Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
Zaprawde powiadam Wam, niech Tevez najpierw pogra i pokaże że jest tym 'kompletnym' napastnikiem. Nie żebym narzekał, bo uważam go za klasowego napastnika, ale np w zeszłym sezonie wcale pupy nie urywał i był zazwyczaj mocno przeciętny.Orkos pisze:Sentymenty na bok chłopie. Wreszcie jest w Juve napastnik kompletny, a nie byle przydupas.
Niby numer to tylko numer, ale dyche dostaje zazwyczaj lider zespołu który stanowi o jego sile, tymczasem Tevez jeszcze nawet meczu nie zagrał a już wynosi się go na piedestał. Może się myle, ale nie podoba mi się takie włażenie mu w tyłek bo to zawodnik który według mnie przynajmniej musi coś jeszcze udowodnić swoją grą.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Antek666
- Juventino
W sumie to mi poza Gio do opisanego płaczliwego wychowanka pasuje też i Marchisio,ale co ja tam wiempumex pisze:Zaprawdę powiadam Wam, lepiej dać 10-tkę charakternemu Tevezowi niż płaczliwemu wychowankowi (wiadomo, o kim mowa)
Dokładnie,też tak widzę tę sprawęmrozzi pisze:Co się tak irytujecie tą decyzją?Pewnie mu obiecali, że będzie odgrywał bardzo ważną rolę w naszym projekcie i dostał 10.
Numer ten nosił Alex, ale to tylko numer. Numer nie gra. Nie mam z tym większego problemu.

to idź się zawczasu pochlastaćBrutalo pisze:Tevez nie będzie grał z 10. Nie wytrzymałbym tego.
i o to chodzi,i o to chodzikoki90 pisze:Pompujemy niezły balonik marketingowy

Jeszcze niech jakoś jutro mu zrobią popołudniem prezentacją na JS,30tys. przyjdzie albo i cały stadion

- Andryk
- Juventino
myśle, że powinniśmy sprzedać Teveza ( jak już oficjalnie sie rozpocznie mercato) bo szykuję się fala protestów na ulicach Turynu i podczas zlotu kibiców JP bo apacz dostał nr 10 na koszulce. Zbyt dużo niezadowolonych fanów. Osoby, które twierdzą, że numer 10 powinien być zastrzeżony powinny udać się do lekarza na obserwację psychiatryczną. Zdecydowanie popieram ludzi co twierdzą, ze nr 10 to coś więcej niż numer, podobno dodaje umiętności +10 do szybkości biegania, + 25 do dryblinku i +20 do techniki.
- Brutalo
- Juventino
Wtedy już lepiej było dać Vidalowi. W końcu zagrał chociaż minutę w tej koszulce. Wiem, że to głupie, ale wierzę, że to jakaś pamiątkowa koszulka, w stylu tych dawanych sponsorom, natomiast sprawa numeru zostanie rozwiązania metodą najkrótszej słomki Matri vs Tevez. Transfer oceniam na 4+, decyzję o przyznaniu 10 na 1. Każdy ma prawo do własnej interpretacji.pumex pisze: Zaprawdę powiadam Wam, lepiej dać 10-tkę charakternemu Tevezowi niż płaczliwemu wychowankowi (wiadomo, o kim mowa)
@Dante93 Uważam dokładnie tak samo.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:37 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Eric6666
- Juventino
Tevez jak uwierzy, że jest potrzebny to nie będzie odwalał i będzie dawał z siebie wszystko jak było w końcówce ManU- początku ManC.
Z tego co zauważyłem to ma mniejszą pensję, przychodzi za grosze, do niby słabszej ligi, do przeciwnika swojego wujka Gallianiego, a wy mu 10 nie chcecie dać? :naughty:
Z tego co zauważyłem to ma mniejszą pensję, przychodzi za grosze, do niby słabszej ligi, do przeciwnika swojego wujka Gallianiego, a wy mu 10 nie chcecie dać? :naughty:
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- deszczowy
- Juventino
Dobra, przekonałeś mniepumex pisze:Zaprawdę powiadam Wam, lepiej dać 10-tkę charakternemu Tevezowi niż płaczliwemu wychowankowi (wiadomo, o kim mowa)

Może i racja. Skończmy już nosić tę żałobę po DP. Oby tylko on grał na jej miarę.
- jsduga
- Juventino
Jeśli Tevez dostanie 10 to Giovinek z zazdrości się jeszcze bardziej skurczy. Chociaż czy jest to możliwe? 

