Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 22:05

I może jeszcze jedna ciekawa alternatywa ten Holender zamiast Kolarova (lecz mam nadzieje, że negocjacje będą pomyślne :dance: )

Denerwuje mnie sytuacja z Melo. Chętnie bym się pozbył go nawet za darmo.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:13

Co tu będę się rozgadywał? Cieszę się bardzo, w końcu mamy napastnika klasy światowej w ataku. Jestem pewny, że Carlos na serio włączy się do walki o koronę króla strzelców w przyszłym sezonie. Właściwie to już teraz możemy go wymieniać w gronie faworytów do tego tytułu bo na papierze to top3 napastników SerieA. Najważniejsze, że Tevez nie wzmocnił tylko Juve, ale też i całą ligę. Brakuje we Włoszech takich gwiazd. Niby Apacz ma już te 29 lat, ale jak przez sezon czy dwa będzie regularnie pakował po 20-30 bramek w sezonie to czuję, że jeszcze jakieś PSG czy inne Monaco może się o niego dopytywać i dać np. 30 czy 40 mln :prochno: kto bogatemu zabroni?

:plflag: :juveflag: :plflag:
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:20

Jak dla mnie Tevez może strzelić w SerieA nawet 10-15 bramek i tragedii nie będzie bo jego praca na boisku i waleczność znacznie zrekompensuje te braki w golach. Obejrzałem w ciągu kilku dni jakieś tam wybrane mecze w ManCity i facet na prawdę zostawia zdrowie i serducho na boisku.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:40

15 bramek dla cofniętego napastnika w Serie A to bardzo dobry wynik i na pewno nie trzeba będzie się tego wstydzić. Z taką ilością bramek nie powinien mieć kłopotów żeby załapać się do TOP10. Przez 10 ubiegłych sezonów nie stanowiło to przeszkody więc dlaczego w nadchodzącym miałoby się coś zmienić.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:41

Mi się podoba przede wszystkim to, że Tevez wybrał nas, choć mógł się przenieść do Anży, o czym wspominał jego agent. Większość zawodników zadecydowałaby się na grę w egzotycznym klubie za ogromne pieniądze, rezygnując wówczas z szans na osiągnięcie sukcesu. Argentyńczyk dał wyraźny sygnał, że jest zmotywowany i przed powrotem do Argentyny zamierza jeszcze namieszać w Europie.

Bramki Teveza to jedno. Nie zapominajmy o jego 13 asystach w ubiegłym sezonie, bierze udział w bardzo wielu akcjach. Walczak jakich mało i wcale nie przesadzam.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:43

Jest Tevez, jest Llorente, będzie najprawdopodobniej Ogbonna. Zakupy - klasa, zwłaszcza biorąc pod uwagę datę.

Teraz czas na to, co Marotcie wychodzi najgorzej - sprzedaż szrotu.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:50

Daj Bóg jeszcze żeby Łysy z Milanu wyciągnął Matriego nawet za te 8mln, Quaga za 7mln ktoś zechciał, a gdyby jeszcze udało się Vucinicia opchnąć do Tottenhamu czy gdzieś to już w ogóle, cud miód i orzeszki. Mirko to bym nawet opchnął za te 13mln byleby tylko sobie poszedł.
Niech nikt się nie podnieca, że za Quaga i Matriego można wziąć spokojnie 10 mln od łeba czy 15+ za Mirko. Nie można. To mocno przeciętni zawodnicy i im szybciej Marotta zda sobie z tego sprawę tym lepiej dla nas.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 01:09

mrozzi pisze:Mi się podoba przede wszystkim to, że Tevez wybrał nas, choć mógł się przenieść do Anży, o czym wspominał jego agent.
Czekałem ze skomentowaniem Teveza właśnie po to, by zobaczyć jak przedstawiają się oficjalne warunki oraz tło tego transferu.

Na początku chciałem jedynie pochwalić Marottę za wynegocjowane warunki. Jak pisałem wcześniej, 10 czy 15 nie robiło mi różnicy, a sprowadzenie Carlosa uważałem za psi obowiązek naszego DS'a.

Jednakże po wyjściu na jaw informacji o potencjalnych rywalach na rynku (w tym samego Realu) muszę przyznać, że Beppe odzyskał mój szacunek (na pewno się z tego powodu ucieszy :D).

Dla samego Argentyńczyka priorytetem była Stara Dama, ale głównie dzięki postawie naszego sztabu, który zabiegał o niego najmocniej. Czyli Marotta jakiś tam dar przekonywania posiada.

Misja TOP Strajker zakończona sukcesem.
Obrazek

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 07:43

Mamy dwóch nowych napastników, to jakośc na pewno podskoczyła, może warto teraz pomyśleć nad tym lewym wing backiem automatycznie byśmy wzmocnili środek bo asamoah by tam mógł grać, no i ten prawy skrzydłowy do rotacji między 3-5-2 i 4-3-3 akurat tutaj spodobał mi się ten młody z Atletico Mineiro, Bernard czy jak mu tam było, chyba że budujemy skład na samych napastnikach, bo trochę tłoczno się robi w tym ataku. Ktoś będzie płakał że nie gra.

