Puchar Konfederacji - Brazylia 2013

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Kto Twoim zdaniem wygra Puchar Konfederacji

Czas głosowania minął 30 czerwca 2013, 00:01

Brazylia
27
16%
Japonia
0
Brak głosów
Meksyk
0
Brak głosów
Włochy
70
42%
Hiszpania
30
18%
Tahiti
37
22%
Nigeria
2
1%

Liczba głosów: 166
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 18:17

De Rossi pisze:Meczu nie oglądałem jeszcze więc się nic o nim nie wypowiem, ale z tego co mi wiadomo, to Włosi czy wygrają czy przegrają będą i tak grać jeszcze 2 mecze, bo przegrany półfinału gra o 3 miejsce, wygrany o pierwsze.
w tym pseudturnieju grają o 3 miejsce, a w Mistrzostwach Europy takowego nie ma .. co za paradoks :doh: przyznam się że nawet nie wiedziałem omg

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 19:20

Lucas87 pisze:Przez takie zachowanie jak we wczorajszym meczu, u wielu ludzi zniknie uznanie dla Canarihnos i cała sympatia.
wątpię, w końcu kopali tych oszustów, symulantów, cwaniaków i faulaczy Włochów...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 19:56

Hah to w takim układzie jestem ciekaw jaka będzie ogólna opinia, gdy powtórzą ten sam styl gry przeciwko cudownej, niepowtarzalnej i nieskazitelnej ekipie hiszpańskiej...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 21:51

Mimo, że Hiszpanie w swoim stylu, to widać po nich, że nastawili się na piknik. Nigeria miała kilka znakomitych sytuacji do wyrównania, ale zabrakło zimnej krwi i skuteczności. Obi Mikel całkiem nieźle kręci.

Uruguay starting line-up: Silva, Scotti, Pereira, Coates, Aguirregaray, Perez, Eguern, Gargano, Lodeiro, Ramirez, Hernandez.

Urugwaj bez 'armat' w ataku. Hernandez wykorzystuje swoją szansę i ma już hattricka. Fajnie, że nie zginął Coates. Na Copa America grał dobrze i życzyłem sobie, by trafił do Juve.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 22:56

To Hernandez pokazał się z dobrej, bądź co bądź strony.
Gdyby nie niefrasobliwość Nigeryjczyków w ataku i ich chaotyczne próby zdobycia wyrównania, mogliby osiągnąć korzystny (=remis?) rezultat.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2013, 23:17

Momentami Nigeryjczycy grali na poziomie A klasy. Nie trafili do pustej bramki, a sytuacja z drugim golem Alby - bez komentarza.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 00:09

W półfinałach Europa i Ameryka Południowa, czyli prawidłowo. Reszta była tylko dla wzbogacenia kolorytu imprezy. Wszytko nieuchronnie zmierza do finału Brazylii z Hiszpanią. Chociaż ze względu na osobiste symaptie dużo bardziej wolałbym pojedynek Włochów z Urugwajczykami. Jednak pewnie nic straconego, bo ma być chyba rozgrywany mecz o trzecie miejsce, prawda?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 00:21

Vimes pisze:Jednak pewnie nic straconego, bo ma być chyba rozgrywany mecz o trzecie miejsce, prawda?
Prawda. Licza na finał Italia-Brazylia.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 12:29

Nigeria robiła wczoraj ile mogła, lecz widać było nerwowość w ich poczynaniach nawet gdy dochodzili do sytuacji bramkowych, wyraźnie szwankowała psychika tych zawodników.

Hiszpania jest takim zespołem, która może pozwolić na jedną, góra dwie sytuacje pod własna bramką w czasie meczu, więc należy je z zimną krwią wykorzystywać. Nigeryjczycy zbyt długo się namyślali, mieli kłopot z odegraniem piłki w pole karne, bądź dedydującym strzałem. Będzie finał Brazylia - Hiszpania, a jego końcowy rezultat może zależeć od tego, czy Canarinhos podejmą w sposób brutalny próbę stłamszenia hiszpańskiej tiki-taki. Pytanie czy ujdzie im to na sucho jak w spotkaniu z WŁochami. Szczerze wątpie, a ponadto wyrażam nadzieje, iż Urugwaj napsuje im jeszcze bardzo dużo krwi w półfinale. Dla Włochów sukcesem jest fakt, że zagrali o niebo lepiej niż na poprzednim Pucharze Konfederacji o pokazali, że po wyeliminowaniu ich błędów w obronie, mogą stać się silnym, zgranym zespołem liczącym się w walce o medal MŚ za rok.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 19:09

Barwuach kontuzja mięśnia czworogłowego uda. Półfinał odpada, drugi mecz raczej też. Gila ;/

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 19:19

To licho. Ciekawe czy Prandellemu chociaż przez myśl przeszło postawienie na 3-5-2 ew. 3-5-1-1. Inaczej może byc powtórka z finału Euro.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 20:18

Lucas87 pisze: Hiszpania jest takim zespołem, która może pozwolić na jedną, góra dwie sytuacje pod własna bramką w czasie meczu, więc należy je z zimną krwią wykorzystywać.
Tyle że nie sądzę, żeby taką zimną krew miał zachować Gilardino, a tym bardziej Giovinco. Jak wygląda sprawa Faraona? Wyzdrowiał już? Kurs na zwycięstwo Hiszpanów w regulaminowym czasie gry na bwin.com to 1,4 i niestety obawiam się że nie jest on wzięty z fujary.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 21:07

Kursy nigdy nie są wzięte z fujary, czasami po prostu ludzie się mylą. To zwycięstwo Hiszpanów wydaje się być tak oczywiste, że coraz bardziej skłaniam się właśnie w stronę Włochów. Oni lepiej grają gdy nie są faworytami.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2013, 21:08

Hiszpania - Włochy, czyli mały rewanż za finał Euro i niestety wiele wskazuje na kolejne zwycięstwo mistrzów świata, Europy. Italia nie gra przekonywająco, dużo traci goli, do tego bez Mario. Wiadomo jak z Pirlo?
Chciałbym by Włosi wygrali z/w na juventinich. Tak czy siak, zostały im jeszcze 2 mecze i fajnie by było, gdyby wrócili do klubu ze znaczącym w sumie trofeum.
Najbardziej obawiam się, że podobnie jak z Brazylią, Hiszpania przyciśnie Italię na początku. Jeśli szybko stracą bramkę to nie widzę finału dla podopiecznych Prandelliego.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2013, 11:21

Pirlo podobno bardzo chce zagrac w najblizszy czwartek, ale nie wiadomo czy tak sie stanie. Ma jeszcze 2 dni na wykurowanie sie.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
ODPOWIEDZ