Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 21:53

Bazyliszek pisze:Boakye fajnie sie prezentujet na tych mlodziezowych MŚ
To fakt - troszke popracował jako wysunięty napastnik i nieźle to wyglądało, szkoda szczególnie sytuacji gdy ładnie sie obrócił w polu karnym i nieczysto trafil w piłkę.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 22:24

juverm pisze:Szkoda, że nie zaklepaliśmy sobie Campagnago, byłby idealnym pierwszym rezerwowym do obrony.
U nas byłby rezerwowym - w Interze gwiazda :D
juverm pisze:Mam nadzieję, że zainteresowanie Mendym to jakieś "potwierdzone info". Już nie chodzi konkretnie o tego zawodnika ale o sam fakt zwrócenia się na rynek francuski, najlepszy do wyłapywania klasowych piłkarzy w bardzo przystępnych cenach. Przez kilka ostatnich lat Beppe miał najwidoczniej problem ze swoimi oczami kobry skoro w ogóle nie spoglądał w tamtym kierunku...
O ile pamiętam to już Marotta jakiś młodzików z Francji wyciągał. Ale żaden z nich nie zaistniał jeszcze na poważnie w dorosłej piłce.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 22:31

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=145524

- Sky informuje, że jutro ok. godziny 10:00 ma dojść do kontaktu telefonicznego z City w sprawie transferu Teveza. Jeśli okaże się, że obecny klub Argentyńczyka wyjaśnił sytuację z napastnikiem, Paratici i Marotta wsiadają w samolot i lecą po gracza. W takiej sytuacji spotkanie w sprawie Ogbonny zostanie przełożone na inny termin (nareszcie napastnik jest na pierwszym miejscu...).

Info potwierdza Mediaset:
-> http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=145523

- Nieoficjalnie mówi się, że mamy zaoferować 10/12 mln €, ale wierzę w to, że się ostatecznie dogadamy (w końcu został podjęty jakiś konkretny krok - nasi działacze zdają sobie chyba sprawę z konkurencji Milanu i Realu). Ważne, że info podały Sky i Mediaset, więc jutro możemy się spodziewać konkretnych informacji.

:pray:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 22:36

Natomiast LGDS twierdzi, iż jutro lecimy do Manchesteru.
http://www.gazzetta.it/Calciomercato/24 ... 5608.shtml

Tak czy siak, coś jutro na bank się kroi.
:pray:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 22:38

Sila Spokoju pisze:
Dzium pisze: I tak byś go pewnie nie zauważył :prochno:
Rasizm :prochno: Sprawę zgłosiłem już na komendzie miejskiej Policji oraz wysłałem stosowne pismo do FIGC. Na dniach możesz spodziewać się wezwania na przesłuchanie oraz nałożenia kary finansowej na klub z Turynu, za rasistowskie wybryki kibica Juventusu.
Pytanie tylko dlaczego doniesienie składasz Ty, a taki Conte mimo że na pewno wiedział o tym incydencie, nie zareagował? Jakieś zawieszenie by się przydało.
mrozzi pisze: - Nieoficjalnie mówi się, że mamy zaoferować 10/12 mln €, ale wierzę w to, że się ostatecznie dogadamy (w końcu został podjęty jakiś konkretny krok - nasi działacze zdają sobie chyba sprawę z konkurencji Milanu i Realu).
A to by była ironia losu gdyby się okazało że Galliani tak naprawdę nigdy nie chciał kupić Apacza, a jedynie namieszać, a tymczasem Marotta czując na karku oddech Łysego przestraszył się i podjął słuszną decyzję o dorzuceniu tych dwóch czy trzech baniek, których to bez takiego bodźca by nie wyłożył.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:00

zahor pisze: A to by była ironia losu gdyby się okazało że Galliani tak naprawdę nigdy nie chciał kupić Apacza, a jedynie namieszać, a tymczasem Marotta czując na karku oddech Łysego przestraszył się i podjął słuszną decyzję o dorzuceniu tych dwóch czy trzech baniek, których to bez takiego bodźca by nie wyłożył.
Świetna okazja dla hejterów Marotty - już widzę te teksty: "To Galiani załatwił nam Teveza!" ;)

Ciekaw jestem, czy gdy przyjdzie ten, załóżmy Tevez, to Marotta dalej będzie próbować ściągnąć Joveticia/Higuaina? No i co do tego? Podobno "dogadany" już transfer Ogbonny, ale czy przyjdzie ktoś jeszcze na WB?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:10

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby Galliani robił to celowo, by pozyskać... Matriego. W ostatnim czasie pisało się o tym, że Allegri chciałby widzieć zawodnika u siebie, a pamiętamy, że swego czasu Juventus żądał za gracza niemałych przecież pieniędzy. Milan miałby się rzekomo skupić na Hondzie, a Teveza niby odpuścić, by pozyskać Alessandro (swego czasu słowna umowa z Juve). Tak naprawdę nigdy się nie dowiemy, co siedzi w głowie Łysego Dzidka z Mediolanu.