-Lewy wingback
-środkowy obrońca do rotacji
-prawoskrzydłowy
-ewentualnie jeszcze ten Jojo ale jesli uda sie sprzedac matriego i FQ

na tym bym zakończył mercato jeśli chodzi o zakupy ;d

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 08:45

juventussek pisze:-Lewy wingback
Giaccherini? :)
juventussek pisze:-środkowy obrońca do rotacji
Pewnie przyjdzie ten Ogbonna.
juventussek pisze:-prawoskrzydłowy
Przecież jest Pepe. Na 'raz od święta' wystarczy.
juventussek pisze:-ewentualnie jeszcze ten Jojo ale jesli uda sie sprzedac matriego i FQ
Tera mie to wali.
juventussek pisze:Bernard
Idzie do Szachtara.

Skoro mamy '9' i '10' to gra dwójką z przodu wydaje się optymalna. Sam miałem nadzieję na ruchy w stronę 4-3-3, ale to było w czasach gdy mieliśmy chęć na Sancheza itp.

W tym momencie Conte musi zastanowić się:
- czy chce kogoś nowego na prawego wahadłowego. Jeśli nie wzmacniamy to na zmiennika Lichta: Isla, Pepe, Padoin? :stop:

- czy Asa/Peluso wystarcza mu na lewej stronie

- którego z napastników nie potrzebuje

Od tych decyzji będą uzależnione dalsze działania Marotty.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:01

jackop pisze:Misja TOP Strajker zakończona sukcesem.
misja "kolejni po TOP strajker" również zakończona, bo kolejnymi zawodnikami wzmacniającymi siłę ognia będą:
-Llorente (już Marotta robi grunt pod tę argumentację w wywiadach z prasą :prochno: )
-Pepe :whistle:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:13

Alexxxxx pisze:Na bok obrony priorytetem jest Kolarov, ale w razie przeciągających się negocjacji Juve sprowadzi Zunigę.
Juve nie sprowadzi Zunigi, nie w tym okienku. De Laurentiis przy każdej okazji jasno i stanowczo podkreśla, że nie sprzeda teraz Kolumbijczyka, nawet, jeśli za rok odejdzie za darmo. Pewnie skusiłby się, jeśli ktoś zaproponowałby +- 15mln, ale to się mija z celem. Tak więc im szybciej zapomnimy o Zunidze i skupimy się na innym lewoskrzydłowym, tym lepiej dla nas.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:15

pan Zambrotta pisze:
jackop pisze:Misja TOP Strajker zakończona sukcesem.
misja "kolejni po TOP strajker" również zakończona, bo kolejnymi zawodnikami wzmacniającymi siłę ognia będą:
-Llorente (już Marotta robi grunt pod tę argumentację w wywiadach z prasą :prochno: )
-Pepe :whistle:
Obrazek

o-o-odpieprz się może co? W ogóle może się odpieprz od Pepe teraz?

Jeśli chodzi o Pepe, to ja bardziej "still believe" niż jeśli chodzi o Isle. Pepe jakby doszedł do siebie, byłby wzmocnieniem, w końcu tak dawno nie grał, że mało kto w ogóle pamięta jego facjatę. W sezonie 2011/2012 był kluczową postacią

forumowy ujadacz
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:28

filippo pisze: W sezonie 2011/2012 był kluczową postacią
Nie, nie był. Potwierdzone info.
Orkos pisze: Niech nikt się nie podnieca, że za Quaga i Matriego można wziąć spokojnie 10 mln od łeba czy 15+ za Mirko. Nie można.
Wydaje mi się że o te sumy, który podałeś, też będzie niezwykle ciężko. 13 baniek na Vucinicia? 8 baniek za Matriego? Na 99% tyle nie dostaniemy.
Łukasz pisze: W pierwszej rundzie - niespodziewanie pewnie nawet dla siebie - był.
Nie wiem jak rozumiesz pojęcie "kluczowej postaci" - dla mnie za takową można uznać Pirlo czy Vidala, a nie gościa, który raz na jakiś czas coś tam poszarpie, coś tam urwie się do przodu, gdzieś tam przyciśnie rywala pressingiem a od wielkiego dzwonu to nawet strzeli gola, grając jako napastnik. Aczkolwiek fakt, w drugiej części sezonu pozycja Pepe w hierarchii klubowej spadła.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2013, 10:37 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:33

zahor pisze:
filippo pisze: W sezonie 2011/2012 był kluczową postacią
Nie, nie był. Potwierdzone info.
W pierwszej rundzie - niespodziewanie pewnie nawet dla siebie - był.

zahor - tyle, że w pierwszej rundzie on w każdym meczu wykonywał tytaniczną robotę tym pressingiem i bieganiem, a i zdarzało mu się strzelać kluczowe bramki. Nie jestem jakimś fanem Pepe, ale nie deprecjonuj jego roli w tamtym okresie, bo to trochę nie fair.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany