Serie A: Mercato 2013
- francois
- Juventino
Kolejny Polak w Serie A. Namnożyło się ich ostatnio. Mimo że to beniaminek to Kupiszowi nie będzie łatwo o pierwszy skład. Gdy Tomek wrócił z Anglii do Polski to błyszczał. Ostatnio grał słabiej, ale oby we Włoszech wrócił do formy i grał regularnie.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Szaq
- Juventino
Serio jest moda na Polaków w Serie A. Wszystkie(poza nami) czołowe kluby kogoś mają:
Napoli - Łasicki
Milan - Salamon
Inter - Smug
Catania - Augustyn
Fiorentina - Wolski
Udinese - Zieliński i Solić Kiper
Do tego Glik i kilku chłopaków w Serie B oraz już dogadani Wszołek i Kupisz.
Napoli - Łasicki
Milan - Salamon
Inter - Smug
Catania - Augustyn
Fiorentina - Wolski
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To są tylko liczby. Wolski zagrał dosłownie kilka minut, Salamon 0. Augustyn minuty. Jedynie Zieliński się troszkę wyłamuje z tego trendu. Ale też się nie oszukujmy. Nie był to regularny sezon w jego wykonaniu, nie była to osoba pierwsza wchodząca z ławki na przestrzeni całego sezonu. Ale prognozy są dobre.Szaq pisze:Serio jest moda na Polaków w Serie A. Wszystkie(poza nami) czołowe kluby kogoś mają:
Napoli - Łasicki
Milan - Salamon
Inter - Smug
Catania - Augustyn
Fiorentina - Wolski
Wszołek i Kupisz mogą zagrać więcej niż w.w zawodnicy, bo wiadomo słabsze kluby. No, ale wiadomo. Muszą się nauczyć jeść, trenować, odpoczywać. To jest zupełnie inna rzeczywistość. Polonia nie trenowała w poprzednim sezonie na siłowni w ogóle :lol: brak kasy.
Ale trzymam kciuki.
- Robaku
- Juventino
Dobra, prawda jest taka, że Smug nie ma szans na inter. Jeśli gram tam obecnie Handanovic, a mają jeszcze Bardiego, zresztą Smug nie jest jakimś super prospektem bo z tego co pamiętam to był wypozyczany do Polski, wiec nie wiem czy uda mu się powochąc kiedykolwiek murawe Serie A, ale mogę sie mylić.zoff pisze:To są tylko liczby. Wolski zagrał dosłownie kilka minut, Salamon 0. Augustyn minuty. Jedynie Zieliński się troszkę wyłamuje z tego trendu. Ale też się nie oszukujmy. Nie był to regularny sezon w jego wykonaniu, nie była to osoba pierwsza wchodząca z ławki na przestrzeni całego sezonu. Ale prognozy są dobre.Szaq pisze:Serio jest moda na Polaków w Serie A. Wszystkie(poza nami) czołowe kluby kogoś mają:
Napoli - Łasicki
Milan - Salamon
Inter - Smug
Catania - Augustyn
Fiorentina - Wolski
Wszołek i Kupisz mogą zagrać więcej niż w.w zawodnicy, bo wiadomo słabsze kluby. No, ale wiadomo. Muszą się nauczyć jeść, trenować, odpoczywać. To jest zupełnie inna rzeczywistość. Polonia nie trenowała w poprzednim sezonie na siłowni w ogóle :lol: brak kasy.
Ale trzymam kciuki.
Augustyn idzie do Serie B, zupełnie się w Catanii nie przebił, ale ma dość wysokie mniemanie o sobie, bo jak chcieli go ściągnąc do polskiej ligi, albo lech albo Śląśk to mówił - spoko, ale za taki hajs jak we Włoszech. On tam chyba się zadomowił tzn. jego dziewczyna/zona to jakaś miss czy modelka i raczej mu nie podrodze wracac do Polski, ale też nie jestem pewny czy uda mu się kiedykolwiek ogarnąć poziom tej Serie A, w Serie B pewnie coś tak pokopie.
Zieliński wiadomo, chłopak będzie się rozwijał, myśle, że w przyszłym sezonie będzie miał dużo więcej czasu spedzonego na boisku, Złoty Toto nie młodnieje i w końcu może nie dać rady grać wszystkich spotkań, choć to niesamowite jak Ci włosi którzy prowadza się pewnie średnio - na winie i makaronach, mogą grać do 40 a inni nie.
