Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2013, 19:44

Zobaczymy, jak będzie mu się grało w trudniejszej lidze. Dzsudzsak nie miał lekkiego startu w Rosji, ale teraz ponownie jest wiodącą postacią w swojej drużynie. Cena za Belga rozsądna i do spółki z kolegami może skutecznie zapełnić lukę po Lavezzim.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2013, 20:47

Na chwilę obecną Martens nie jest wart więcej niż 10 baniek. Sprawdzi się w Napoli to cena momentalnie skoczy. Jeśli mało, to porównać z wartością poszczególnych "gwiazd" naszej ligi.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 00:12

Lucas87 pisze:Na chwilę obecną Martens nie jest wart więcej niż 10 baniek. Sprawdzi się w Napoli to cena momentalnie skoczy. Jeśli mało, to porównać z wartością poszczególnych "gwiazd" naszej ligi.
W Eredivisie miał w tym sezonie 16 bramek i 17 asyst, więc można się było spodziewać wyższej ceny.
wagner pisze:
francois pisze:A Mertens oficjalnie w Napoli. 9.5 mln euro za tego piłkarza to raczej niewygórowana kwota.
Piłkarze PSV po takich cenach schodzą, nie ma co się dziwić. Chyba w ostatnich latach to najdroższy to tam był Robben, rok.. 2004? 18 Oiro? dobrze pamiętam ?
A t oswoją drogą ciekawy fakt. Bo Ajax umie wydusić grube miliony za swoje gwiazdy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 12:05

Ja tam nie jestem fanem Stanowskiego i Weszło, ale chyba coś było na rzeczy. Wszołek jeszcze nie dla Sampy na tę chwilę.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 13:49

Rummenigge powiedział dzisiaj, że nie przyszła żadna oficjalna oferta za Gomeza, więc te wszystkie prawie-już-dogadane-i-podpisane plotki o Niemcu w Napoli/Violi można sobie wsadzić.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 14:05

Ouh_yeah pisze:Rummenigge powiedział dzisiaj, że nie przyszła żadna oficjalna oferta za Gomeza, więc te wszystkie prawie-już-dogadane-i-podpisane plotki o Niemcu w Napoli/Violi można sobie wsadzić.
Kiedy Wy się w końcu nauczycie, że marcato to jest gra i tu poza oficjalnymi transferami wszystko może się i zmienić lada moment i wszystko może być fikcją. Marotta może zapewniać, że Diego jest ważnym punktem naszego zespołu i sprzedać go w ostatniej chwili. Wymysły dziennikarzy, agentów piłkarzy a nawet jakichś ważnych osób w klubie nie gwarantują niczego, bo nigdy nie wiadomo ile w tym jest prawdy a ile kombinowania. Można się tym wszystkim jarać, można nawet uzależnić od tego całe wakacyjne życie, ale czy nie lepiej pozostać zdrowszym (zwłaszcza na umyśle) i podchodzić do wszystkiego z jakimś większym dystansem?

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 14:11

szczypek pisze:Można się tym wszystkim jarać, można nawet uzależnić od tego całe wakacyjne życie, ale czy nie lepiej pozostać zdrowszym (zwłaszcza na umyśle) i podchodzić do wszystkiego z jakimś większym dystansem?
Nie :D
Ja tam w trakcie wakacji codziennie oprócz JP zaglądam jeszcze na goal.com, transfermarkt i skysport... Jakoś tak się przyzwyczaiłem i powiem nawet, że na przełomie kwietnia/maja w tym roku już mi tego mercato brakowało... A poza tym mam 1000MB na przeglądanie neciora w komórce, więc korzystam :D

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 15:07

Jeszcze powiedz, że z tym zdrowym umysłem miałeś na myśli także siebie, to się wszyscy pośmiejemy 8)

Nainggolan przyznał, że ma bardzo dobrą ofertę z Southampton, ale pieniądze nie są dla niego najważniejsze. To chyba (a właściwie na pewno) takie oczko w kierunku Romy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 15:36

