Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:07

Słusznie, nie ma się co napalać. Chciałbym odszczekać i pochwalić Marottę za szybkie zgarnięcie SS - a w osobie Teveza, ale to się nie zdarzy, tak myślę. Nadal wylatujący pierwszego dnia z Wimbledonu i to. Za dużo szczęścia, jak na 2 dni.

Zresztą człowiek nie zdąrzył się połudzić, to już "coś o zaslonach dymnych jest". 8) Ale jakby coś był na rzeczy z Apaczem to: :pray: :pray:

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:29

fazzi pisze:Dał byś sobie już spokój, bo się irytujący robisz. Wszyscy już wiedzą, iż doznałeś "oświecenia" ws. mercato i reakcji użytkowników JP. Poszukaj sobie lepiej jakiegoś klasztoru równie "oświeconych", a nam daruj już te teksty ;)
:ok:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=145568
Podobno kontakt telefoniczny wypadł pozytywnie, więc jedziemy do Manchesteru po Teveza. Jednocześnie ciągle prowadzone są rozmowy w sprawie transferu Ogbonny.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:36

Nic tylko trzymać kciuki. Jak słusznie zauważył chyba pumex pod newsem na główniej, skoro nie leci tam Marotta to są szanse na deal :prochno:
:pray:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:39

Kurcze, właśnie naprawdę uwierzyłem w ten transfer, bo SKY zawsze ma rację, a ten news brzmi naprawdę wiarygodnie. Oby to była prawda i jak najszybciej Tevez oficjalnie przyjdzie, wtedy będzie można odetchnąć z ulgą i nie śpieszyć się z Joveticem, a przy okazji dopiąć tego Ogbonne i kogoś na lewe skrzydło. Oczywiście nie zapominajmy też o sprzedażach, mam szczególną nadzieje że odejdzie Matri, ale kilku innych tez by mogło odejść dla dobra klubu.

Forza Juve!
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:49

fazzi pisze:Nic tylko trzymać kciuki. Jak słusznie zauważył chyba pumex pod newsem na główniej, skoro nie leci tam Marotta to są szanse na deal :prochno:

100 % true :prochno: Ktoś coś powie o Aubameyangu ? Oglądałem tylko skróty i fajnie się tam prezentował

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:09

Mate.G pisze:
fazzi pisze:Nic tylko trzymać kciuki. Jak słusznie zauważył chyba pumex pod newsem na główniej, skoro nie leci tam Marotta to są szanse na deal :prochno:

100 % true :prochno: Ktoś coś powie o Aubameyangu ? Oglądałem tylko skróty i fajnie się tam prezentował
Moim zdaniem ma duży potencjał, tylko, że chyba bardziej pasowałby do gry trójką z przodu niż dwójką. Na pewno byłby rozsądnym wzmocnieniem za relatywnie niewielką kwotę, ale my się nim nie interesujemy, więc raczej nie ma sensu rozważanie jego kandydatury.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:19

O Pierku zapomnijcie. On chce do Milanu.

Ktos wie co bedzie z Marotta? Jego kontrakt dobiega konca w 30. Czerwca :O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:24

iltalismano pisze:Ktos wie co bedzie z Marotta? Jego kontrakt dobiega konca w 30. Czerwca :O
Może dlatego przed 30. chce zaklepać Teveza? :prochno:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:34

Secco: "Obecne transfery? Z trójki Tevez, Higuain, Jovetic postawiłbym na ostatniego."
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... adanie.php

Mówiłem by brać Teveza!

Ciekawe czy obecne doniesienia SKY mają coś wspólnego z prawdą.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:37

pumex pisze:Nie wierzę w tę dzisiejszą akcję dotyczącą Teveza, chyba przesiąknąłem już transferowym pesymizmem. Po pierwsze, Marotta olałby Cairo i rozmowy na temat Ogbonny i nagle przyśpieszył w sprawie Apacza mówiąc jeszcze chwilę temu, że on ma czas?!? Po drugie, wylot do Manchesteru i konkretne rozmowy z City dzień przed zgromadzeniem członków zarządu Juve? Po trzecie, według mnie wygląda to tak, że koniecznie chcemy Joveticia. Dopiero po jego ewentualnym zakontraktowaniu zobaczymy, czy zostanie kasa na Teveza. Nasi tak chcą tego Joveticia, że nie odważą się wcześniej wydać kasy na Carlitosa, bo nie wiedzą, czy przypadkiem nie zablokuje to tematu Jo-Jo.

Oczywiście to tylko moje teorie, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że Marotta poszedł po rozum do głowy i dziś uderzy po Teveza :stop:
Immagina, puoi! :-D Info potwierdza Di Marzio, więc mamy pewność, że nasi lecą po gracza i rzeczywiście pozytywnie zakończyła się ta telefoniczna rozmowa. :wink: Teraz nie można tego spieprzyć!