Pawłowski ma iśc na wypozyczenie do Serie B i dobrze mu to zrobi, wazne zeby grał.
Salamon dla niego i Wolaka to traczej sezon prawdy, jeśli będą się przebijać do składu, wchodzic w co 2-3 meczu choćby na 20 - 15 minut to znaczy, że dadzą radę, ale jesli ten sezon będzie taki jak ostatnia runda dla nich to raczej będzie trzeba szukac innych zespołów.
Łasicki to melodia przyszłosci, w el ME - u19 podobno gral slabo, wiec jesli on i obrona i do tego dorzucamy Włochy, to myślę, że jeszcze miną 2-3 lata zanim przebije się do poziomu Serie B/Serie A.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widzisz to optymistyczna bardzo wizja. Już dzisiaj pojawiają się informację, że Wolski może opuścić Violę, Salamon ma pójść do jakiegoś słabszego klubu na współwłasność. Faktycznie namnożyło się troche tych Polaków, ale nie wiem czy to idzie z jakością. Wolski ma na pewno potencjał, ale bardzo ciężko będzie mu się przebić w takim ambitnym klubie jak Fiorentina. Salamon - gwiazda Serie B, jeden z najbardziej pożądanych zawodników. Przychodzi do naprawdę osłabionego Milanu i nie powąchał murawy... Kamil Glik wiadomo. Ma stałe miejsce w podstawie i na skuteczną walkę o utrzymanie w Serie A, taki zawodnik wystarcza. Na razie. Nie wiemy jak wprowadzą się do swoich drużyn Kupisz i Wszołek.
Co do tych młodych zawodników - fajnie by było jakby chociaż jeden z tej grupy zostałby w Serie A i miał takie miejsce w klubie jak choćby Glik.
Co do tych młodych zawodników - fajnie by było jakby chociaż jeden z tej grupy zostałby w Serie A i miał takie miejsce w klubie jak choćby Glik.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Akurat Salamon nie miał prawa zagrac w Milanie, skoro oni do ostatniej kolejki walczyli o 3 miejsce. Wsadzanie Salamona nawet na ostatnie 10 minut to by była głupota ze strony Allegriego.
Salamona do Torino, będą się razem ogrywać z pożytkiem dla repry
Salamona do Torino, będą się razem ogrywać z pożytkiem dla repry

- szczerbi
- Juventino
Zastanawiam się nad sytuacją jednego piłkarza, a jest nim Fabrizio Miccoli.
Czy wiecie coś na temat jego obecnej sytuacji? Ja wiem, że będzie teraz wolnym zawodnikiem i ze względu na swoje doświadczenie i umiejętności mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem za free dla wielu drużyn. Według mnie, to idealnie nadałby się do Milanu, skoro nie mają kasy, ale także np do Fiorentiny. Tylko że obiły mi się o uszy wiadomości, że Miccoli jest teraz zamieszany w jakąś aferę z Mafią lub coś w tym stylu. Nie znam niestety szczegółów, czy ktoś wie więcej na ten temat? To poważna sprawa? Może nie grać w przyszłym sezonie?
Czy wiecie coś na temat jego obecnej sytuacji? Ja wiem, że będzie teraz wolnym zawodnikiem i ze względu na swoje doświadczenie i umiejętności mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem za free dla wielu drużyn. Według mnie, to idealnie nadałby się do Milanu, skoro nie mają kasy, ale także np do Fiorentiny. Tylko że obiły mi się o uszy wiadomości, że Miccoli jest teraz zamieszany w jakąś aferę z Mafią lub coś w tym stylu. Nie znam niestety szczegółów, czy ktoś wie więcej na ten temat? To poważna sprawa? Może nie grać w przyszłym sezonie?

- Szaq
- Juventino
Nigdzie nie napisałem, że to kluczowi zawodnicy swoich drużyn. Zwracam tylko uwagę, że jest taka tendencja. Co do szans każdego z nich:
1. Łasicki - wiadomo jest ciągle w Primce - nie wiadomo jak to z nim wyjdzie.
2. Salamon - Milan to zdecydowanie za wysokie progi. Ten transfer to bardziej zasługa Raioli niż Bartka. Mimo wszystko mam nadzieje, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Torino, czy Sassuolo i będzie się ogrywał.