yanquez pisze:Ja tam w trakcie wakacji codziennie oprócz JP zaglądam jeszcze na goal.com, transfermarkt i skysport... Jakoś tak się przyzwyczaiłem i powiem nawet, że na przełomie kwietnia/maja w tym roku już mi tego mercato brakowało... A poza tym mam 1000MB na przeglądanie neciora w komórce, więc korzystam :D
Ja też przeglądam regularnie wiele stron i jestem na bieżąco. O co mi chodzi?
Pojawiła się niedawno informacja, że Jovetic jest już nasz, bo Fiorentina się zgodziła na nasze warunki (jakaś wymiana i dopłata). Na fb, na forum i stronie panowała taka euforia, że nawet grupa kilku użytkowników, która apelowała o zachowanie większego spokoju, nie potrafiła tego powstrzymać. Kiedy pojawia się informacja, że dogadaliśmy się z Tevezem, ale nie z City to niemal wszyscy są pewni, że Marotta nie chce dać tych 4-5 mln więcej, bo dla niego priorytetem był Peluso, co nie jest dla nikogo zrozumiałe. Jednak jeśli za miesiąc pojawi się informacja, że Tevez wylądował w Monaco albo Realu za 20 mln i dostanie tam dwa razy tyle niż rzekomo miał dostawać u nas, to wszyscy zgodnie przyznają, że taki transfer nie miałby sensu. Jakaś grupa pewnie stwierdzi, że trzeba było załatwiać to szybciej (jakby to miało jakieś znaczenie).
Także to wszystko jest takie hmm zmienne. Dziś przeczytamy, że Jovetic jest u nas, jutro ktoś ogłosi, że zostanie w swoim klubie na 100%. Tevez dziś jest bliżej Milanu, a jutro się okaże, że Milan tak naprawdę nie był nim zainteresowany, bo nie złożył oferty. Można to czytać, dobra gra na emocjach, ale bez przesadyzmu.
Ouh_yeah pisze:Jeszcze powiedz, że z tym zdrowym umysłem miałeś na myśli także siebie, to się wszyscy pośmiejemy 8)
Idź sprawdź czy Cię nie ma przy sprzedaży Storariego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:30

Ponoć Napoli jest w zaawansowanej fazie negocjacji z Florentino Perezem w sprawie Jose Callejona, którego bardzo chce mieć u siebie Gruby Benek, czyli hiszpański zaciąg startuje.

Bardzo ciekawi mnie ustawienie Beniteza. Jakie on zazwyczaj preferował? Tercet w ataku? Jeśli tak, to po jednej stronie Mertens, po drugiej Callejon, ktoś na szpicy, a Hamsik przesunięty do środka pola? Wyglądałoby nieźle.

Obrazek
Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:41

pumex pisze:Bardzo ciekawi mnie ustawienie Beniteza. Jakie on zazwyczaj preferował? Tercet w ataku?
http://napoli24h.pl pisze:Trenerze, mówił pan, że będziemy teraz grać ustawieniem 4-2-3-1. Czy Hamsik może pełnić kilka roli w takiej taktyce?

Nie lubię mówić o konkretnych graczach, pomijając innych. Hamsik jest jednak graczem jakościowym, inteligentnym, który może grać na kilku pozycjach. Taka sama sytuacja jest u Pandeva i Dzemailiego. Nadal będziemy nad tym pracować.
Cały wywiad

Ciekaw jestem jak poradzą sobie w obronie grając czwórką, jak widać po PK naszym obrońcą nie wiedzie się najlepiej po zmianie taktyki.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:43

pumex pisze:Ponoć Napoli jest w zaawansowanej fazie negocjacji z Florentino Perezem w sprawie Jose Callejona, którego bardzo chce mieć u siebie Gruby Benek, czyli hiszpański zaciąg startuje.

Bardzo ciekawi mnie ustawienie Beniteza. Jakie on zazwyczaj preferował? Tercet w ataku? Jeśli tak, to po jednej stronie Mertens, po drugiej Callejon, ktoś na szpicy, a Hamsik przesunięty do środka pola? Wyglądałoby nieźle.
Nie pomyślałem wcześniej, że Benitez przychodząc do Napoli zmieni pewnie system tego zespołu, którym grali od lat. Rafa najczęściej grał czymś pomiędzy 4-3-3 a 4-5-1, więc skrzydłowi pokroju Martensa czy Callejona są mu niezbędni.

Callejon to IMO bardzo dobry piłkarz. Ale wychowankom w Realu po prostu trudniej się pokazać. Ciekawy transfer. Hiszpan w Serie A :prochno:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:47

Mnie ciekawi bardziej co innego.
Benitez zawsze wyróżniał się tym, że stosował dużą rotację i potrafił dobrać taktykę do przeciwnika.
Napoli zaś słynie z krótkiej łatwki. Kim będzie więc rotował?

Był już w jednym klubie, w którym w poprzedzającym jego przyjście sezonie stale grało 13-14 zawodników. Nienajlepiej się skończyło :wink:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 13:14

hohoho
Tomasz Kupisz przechodzi do Sassuolo.

https://twitter.com/cwiakala

Przy informacjach weszlaków raczej to pewne. I fajnie!

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:15

Ale fajnie, nasze Sassuolo będzie miało na dodatek Polaka(który jest bardzo dobry w FM-ie :D). Już się nie mogę doczekać naszego meczu z nimi.

Forza Juve!
ODPOWIEDZ