarov nie przejdzie do 9 drużyny Serie A
To również nie są te czasy, że przekonają go jakąś wysoką pensją.
Za rok jak najbardziej Juventus powinien się zatem starać o Verratiego,ale na chwilę obecną nie ma takiego sensu, a nawet możliwości.
Z ciekawością oczekuje również na wieści na temat zainteresowaniu Matrim ze strony Milanu. Oby wreszcie się udało kogoś sprzedać, najlepiej zacząć od niego
Póki co cieszmy się, że jest Andrea.
Kolarov nie przejdzie do 9 drużyny Serie A

To również nie są te czasy, że przekonają go jakąś wysoką pensją.
Za rok jak najbardziej Juventus powinien się zatem starać o Verratiego,ale na chwilę obecną nie ma takiego sensu, a nawet możliwości.
Z ciekawością oczekuje również na wieści na temat zainteresowaniu Matrim ze strony Milanu. Oby wreszcie się udało kogoś sprzedać, najlepiej zacząć od niego
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jaki płacz i lament prezentuja Milanisci ogladajac nasze poczynania na rynku transferowym :-)
Daj nam Jojo,Kolarova i Obonne, a bede Cie wielbił Marotto. ;-)
Daj nam Jojo,Kolarova i Obonne, a bede Cie wielbił Marotto. ;-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeśli sprowadzi jeszcze tą trójkę, to ja rejestruje związek wyznaniowy "trolizm" z królem trollingu w mercato - Marottą jako bóstwo.iltalismano pisze:Daj nam Jojo,Kolarova i Obonne, a bede Cie wielbił Marotto. ;-)
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Cel na to mercato był prosty - top do ataku. Top jest zanim zaczęło się okienko. W związku z tym nieprzewidzianym ruchem niektórym ewidentnie się w głowach poprzewracało. Zaczynają szukać dziury w całym. Jest dobrze działająca maszyna, jest w niej i Marchisio (którego niejeden by sprzedał, bo przecież są inni) i Pirlo (możemy grać bez niego, przecież w tych kilku meczach bez niego daliśmy radę, a on zwalnia akcje, traci piłkę...). Trzeba coś zepsuć, żeby było na co ponarzekać. Za chwilę ktoś się przyczepi do Barzagliego, bo jest stary, może to ostatni moment, żeby go sprzedać, a miał słabsze mecze. Może Buffon? Występy w reprezentacji pokazały, że może nigdy nie będzie już najlepszy, a kupiec się przecież znajdzie. Zmiana pokoleniowa mile widziana.
- @D@$
- Juventino
Dlatego trzeba już teraz szukać nowego rozgrywającego. Wam się wydaje że wystarczy wszystko ładnie rozrysować i nagle Pogba stanie się trequartistą (co wynika z rozpiski jackopa), to nie jest takie proste.filippo pisze:Giń trollu i nie pisz nic więcej jak masz honor, bo w sumie miałeś już tutaj nie pisać. Masz podstawowe problemy z czytaniem ze zrozumieniem i rozmowa z tobą to jak gra w szachy z gołębiem, który na końcu i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej.
Nikt nie deprecjonuje roli Pirlo w drużynie. Tu chodzi o to, że rola Pirlo jest za duża w zespole, a on ma jeszcze rok kontraktu i 34 lata na karku. Ciekawe co byś zrobił jakby dostał kontuzję na pare miesięcy. Jakbyś cwaniaczku zastąpił takiego zawodnika w ten sposób, żeby nie ucierpiała taktyka.
Pogba, Marchisio, Vidal - każdy z nich ma swoje atuty, ale żaden z nich nie ma takich by brać ciężar na siebie w każdym meczu i rozrzucać piłki.
Albo kombinować jakiegoś typowego zmiennika jak Lodi, Poli, czy Obiang z którego nie wiadomo co będzie, albo sięgnąć głębiej do sakwy i popróbować z Verattim. Ciekawy jestem jakie plany na zespół ma Blanc...
W ogóle to Joveticia bym olał, raz że drogi, dwa, że w zasadzie już nie taki potrzebny, bo mamy Teveza, Sebę i Vucinicia a nie sądzę, że ktoś z nich odejdzie.
- Gotti
- Juventino
Dla mnie osobiście to mercato już w tym momencie jest w 100% udane.
Chciałem klasowego napastnika i mamy w końcu kogoś takiego, bo Tevez to klasa światowa i jeśli wypali to będziemy mieć najlepszego napastnika od czasów Ibry w Juve.
Poza tym dochodzi do nas Llorente i ogólnie większych wzmocnień nam już nie potrzeba, ale oczywiście też czekam na Kolarova, bo on by praktycznie skompletował skład w 100%.
Chciałem klasowego napastnika i mamy w końcu kogoś takiego, bo Tevez to klasa światowa i jeśli wypali to będziemy mieć najlepszego napastnika od czasów Ibry w Juve.