3. Zieliński - zdaje się, że ze wszystkich Polaków ma największy potencjał i oby się rozwijał.
4. Pawłowski - niech pójdzie do Serie B, bo póki co nie zaistniał.
5. Augustyn - naczelny obibok i ślizgacz, który woli zwijać hajs niż grać.
6. Smug - nie wiem jak sobie radzi. Jest w Primce dajmy mu czas.
7. Wolski - nie dość, że się nie przebił to Viola sprowadził kolejnego młodzika na tą pozycją http://www.transfermarkt.de/de/marko-ba ... 88335.html. Powinien pójść na wypożyczenie.
8. Kupisz - nigdy mnie nie przekonywał, ale kto wie może się sprawdzi.
9. Wszołek - z nim wiąże pewne nadzieje, ale nie wiem na jakiej pozycji miałby grać w Sampie (ustawienie 3-5-2).
1. Łasicki - wiadomo jest ciągle w Primce - nie wiadomo jak to z nim wyjdzie.
2. Salamon - Milan to zdecydowanie za wysokie progi. Ten transfer to bardziej zasługa Raioli niż Bartka. Mimo wszystko mam nadzieje, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Torino, czy Sassuolo i będzie się ogrywał.
3. Zieliński - zdaje się, że ze wszystkich Polaków ma największy potencjał i oby się rozwijał.
4. Pawłowski - niech pójdzie do Serie B, bo póki co nie zaistniał.
5. Augustyn - naczelny obibok i ślizgacz, który woli zwijać hajs niż grać.
6. Smug - nie wiem jak sobie radzi. Jest w Primce dajmy mu czas.
7. Wolski - nie dość, że się nie przebił to Viola sprowadził kolejnego młodzika na tą pozycją http://www.transfermarkt.de/de/marko-ba ... 88335.html. Powinien pójść na wypożyczenie.
8. Kupisz - nigdy mnie nie przekonywał, ale kto wie może się sprawdzi.
9. Wszołek - z nim wiąże pewne nadzieje, ale nie wiem na jakiej pozycji miałby grać w Sampie (ustawienie 3-5-2).
- Lucas87
- Juventino
@Szaq
Wojciech ,,Solić kiper" Pawłowski znany również jako wery wery wery, nawet w Serie B może mieć ciężko z zaistnieniem.
Nie rozumiem wcześniejszego zachwytu nad Wolskim. Coś bardzo wyraźnie nie idzie mu w tej Fiorentinie. Dla Zielińskiego Udinese wydaje się idealnym klubem niczym BvB dla Lewandowskiego.
Wojciech ,,Solić kiper" Pawłowski znany również jako wery wery wery, nawet w Serie B może mieć ciężko z zaistnieniem.
Nie rozumiem wcześniejszego zachwytu nad Wolskim. Coś bardzo wyraźnie nie idzie mu w tej Fiorentinie. Dla Zielińskiego Udinese wydaje się idealnym klubem niczym BvB dla Lewandowskiego.
- squinter
- Juventino
gdzies czytalem, ze ma nie przedluzyc kontraktu z Palermo, ktory konczy mu sie 30.06 tego roku.szczerbi pisze:Zastanawiam się nad sytuacją jednego piłkarza, a jest nim Fabrizio Miccoli.
@edit: teraz dopiero doczytalem Twoj post do konca :oops: o zadnej aferze mi niestety nic nie wiadomo ale brzmi to calkiem ciekawie.
- Vimes
- Juventino
Roma ponoć zgarnęła Nainggolana za 10 mln i połówki kart dwóch zawodników. Dobry ruch giallorossich.
- Orkos
- Juventino
Drogo jak dla mnie. Chociaż on tam będzie grał w podstawie, a u nas grzałby ławę więc na realia Romy to przychodzi podstawowy zawodnik.Vimes pisze:Roma ponoć zgarnęła Nainggolana za 10 mln i połówki kart dwóch zawodników. Dobry ruch giallorossich.
- Marian.
- Juventino
Jeśli to prawda to Roma na prawdę ciekawie się wzmacnia. Benatia, Nainggolan to bardzo dobrzy piłkarze, w dodatku młodzi. Dodatkowo w Rzymie postawili na dobrego trenera. Może w końcu Roma zacznie grać na miarę swoich aspiracji.