UP:
Wśród dziennikarzy włoskich panuje przekonanie (przynajmniej sam często na takie opinie trafiałem), że Marotta w przypadku Teveza żałuje tych kilku milionów, by pozyskać 2 graczy do ataku. Dalej ostro walczy o Joveticia (ostatnia oferta to ponoć 20 baniek plus karta któregoś z piłkarzy) i pewnie chciałby zapewnić Conte obu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:10

Skibil pisze:
zahor pisze: A to by była ironia losu gdyby się okazało że Galliani tak naprawdę nigdy nie chciał kupić Apacza, a jedynie namieszać, a tymczasem Marotta czując na karku oddech Łysego przestraszył się i podjął słuszną decyzję o dorzuceniu tych dwóch czy trzech baniek, których to bez takiego bodźca by nie wyłożył.
Świetna okazja dla hejterów Marotty - już widzę te teksty: "To Galiani załatwił nam Teveza!" ;)

Ciekaw jestem, czy gdy przyjdzie ten, załóżmy Tevez, to Marotta dalej będzie próbować ściągnąć Joveticia/Higuaina? No i co do tego? Podobno "dogadany" już transfer Ogbonny, ale czy przyjdzie ktoś jeszcze na WB?
18-latek z La Havre :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:24

W ramach ciekawostki w Le havre dorastal i ksztaltowal sie Pogba, ktorego potem wypatrzyli skauci MU. :P
btw ciekawe czy to prawda z tym Tevezem jutro. I ciekawe czy w przypadku przyjscia Carlosa dalej bedziemy walczyc o Joveticia, fajnie by bylo miec ich dwoch...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:36

Kilka weselszych, pozytywnych newsów i już się wszyscy cieszymy pracą Marotty. Jutro ktoś zdementuje, Marotta będzie w hotelu pracował nad transferem Ogbonny i spłynie kolejna fala hejtów.

Nadal uważam, że w tym okienku trafi do nas Jovetic.

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 23:52

Równie dobrze sytuacja moze wyglądać tak :
Marotta puszcza plotki, że już się dogadujemy z MC, jednocześnie składa ostateczną oferte za Jojo, licząc że Viola ją łyknie. Taki straszak, bierzcie co dajemy , bo za 5 minut się wycofujemy (bierzemy Carlosa) i zostaniecie bez kasy z jojo , który ma was dosyć.
wiem, lekko spiskowa teoria...

ale to tak jak z kupowaniem samochodu na giełdzie czy w komisie - nawet jeśli jesteś zdecydowany , to i tak się targujesz i wybrzydzasz (chyba że jesteś Alessio Secco)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 05:29

Filippo911 pisze:Równie dobrze sytuacja moze wyglądać tak :
Marotta puszcza plotki, że już się dogadujemy z MC, jednocześnie składa ostateczną oferte za Jojo, licząc że Viola ją łyknie. Taki straszak, bierzcie co dajemy , bo za 5 minut się wycofujemy (bierzemy Carlosa) i zostaniecie bez kasy z jojo , który ma was dosyć.
wiem, lekko spiskowa teoria...
Może i spiskowa, ale ma sens. Zresztą tak jak szczypek uważam, że JoJo w tym okienku trafi do nas, choć może być to przesunięte o kilka tygodni w czasie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 08:39

Nie wierzę w tę dzisiejszą akcję dotyczącą Teveza, chyba przesiąknąłem już transferowym pesymizmem. Po pierwsze, Marotta olałby Cairo i rozmowy na temat Ogbonny i nagle przyśpieszył w sprawie Apacza mówiąc jeszcze chwilę temu, że on ma czas?!? Po drugie, wylot do Manchesteru i konkretne rozmowy z City dzień przed zgromadzeniem członków zarządu Juve? Po trzecie, według mnie wygląda to tak, że koniecznie chcemy Joveticia. Dopiero po jego ewentualnym zakontraktowaniu zobaczymy, czy zostanie kasa na Teveza. Nasi tak chcą tego Joveticia, że nie odważą się wcześniej wydać kasy na Carlitosa, bo nie wiedzą, czy przypadkiem nie zablokuje to tematu Jo-Jo.

Oczywiście to tylko moje teorie, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że Marotta poszedł po rozum do głowy i dziś uderzy po Teveza :stop:

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 09:38

Trzeba by sprawdzić czy są jakieś połączenia lotnicze przed 10, wtedy się okaże czy to prawda.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 10:02

Zgadzam się z z pumexem, trochę to bez sensu.
Nagły pośpiech na dzień przed spotkaniem zarządu i to jeszcze w trakcie rozmów o Ogbone.

Ale byłbym już happy gdybyśmy kupili teraz Teveza.
Potem Marotta miałby trochę czasu na sprzedaż i kupno jakiegoś ciekawego grajka na lewą obronę. Wątpię w to, że Marotta sprowadzi dwóch topów :prochno:

Hisotria się powtarza, wzmacniamy teraz sobie ławkę za 12 mln (Ogbona), żeby potem nie mieć kasy na napstnika do pierwszego składu.

Zablokowany