Poza tym dochodzi do nas Llorente i ogólnie większych wzmocnień nam już nie potrzeba, ale oczywiście też czekam na Kolarova, bo on by praktycznie skompletował skład w 100%.
Nie jestem zwolennikiem rozgrywającego w Juve i ogolnie tej pozycji w piłce. Uzależnienie gry od jednego piłkarza tak jak od Pirlo potrafi być złe w momencie, gdy ten ktoś gra słabo, bo wtedy słabo gra cała drużyna czego już świadkami byliśmy.Dlatego trzeba już teraz szukać nowego rozgrywającego.
- maatohewetbi
- Juventino
Mercato na chwilę obecną jest super. Napastnika wg. mnie powinniśmy kupić jeszcze jednego lub po prostu ściągnąć takiego Boakye. Do tego 1-2 skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia, bo Asa i Lichy to są średniacy na skrzydła. Giach się fajnie pokazał na Pucharze Konfederacji, więc może grać.
- Lucas87
- Juventino
@fazzi
Popieram w 100%.
I mam nadzieję, że prawdą jest zainteresowanie Zieglerem ze strony klubów tureckich. Ale z tym trzeba ostrożnie, już z jednym niechcianym graczem się przejechaliśmy na interesach z Kebabami.
Popieram w 100%.
I mam nadzieję, że prawdą jest zainteresowanie Zieglerem ze strony klubów tureckich. Ale z tym trzeba ostrożnie, już z jednym niechcianym graczem się przejechaliśmy na interesach z Kebabami.
- Orkos
- Juventino
Nikt tutaj nie chce opchnąć Pirlo bo dziadek czy coś. Po prostu uzależnienie dyspozycji zespołu od jednego zawodnika to manna z nieba dla naszych przeciwników. Nie mamy żadnych alternatyw w tym momencie i jeśli Pirlo przydarzy się jakiś słabszy dzień to leżymy. Pierwszy jego sezon w Juve - WOW. Powinien być w pierwszej 3-5 po Złotą Piłkę.
Miniony wypadł średnio. Pod względem kondycyjnym rewelacja, ale już zaczął się jakoś gubić w środku, tracić. Ciężko było poznać człowieka, który imponował spokojem i mądrością, gdy nagle zaczął odwalać takie numery.
Jeśli Real poszedłby na deal Pirlo<->Mordic to ok, ale w innym wypadku nie ma mowy.
Jeśli Beppe wyciągnie jeszcze Ogbonne, Kolarova i Jojo to wyrzucę z portfela zdjęcie dziewczyny i włożę jego.
Nawet Jovetic nie wydaje się się już potrzebny, ale gdyby przyszedł to nie marudziłbym.
W ogóle Kolarov mógłby w pewien sposób wyrównać nam siły na flankach.
Miniony wypadł średnio. Pod względem kondycyjnym rewelacja, ale już zaczął się jakoś gubić w środku, tracić. Ciężko było poznać człowieka, który imponował spokojem i mądrością, gdy nagle zaczął odwalać takie numery.
Jeśli Real poszedłby na deal Pirlo<->Mordic to ok, ale w innym wypadku nie ma mowy.
Jeśli Beppe wyciągnie jeszcze Ogbonne, Kolarova i Jojo to wyrzucę z portfela zdjęcie dziewczyny i włożę jego.
Nawet Jovetic nie wydaje się się już potrzebny, ale gdyby przyszedł to nie marudziłbym.
W ogóle Kolarov mógłby w pewien sposób wyrównać nam siły na flankach.
- Gotti
- Juventino
Tak czytam właśnie opinie kibiców City na temat odejścia Teveza i więksość jest wręcz wściekła i uważają go za najlepszego napastnika w zespole i najlepszego w zeszłym sezonie. Jeśli Tevez utrzyma swój poziom to możemy mieć w zespole przyszłego króla strzelców Serie A.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
O odejściu Kolarova piszą zupełnie odwrotnie. Dominuje opinia, że powinien odejść gdziekolwiek i za ilekolwiek, ale jak najprędzej. Gra mało, a jak już dostaje szanse to kopie się po czole. Spotkałem nawet jeden komentarz, w którym ktoś napisał, że Kolarov może odejść nawet za darmo :shock: Nie oglądam meczów City, ale jestem ciekaw czy rzeczywiście gra aż tak słabo, bo jadą po nim jak po De Ceglie. Jeśli faktycznie tak spuścił z tonu to może zgodzą się na ofertę Marotty 1,5 mln za roczne wypożyczenie + 5,5 mln za wykupienie.Gotti pisze:Tak czytam właśnie opinie kibiców City na temat odejścia Teveza i więksość jest wręcz wściekła i uważają go za najlepszego napastnika w zespole i najlepszego w zeszłym sezonie. Jeśli Tevez utrzyma swój poziom to możemy mieć w zespole przyszłego króla strzelców Serie A.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, 20:03 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.