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- D-Rose
- Juventino
Ja sie zapytam, czym sobie zasłuzył Roberto Baggio, zeby biegac z 10 na plecach? Z tego co kojarze on dostał ją odrazu po transferze z Fiorentiny.
Del Piero tez dostał odrazu gdy sie zwolniła(po Baggio) a przeciez w ciagu dwóch pierwszych sezonów nie był chyba ani najlepszy ani tez nie zasłuzył sobie najbardziej na nią. Zreszta pewnie wtedy wiecej wkładu miał duet Vialli Ravanelli.
Przestancie tworzyć mity o jakiś zasługach. Bo idac tym tokiem rozumowania Baggio powinien dostać gdzies w okolicach 1994 roku a Del Piero na poczatku XXI wieku.
Jasne, ze "10" powinien miec ewentualnie Vidal, ale jezeli bedzie miał Tevez? Nie ma to dla mnie róznicy zwłaszcza, ze umiejetnosci ma takie, zeby tą "10" mieć - ani to nie Bendtner ani Iaquinta.
E: Własnie dobrze ktos na górze napisał. Lepszy on niż Giovinco :twisted:
Del Piero tez dostał odrazu gdy sie zwolniła(po Baggio) a przeciez w ciagu dwóch pierwszych sezonów nie był chyba ani najlepszy ani tez nie zasłuzył sobie najbardziej na nią. Zreszta pewnie wtedy wiecej wkładu miał duet Vialli Ravanelli.
Przestancie tworzyć mity o jakiś zasługach. Bo idac tym tokiem rozumowania Baggio powinien dostać gdzies w okolicach 1994 roku a Del Piero na poczatku XXI wieku.
Jasne, ze "10" powinien miec ewentualnie Vidal, ale jezeli bedzie miał Tevez? Nie ma to dla mnie róznicy zwłaszcza, ze umiejetnosci ma takie, zeby tą "10" mieć - ani to nie Bendtner ani Iaquinta.
E: Własnie dobrze ktos na górze napisał. Lepszy on niż Giovinco :twisted:
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:45 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

A niech ma tą 10. Trzeba iść do przodu
Zresztą, mi Alexa niemal w pełni zastępuje Conte
Jest dla mnie symbolem obecnego Juve. Przeżyję 10 dla Teveza.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- szczerbi
- Juventino
Taki przeciętny, że zdobył więcej bramek i asyst niż nasz najlepszy zawodnik :-) Ja się cieszę i wierzę w niego. Z trójki Higuain, Jovetić i Tevez to właśnie Carlitos najbardziej podniesie jakość zespołu.Dante93 pisze: ... np w zeszłym sezonie wcale pupy nie urywał i był zazwyczaj mocno przeciętny...
A 10 dla niego, czemu nie. Kto inny miałby dostać 10? Na jego pozycję numer idealny i nie ma co już żyć przeszłością, bo to nic nie daje. Jedynie może nas trzymać w miejscu.
Świetny transfer :-)

- koki90
- Juventino
Niektórzy powinni się pogodzić z tym, że drugiego Del Piero nigdy nie będzie. Nie będzie drugiego takiego, który spędzi tyle lat w naszym klubie i da tyle emocji kibicom co on. Nie będzie takiego, który nie dość, że jest wybitnym piłkarzem, jest wspaniałym człowiekiem i wzorem dla wielu.
10 waży wiele. Zdaje sobie z tego sprawę zarówno zarząd jak i Tevez. Od odejścia Del Piero nie było lepszego kandydata do objęcia tego numeru. Mało tego, nie wydaje mi się, żeby w niedalekiej przyszłości miał przyjść lepszy kandydat. Nawet jeśli przyjdzie w to okienko jeszcze Jovetic i miałby grać w Juve lata i kończyć karierę w Juve, to ten numer waży tak wiele, że Czarnogórzec łatwo mógłby się spalić. Oczekiwania po prostu są zbyt duże. Argentyńczykowi nie można odebrać ani umiejętności, ani twardego charakteru. Jeśli ktoś ma unieść ciężar tej koszulki Tevez jest bardzo dobrym kandydatem.
10 waży wiele. Zdaje sobie z tego sprawę zarówno zarząd jak i Tevez. Od odejścia Del Piero nie było lepszego kandydata do objęcia tego numeru. Mało tego, nie wydaje mi się, żeby w niedalekiej przyszłości miał przyjść lepszy kandydat. Nawet jeśli przyjdzie w to okienko jeszcze Jovetic i miałby grać w Juve lata i kończyć karierę w Juve, to ten numer waży tak wiele, że Czarnogórzec łatwo mógłby się spalić. Oczekiwania po prostu są zbyt duże. Argentyńczykowi nie można odebrać ani umiejętności, ani twardego charakteru. Jeśli ktoś ma unieść ciężar tej koszulki Tevez jest bardzo dobrym kandydatem.
- meda11
- Juventino
- Lypsky
- Juventino
Na pewno będziemy mieli z tym coś wspólnego. Prędzej City.meda11 pisze:Wy tu gadu gadu o numerkach, a jak już ktoś wcześniej zauważył w najbliższych dniach czeka nas bomba. Tako rzecze Stanowski, a on jest jednym z najlepiej poinformowanych polskich pismaków. Bomba zapewne dotyczy Lewandowskiego więc... :shock:
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- annihilator1988
- Juventino
Kolarov udzielił wywiadu, w którym stwierdził: "Jestem w stałym kontakcie z Antonio Conte, zobaczymy co się wydarzy. Jestem szczęśliwy w Manchesterze, ale chcę regularnie grać. Wynagrodzenie? To nie jest problem, chcę po prostu grać". Może to nie koniec brytyjskich działań Szalonookiego?
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Kucharius1
- Juventino
Chłopaki zostało wam jeszcze kilka chusteczek ?
http://fcinter.pl/news/20670-kolarov-je ... ie-z-conte
edit. kolega wyprzedził
http://fcinter.pl/news/20670-kolarov-je ... ie-z-conte
edit. kolega wyprzedził

Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:59 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.