-> http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... per-tevez/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:38

Lypsky pisze:Ciekawe czy obecne doniesienia SKY mają coś wspólnego z prawdą.
Dzisiejszej podróży do Manchesteru już zaprzeczyła La Stampa, choć jej dziennikarze potwierdzają jakieś wstępne porozumienie.

Mrozzi, zgraliśmy się w czasie :wink: Kto ma rację? Di Marzio & Sky vs La Stampa ?

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:40

mrozzi pisze:
pumex pisze:Nie wierzę w tę dzisiejszą akcję dotyczącą Teveza, chyba przesiąknąłem już transferowym pesymizmem. Po pierwsze, Marotta olałby Cairo i rozmowy na temat Ogbonny i nagle przyśpieszył w sprawie Apacza mówiąc jeszcze chwilę temu, że on ma czas?!? Po drugie, wylot do Manchesteru i konkretne rozmowy z City dzień przed zgromadzeniem członków zarządu Juve? Po trzecie, według mnie wygląda to tak, że koniecznie chcemy Joveticia. Dopiero po jego ewentualnym zakontraktowaniu zobaczymy, czy zostanie kasa na Teveza. Nasi tak chcą tego Joveticia, że nie odważą się wcześniej wydać kasy na Carlitosa, bo nie wiedzą, czy przypadkiem nie zablokuje to tematu Jo-Jo.

Oczywiście to tylko moje teorie, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że Marotta poszedł po rozum do głowy i dziś uderzy po Teveza :stop:
Immagina, puoi! :-D Info potwierdza Di Marzio, więc mamy pewność, że nasi lecą po gracza i rzeczywiście pozytywnie zakończyła się ta telefoniczna rozmowa. :wink: Teraz nie można tego spieprzyć!

-> http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... per-tevez/
Ale Tevez zaraz usłyszy, że pierzemy pieniądze itp. i zacznie się zastanawiać :lol:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:43

Di Marzio to faja - już nie raz jego doniesienia okazywały się nic nie warte. Choć dobrze byłoby aby tym razem się nie mylił.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:47

pumex pisze: Kto ma rację? Di Marzio & Sky vs La Stampa ?
La Stampa niby dziennik turyński, ale do tej pory nie specjalizował się raczej w kwestiach mercato. Samo Sky to bardzo wiarygodne źródło, słowa Di Marzio nie pozostawiają już chyba żadnych wątpliwości. O końcówce negocjacji w sprawie Teveza trąbi się już praktycznie w całych Włoszech i sam nie mam wątpliwości, że po niego lecimy. Pytanie, czy z nim wrócimy. 8)

W kuluarach mów się też o tym, że Milan wycofał się z tego wyścigu (tako rzecze Galliani), ale wiadomo, jak tam kłamać potrafią (czyt. mają mistrza w tej materii u sterów). :smile:
Lypsky pisze:Di Marzio to faja - już nie raz jego doniesienia okazywały się nic nie warte. Choć dobrze byłoby aby tym razem się nie mylił.
Z tego by wynikało, że każdy włoski dziennikarz to mega-faja i tak naprawdę nikt nie jest wiarygodny. Di Marzio mylił się i to niejednokrotnie, ale jeszcze częściej miał rację. Takie są fakty.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 12:54

Factissimo! Marotta w 2013 podpisał kontrakt 3-letni i nie przypominam sobie informacji o jego przedłużeniu. Wątpię, żebyśmy skończyli z nim wraz z rozpoczęciem lipca. Tym bardziej, że nikogo obecnie nie jestem w stanie wymienić, kto mógłby naszego dyrektora zastąpić. Nie wspominając, że nikogo się z nami nie łączyło.
Pewne wydaje się, że Marotta zostaje... jeszcze :prochno: Ale dziwi mnie brak tego oficjalnego faktu. Może jutro podczas opublikowania tego zebrania gdzieś między wierszami wspomni się o przedłużeniu współpracy z Zezolem.

Dziś myślę sobie, że to już dość i teraz na pewno ściągniemy odpowiedniego napastnika, a nawet są zadatki na dwóch. Jeśli uda się w niedalekiej przyszłości zakupić tego Teveza i wciąż w kręgu naszych zainteresowaniach znajdować się będzie Jovetić to nie będzie problemu z kwotą. Negocjacje z City nie są dla mnie na korzyść transferu Czarnogórca. No bo ile tam milionów może różnić się oferta między obiema stronami? 2/3? Jeszcze rozumiem 6-10...

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Zablokowany